Ασφάλεια αυτοκινήτου 101

Τα συστήματα και οι τεχνολογίες ασφάλειας των αυτοκινήτων μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις κύριες κατηγορίες: αποτρεπτικά, ακινητοποιητικά και ιχνηλάτες. Οι αποτρεπτικοί παράγοντες συχνά επιτυγχάνουν την προειδοποίηση ή την εκφοβισμό δυνητικών κλεφτών, τα ακινητοποιητικά καθιστούν δύσκολη ή αδύνατη την οδήγηση ενός κλεμμένου οχήματος μακριά και οι ιχνηλάτες διευκολύνουν τη διαδικασία εύρεσης οχημάτων μετά την κλοπή τους. Δεδομένου ότι καθεμία από αυτές τις κατηγορίες αντιμετωπίζει ένα διαφορετικό ζήτημα, τα συστήματα ασφαλείας αυτοκινήτων χρησιμοποιούν συχνά περισσότερους από έναν τύπους συσκευών.

Συσκευές προειδοποίησης ασφαλείας αυτοκινήτου

Τα κοινά αποτρεπτικά περιλαμβάνουν τα εξής:

Ορισμένοι αποτρεπτικοί παράγοντες είναι υψηλής τεχνολογίας, ενώ άλλοι είναι σαφώς χαμηλής τεχνολογίας, αλλά όλοι έχουν την ίδια βασική λειτουργία. Ενώ μια συσκευή όπως η κλειδαριά του τιμονιού μπορεί να νικήσει αρκετά εύκολα από έναν πεπειραμένο κλέφτη αυτοκινήτων, μπορεί να είναι αρκετό για μια ταλαιπωρία που ο πιθανός κλέφτης μετακινείται σε άλλο στόχο. Το ίδιο ισχύει και για τις αυτοκόλλητες ετικέτες συναγερμού αυτοκινήτου και τις ενδεικτικές λυχνίες LED, οι οποίες χρησιμεύουν για να προειδοποιούν τους ενδεχόμενους κλέφτες πριν από ένα σπάσιμο.

Οι προειδοποιητικές συσκευές, όπως οι συναγερμοί αυτοκινήτων , συχνά συνδέονται στενά με διάφορα συστήματα ενός οχήματος, έτσι ώστε είναι σχεδόν άρρηκτα συνδεδεμένα με ορισμένες τεχνολογίες ευκολίας που δεν είναι, αυστηρά, συσκευές ασφαλείας αυτοκινήτου. Ένα σημαντικό παράδειγμα είναι ο απομακρυσμένος εκκινητής , ο οποίος συσχετίζεται συχνά με συναγερμοί αυτοκινήτων, παρόλο που η τεχνολογία σχετίζεται μόνο με την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Οι περισσότεροι αποτρεπτικοί και προειδοποιητικοί μηχανισμοί είναι αποτυχημένοι, γι 'αυτό και τα ακινητοποιητικά και τα συστήματα παρακολούθησης είναι επίσης χρήσιμα.

Συσκευές ακινητοποίησης αυτοκινήτου

Αφού ένας κλέφτης διαρρήξει με επιτυχία στο αυτοκίνητό σας, πρέπει να είναι σε θέση να το ξεκινήσει. Αν δεν έχει κλειδί, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνει hotwire πριν το απομακρύνει. Εκεί βρίσκονται συσκευές ακινητοποίησης. Αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν ένα όχημα να ξεκινήσει όταν συμβαίνει κάποιο συγκεκριμένο συμβάν ή εάν το κλειδί (ή το κλειδί fob) δεν είναι φυσικά παρόν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, όπως:

Ορισμένες από αυτές τις τεχνικές μπορούν να εγκατασταθούν εκ των υστέρων σε οχήματα με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ άλλα είναι κυρίως ΚΑΕ. Πολλά νεότερα οχήματα χρησιμοποιούν πομποδέκτες που είναι είτε ενσωματωμένοι στο κλειδί της ανάφλεξης είτε στο κλειδί της συσκευής και το όχημα δεν θα ξεκινήσει αν ο αναμεταδότης δεν είναι παρών. Σε άλλες περιπτώσεις, το όχημα μπορεί να μην λειτουργεί σωστά εάν το σωστό κλειδί δεν βρίσκεται στην ανάφλεξη.

Άλλες συσκευές ακινητοποίησης συνδέονται άμεσα με έναν παραδοσιακό συναγερμό αυτοκινήτου. Αν ο συναγερμός σβήσει και κάποιος προσπαθήσει να απογειωθεί, μπορεί να ενεργοποιήσει έναν κινητήρα ή έναν διακόπτη με σπινθήρα, ο οποίος είτε θα προκαλέσει την πεθαίνουν είτε δεν θα ξεκινήσει ποτέ στην πρώτη θέση. Σε άλλες περιπτώσεις, αυτοί οι τύποι αναπήρων συνδέονται με τα συστήματα παρακολούθησης.

Δείτε επίσης: Πώς να επιλέξετε ένα σύστημα ασφαλείας αυτοκινήτου .

Κλεμμένα συστήματα παρακολούθησης οχημάτων

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ ασφαλείας αυτοκινήτων παρακολουθείται. Αφού ένα όχημα έχει κλαπεί, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το εντοπίσετε και να το ανακτήσετε. Αν έχει εγκατασταθεί κάποιο είδος συστήματος εντοπισμού, η διαδικασία είναι βελτιωμένη και ο ρυθμός ανάκτησης αυξάνεται εκθετικά.

Ορισμένα νεότερα οχήματα μεταφέρονται με κάποιο είδος συστήματος παρακολούθησης από το εργοστάσιο. Τα συστήματα OEM όπως το OnStar και το BMW Assist έχουν δυνατότητες εντοπισμού που μπορούν να ενεργοποιηθούν μετά από αναφορά ενός κλεμμένου οχήματος. Άλλα συστήματα, όπως το LoJack , σχεδιάζονται κατά κύριο λόγο με την ανίχνευση κλεμμένων οχημάτων και την αποκατάσταση.

Δείτε περισσότερα για: Παρακολούθηση οχημάτων .