Τρόπος αντιστοίχισης τραγουδιών στο Windows Media Player 12

Ακούστε μουσική χωρίς διακοπή χρησιμοποιώντας το crossfading στο WMP 12

Ακούγοντας ένα άλμπουμ ψηφιακής μουσικής ή ακόμα και μια σειρά από τραγούδια σχεδόν πάντα περιλαμβάνει σύντομες παύσεις (αθόρυβα κενά) μεταξύ κάθε κομμάτι που παίζεται. Ενώ αυτό είναι απολύτως αποδεκτό τις περισσότερες φορές, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου οι ομαλές μεταβάσεις μεταξύ κάθε τραγουδιού θα κάνουν πραγματικά για μια καλύτερη εμπειρία ακρόασης - όπως σε ένα πάρτι όταν η μουσική χωρίς διακοπή είναι απαραίτητη! Ή όταν ασκείστε για να διατηρήσετε το κίνητρό σας!

Ευτυχώς, το Windows Media Player 12 έχει απλώς τη δυνατότητα να το κάνει πραγματικότητα (για Windows Media Player 11, διαβάστε το σεμινάριο μας σχετικά με τον τρόπο διασταύρωσης μουσικής στο WMP 11 αντί). Η εν λόγω μονάδα βελτίωσης ήχου καλείται Crossfading και μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζεται αυτόματα (όταν γνωρίζετε πού να βλέπετε ότι είναι). Μόλις διαμορφωθεί, μπορείτε να ακούσετε τη μουσική σας βιβλιοθήκη με έναν νέο τρόπο. αυτή η τεχνική μίξης ήχου ξαφνικά κάνει τον τρόπο αναπαραγωγής της μουσικής σας συλλογής πιο επαγγελματικός και καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον την ακρόασή της. Αν έχετε ήδη δημιουργήσει τις δικές σας προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής , τότε αυτές θα επεξεργαστούν επίσης και όταν έχει ρυθμιστεί η διασταύρωση - ωστόσο, η προειδοποίηση για τη χρήση αυτής της δυνατότητας είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε crossfade κομμάτια σε CD ήχου.

Αν προτιμάτε να ρυθμίσετε αυτό το μεγάλο εφέ ήχου και όχι να υποφέρετε από τα σιωπηρά κενά ανάμεσα στα τραγούδια, ακολουθήστε αυτό το σύντομο φροντιστήριο crossfading για το Windows Media Player 12. Εκτός από το πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία (η οποία είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή), θα ανακαλύψετε επίσης πώς να αλλάξετε το χρονικό διάστημα που τα τραγούδια επικαλύπτονται το ένα για το άλλο για την τέλεια crossfade.

Προβολή της οθόνης Επιλογών Crossfade του Windows Media Player 12

Με το πρόγραμμα Windows Media Player 12 που εκτελείται:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Προβολή στο επάνω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Αναπαραγωγή τώρα . Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο κρατώντας πατημένο το πλήκτρο [CTRL] και πατώντας [3] . Αν δεν μπορείτε να δείτε τις επιλογές του κύριου μενού στην κορυφή της οθόνης για να μεταβείτε στην παραπάνω λειτουργία προβολής, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [CTRL] και πατήστε [M] για να ενεργοποιήσετε τη γραμμή μενού.
  2. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην οθόνη Now Playing και επιλέξτε Enhancements > Crossfading και Auto Leveling Leveling .

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί αυτή η προχωρημένη επιλογή αναδυόμενη πάνω από την οθόνη Now Playing.

Ενεργοποίηση διασταύρωσης και ρύθμιση χρόνου επικάλυψης τραγουδιού

  1. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το crossfading στο Windows Media Player 12 είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή. Για να ενεργοποιήσετε αυτή την ειδική λειτουργία ανάμιξης, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση διασταύρωσης (μπλε υπερσύνδεση).
  2. Χρησιμοποιώντας τη μπάρα ολίσθησης , ορίστε τον αριθμό των δευτερολέπτων που θέλετε τα τραγούδια να αλληλεπικαλύπτονται - αυτό θα συμβεί στο τέλος ενός τραγουδιού και στην αρχή του επόμενου. Για την ομαλή διασταύρωση των τραγουδιών, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το σωστό χρόνο επικάλυψης έτσι ώστε να υπάρχουν αρκετά δευτερόλεπτα στο χέρι για να ξεθωριάσει ένα τραγούδι στο παρασκήνιο, ενώ ο όγκος του επόμενου τραγουδιού αυξάνεται σταδιακά. Ο μέγιστος χρόνος που επιτρέπεται στο Windows Media Player 12 είναι 10 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, για να ξεκινήσετε αρχικά ίσως θέλετε να ρυθμίσετε αρχικά αυτό σε 5 δευτερόλεπτα - στη συνέχεια, μπορείτε να πειραματιστείτε περαιτέρω μεταβάλλοντας αυτή τη ρύθμιση πάνω και κάτω για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα.

Έλεγχος και διαγραφή αυτόματης διασταύρωσης

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης (3 τετράγωνα και βέλος) για να επιστρέψετε στην προβολή της Βιβλιοθήκης. Εναλλακτικά, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [CTRL] και πατήστε [1] .
  2. Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο crossfading είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπάρχουσα λίστα αναπαραγωγής που έχετε ήδη δημιουργήσει και να εκτελέσετε μια δοκιμαστική διαδικασία. Αν έχετε δημιουργήσει προηγουμένως κάποια, τότε θα τα βρείτε στην ενότητα Λίστες αναπαραγωγής στο αριστερό παράθυρο μενού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λίστες αναπαραγωγής στο Windows Media Player, συνιστάται η παρουσίαση του οδηγού μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας μιας λίστας αναπαραγωγής στο WMP 12 , προκειμένου να αποκτήσετε γρήγορα μία ρύθμιση. Ως εναλλακτική μέθοδος που είναι εξαιρετικά γρήγορη, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια προσωρινή λίστα αναπαραγωγής στο Windows Media Player μεταφέροντας και αποθέτοντας μερικά τραγούδια από τη βιβλιοθήκη ψηφιακής μουσικής σας στο δεξί παράθυρο όπου αναγράφεται "Drag Items Here".
  3. Για να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή τραγουδιών σε μια από τις λίστες αναπαραγωγής σας, απλά κάντε διπλό κλικ σε ένα για να ξεκινήσετε.
  4. Ενώ παίζετε ένα κομμάτι, μεταβείτε στην οθόνη Now Playing - κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή > Αναπαραγωγή τώρα όπως προηγουμένως. Για να προωθήσετε γρήγορα ένα τραγούδι αντί να περιμένετε να φτάσει στο τέλος (για να ακούσετε το crossfade), σύρετε τη γραμμή αναζήτησης (αυτή είναι η μακριά μπλε ράβδος κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης) σχεδόν στο τέλος του κομματιού . Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουμπί παράκαμψης του τραγουδιού κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού πάνω του.
  1. Εάν ο χρόνος επικάλυψης χρειάζεται προσαρμογή, χρησιμοποιήστε τη γραμμή οριζόντιας μετατόπισης για να αυξήσετε ή να μειώσετε τον αριθμό των δευτερολέπτων - αν δεν δείτε την οθόνη ρυθμίσεων crossfade, στη συνέχεια σύρετε την κύρια οθόνη του Windows Media Player στην επιφάνεια εργασίας λίγο για να την δείτε.
  2. Ελέγξτε ξανά τη διασταύρωση μεταξύ των δύο επόμενων τραγουδιών στη λίστα αναπαραγωγής σας και επαναλάβετε το παραπάνω βήμα, εάν είναι απαραίτητο.