Ο ασπρόμαυρος εκτυπωτής λέιζερ CLASS D1550 της Canon

Νομικές εκτυπώσεις μονόχρωμες εκτυπώσεις, αντίγραφα, σαρώσεις και φαξ

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Συμπέρασμα:

Ο μονόχρωμος εκτυπωτής λέιζερ imageCLASS D1550 είναι αρκετά γρήγορος, εκτυπώνει καλά και είναι φορτωμένος με χαρακτηριστικά, αλλά μια κάπως υψηλή τιμή αγοράς και ένα συνεχές υψηλό κόστος ανά σελίδα ή κόστος ανά σελίδα μειώνει τη συνολική του αξία και υποβιβάζει την μια λύση χαμηλού όγκου.

Όταν σκέφτεστε τους εκτυπωτές λέιζερ, έρχεται στο μυαλό ο Ιάπωνας γίγαντας απεικόνισης, η Canon; Ενώ η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει πολύ θόρυβο σχετικά με την αντοχή του εκτυπωτή λέιζερ, η αλήθεια είναι ότι έχει κατασκευάσει όλα τα φάσματα, από τα entry-level single-function, ασπρόμαυρα μοντέλα όπως ο imageClass LBP151dw Wireless Printer , -εμπλουτισμένο Howitzers μεγάλου όγκου, όπως το Color imageCLASS MF810Cdn της Canon ...

Και τα πάντα μεταξύ (γνωρίζατε ότι η Canon κάνει εκτυπωτές λέιζερ για την HP;), συμπεριλαμβανομένου του θέματος της σημερινής ανασκόπησης, την εικόνα ($ 599-MSRP, $ 425-street) CLASS D1550, ασπρόμαυρη πολυλειτουργική σάρωση και φαξ). Καθώς οι εκτυπωτές λέιζερ μονόχρωμοι πηγαίνουν, αυτό επιτυγχάνεται σε τρία από τα τέσσερα βασικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι εκτυπωτές για να είναι μια σχετικά καλή μηχανή μεγάλου όγκου: ταχύτητα εκτύπωσης, ποιότητα εκτύπωσης και, σε αυτή την περίπτωση, μηνιαίο κύκλο εργασιών 50.000 σελίδων . Ο κύκλος εργασιών είναι, βεβαίως, ο αριθμός των εκτυπώσεων που ο κατασκευαστής λέει ότι ο εκτυπωτής μπορεί να χειρίζεται κάθε μήνα χωρίς να χρειαστεί υπερβολική φθορά στο μηχάνημα.

Design & amp; Χαρακτηριστικά

Σε 17,7 ίντσες απέναντι, ή κατά πλάγιο, κατά 18,6 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, κατά 18,3 ίντσες ψηλό και ζυγίζοντας ένα σκληρό 47,2 κιλά, το ImageClass D1550 δεν είναι επιτραπέζιο εκτυπωτή, αλλά είναι αρκετά μικρό και συμπαγές ώστε όταν σε συνδυασμό με τις πολλές επιλογές συνδεσιμότητας του D1550 - Wi-Fi, Ethernet ή σύνδεση σε ένα μόνο υπολογιστή μέσω USB - για να μην αναφέρουμε τις δευτερεύουσες δυνατότητες Wi-Fi Direct και Near-Field Communication (NFC) σχεδόν οπουδήποτε.

Το πρώτο Wi-Fi Direct είναι ένα πρωτόκολλο peer-to-peer για τη σύνδεση συμβατών συσκευών, όπως το Android smartphone ή το tablet σας και αυτόν τον εκτυπωτή, χωρίς να είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο ή δρομολογητή. ενώ το δεύτερο, το NFC, λειτουργεί σε αυτή την περίπτωση ως πρωτόκολλο αφής για εκτύπωση που συνδέεται με τον εκτυπωτή όταν αγγίζετε το smartphone Android ή το tablet σας σε ένα hotspot στον εκτυπωτή. Εκτός από αυτές τις δυνατότητες για κινητά, το D1550 υποστηρίζει επίσης πολλές άλλες δυνατότητες παραγωγικότητας και ευκολίας, όπως τη δυνατότητα εκτύπωσης από και σάρωση σε πολλές τοποθεσίες σύννεφων, μονάδες USB και μονάδες δικτύου.

Επίσης, εντυπωσιακός είναι ο αυτόματος τροφοδότης εγγράφων 50 φύλλων, αυτόματος εκτυπωτής πολλαπλών λειτουργιών , ή ο ADF , για αντιγραφή, σάρωση και αποστολή φαξ σε πρωτότυπα διπλής όψης. Αυτός δεν είναι, ωστόσο, ο τελευταίος σαρωτής "single-pass" για την ταυτόχρονη λήψη και των δύο πλευρών του πρωτότυπου εγγράφου. Αντίθετα, όπως και οι περισσότεροι άλλοι, αυτός ο ADF πρέπει να σαρώνει μια πλευρά του πρωτοτύπου, να τον επιστρέφει στον ADF, να το αναστρέφει και στη συνέχεια να σαρώνει την άλλη πλευρά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η μέθοδος single-pass είναι ταχύτερη και πιο αξιόπιστη, αλλά και επειδή απαιτεί δύο μηχανισμούς σάρωσης, καθιστώντας όλο το μηχάνημα σάρωσης πιο ακριβά.

Ω, και αναφέρω ότι δεν είναι μόνο ο εκτυπωτής, αλλά ο ADF και ο σαρωτής έχουν ρυθμιστεί ώστε να υποστηρίζουν έγγραφα μεγέθους legal (8.5 "x 14");

Μπορείτε να διαμορφώσετε το ίδιο το MFP, καθώς και πολλές από τις λύσεις χωρίς υπολογιστή ή με τα πόδια , που αναφέρονται σε αυτό το σημείο, μέσω μιας έγχρωμης οθόνης αφής 3,5 ιντσών. Βρήκα επίσης την οθόνη χρήσιμη κατά τη ρύθμιση του εκτυπωτή.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης, Χειρισμός χαρτιού

Η Canon βαθμολογεί αυτό το MFP σε 35 σελίδες ανά λεπτό ή σε ppm και 17ipm (εικόνες ανά λεπτό) κατά την εκτύπωση σε λειτουργία διπλής όψης (διπλής όψης). (Λάβετε υπόψη ότι 17 σελίδες διπλής όψης ανά λεπτό είναι στην πραγματικότητα 34 σελίδες ανά λεπτό.) Όπως και με τους περισσότερους άλλους εκτυπωτές, ωστόσο, καθώς προσθέτετε μορφοποίηση κειμένου, εικόνες και γραφικά στο μείγμα, ο αριθμός των σελίδων ανά λεπτό αρχίζει να πέφτει περίπου 9ppm ή λιγότερο από το ένα τρίτο της βαθμολογίας των 34 σελίδων σε αυτή την περίπτωση. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια δραστική μείωση, είναι περίπου par για οποιοδήποτε εκτυπωτή κατά την εκτύπωση εγγράφων υψηλός-επικεφαλής, σε αντίθεση με τα χαμηλά γενικά.

Όπως και με τους περισσότερους ασπρόμαυρους εκτυπωτές, η ποιότητα εκτύπωσης D1550 είναι μια μικτή τσάντα. Το κείμενο μοιάζει καλό σε σχεδόν όλα τα μεγέθη και στα στυλ γραμματοσειράς, κοντά στην ποιότητα του τυπογράφου μέχρι τις γραμματοσειρές περίπου 7 βαθμούς και πάνω. Τα γραφικά και οι εικόνες φαίνονταν επίσης καλά, έχοντας κατά νου ότι το περιεχόμενο χρώματος πρέπει να μετατραπεί σε κλίμακα του γκρι. Ως επί το πλείστον, οι κλίσεις στα γραφικά μετατρέπονται και εκτυπώνονται αρκετά ομαλά. γραμμές μαλλιών (0,5 και λεπτότερο), ακόμα και φωτογραφίες, τυπωμένες αρκετά καλά για τις περισσότερες ανάγκες. (Το επόμενο βήμα είναι φυσικά το χρώμα.)

Όσον αφορά το χειρισμό χαρτιού, εκτός από το κουτί, η εικόναCLASS D1550 συνοδεύεται από δύο πηγές χαρτιού, μια κασέτα 500 φύλλων και ένα δίσκο πολλαπλών χρήσεων ή αντικατάστασης 50 φύλλων. Οι τυπωμένες σελίδες, βέβαια, προσγειώνονται στην κορυφή του εκτυπωτή, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους εκτυπωτές λέιζερ μιας λειτουργίας.

Αν, ωστόσο, δεν επαρκούν 550 σελίδες, μπορείτε πάντα να παραλάβετε τον προαιρετικό δίσκο χαρτιού των 500 φύλλων, ύψους 149,99 δολαρίων, για συνολικά 1050 φύλλα από τρεις πηγές, τα οποία έχουν μεγάλη ποικιλία από έναν εκτυπωτή αυτού του μεγέθους.

Κόστος ανά σελίδα

Σε αντίθεση με τους περισσότερους εκτυπωτές λέιζερ, μονόχρωμοι ή αλλιώς, αυτό υποστηρίζει μόνο μία επαναληψιμότητα κασέτας γραφίτη-μια κασέτα μαύρου γραφίτη 5000 σελίδων. Και, δυστυχώς, η Canon χρεώνει αρκετά ($ 176) για να κάνει αυτό το μονόχρωμο εκτυπωτή λέιζερ υπερβολικά δαπανηρό για χρήση σε όλα τα περιβάλλοντα εκτός από το χαμηλό όγκο. Στην πραγματικότητα, αυτό το MFP 3,5 σεντ ανά σελίδα είναι αρκετά υψηλό για κάθε εκτυπωτή που σκοπεύετε να εκτυπώσετε περισσότερες από μερικές εκατοντάδες σελίδες το μήνα.

Το πρόβλημα για την Canon είναι ότι σήμερα υπάρχουν αρκετοί εκτυπωτές στην τιμή των $ 400 έως $ 500 (και κάποιες ακόμη χαμηλότερες) με ένα μονόχρωμο κόστος ανά σελίδα πολύ κάτω από 2 σεντς ανά σελίδα, λίγες ακόμη και κάτω από ένα λεπτό, και μερικές από αυτές είναι εκτυπωτές λέιζερ. Ο απλός-λειτουργικός εκτυπωτής λέιζερ HL-L6200DW ($ 250-MSRP) της Brother , όταν χρησιμοποιείτε τόνερ υψηλότερης απόδοσης, παρέχει CPP 1,5 λεπτών, για παράδειγμα. Και στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό μπροστινό μέρος του inkjet, ο πολυλειτουργικός εκτυπωτής PageWide Pro 577dw της HP προσφέρει οκτώ δέκατα του ενός λεπτού για τις ασπρόμαυρες σελίδες και το 6,5 για τις έγχρωμες σελίδες - ένα ωραίο επίδομα, αφού οι δύο μηχανές λέιζερ που αναφέρονται εδώ δεν εκτυπώνουν χρώμα.

Σε κάθε περίπτωση, μια διαφορά 2 λεπτών στο κόστος ανά σελίδα είναι μεγάλη, ειδικά αν εκτυπώνετε μεγάλες. Αυτό είναι ένα εύκολο να καταλάβω. Για παράδειγμα, η εκτύπωση 20.000 σελίδων σε 2 σεντς ανά σελίδα είναι περίπου ένα ασφάλιστρο αξίας 400 $ ή, ακόμα χειρότερα, 4.800 $ ετησίως, αρκετό για να αγοράσει τουλάχιστον 5 φορές τον εκτυπωτή (ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναφέρεται σε αυτήν την αναθεώρηση). Το σημείο μου είναι φυσικά ότι, σε σύγκριση με τόσους άλλους εκτυπωτές μεγάλου και μεσαίου μεγέθους, εκείνος ο άλλος εκτυπωτής φωτογραφικών εκτυπωτών CLASS κοστίζει απλά πάρα πολύ για να το χρησιμοποιήσει όταν ανακινεί αυτούς τους τύπους εκτυπώσεων.

Το τέλος

Η κατώτατη γραμμή εδώ είναι ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό πολυλειτουργικό εκτυπωτή μονόχρωμου εκτυπωτή. έχει σχεδόν κάθε δυνατότητα παραγωγικότητας και ευκολίας, εκτυπώνει καλά και είναι λογικά γρήγορο. Μισώ να λέω αυτά τα πράγματα και στη συνέχεια να τα ακολουθήσω, αλλά "κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα". Η αλήθεια είναι ότι με εκτυπωτές λέιζερ συμβαίνει συχνότερα από ό, τι δεν συμβαίνει. Είμαι όλοι για να ξοδέψω λίγο περισσότερο για να εγγυηθώ μια αξιοπρεπή CPP, αλλά δεν είναι όλοι πρόθυμοι να το κάνουν αυτό. Και εκεί έρχονται μοντέλα όπως αυτό.

Και πάλι, μου άρεσε αυτός ο εκτυπωτής και προφανώς το ίδιο έκανε και οι άνθρωποι που του έδωσαν μια 4.9 out 5 βαθμολογία στο Amazon. Σε κάποιο σημείο, ειδικά στις επιχειρήσεις όπου η κατοχή αξιόπιστης μηχανής γραφείου είναι εξίσου σημαντική με την εξοικονόμηση λίγων δολλαρίων. (Αλλά δεν μιλάμε πραγματικά λίγα δολάρια εδώ, εμείς;) Ακόμα κι έτσι, το imageCLASS D1550 είναι ένα μεγάλο μονόχρωμο MFP.

Αγοράστε τον μονόχρωμο εκτυπωτή Canon ImageCLASS D1550 στο Amazon