Πολυλειτουργικός εκτυπωτής E514dw της Dell

Εκτυπώστε, σαρώστε και αντιγράψτε για λογικές τιμές

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ενότητα εκτυπωτή / σαρωτή του About.com έχει εξετάσει αρκετούς εκτυπωτές laser της Dell, ξεκινώντας από τον έγχρωμο πολυλειτουργικό εκτυπωτή E525w και τον πολυλειτουργικό εκτυπωτή E515dw, ένα μονόχρωμο MFP. (Και έχουμε ακόμα μερικά ακόμα για να πάμε.) Η σημερινή επισκόπηση είναι του μικρότερου αδελφού του E515dw, του πολυλειτουργικού εκτυπωτή E514w $ 179.99 ή MFP.

Ακόμα καλύτερα, καθώς γράφω αυτό, βρήκα όλο το Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της Dell.com, για $ 129.99, μια εξοικονόμηση $ 50, για την οποία λαμβάνετε εκτύπωση, σάρωση και αντιγραφή (χωρίς φαξ), δυνατές επιλογές συνδεσιμότητας, καθώς και αρκετές επιλογές κινητής συνδεσιμότητας, συζητημένες λίγο αργότερα.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Μετρώντας 12,5 ίντσες ύψος κατά 16,1 ίντσες σε πλάτος κατά 15,7 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω και βάρους μόλις 22 λίβρες 14 ουγγιές, το E514dw είναι, για έναν εκτυπωτή κατηγορίας λέιζερ, μικρό και θα ταιριάζει στις περισσότερες επιφάνειες εργασίας με λογική άνεση. Είναι μικρό για όλα όσα κάνει, αλλά προφανώς αρκετά μεγάλο για να κάνει τη δουλειά.

Έχοντας κατά νου ότι πρόκειται για εκτυπωτή επιπέδου entry-level, δεν έρχεται με ένα μεγάλο μέρος ενός πίνακα ελέγχου για να μιλήσει για τα 12 αναλογικά κουμπιά που είναι αγκυροβολημένα από μια μονόχρωμη ανάγνωση 2 γραμμών. Όπως έχω πει και για άλλους εκτυπωτές της Dell αλλού, ενώ πρόκειται για ένα αρκετά νέο σχεδιασμό πλαισίου και πίνακα ελέγχου για την Dell, μάλιστα, είναι σαν να ξεπερνάτε μια δεκαετία ή δύο στην τεχνολογία.

Το E514dw συνοδεύεται από αυτόματο τροφοδότη εγγράφων 35 φύλλων (ADF) για την τροφοδοσία εγγράφων πολλαπλών σελίδων στο σαρωτή, αλλά δεν είναι αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης (ADF) , πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να σαρώσει και τις δύο πλευρές χωρίς παρέμβαση του χρήστη. σάρωση πολύ, δεν είναι πραγματικά μια ευκολία, αλλά μια αναγκαιότητα. Η μηχανή εκτύπωσης, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης για αυτόματες εκτυπώσεις διπλής όψης.

Όσον αφορά τις λειτουργίες για κινητά , υποστηρίζει αρκετές τοποθεσίες σύννεφων, συμπεριλαμβανομένων των Dropbox, Box και Evernote, καθώς και του Wi-Fi Direct , μέσω του Hub Document του Dell. Μπορείτε να εκτυπώσετε και να σαρώσετε στα περισσότερα τηλέφωνα Android, iOS και Windows.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης, Χειρισμός χαρτιού

Από απόψεως απόδοσης, σε όλα τα αποτελέσματα των δοκιμών που έχω δει, το E514dw συνήθως χτυπούσε ή ήρθε στο λαιμό και το λαιμό με τους ανταγωνιστές του. Πρόκειται όμως για ασπρόμαυρο εκτυπωτή και συνεπώς δεν απαιτεί σχεδόν το ίδιο χρονικό διάστημα για να αποδειχθεί ένα ενημερωτικό δελτίο πλήρους χρώματος τεσσάρων σελίδων, όπως και για την εκτύπωση του ίδιου εγγράφου σε μονόχρωμη. Τα ασπρόμαυρα έγγραφα απαιτούν πραγματικά μόνο ένα μικρό μέρος των δεδομένων που απαιτούνται για την εκτύπωση ουσιαστικά των ίδιων δεδομένων με το χρώμα.

Ποιότητα εκτύπωσης? Λοιπόν, πρόκειται για έναν ασπρόμαυρο εκτυπωτή και εκτός από ορισμένους ελαφρώς χαμένους χαρακτήρες σε μικρά μεγέθη (κάτω από 8 μονάδες), τυπώνει περίπου όπως θα περίμενε κανείς να εκτυπώσει μια μονόχρωμη μηχανή. Η μετατροπή σε κλίμακα του γκρι ήταν καλή, με εμφανή χρήση όλων των διαθέσιμων 256 αποχρώσεων του γκρι.

Όσον αφορά το χειρισμό του χαρτιού, το E514w διαθέτει ένα κύριο δίσκο 250 φύλλων και μια μη αυτόματη τροφοδοσία ενός φύλλου ή δίσκο αντικατάστασης. Όπως αναφέρθηκε, η μηχανή εκτύπωσης μπορεί αυτόματα να εκτυπώνει σελίδες διπλής όψης, αλλά ο ADF δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί χωρίς παρέμβαση του χρήστη - εσείς ή ο συνάδελφός σας αλλάζετε χειροκίνητα διπλής όψης πρωτότυπα.

Κόστος ανά σελίδα

Από την οπτική του κριτή, οι μονόχρωμοι εκτυπωτές απαιτούν πολύ λιγότερα μαθηματικά για να υπολογίσουν το κόστος ανά σελίδα ή CPP. Στην περίπτωση αυτή, εάν χρησιμοποιείτε την κασέτα γραφίτη των 45 δολ. 1 200 σελίδων, οι σελίδες θα σας κοστίζουν 4 σεντ το καθένα. Εάν, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιείτε τη κασέτα των $ 2.600 σελίδας, οι σελίδες θα σας κοστίζουν 3 λεπτά. Δεν είναι πολύ πιο απλό από αυτό να το καταλάβω, αλλά να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν πολλοί εκτυπωτές εκεί έξω που μπορούν να κάνουν καλύτερα.

Το τέλος

Αν ψάχνετε για ένα καλό, χαμηλού όγκου, φθηνό μονόχρωμο MFP, αυτό είναι καλό.

Αγοράστε τον πολυλειτουργικό εκτυπωτή Dell E514dw στο Amazon