Ο έγχρωμος πολυλειτουργικός εκτυπωτής E525w της Dell

Έγχρωμες εκτυπώσεις ποιότητας laser από ένα φτηνό MFP της Dell

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Συμπέρασμα:

Είναι φθηνό για να αγοράσει και είναι χτισμένο σαν δεξαμενή, αυτό το χρώμα-λέιζερ-class (με βάση τα LED) εκτυπώνει καλά, αλλά το κόστος ανά σελίδα υψηλό του γραφίτη υποχωρεί σε μια μηχανή χαμηλού όγκου.

Αγοράστε το AIO Color Laser A5 της Dell στο Amazon

Σε όλα τα χρόνια που έχω εξετάσει τους εκτυπωτές, οι μηχανές λέιζερ entry-level και midrange της Dell μοιάζουν πολύ όπως πριν από αρκετά χρόνια. Πάρτε το 2010 Dell 1355cnw, για παράδειγμα. Εκτός από ορισμένες μικρές διαφορές φυσικού μεγέθους, δεν μπορείτε να το πείτε από το μοντέλο που μιλάμε εδώ σήμερα, τον έγχρωμο πολυλειτουργικό εκτυπωτή E525w της Dell, αξίας 329,99 δολαρίων. (Και για να είμαι ειλικρινής, σκέφτηκα ότι το σχέδιο ήταν κάπως αρχαϊκό, πριν από πέντε χρόνια.)

Οχι. Όχι πολύ για τον τελευταίο γύρο μηχανών λέιζερ της Dell σας βοηθά να τους πείτε από προηγούμενες εκδόσεις, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν αγοράζουν εκτυπωτές με βάση το πόσο μοντέρνες ή κομψές φαίνονται. (Παρόλο που αυτό τείνει να έχει σημαντική επίδραση όταν οι άνθρωποι αγοράζουν συσκευές γραφείου στο τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών). Οι έξυπνοι αγοραστές όμως αγοράζουν εκτυπωτές με βάση το τι κάνουν και πόσο καλά το κάνουν - ή τουλάχιστον θα έπρεπε ...

Γενικά, πρόκειται για ένα εξαιρετικά μικρό εκτυπωτή και αξίζει καλά την τιμή έκπτωσης $ 249.99 (για διαφορά $ 80) στην τοποθεσία της Dell τη στιγμή που έγραψα αυτό. Είναι, ωστόσο, ένας εκτυπωτής χαμηλού όγκου, οπότε το κόστος ανά σελίδα ή CPP είναι υψηλό, αλλά αυτό είναι λίγο πολύ αναμενόμενο όταν αγοράζετε έναν βασικό εκτυπωτή κατηγορίας λέιζερ αυτές τις μέρες.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Στα 16,1 ίντσες απέναντι και 15,7 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, το αποτύπωμα του E525w είναι σχεδόν τετράγωνο και ένα μικρό τετράγωνο σε αυτό, για έναν έγχρωμο εκτυπωτή λέιζερ, ούτως ή άλλως. Ακόμα κι έτσι, για τόσο μικρό όσο είναι, ζυγίζει ένα τεράστιο βάρος 36,2 λίβρες, γεγονός που υποδηλώνει μερικές πολύ εύρωστες σάρκα. Στην πραγματικότητα, από όσα μπορούσα να δω, τα εσωτερικά του E525w αποτελούνταν από άφθονο ενισχυτικό μέταλλο.

Σε αντίθεση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα, όπως το LaserJet Pro MFP M277dw της HP, με τις φανταστικές ψηφιακές οθόνες αφής χρωμάτων, ο πίνακας ελέγχου του E525w αποτελείται κυρίως από αναλογικά κουμπιά. Εκτός από το να κοιτάς λίγο μακρύς-στο-δόντι, είναι καλά οργανωμένο και εύκολο στη χρήση, όμως.

Επιπλέον, το Wi-Fi είναι συμβατό με το Ethernet και τη δυνατότητα σύνδεσης σε ένα μόνο υπολογιστή μέσω καλωδίου εκτυπωτή USB. Η συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας είναι διαθέσιμη μέσω του AirPrint της Apple, της Cloud Print της Google και του Wi-Fi Direct . Το NFC (επικοινωνία πλησίον πεδίου) , από την άλλη πλευρά, δεν υποστηρίζεται. (Για μια περιγραφή των τελευταίων λειτουργιών εκτύπωσης για κινητά, ανατρέξτε σε αυτό το About.com " Εκτύπωση από το κινητό σας συσκευή " άρθρο.)

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρω ότι το E525w μιμείται επίσης δύο δημοφιλείς γλώσσες εκτυπωτών ή πιο συγκεκριμένα γλώσσες περιγραφής σελίδων ή PDL: το PCL της HP και το PostScript της Adobe. Εάν η αίτησή σας (συνήθως εκτύπωση σε επιτραπέζιο υπολογιστή) απαιτεί είτε, είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε και γιατί

Απόδοση, χειρισμός χαρτιού και ποιότητα εξόδου

Η Dell υπολογίζει το E525 σε 18 σελίδες ανά λεπτό (ppm), τόσο ασπρόμαυρο όσο και χρώμα. Εκτός από το πότε εκτύπω σαρώσεις και εικόνες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, οι ανεπίσημες δοκιμές μου στήριζαν το σχήμα, έδωσαν ή πήραν μια σελίδα ή δύο εδώ και εκεί. Ταχύτερα, ήταν αρκετό.

Όσο για τον χειρισμό του χαρτιού, τα πάντα σχετικά με αυτόν τον εκτυπωτή αναφέρουν χαμηλή ένταση προς τα κάτω μέχρι τον αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF) των 15 φύλλων, το συρτάρι εισόδου 150 φύλλων και το δίσκο εξόδου 100 σελίδων. Επιπλέον, έχει μόνο μία πηγή εισόδου, η οποία μπορεί να είναι περιοριστική.

Όσον αφορά την ποιότητα εκτύπωσης, όπως ήταν πριν από πέντε χρόνια, όταν εξέτασα το 1355cnw, το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό ή η πτυχή του W525e είναι η ποιότητα της εκτύπωσης. Το γεγονός ότι εκτυπώνονται τόσο καλά παίρνει πολλά από τα τσιμπήματα έξω από το υπερβολικά υψηλό κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα.

Κόστος ανά σελίδα

Η λιγότερο αγαπημένη μου πλευρά του W525e είναι το κόστος ανά σελίδα . Οι κασέτες γραφίτη υψηλής απόδοσης της Dell για το E525w παρέχουν CPP 3,3 σεντ για μονόχρωμες σελίδες και ένα επιβλητικό 17,4 σεντ για το χρώμα. Η ασπρόμαυρη CPP, αν εκτυπώνετε μόνο μερικές εκατοντάδες σελίδες ή έτσι κάθε μήνα, είναι καταφύγια, αλλά το χρώμα CPP είναι, καλά, ειλικρινά, αρκετά darn υψηλό. Εάν σχεδιάζετε να εκτυπώσετε πολλά, όπως περιγράφει αυτό το άρθρο στο twitter.com , μπορεί να είναι πολύ ακριβό, εάν χρησιμοποιείτε λάθος εκτυπωτή.

Το τέλος

Εάν μπορείτε να παραλάβετε το E525w για την τρέχουσα τιμή του (μέσα Ιουνίου 2015) περίπου $ 250, είναι πολύ καλύτερη τιμή από τα $ 330. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι πρόκειται για έναν καλό έγχρωμο εκτυπωτή λέιζερ χαμηλού όγκου, αλλά μην το σκεφτείτε καν αν σχεδιάζετε να εκτυπώνετε περισσότερες από δύο εκατοντάδες σελίδες κάθε μήνα. Διαφορετικά, παρά το γεγονός ότι ψάχνει και πάλι μια μικρή τεχνολογία, είναι ένας πολύ καλός έγχρωμος εκτυπωτής λέιζερ.

Αγοράστε το AIO Color Laser A5 της Dell στο Amazon

Για λεπτομερή ανασκόπηση αυτού του προϊόντος, κάντε κλικ εδώ.