Έγχρωμος εκτυπωτής Epson WorkForce Pro WF-6530

Γρήγορη, άριστη ποιότητα εκτύπωσης

Εάν ακολουθήσετε την κάλυψη του εκτυπωτή του About.com, τότε ίσως ήδη γνωρίζετε ότι ο ιστότοπος είναι κάπως οπαδός της σειράς εκτυπωτών inkjet υψηλής χωρητικότητας WorkForce Pro που βασίζεται στο PrecisionCore της Epson. Όσο περισσότερο ανεβαίνετε στη γραμμή, για παράδειγμα, στο WorkForce Pro WF-6590, τόσο πιο εντυπωσιακές είναι αυτές οι workhorses μεγάλου όγκου.

Σήμερα, κοιτάζω ένα άλλο μοντέλο μεγάλης χωρητικότητας από τη σειρά WF-6000, το εκτυπωτή AllForce WorkForce Pro WF-6530 All-in-One, μια ελαφρώς απογυμνωμένη έκδοση του πιο ακριβού (και πιο ικανό) WF -6590 που αναφέρθηκε παραπάνω. Ενώ με πολλούς τρόπους αυτά τα δύο μοντέλα είναι παρόμοια, όπως η ίδια ταχύτητα εκτύπωσης 24 σελίδων ανά λεπτό (ppm), ο μηνιαίος κύκλος εργασιών του WF-6590 ή ο αριθμός των σελίδων που ο κατασκευαστής λέει ότι μπορεί να εκτυπώνει κάθε μήνα χωρίς αδικαιολόγητη φθορά στον εκτυπωτή, είναι 25.000 σελίδες περισσότερο (75.000 έναντι 50.000) ή ένα τρίτο υψηλότερο από αυτό της μονάδας ελέγχου WF-6530.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Χωρίς αμφιβολία, αυτός δεν είναι ο τυπικός εκτυπωτής inkjet σας. Με 21,3 ίντσες υψηλό, κατά 20,3 ίντσες απέναντι, 29,8 μπροστά και πλάτη και ζυγίζοντας 68 κιλά, δεν θα το τοποθετήσετε δίπλα σας στην επιφάνεια εργασίας σας, αλλά τα καλά νέα είναι ότι υποστηρίζει Wi-Fi, Ethernet , Near-Field Communication (NFC) και σύνδεση Wi-Fi Direct , καθώς και σύνδεση σε ένα μόνο υπολογιστή μέσω USB.

Ο αυτόματος τροφοδότης εγγράφων 50 φύλλων ή ο αυτόματος τροφοδότης εγγράφων (ADF) υποστηρίζει τη σάρωση διπλής όψης (διπλής όψης) μέσω ενός μηχανισμού μονού περάσματος που σαρώνει ταυτόχρονα και τις δύο πλευρές της σελίδας, καθιστώντας έτσι τη σάρωση σελίδων διπλής όψης γρηγορότερες και λιγότερο δυσκίνητες Ο ADF για χειρισμό. Ο χειρισμός του ADF, καθώς και οι λειτουργίες χωρίς υπολογιστή ή με τα πόδια, καθώς και η εκτύπωση σε τοποθεσίες κινητής τηλεφωνίας και η διαμόρφωση άλλων επιλογών συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας πραγματοποιούνται μέσω μιας οθόνης αφής 4,3 ιντσών.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης, Χειρισμός χαρτιού

Το πρώτο MFP inkjet που είδα να σπάσει το φράγμα 10ppm στα τεστ επιχειρησιακών εγγράφων μου ήταν ένα μοντέλο WorkForce Pro, το WorkForce Pro WF-4630 . Από τότε, έχω δει πολλά MFPs inkjet, τα περισσότερα από αυτά μοντέλα WorkForce Pro, σπάσει 10ppm, συμπεριλαμβανομένου του WF-6530. Το WF-6590 έβγαινε λίγο περισσότερο από 13ppm, ενώ το WF-6530 ήταν πιο κοντά στις 11ppm.

Δεν είναι μόνο η κεφαλή εκτύπωσης PrecisionCore τεσσάρων τσιπ (αντίθετα από την κεφαλή εκτύπωσης δύο τσιπ της μη-Pro) στα μοντέλα WorkForce Pro, εκτυπώνει επίσης αρκετά καλά, με κείμενο ποιότητας κοντά στο στίχο, καλύτερες από τις αποδεκτές φωτογραφίες , καθώς και γραφικά μεσαίου μεγέθους, εκτυπώνει αρκετά καλά για τις περισσότερες εφαρμογές.

Ο χειρισμός χαρτιού αποτελείται από ένα κύριο συρτάρι 500 φύλλων και ένα δίσκο αντικατάστασης 80 φύλλων στο πίσω μέρος για την εκτύπωση φακέλων, χαρτιού υψηλής ποιότητας, εταιρικών ελέγχων κ.ο.κ. χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσετε το κύριο συρτάρι. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος επέκτασης της χωρητικότητας εισόδου.

Κόστος ανά σελίδα

Ειλικρινά, αρκετοί εκτυπωτές μεγάλου όγκου, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εκτυπωτών της Epson, όπως το WF-4630 που αναφέρθηκε παραπάνω ή το Officejet Pro X576dw MF, που βασίζονται στο PageWide , έχουν χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα για μελάνι. Εάν επιλέξετε για τις δεξαμενές μελάνης με τις υψηλότερες αποδόσεις του WF-6530, το κόστος ανά σελίδα θα διαρκεί περίπου 2 σεντ το καθένα για μονόχρωμες σελίδες και 8 σεντ για το χρώμα. Το μοντέλο HP Officejet Pro X, από την άλλη πλευρά, κάνει 1,6 σεντ και 6,7 σεντ, αντίστοιχα.

Αν σχεδιάζετε να εκτυπώσετε πολλά, πείτε χιλιάδες σελίδες κάθε μήνα, υπάρχουν MFP με χαμηλότερες CPP-αρκετές.

συμπέρασμα

Ειλικρινά, δεν έχει νόημα ότι μερικά από τα μικρότερα μοντέλα WorkForce Pro της Epson είναι φθηνότερα από αυτό, έως το σημείο ότι εάν μπορείτε να το πετύχετε, θα συνιστούσατε να επιλέξετε ένα άλλο μοντέλο WorkForce Pro - αν, δηλαδή, ο όγκος εκτύπωσης σας το εγγυάται. Διαφορετικά, αυτό είναι ένα καλό MFP που κάνει ό, τι υποτίθεται ότι είναι αρκετά καλά.