Είναι το Desktop PC Dead;

Μια ματιά στο πώς ακόμη και με την πτώση των πωλήσεων, οι επιτραπέζιες υπολογιστές εξακολουθούν να είναι σχετικές

Έχει καταστεί σαφές εδώ και αρκετό καιρό ότι στο μυαλό των καταναλωτών, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές απλά δεν είναι δημοφιλείς. Η ικανότητα να πάρετε έναν υπολογιστή μαζί σας σε ταξίδια, από και προς την εργασία ή το σχολείο ή απλά να καταλάβετε λιγότερο χώρο σε ένα νοικοκυριό, έχει κάνει πωλήσεις φορητών υπολογιστών μεγαλύτερες από τις επιφάνειες εργασίας για κάποιο χρονικό διάστημα. Με την αύξηση των ταμπλετών τα τελευταία δύο χρόνια, τώρα μιλάμε ακόμη και για τις πωλήσεις laptop που πέφτει επίσης. Ποιες ακριβώς είναι οι λόγοι για τους οποίους οι πωλήσεις επιτραπέζιων υπολογιστών, ειδικότερα, έχουν μειωθεί τόσο δραματικά;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανόν να επισημάνουν τη φορητότητα των φορητών υπολογιστών ως τον κύριο λόγο για τον οποίο οι πωλήσεις desktop πέφτουν, αλλά θα υποστήριζα ότι είναι τα κενά των τιμών και των επιδόσεων που είναι οι κύριοι ενόχοντες. Τα τελευταία δύο χρόνια, ειδικότερα, η αποδοτικότητα των επεξεργαστών σε συνδυασμό με τα σχέδια πολλαπλών πυρήνων σημαίνει ότι ακόμη και υπολογιστές γραφείου και φορητοί υπολογιστές χαμηλού κόστους θα ικανοποιούν συχνά τις ανάγκες του μέσου καταναλωτή . Χρειάζεται πραγματικά τέσσερις πυρήνες επεξεργασίας και εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες ρολογιού για να περιηγηθείτε στον ιστό, να διαβάσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να γράψετε κάποια έγγραφα; Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές έχουν παραδοσιακά περισσότερες επιδόσεις από τους φορητούς υπολογιστές, αλλά όταν ένας φορητός υπολογιστής χαμηλού κόστους, ακόμη και με χαμηλότερη απόδοση από μια επιφάνεια εργασίας, μπορεί να κάνει ό, τι θέλετε, υπάρχουν λιγότεροι λόγοι για να αποκτήσετε μια επιφάνεια εργασίας.

Η τιμολόγηση είναι επίσης μια μεγάλη προσοχή τώρα. Συχνά οι φορητοί υπολογιστές ήταν πολύ ακριβότεροι από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Ενώ αυτό τείνει να είναι αληθινό στο υψηλότερο άκρο του τμήματος επιδόσεων, στα χαμηλότερα τμήματα, μπορεί κανείς να βρει έναν φορητό υπολογιστή που κοστίζει τόσο λίγο όσο ένα επιτραπέζιο σύστημα και ίσως ακόμα λιγότερα και εξακολουθεί να έχει την ικανότητα να κάνει τα μέσα καθήκοντα ενός καταναλωτής. Απλά κοιτάξτε μερικά από τα στοιχεία από τον καλύτερο φορητό υπολογιστή χαμηλού κόστους και τους καλύτερους καταλόγους επιτραπέζιων υπολογιστών χαμηλού κόστους που διατηρώ. Και στις δύο περιπτώσεις, τα συστήματα τείνουν να πέφτουν γύρω στα $ 500. Όσον αφορά την επιφάνεια εργασίας, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια οθόνη που θα προσθέσει περίπου άλλα 100 δολάρια στο κόστος του συστήματος. Εάν και οι δύο μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του μέσου καταναλωτή, πολλοί θα επιλέξουν για φορητότητα σε σχέση με τις επιπλέον επιδόσεις που πιθανώς δεν θα χρησιμοποιήσουν.

Ενώ οι πωλήσεις desktop μπορεί να είναι κάτω, δεν πρόκειται να εξαφανιστούν από την αγορά οποτεδήποτε για να αντικατασταθούν εξ ολοκλήρου από φορητούς υπολογιστές ή tablet. Αντ 'αυτού, έχουν έναν μεταβαλλόμενο ρόλο στο οικιακό περιβάλλον, καθιστώντας εξειδικευμένα συστήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αγορά μιας επιφάνειας εργασίας μπορεί να είναι μια εξαιρετική απόφαση επειδή προσφέρει απόδοση και χαρακτηριστικά που δεν μπορεί να ταιριάζει με κανένα φορητό υπολογιστή. Μερικοί από αυτούς τους ρόλους περιλαμβάνουν:

Αρχική διακομιστές

Οι φορητοί υπολογιστές και τα tablet είναι τέλειοι για να είναι κινητοί, αλλά το περιορισμένο μέγεθος τους καθιστά έτσι ώστε να έχουν μικρότερο αποθηκευτικό χώρο για τα δεδομένα που καταναλώνουμε. Οι ταινίες, ειδικότερα, μπορούν να πάρουν ένα τεράστιο χώρο. Ένα tablet συνήθως θα έχει μεταξύ 16GB και 32GB για να αποθηκεύσει όλα όσα χρειάζεται και με οθόνες υψηλής ευκρίνειας, αυτό μπορεί να είναι μόνο μια χούφτα ταινιών υψηλής ποιότητας. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές εξακολουθούν να βασίζονται σε παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους που προσφέρουν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο. Η τυπική επιφάνεια εργασίας έρχεται τώρα με μια μονάδα δίσκου terabyte και είναι δυνατόν να έχετε ακόμη και τέσσερα terabytes σε μία μονάδα δίσκου. Προσθέστε σε αυτό την ικανότητα μιας επιφάνειας εργασίας να έχει πολλαπλές μονάδες δίσκου σε αυτήν και μπορεί να είναι ένα τεράστιο αποθετήριο για την αποθήκευση εφαρμογών και υπάρχει περισσότερο από αρκετός χώρος για τη συγκράτηση δεδομένων που θα χρησιμοποιηθούν από άλλους φορητούς υπολογιστές και tablet στο νοικοκυριό.

Συστήματα παιχνιδιών

Το PC gaming είναι πολύ διαφορετικό από αυτό του κόσμου των τυχερών παιχνιδιών στην κονσόλα. Εδώ η απόδοση έχει τεράστια διαφορά. Τα περισσότερα παιχνίδια PC μπορούν να φτάσουν σε ψηφίσματα που οι κονσόλες δεν μπορούν καν να ονειρευτούν, πόσο μάλλον η λεπτομέρεια που μπορούν να παρουσιάσουν. Οι φορητοί υπολογιστές γίνονται πολύ πιο ικανοί, αλλά το κόστος και το μέγεθος τους καθιστούν τα μοντέλα τυχερών παιχνιδιών πολύ λιγότερο φορητά από όσο κανείς μπορεί να σκεφτεί. Εκτός αυτού, ένας φορητός υπολογιστής έχει πολύ λίγα που μπορούν να αναβαθμιστούν σε αυτό, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος γραφικών το οποίο σε μια επιφάνεια εργασίας είναι αρκετά εύκολο. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές εξακολουθούν να είναι η καλύτερη επιλογή για όσους επιθυμούν να παίξουν παιχνίδια με υπολογιστές μέσω των αντίστοιχων φορητών υπολογιστών.

Κέντρα Τύπου

Με την άνοδο των υπηρεσιών πολυμέσων συνεχούς ροής και του ψηφιακού βίντεο, η δυνατότητα αποθήκευσης ολόκληρης της βιβλιοθήκης πολυμέσων σε ένα σύστημα υπολογιστή που μπορεί να συνδεθεί με ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου είναι μια πολύ συναρπαστική επιλογή. Υπάρχουν πολλές καταναλωτικές συσκευές εκεί έξω που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πολλές από τις υπηρεσίες ροής, αλλά η ευελιξία του desktop συστήματος με ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα σε νέες υπηρεσίες και δυνατότητες χωρίς να αντικαταστήσει ολόκληρα στοιχεία. Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί με ένα σύστημα τυχερών παιχνιδιών για μια μεγάλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας εμπειρία παιχνιδιών επίσης. Το καλύτερο μέρος είναι ότι τα κέντρα μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν απαιτούν μεγάλη απόδοση, ώστε να μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν με παλιότερους υπολογιστές προσαρμοσμένους για την εργασία. Χρησιμοποιώ ακόμη και μια παλιά γενιά Mac Mini ως κέντρο μέσων για το σπίτι θέατρο μου.

Επεξεργασία βίντεο

Η επεξεργασία ψηφιακών βίντεο είναι μια από τις πιο απαιτητικές εργασίες στον κόσμο των υπολογιστών. Με την άνοδο της καταγραφής βίντεο υψηλής ευκρίνειας και την ευκολία με την οποία μπορούν να προστεθούν τα ψηφιακά εφέ, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον πρόσβαση σε εργαλεία που κάποτε χρειάστηκαν μεγάλες αφιερωμένες μηχανές. Επειδή πρόκειται για πολύ εντατικές εργασίες πληροφορικής, οι επεξεργαστές υψηλής απόδοσης, η μεγάλη μνήμη και η αποθήκευση είναι όλα τα βασικά στοιχεία για τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την αποκωδικοποίηση, την κωδικοποίηση και την απόδοση. Ενώ οι φορητοί υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας μπορούν να κάνουν αυτές τις δουλειές, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές μπορούν να τους κάνουν πολύ πιο γρήγορα, κάτι που είναι καλό για εκείνους που δεν θέλουν να χάνουν χρόνο.

Αυτά είναι τέσσερα παραδείγματα περιοχών που οι επιτραπέζιοι υπολογιστές εξακολουθούν να έχουν πλεονέκτημα έναντι των φορητών υπολογιστών. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι διακρίσεις είναι πιθανό να διαβρώσουν περισσότερο, αλλά το χάσμα τιμών και επιδόσεων θα εξακολουθεί να υφίσταται, έτσι ώστε οι επιφάνειες εργασίας να έχουν ακόμη ένα πλεονέκτημα. Η βελτιωμένη μηχανική βοηθά επίσης τα συστήματα να συνεχίσουν να παραμένουν συναφή χωρίς να είναι τα συστήματα μεγέθους τέρας που κάποτε ήταν. Όλο και περισσότερα μικρά συστήματα μορφοποίησης αναπτύσσονται ως ένας τρόπος για να διατηρήσουμε την υψηλή απόδοση, αλλά να καταστήσουμε τα συστήματα λιγότερο ενοχλητικά ώστε να μπορούν να καθίσουν εύκολα σε ένα γραφείο πίσω από μια οθόνη ή σε ένα γραφείο home theater.

Στην πραγματικότητα, ένας τομέας επιτραπέζιων υπολογιστών βλέπει έναν αυξανόμενο αριθμό πωλήσεων. Οι υπολογιστές all-in-one υιοθετούν την ιδέα των υπολογιστών μικρού μεγέθους και ενσωματώνουν τις ίδιες τις οθόνες. Αυτό καθιστά την ικανότητα να τοποθετεί ένα σύστημα υπολογιστή σε μια κουζίνα, γραφείο, υπνοδωμάτιο ή σαλόνι πολύ λιγότερο παρεμβατικό στη γύρω περιοχή. Ορισμένοι από αυτούς μπορούν να χρησιμοποιούν τα ίδια βασικά εξαρτήματα με ένα φορητό υπολογιστή, αλλά η πλειοψηφία τους εξακολουθεί να βασίζεται σε εξειδικευμένα τμήματα επιφάνειας εργασίας για να παρέχει υψηλότερες επιδόσεις από τα αντίστοιχα φορητών υπολογιστών. Και με την άνοδο των υπολογιστών που βασίζονται στην αφή από τα Windows 8 , τα all-in-one συγκεντρώνουν ένα μεγαλύτερο επίπεδο προσοχής τόσο από τη βιομηχανία όσο και από τους καταναλωτές.