Πώς να απενεργοποιήσετε την ομαδοποίηση των κουμπιών της γραμμής εργασιών στα Windows

Σταματήστε το συνδυασμό των κουμπιών της γραμμής εργασιών στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Έχετε ποτέ χάσει ένα παράθυρο επειδή ήταν ομαδοποιημένο με άλλα παράθυρα στη γραμμή εργασιών στο κάτω μέρος της οθόνης; Μην ανησυχείς; το παράθυρο δεν έχει φύγει και δεν έχετε χάσει τίποτα - είναι απλά κρυμμένο.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, από προεπιλογή, τα Windows σμίγουν μαζί κουμπιά που ανήκουν στο ίδιο πρόγραμμα και το κάνει τόσο για την καλύτερη οργάνωση των παραθύρων και για την αποφυγή πλήρωσης της γραμμής εργασιών. Για παράδειγμα, πέντε παράθυρα του Internet Explorer μπορούν να διατηρηθούν μαζί σε ένα εικονίδιο όταν είναι ενεργοποιημένη η ομαδοποίηση της γραμμής εργασιών.

Η ομαδοποίηση της γραμμής εργασιών μπορεί να είναι χρήσιμη για μερικούς, αλλά για τους περισσότερους είναι απλώς μια ενόχληση. Μπορείτε να σταματήσετε τα Windows να το κάνουν αυτό μία για πάντα ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω.

Χρόνος που απαιτείται: Η απενεργοποίηση της ομαδοποίησης κουμπιών της γραμμής εργασιών είναι εύκολη και συνήθως διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά

Ισχύει για: Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP

Πώς να απενεργοποιήσετε την ομαδοποίηση των κουμπιών της γραμμής εργασιών στα Windows

  1. Κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο στη γραμμή εργασιών. Αυτή είναι η μπάρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης, αγκυροβολημένη από το κουμπί Έναρξης στα αριστερά και το ρολόι στην άκρα δεξιά.
  2. Στα Windows 10, κάντε κλικ ή επιλέξτε Ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών στο μενού που εμφανίζεται. Για τα Windows 8 και παλαιότερα, επιλέξτε Ιδιότητες .
    1. Θα ανοίξει ένα παράθυρο που ονομάζεται Ρυθμίσεις . Τα Windows 8 καλούν τις ιδιότητες της Γραμμής εργασιών και της Πλοήγησης και οι παλαιότερες εκδόσεις των Windows ονομάζουν αυτή την οθόνη Γραμμή εργασιών και Ιδιότητες του Μενού Έναρξης .
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα Γραμμή εργασιών στο αριστερό ή το επάνω μέρος του παραθύρου και, στη συνέχεια, βρείτε τα κουμπιά Γραμμή εργασιών: επιλογή.
    1. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 7, Windows Vista ή Windows XP, θέλετε να αναζητήσετε τις επιλογές εμφάνισης της Γραμμής εργασιών στην κορυφή του παραθύρου της γραμμής εργασιών .
    2. Οι χρήστες των Windows 10 μπορούν να παραλείψουν πλήρως αυτό το βήμα και να πάνε κατευθείαν στο Βήμα 4.
    3. Σημείωση: Το στιγμιότυπο οθόνης αυτής της σελίδας εμφανίζει αυτό το παράθυρο στα Windows 10. Άλλες εκδόσεις των Windows εμφανίζουν ένα εντελώς διαφορετικό είδος παραθύρου .
  4. Για χρήστες των Windows 10, δίπλα στην επιλογή των κουμπιών της γραμμής εργασιών , κάντε κλικ ή επιλέξτε το μενού και επιλέξτε Ποτέ . Η αλλαγή αποθηκεύεται αυτόματα, ώστε να μπορείτε να παραλείψετε το τελικό βήμα παρακάτω.
    1. Για τα Windows 8 και τα Windows 7, δίπλα στα κουμπιά Γραμμή εργασιών: επιλογή, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε Ποτέ μην συνδυάσετε . Δείτε την Συμβουλή 1 στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για μια άλλη επιλογή που έχετε εδώ.
    2. Για τα Windows Vista και Windows XP, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου των όμοιων κουμπιών της ομάδας ομάδας εργασιών για να απενεργοποιήσετε την ομαδοποίηση κουμπιών της γραμμής εργασιών.
    3. Σημείωση: Εάν δεν είστε βέβαιοι με ποιο τρόπο θα επηρεάσει αυτή την επιλογή το σύστημά σας, το μικρό γραφικό στην κορυφή αυτού του παραθύρου (μόνο στα Windows Vista και XP) θα αλλάξει για να επιδείξει τη διαφορά. Για τις περισσότερες νεότερες εκδόσεις των Windows, πρέπει να αποδεχτείτε την αλλαγή, για να δείτε τα αποτελέσματα.
  1. Κάντε κλικ ή πατήστε το πλήκτρο OK ή Εφαρμογή για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές.
    1. Εάν σας ζητηθεί, ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες οδηγίες στην οθόνη.

Άλλοι τρόποι απενεργοποίησης της ομαδοποίησης κουμπιών της γραμμής εργασιών

Η μέθοδος που περιγράφεται παραπάνω είναι σίγουρα ο ευκολότερος τρόπος για να τροποποιήσετε τη ρύθμιση που σχετίζεται με την ομαδοποίηση των κουμπιών της γραμμής εργασιών, αλλά εδώ υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις:

  1. Αναζητήστε τη γραμμή εργασιών στον Πίνακα Ελέγχου και ανοίξτε το Taskbar και Navigation ή περιηγηθείτε στην εμφάνιση και Θέματα> Γραμμή εργασιών και μενού "Έναρξη" , ανάλογα με την έκδοση των Windows.
  2. Οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν να τροποποιήσουν την επιλογή ομαδοποίησης κουμπιών γραμμής εργασιών μέσω μιας καταχώρησης μητρώου των Windows . Το κλειδί που απαιτείται για να γίνει αυτό βρίσκεται εδώ:
    1. HKEY_CURRENT_USER \ Λογισμικό \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Για προχωρημένους
    2. Απλά τροποποιήστε την παρακάτω τιμή για την έκδοση των Windows για να απενεργοποιήσετε την ομαδοποίηση των κουμπιών της γραμμής εργασιών. Η τιμή βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor). εάν δεν υπάρχει ήδη, κάντε πρώτα μια νέα τιμή DWORD και, στη συνέχεια, τροποποιήστε τον αριθμό όπως φαίνεται εδώ:
    3. Windows 10: TaskbarGlomLevel (τιμή 2)
    4. Windows 8: TaskbarGlomLevel (τιμή 2)
    5. Windows 7: TaskbarGlomLevel (τιμή 2)
    6. Windows Vista: Γραμμή εργασιώνGlomming (τιμή 0)
    7. Windows XP: Γραμμή εργασιώνGlomming (τιμή 0)
    8. Σημείωση: Ενδέχεται να χρειαστεί να καταγράψετε τον χρήστη και στη συνέχεια να ξαναπαίξετε για να γίνει η αλλαγή του μητρώου. Ή, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το Task Manager για να κλείσετε και στη συνέχεια να ανοίξετε ξανά τη διαδικασία explorer.exe .

Περισσότερα βοήθεια με την ομαδοποίηση των κουμπιών της γραμμής εργασιών

  1. Στα Windows 10, Windows 8 και Windows 7, μπορείτε αντ 'αυτού να επιλέξετε την επιλογή που ονομάζεται Όταν η γραμμή εργασιών είναι γεμάτη ή Συνδυασμός όταν η γραμμή εργασιών είναι πλήρης εάν θέλετε τα κουμπιά να συγκεντρωθούν αλλά μόνο αν η γραμμή εργασιών γεμίσει. Αυτό εξακολουθεί να σας επιτρέπει να αποφύγετε την ομαδοποίηση των κουμπιών, τα οποία μπορεί να είναι ενοχλητικά, αλλά αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα συνδυασμού όταν η γραμμή εργασιών είναι υπερβολικά γεμάτη.
  2. Στα Windows 10 και Windows 8, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή Χρήση μικρών κουμπιών γραμμής εργασιών για να μειώσετε τα μεγέθη των κουμπιών. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερα παράθυρα ανοιχτά χωρίς να πιέζετε τα εικονίδια από την οθόνη ή σε μια ομάδα.
    1. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνεται επίσης στα Windows 7, αλλά ονομάζεται Χρήση μικρών εικονιδίων.
  3. Οι ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών είναι επίσης πώς μπορείτε να αποκρύψετε αυτόματα τη γραμμή εργασιών στα Windows, να κλειδώσετε τη γραμμή εργασιών και να διαμορφώσετε άλλες επιλογές που σχετίζονται με την γραμμή εργασιών.