Τι είναι ένα αρχείο FPBF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία FPBF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου FPBF είναι ένα αρχείο Mac OS X Burn Folder που χρησιμοποιείται στο λειτουργικό σύστημα Mac. Χρησιμοποιείται για την αποθήκευση συντομεύσεων ή αναφορών στα αρχεία και τους φακέλους που θέλετε να εγγράψετε σε ένα δίσκο.

Στο macOS, ο φάκελος που έχει την επέκταση .FPBF που έχει προστεθεί σε αυτό, φέρει την ετικέτα του ως Burn Folder , αλλά μπορεί να το δείτε κάπου αλλού ως Αρχείο αρχείου Backup Burnable Finder .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο FPBF

Τα αρχεία FPBF μπορούν να ανοίξουν με το Finder της Apple. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να καίει τα αρχεία σε μια Mac παρακάτω για συγκεκριμένες οδηγίες.

Ορισμένα αρχεία FPBF μπορούν επίσης να ανοίξουν με το Adobe Photoshop. Εάν αυτό λειτουργεί για εσάς, τότε το Photoshop κάνει το άνοιγμα ενός αρχείου συμβατού με το Photoshop, όπως μια εικόνα που είναι αποθηκευμένη στο αρχείο FPBF - δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Photoshop για να εγγράψετε αρχεία σε ένα δίσκο όπως το Burn Folder προορίζεται για .

Πώς να κάψετε αρχεία σε Mac

Για να εγγράψετε αρχεία σε δίσκο σε λειτουργικό σύστημα Mac, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή του Αρχείου του Finder > New Burn Folder ή απλά να κάνετε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και να επιλέξετε New Burn Folder . Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος με την επέκταση .FPBF. το macOS μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα το αρχείο FPBF αυτόματα όταν εισάγεται ένας κενός δίσκος.

Σημείωση: Δεν θα δείτε αυτές τις επιλογές εάν ο υπολογιστής σας δεν είναι συνδεδεμένος σε μονάδα οπτικού δίσκου που μπορεί να εγγραφής δίσκων.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε αρχεία και φακέλους στο αρχείο FPBF που θέλετε να καίσετε στο δίσκο. Σας παρακαλούμε να καταλάβετε ότι κάτι τέτοιο δεν μετακινεί ή αντιγράφει τα αρχεία στο αρχείο FPBF. Αντ 'αυτού, μια συντόμευση στα αρχικά αρχεία είναι όλα αυτά που δημιουργούνται.

Συμβουλή: Επειδή η αναφορά στο αρχικό αρχείο είναι όλα όσα αποθηκεύονται στο αρχείο FPBF, μπορείτε να ενημερώσετε τα αρχικά δεδομένα στο σκληρό σας δίσκο όσες φορές θέλετε πριν να τα καταγράψετε, χωρίς να χρειάζεται να τα επανασυνδέσετε με το δίσκο μεταφέροντάς τα ξανά στο Burn Folder. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να διαγράψετε το αρχείο FPBF χωρίς να ανησυχείτε ότι θα αφαιρεθούν και τα αρχεία στα οποία αναφέρεται (διαβάστε αυτό εάν το αρχείο FPBF είναι κλειδωμένο και δεν θα διαγραφεί).

Σημαντικό: Ενώ τα αρχεία που μεταφέρετε σε ένα Burn Folder είναι απλά ψευδώνυμα στα πραγματικά αρχεία, πρέπει να κάνετε τη διάκριση μεταξύ αρχείων και φακέλων καθώς και μεταξύ του Burn Folder και των πραγματικών φακέλων του σκληρού σας δίσκου. Για παράδειγμα, αν σύρετε ένα φάκελο γεμάτο από αρχεία στο Burn Folder και, στη συνέχεια, ανοίξετε τον φάκελο από το Burn Folder, αυτό που βλέπετε πραγματικά σε αυτό το σημείο είναι τα δεδομένα που υπάρχουν στον σκληρό δίσκο ο φάκελος είναι μια απλή συντόμευση), πράγμα που σημαίνει ότι αν αφαιρέσετε ένα αρχείο από αυτόν το φάκελο, θα διαγραφεί και από το φάκελο του σκληρού δίσκου.

Όταν είστε έτοιμοι να εγγράψετε τα αρχεία και τους φακέλους που αναφέρονται στο αρχείο FPBF, μπορείτε είτε να κάνετε δεξί κλικ στο Burn Folder και να επιλέξετε την επιλογή Burn "<όνομα φακέλου>" στο δίσκο ... ή κάντε διπλό κλικ στο φάκελο ανοίξτε το και στη συνέχεια επιλέξτε το κουμπί Εγγραφή που βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο FPBF

Δεν υπάρχουν μετατροπείς αρχείων που μπορούν να μετατρέψουν ένα αρχείο FPBF σε διαφορετική μορφή. Η μορφή χρησιμοποιείται για τον συγκεκριμένο σκοπό της συλλογής δεδομένων που θέλετε να εγγράψετε σε ένα δίσκο. η κατοχή αυτού του αρχείου σε οποιαδήποτε άλλη μορφή θα ήταν άχρηστη.

Για να είναι σαφές, το αρχείο FPBF δεν είναι ένα αρχείο "εικόνας" όπως άλλα αρχεία εικόνας δίσκου, μετατρέποντάς το έτσι σε ISO ή IMG ή κάτι σαν απλά δεν έχει νόημα, τεχνικά.