Τι είναι ένα αρχείο XNB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XNB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XNB είναι ένα δυαδικό αρχείο του XNA Game Studio Express. Χρησιμοποιείται για να αποθηκεύσετε τα αρχικά αρχεία παιχνιδιών σε ιδιόκτητη μορφή.

Στα αγγλικά: ένα αρχείο XNB είναι συνήθως ένα συμπιεσμένο αρχείο γεμάτο εικόνες που εμφανίζονται σε ένα παιχνίδι βίντεο που δημιουργήθηκε με το XNA Game Studio, αλλά μπορεί επίσης να περιέχουν πρόσθετα δεδομένα παιχνιδιών όπως αρχεία ήχου.

Ορισμένο λογισμικό ενδέχεται να αναφέρεται σε αρχεία XNB ως ​​αρχεία ενεργητικού που έχουν συγκεντρωθεί .

Σημείωση: Η επέκταση του αρχείου XNB μοιάζει πάρα πολύ με το XMB και μπορεί να φαίνεται παρόμοια, αλλά τα αρχεία XMB είναι αρχεία δεδομένων παιχνιδιών βίντεο που χρησιμοποιούνται σε παιχνίδια όπως Age of Empires και X-Wing.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XNB

Η πραγματική πηγή των αρχείων XNB είναι το Microsoft XNA Game Studio, ένα εργαλείο που συνεργάζεται με το Microsoft Visual Studio για τη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών για τα Microsoft Windows, το Windows Phone, το Xbox 360 και το (τώρα defunct) Zune. Αυτό το πρόγραμμα, ωστόσο, δεν είναι ένα πρακτικό εργαλείο για την εξαγωγή εικόνων από αρχεία XNB.

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι ένα πρόγραμμα που ονομάζεται XNB Exporter, το οποίο είναι ένα φορητό εργαλείο (που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται εγκατάσταση) που εξάγει τα αρχεία PNG από το συμπιεσμένο αρχείο XNB με το οποίο εργάζεστε.

Ο ευκολότερος τρόπος χρήσης αυτού του προγράμματος είναι να αντιγράψετε το αρχείο XNB στον ίδιο φάκελο με το πρόγραμμα και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα αρχείου του αρχείου XNB χωρίς την επέκταση αρχείου (π.χ. αρχείο αντί του file.xnb ) στον XNB Exporter και, στη συνέχεια, πατήστε Καν 'το! .

Μπορεί επίσης να μπορείτε να ανοίξετε και / ή να επεξεργαστείτε αρχεία XNB με το εργαλείο GameTools GXView.

Σημείωση: Εάν έχετε εγκαταστήσει το GameTools αλλά δεν μπορείτε να βρείτε το GXView, μπορείτε να το ανοίξετε απευθείας από το φάκελο εγκατάστασης, σχεδόν πάντα εδώ: C: \ Program Files (x86) \ GameTools \ GXView.exe.

Συμβουλή: Μερικοί τύποι αρχείων είναι αρχεία μόνο για κείμενο και μπορούν να ανοίξουν και να προβληθούν με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το Σημειωματάριο στα Windows ή με έναν πιο προηγμένο επεξεργαστή κειμένου από τη λίστα με τους Καλύτερους Επεξεργαστές Ελεύθερων Κειμένων . Αυτό δεν συμβαίνει με οποιοδήποτε αρχείο του παιχνιδιού XNB του παιχνιδιού, αλλά αν αυτό που έχετε είναι διαφορετικό, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει.

Αν καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα αρχείο XNB με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, αλλά δεν αποτελείται εξ ολοκλήρου από κείμενο, μπορεί να υπάρχει κάτι μέσα σε αυτό που να αναγνωρίζει το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του αρχείου, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε για να βρείτε ένα κατάλληλο πρόγραμμα για το άνοιγμα.

Εάν τα παραπάνω εργαλεία δεν ανοίγουν το αρχείο XNB, είναι πιθανό ότι η δική σας δεν έχει καμία σχέση με το XNA Game Studio και δεν είναι ένα αρχείο απλού κειμένου, οπότε είναι αντ 'αυτού μια εντελώς διαφορετική μορφή. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δείτε ποιο φάκελο αποθηκεύεται το αρχείο XNB και δείτε αν αυτό το πλαίσιο μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το πρόγραμμα που το χρησιμοποιεί.

Σημείωση: Αν το αρχείο σας δεν ανοίξει όπως εξηγείται παραπάνω, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σωστά την επέκταση αρχείου. Για παράδειγμα, παρόλο που τα αρχεία XMB και XNK μοιάζουν με την επέκταση αρχείου XNB, δεν είναι τα ίδια με τα XMB και επομένως δεν ανοίγουν με τα ίδια προγράμματα.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο XNB, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία XNB, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XNB

Ένας κανονικός μετατροπέας αρχείων δεν θα μετατρέψει τα αρχεία XNB. Τα εργαλεία που ήδη αναφέρθηκα παραπάνω έχουν σχεδιαστεί για να βγάζουν αρχεία εικόνας από ένα αρχείο XNB, το οποίο πιθανότατα επιθυμείτε να κάνετε.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το TExtract, το TerrariaXNB2PNG ή το XnaConvert εάν το λογισμικό από τα παραπάνω δεν σας βοηθήσει.

Το XNB to WAV σάς επιτρέπει να αντιγράφετε το αρχείο ήχου WAV από ένα αρχείο XNB. Εάν θέλετε το αρχείο WAV να είναι σε κάποια άλλη μορφή ήχου όπως το MP3 , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα ήχου .

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία XNB

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XNB, ποια προγράμματα έχετε ήδη προσπαθήσει να εξαγάγετε τις εικόνες και άλλα δεδομένα από αυτό και θα δούμε τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.