Τι είναι ένα αρχείο DAR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DAR

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DAR είναι ένα Αρχείο αρχειοθέτησης αρχείων συμπιεσμένου δίσκου. Αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει το TAR , ένα αρχείο DAR χρησιμεύει ως πλήρες αντίγραφο μιας ομάδας αρχείων και συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων.

Τα αρχεία έργου του Αρχιτέκτονα DVD χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση αρχείου DAR. Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούνται από το πρόγραμμα DVD Architect για να αποθηκεύουν όλα όσα σχετίζονται με ένα έργο δημιουργίας DVD, όπως η θέση των αρχείων πολυμέσων, τα κεφάλαια που πρέπει να περιλαμβάνονται στο DVD και πολλά άλλα.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DAR

Αρχεία αρχείων DAR μπορούν να ανοίξουν με DAR (Disk ARchive). Επιλέξτε το σύνδεσμο της τελευταίας έκδοσης στο επάνω μέρος της σελίδας λήψης για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε την ενημερωμένη αναθεώρηση.

Εάν έχετε ένα αρχείο DAR που σχετίζεται με ένα έργο DVD, χρησιμοποιήστε το VEGAS DVD Architect για να το ανοίξετε.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε το Σημειωματάριο (Notepad) ή άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο DAR. Πολλά αρχεία είναι μόνο αρχεία κειμένου που σημαίνουν ανεξάρτητα από την επέκταση αρχείου, ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να είναι σε θέση να εμφανίσει σωστά τα περιεχόμενα του αρχείου. Αν και αυτό δεν συμβαίνει με τα αρχεία Αρχείων Δίσκων, ίσως είναι δυνατή με αρχεία DVD Architect ή με άλλα, λιγότερο κοινά αρχεία DAR.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο DAR, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία DAR, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DAR

Πιθανότατα δεν υπάρχουν πολλοί μετατροπείς αρχείων , αν υπάρχουν, που μπορούν να μετατρέψουν ένα αρχείο αρχείου δίσκου σε άλλη μορφή. Ακόμα κι αν έχετε πρόσβαση σε έναν μετατροπέα αρχείων DAR, γνωρίζετε ότι, όπως και άλλες μορφές αρχειοθέτησης όπως το ZIP και το RAR , δεν μπορείτε να μετατρέψετε ένα σε άλλο παρά σε άλλη μορφή αρχειοθέτησης.

Για παράδειγμα, ακόμα και αν μέσα στο αρχείο DAR υπάρχει ένα αρχείο βίντεο όπως ένα MP4 , το οποίο θέλετε να μετατρέψετε σε αρχείο AVI , δεν μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο DAR απευθείας σε αρχείο AVI. Αντ 'αυτού, θα πρέπει πρώτα να εξαγάγετε τα περιεχόμενα του αρχείου DAR με το Disk ARchive και στη συνέχεια να μετατρέψετε ένα από αυτά τα αρχεία σε συμβατή μορφή (όπως MP4 σε AVI, MP3 σε WAV κ.λπ.).

Τα αρχεία DAR που χρησιμοποιούνται με το DVD Architect χρησιμοποιούνται απλώς από το πρόγραμμα για να αναφέρουν άλλα δεδομένα και να περιγράψουν πώς πρέπει να λειτουργήσει η διαδικασία δημιουργίας. Δεν υπάρχουν πραγματικά αρχεία αποθηκευμένα σε αυτό το είδος αρχείου DAR, επομένως θα ήταν άχρηστο να προσπαθήσετε να μετατρέψετε ένα σε οποιαδήποτε μορφή εκτός από ένα κείμενο που βασίζεται σε μορφή όπως το TXT .

Συμβουλή: Αν θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο DAR σε ένα DVD για να κάνετε πραγματικά το DVD να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο αρχείο DAR, ανοίξτε πρώτα το αρχείο DAR στο DVD Architect και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το στοιχείο μενού File> Make DVD ... για να περπατήσετε μέσα από τη διαδικασία της προετοιμασίας των αρχείων DVD και την εγγραφή τους στο δίσκο.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο DAR είναι ότι η επέκταση αρχείου πραγματικά διαβάζει ".DAR" και όχι κάτι που μοιάζει ακριβώς παρόμοια. Επειδή τόσες πολλές επεκτάσεις αρχείων χρησιμοποιούν πολλούς από τους ίδιους συνδυασμούς γραμμάτων, μπορεί να είναι εύκολο να τους συγχέουμε μεταξύ τους και να σκεφτόμαστε ότι το ένα είναι αρχείο DAR.

Για παράδειγμα, οι επεκτάσεις αρχείων DAT και DAA είναι πολύ παρόμοιες με τις DAR, αλλά αν ακολουθήσετε αυτούς τους συνδέσμους, θα δείτε ότι αυτές οι μορφές δεν είναι καθόλου σχετικές και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα ίδια προγράμματα.

Ομοίως, η επέκταση του αρχείου DART είναι μόνο ένα γράμμα από το DAR, αλλά αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούνται για αρχεία πηγαίου κώδικα Dart, μια μορφή που είναι εξ ολοκλήρου ξένη με τις μορφές αρχείων δίσκου και αρχείου DVD Architect. Αντ 'αυτού, τα αρχεία DART ανοίγουν με ένα πρόγραμμα που ονομάζεται DART.