Τι είναι ένα αρχείο SVG;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία SVG

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου SVG είναι πιθανότατα ένα αρχείο Scalable Vector Graphics. Τα αρχεία σε αυτή τη μορφή χρησιμοποιούν μια μορφή κειμένου που βασίζεται σε XML για να περιγράψει την εμφάνιση της εικόνας.

Δεδομένου ότι το κείμενο χρησιμοποιείται για να περιγράψει το γραφικό, ένα αρχείο SVG μπορεί να κλιμακωθεί σε διαφορετικά μεγέθη χωρίς να χάσει την ποιότητα - με άλλα λόγια, η μορφή είναι ανεξάρτητη από την ανάλυση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα γραφικά του ιστότοπου είναι συχνά χτισμένα σε μορφή SVG, έτσι ώστε να μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος ώστε να ταιριάζουν σε διαφορετικά σχέδια στο μέλλον.

Εάν ένα αρχείο SVG είναι συμπιεσμένο με συμπίεση GZIP, το αρχείο θα λήξει με την επέκταση αρχείου .SVGZ και μπορεί να είναι μικρότερο από 50% έως 80%.

Άλλα αρχεία με επέκταση αρχείου .SVG που δεν σχετίζονται με μια μορφή γραφικών μπορεί να είναι αρχεία αποθηκευμένων παιχνιδιών. Παιχνίδια όπως Επιστροφή στο Κάστρο Wolfenstein και Grand Theft Auto αποθηκεύουν την πρόοδο του παιχνιδιού σε ένα αρχείο SVG.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο SVG

Ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος για να ανοίξετε ένα αρχείο SVG για να το δείτε (για να μην το επεξεργαστείτε) είναι με ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης ιστού όπως το Chrome, Firefox, Edge ή Internet Explorer - σχεδόν όλοι θα πρέπει να παρέχουν κάποιο είδος υποστήριξης rendering για το SVG μορφή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε αρχεία SVG online χωρίς να χρειάζεται να τα κατεβάσετε πρώτα.

Ένα αρχείο SVG στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Εάν έχετε ήδη ένα αρχείο SVG στον υπολογιστή σας, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πρόγραμμα προβολής εκτός σύνδεσης SVG. Ανοίξτε τα αρχεία SVG μέσω της επιλογής " Άνοιγμα " του προγράμματος περιήγησης (η συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + O ).

Τα αρχεία SVG μπορούν να δημιουργηθούν μέσω του Adobe Illustrator, έτσι μπορείτε, βεβαίως, να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα για να ανοίξετε το αρχείο. Ορισμένα άλλα προγράμματα της Adobe που υποστηρίζουν αρχεία SVG (εφ 'όσον είναι εγκατεστημένο το SVG Kit για Adobe CS plug-in) περιλαμβάνουν τα προγράμματα Adobe Photoshop, Photoshop Elements και InDesign. Το Adobe Animate λειτουργεί επίσης και με αρχεία SVG.

Ορισμένα προγράμματα που δεν μπορούν να ανοίξουν ένα αρχείο SVG περιλαμβάνουν το Microsoft Visio, το CorelDRAW, το Corel PaintShop Pro και το CADSoftTools ABViewer.

Το Inkscape και το GIMP είναι δύο ελεύθερα προγράμματα που μπορούν να λειτουργήσουν με αρχεία SVG, αλλά πρέπει να τα κατεβάσετε για να ανοίξετε το αρχείο SVG. Το Picozu είναι επίσης δωρεάν και υποστηρίζει τη μορφή SVG, αλλά μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο online χωρίς να κατεβάσετε τίποτα.

Δεδομένου ότι ένα αρχείο Scalable Vector Graphics είναι πραγματικά ένα αρχείο κειμένου στα στοιχεία του, μπορείτε να δείτε την έκδοση κειμένου του αρχείου σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Δείτε τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου για τα αγαπημένα μας, αλλά ακόμα και ο προεπιλεγμένος αναγνώστης κειμένου στο λειτουργικό σας σύστημα θα λειτουργούσε, όπως το Σημειωματάριο στα Windows.

Ένα αρχείο SVG στο Σημειωματάριο ++.

Για τα αρχεία αποθηκευμένου παιχνιδιού, το παιχνίδι που δημιούργησε το αρχείο SVG κατά πάσα πιθανότητα το χρησιμοποιεί αυτόματα όταν επαναλάβετε το gameplay, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανώς δεν μπορείτε να ανοίξετε με μη αυτόματο τρόπο το αρχείο SVG μέσω του μενού του προγράμματος. Ωστόσο, ακόμα και αν καταφέρετε να ανοίξετε το αρχείο SVG μέσω ενός μενού Open , πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σωστό αρχείο SVG που συνοδεύει το παιχνίδι που το δημιούργησε.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο SVG

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο SVG σας, έτσι μπορείτε να αποφασίσετε ποια μέθοδο θα χρησιμοποιήσετε με βάση το εάν έχετε ένα μεγάλο ή μικρό αρχείο SVG.

Για παράδειγμα, εάν το αρχείο SVG σας είναι πολύ μικρό, μπορείτε να το μεταφορτώσετε σε έναν ηλεκτρονικό ιστότοπο μετατροπής αρχείων, όπως το Zamzar , το οποίο μπορεί να μετατρέψει τα αρχεία SVG σε PNG , PDF , JPG , GIF και σε μερικές άλλες μορφές γραφικών. Μας αρέσει το Zamzar, επειδή δεν χρειάζεται να κατεβάσετε τον μετατροπέα για να το χρησιμοποιήσετε - τρέχει εξ ολοκλήρου στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας, οπότε απλά πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο που έχει μετατραπεί.

Το Autotracer.org είναι ένας άλλος σε απευθείας σύνδεση μετατροπέας SVG, ο οποίος σας επιτρέπει να μετατρέπετε ένα online SVG (μέσω της διεύθυνσης URL του ) σε άλλες μορφές όπως EPS , AI, DXF , PDF κ.λπ., καθώς και να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας.

Οι μετατροπείς SVG online είναι επίσης χρήσιμοι αν δεν έχετε εγκατεστημένο πρόγραμμα προβολής / επεξεργαστή SVG. Έτσι, αν βρείτε ένα αρχείο SVG online που θέλετε με τη μορφή PNG, για παράδειγμα, ώστε να μπορείτε να το μοιραστείτε εύκολα ή να το χρησιμοποιήσετε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων που υποστηρίζει το PNG, μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο SVG χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθεί πρόγραμμα προβολής SVG.

Από την άλλη πλευρά, αν διαθέτετε μεγαλύτερο αρχείο SVG ή εάν προτιμάτε να μην σπαταλάτε περιττό χρόνο που το ανεβάζετε σε έναν ιστότοπο όπως το Zamzar, τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω θα πρέπει να μπορούν να αποθηκεύουν / εξάγουν το αρχείο SVG σε μια νέα μορφή , πολύ.

Ένα παράδειγμα είναι το Inkscape - αφού ανοίξετε / επεξεργαστείτε το αρχείο SVG, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο SVG καθώς και σε μια άλλη μορφή αρχείου όπως PNG, PDF, DXF , ODG, EPS, TAR , PS, HPGL και πολλά άλλα .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία SVG

Η μορφή Scalable Vector Graphics δημιουργήθηκε το 1999 και εξακολουθεί να αναπτύσσεται από την Κοινοπραξία World Wide Web (W3C).

Όπως έχετε ήδη διαβάσει παραπάνω, ολόκληρο το περιεχόμενο ενός αρχείου SVG είναι απλά κείμενο. Εάν ανοίξατε ένα σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, θα δείτε μόνο κείμενο όπως στο παραπάνω παράδειγμα. Έτσι βλέπουν οι θεατές SVG την εικόνα - διαβάζοντας το κείμενο και κατανοώντας πώς πρέπει να εμφανίζεται.

Κοιτάζοντας αυτό το παράδειγμα, μπορείτε να δείτε πόσο εύκολο είναι να επεξεργαστείτε τις διαστάσεις της εικόνας για να το κάνετε τόσο μεγάλο όσο θέλετε χωρίς να επηρεάζετε την ποιότητα των άκρων ή του χρώματος. Δεδομένου ότι οι οδηγίες για την απόδοση της εικόνας μπορούν να τροποποιηθούν εύκολα σε έναν επεξεργαστή SVG, μπορεί να γίνει και η ίδια η εικόνα.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη μετατροπή του αρχείου SVG, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων ή των υπηρεσιών που έχετε ήδη δοκιμάσει και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.