Πώς να χρησιμοποιήσετε την εικονική πραγματικότητα με ένα iPhone

Μετά από χρόνια διαφημιστικής εκστρατείας, είναι τελικά πραγματικότητα: η εικονική πραγματικότητα είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα. Από τηλεοπτικές διαφημίσεις διακοπών που διαφημίζουν τα προϊόντα VR σε δημοφιλείς κονσόλες παιχνιδιών, όπως τα πρόσθετα για εικονική πραγματικότητα του PlayStation στο Facebook αγοράζοντας το VR-maker Oculus για 2 δισεκατομμύρια δολάρια, η εικονική πραγματικότητα γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη.

Αν έχετε δει άτομα που χρησιμοποιούν εικονική πραγματικότητα, πιθανότατα πρόκειται για μικρά, χειροκίνητα ή επικεφαλής θεατές όπως το Google Cardboard ή το Samsung Gear VR. Και αν είστε χρήστης iPhone, ίσως θέλετε να πάρετε μέρος στη δράση και να δοκιμάσετε τον εαυτό σας εικονική πραγματικότητα.

Αυτή τη στιγμή, η εικονική πραγματικότητα είναι λίγο πιο ισχυρή για το Android, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε σε ένα iPhone.

Τι χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε την εικονική πραγματικότητα σε οποιοδήποτε έξυπνο τηλέφωνο

Αυτό που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε την εικονική πραγματικότητα σε ένα iPhone είναι το ίδιο με αυτό που χρειάζεστε για οποιοδήποτε smartphone:

  1. Μια συσκευή προβολής, όπως το Google Cardboard, που παρέχει τους δύο φακούς και το απαιτητικό περιβάλλον προβολής που απαιτείται για την εμπειρία VR.
  2. Εφαρμογές που παρέχουν περιεχόμενο VR.

Χρήση της εικονικής πραγματικότητας σε ένα iPhone

Εάν έχετε αυτά τα δύο πράγματα, η χρήση της εικονικής πραγματικότητας στο iPhone σας είναι αρκετά απλή: Αγγίξτε την εφαρμογή VR για να την εκκινήσετε και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το iPhone στον θεατή με την οθόνη που βλέπει προς το μέρος σας. Σηκώστε τον θεατή στα μάτια σας και θα είστε σε VR. Ανάλογα με τον θεατή που χρησιμοποιείτε και τις εφαρμογές που διαθέτετε, ενδέχεται να μην μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το περιεχόμενο των εφαρμογών.

Τι εικονική πραγματικότητα στο iPhone δεν είναι

Ίσως τα πιο γνωστά και σίγουρα τα πιο εντυπωσιακά συστήματα εικονικής πραγματικότητας που υπάρχουν σήμερα είναι πολύπλοκα και ισχυρά συστήματα όπως το HTC Vive, το Oculus Rift ή το PlayStation VR. Αυτές οι συσκευές τροφοδοτούνται από υπολογιστές υψηλών προδιαγραφών και περιλαμβάνουν ακόμα και ελεγκτές για να σας επιτρέπουν να παίζετε παιχνίδια και να αλληλεπιδράτε με άλλο τρόπο εντός του VR.

Αυτό δεν είναι αυτό που το VR στο iPhone είναι (τουλάχιστον όχι ακόμα).

Αυτή τη στιγμή, η εικονική πραγματικότητα στο iPhone είναι συχνά μια παθητική εμπειρία στην οποία βλέπετε περιεχόμενο, αν και μερικοί θεατές περιλαμβάνουν κουμπιά για να αλληλεπιδράσουν με εφαρμογές και ορισμένες εφαρμογές υποστηρίζουν βασικές αλληλεπιδράσεις. Το σετ μικροφώνου-ακουστικού Samsung Gear VR περιλαμβάνει μια λειτουργία που σας επιτρέπει να μετακινηθείτε στα μενού και να επιλέξετε περιεχόμενο σε VR πατώντας στο πλάι του ακουστικού. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο για το iPhone, αλλά μερικές εφαρμογές VR που είναι συμβατές με το iPhone σας επιτρέπουν να επιλέγετε αντικείμενα εστιάζοντας σε έναν επίκαιρο στόχο σε αυτά για σύντομο χρονικό διάστημα.

iPhone-συμβατά εικονίδια εικονικής πραγματικότητας

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευές όπως το Samsung Gear VR με το iPhone. Αυτό συμβαίνει επειδή απαιτούν να συνδέσετε το smartphone σας στο ακουστικό και το βύσμα κεραυνών του iPhone δεν είναι συμβατό με τα βύσματα micro-USB που χρησιμοποιούν αυτά τα ακουστικά.

Εάν αγοράζετε ένα ακουστικό VR για το iPhone σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιβεβαιώσει ότι είναι συμβατό και δεν απαιτεί τη σύνδεση που το iPhone δεν προσφέρει. Τούτου λεχθέντος, μερικές καλές επιλογές για τους συμβατούς με το iPhone θεατές VR περιλαμβάνουν:

Αξιοσημείωτες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για το iPhone

Δεν θα βρείτε τόσες εφαρμογές VR στο App Store όπως θα κάνετε στο Google Play ή στο κατάστημα εφαρμογών Samsung Gear, αλλά εξακολουθείτε να αξίζει τον κόπο να ελέγξετε για να μάθετε τι είναι η εικονική πραγματικότητα. Εάν έχετε έναν θεατή VR, δοκιμάστε αυτές τις εφαρμογές:

Το μέλλον της εικονικής πραγματικότητας στο iPhone

Η εικονική πραγματικότητα στο iPhone είναι στα σπάργανα. Δεν πρόκειται να ωριμάσει πολύ μέχρι η Apple να κατασκευάσει υποστήριξη για ακουστικά VR και VR στο iOS. Όταν η Apple προσθέτει βασική υποστήριξη για νέες λειτουργίες και τεχνολογίες στο iOS, η υιοθέτηση και χρήση αυτών των τεχνολογιών τείνει να απογειωθεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έχει καταγράψει ότι η επαυξημένη πραγματικότητα - μια παρόμοια τεχνολογία, αλλά που θέτει δεδομένα υπολογιστή στον πραγματικό κόσμο, αντί να σας βυθίσει σε μια εικονική - έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από την VR. Όμως, καθώς η VR συνεχίζει να αυξάνεται με τη χρήση και τη δημοτικότητά της, η Apple υποχρεούται να κάνει κινήσεις για να την υποστηρίξει.