Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησης και εφαρμόστε ενημερώσεις ασφαλείας για το Safari

01 του 06

Ενημέρωση έκδοσης προγράμματος περιήγησης και εφαρμογής Ενημερώσεων ασφαλείας για το Safari

Σε όλες τις εκδόσεις του Mac OS X, υπάρχει ένα πολύ βολικό εργαλείο που ονομάζεται Ενημέρωση λογισμικού , το οποίο ελέγχει τον υπολογιστή σας και καθορίζει αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για να κάνετε λήψη και εγκατάσταση. Αυτά κυμαίνονται από τις ενημερώσεις για το πρόγραμμα αναπαραγωγής Quicktime έως τις συνολικές ενημερώσεις ασφαλείας για ολόκληρο το λειτουργικό σας σύστημα. Περιλαμβάνονται επίσης ενημερώσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Safari , οι οποίες μπορεί να είναι κρίσιμες για την ασφάλεια της περιήγησης. Μερικές φορές, όταν εντοπιστεί ένα ελάττωμα ασφαλείας μέσα στην εφαρμογή Safari, η Apple θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης για να την διορθώσει και αυτό μπορεί συνήθως να γίνει λήψη και εγκατάσταση για εσάς απευθείας από την εφαρμογή Ενημέρωση λογισμικού . Είναι σημαντικό να ελέγχετε συχνά τις ενημερώσεις και να εγκαταστήσετε αυτά που είναι κρίσιμα για την ασφάλεια, όπως αυτές οι ενημερώσεις του προγράμματος περιήγησης. Λάβετε υπόψη ότι οι ενημερώσεις του προγράμματος περιήγησης δεν είναι μόνο για λόγους ασφαλείας, καθώς συχνά διαθέτουν βελτιωμένη λειτουργικότητα. Ωστόσο, από την άποψη της ασφάλειας, είναι πάντα σημαντικό να ενημερώνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας στην τελευταία έκδοση.

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Internet. Στη συνέχεια, για να ξεκινήσετε με μη αυτόματο τρόπο την εφαρμογή Ενημέρωση λογισμικού , κάντε κλικ στο μενού Apple (που βρίσκεται στην πάνω αριστερή πλευρά της οθόνης σας) και επιλέξτε "Ενημέρωση λογισμικού ...".

02 του 06

Ενημέρωση έκδοσης προγράμματος περιήγησης και εφαρμογής Ενημερώσεων ασφαλείας για το Safari - Έλεγχος λογισμικού

Σε αυτό το σημείο, η εφαρμογή Ενημέρωση Λογισμικού συγκρίνει online τις διαθέσιμες εκδόσεις λογισμικού με το λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας για να καθορίσει ποιες ενημερώσεις μπορεί να σας προσφέρει.

03 του 06

Ενημέρωση έκδοσης προγράμματος περιήγησης και εφαρμογής Ενημερώσεων ασφαλείας για το Safari - Ενημερώσεις προβολής

Τώρα παρέχεται μια λίστα με τις διαθέσιμες ενημερώσεις. Κάθε ενημέρωση παρέχει το όνομα ενημέρωσης, την έκδοση ενημέρωσης και το μέγεθος αρχείου. Επίσης, αν μια συγκεκριμένη ενημερωμένη έκδοση έχει το μικρό εικονίδιο βέλους στο αριστερό πλαίσιο, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της ενημέρωσης.

Όταν επισημαίνεται ένα στοιχείο ενημέρωσης, μια πλήρης περιγραφή της ενημέρωσης παρέχεται συνήθως στο κατώτατο πλαίσιο, όπως συμβαίνει στην παρακάτω εικόνα οθόνης.

Θα παρατηρήσετε σε αυτό το παράδειγμα ότι μια ενημέρωση του Safari είναι πράγματι διαθέσιμη. Είναι συνήθως μια καλή πρακτική να εγκαταστήσετε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις για οποιοδήποτε λογισμικό που χρησιμοποιείτε, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε μόνο ένα συγκεκριμένο πακέτο λογισμικού με φειδώ. Επίσης, θα πρέπει πάντα να εγκαταστήσετε ενημερώσεις με την ασφάλεια λέξεων στον τίτλο.

Για να επιλέξετε ή να αποεπιλέξετε τα στοιχεία που θέλετε να εγκαταστήσετε, χρησιμοποιήστε τα πλαίσια ελέγχου απευθείας στα αριστερά των αντίστοιχων ονομάτων τους. Σημειώστε ότι ορισμένα στοιχεία θα ελέγχονται πάντα από προεπιλογή, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος.

04 του 06

Ενημέρωση έκδοσης προγράμματος περιήγησης και εφαρμογής Ενημερώσεων ασφαλείας για το Safari - Εγκατάσταση στοιχείων

Μόλις βεβαιωθείτε ότι όλες οι ενημερώσεις που θέλετε να εγκαταστήσετε ελέγχονται σωστά, κάντε κλικ στο κουμπί "Εγκατάσταση στοιχείων xx ", που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου. Στο παρακάτω παράδειγμα, έχουμε επιλεγμένα επτά στοιχεία, έτσι ώστε το κουμπί να διαβάσει "Εγκατάσταση 7 στοιχείων".

05 του 06

Ενημέρωση έκδοσης προγράμματος περιήγησης και εφαρμογής Ενημερώσεων ασφαλείας για το Safari - Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης

Σε αυτό το σημείο, ενδέχεται να σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή του υπολογιστή σας. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης στο κατάλληλο πεδίο και κάντε κλικ στο OK.

06 του 06

Ενημέρωση έκδοσης προγράμματος περιήγησης και εφαρμογής Ενημερώσεων ασφαλείας για το Safari - Εγκατάσταση

Όλες οι ενημερώσεις που επιλέξατε προηγουμένως θα λάβουν και εγκατασταθούν τώρα. Όπως μπορείτε να δείτε στο screenshot παρακάτω, μια γραμμή προόδου και το μήνυμα κατάστασης σας κρατά ενημερωμένο καθώς πραγματοποιούνται οι λήψεις. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, θα επιστρέψετε στην επιφάνεια εργασίας και οι ενημερώσεις σας θα εγκατασταθούν πλήρως.

Ωστόσο, εάν κάποια από τις ενημερώσεις που εγκαταστήσατε απαιτεί επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας δίνει τη δυνατότητα είτε να τερματίσετε είτε να κάνετε επανεκκίνηση. Όταν κάνετε επανεκκίνηση ή επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, αυτές οι ενημερώσεις θα εγκατασταθούν πλήρως.