Πώς μπορώ να εγκαταστήσω τις ενημερώσεις της Apple OS X από το Mac App Store;

Ενημέρωση όλων των εφαρμογών σας από μία θέση

Ερώτηση: Πώς μπορώ να εγκαταστήσω τις ενημερώσεις του OS X από το Mac App Store;

Τώρα που η Apple παρέχει μόνο ενημερώσεις λογισμικού μέσω του Mac App Store, μπορώ να κατεβάσω ακόμα μια ενημερωμένη έκδοση combo της τρέχουσας έκδοσης του OS X από την ιστοσελίδα της Apple;

Απάντηση:

Η Apple μετακόμισε όλες τις υπηρεσίες ενημέρωσης λογισμικού για OS X Lion και αργότερα στο Mac App Store. Αλλά παρόλο που η μέθοδος αποστολής έχει αλλάξει, μπορείτε ακόμα να κάνετε λήψη είτε απλής ενημέρωσης του OS X είτε της πλήρους (combo) ενημέρωσης, εάν είναι διαθέσιμη. Μια ενημερωμένη έκδοση combo περιλαμβάνει όλες τις ενημερώσεις που έχουν εκδοθεί από την τελευταία σημαντική ενημέρωση ενός συστήματος.

Προτού προχωρήσετε στο Mac App Store για να εκτελέσετε οποιαδήποτε ενημέρωση λογισμικού, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων στο Mac σας.

Το App Store του Mac

Αν επιλέξετε το στοιχείο Λογισμικό ενημέρωσης από το μενού της Apple, το Mac App Store θα ξεκινήσει και θα σας μεταφέρει στην καρτέλα Ενημερώσεις. Αν επιλέξετε να ξεκινήσετε το Mac App Store κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του στο Dock, θα πρέπει να επιλέξετε την καρτέλα Ενημερώσεις μόνοι σας. Αυτή είναι η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο επιλογών πρόσβασης στις ενημερώσεις λογισμικού.

Στην ενότητα "Ενημερώσεις" του Mac App Store, οι ενημερώσεις λογισμικού της Apple θα εμφανιστούν κοντά στο επάνω μέρος της σελίδας. Συνήθως, στην ενότητα θα αναφερθούν οι "Ενημερώσεις είναι διαθέσιμες για τον υπολογιστή σας", ακολουθούμενες από τα ονόματα των διαθέσιμων ενημερώσεων, όπως το OS X Update 10.8.1. Στο τέλος της λίστας των ονομάτων ενημέρωσης, θα δείτε ένα σύνδεσμο που ονομάζεται Περισσότερα. Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για σύντομες περιγραφές των ενημερώσεων. Ορισμένες από τις ενημερώσεις ενδέχεται να έχουν περισσότερους από έναν συνδέσμους. Κάντε κλικ σε όλους τους συνδέσμους για να πάρετε το πλήρες κουτάλι για κάθε ενημέρωση.

Αν έχετε αγοράσει εφαρμογές τρίτου μέρους από το Mac App Store, η επόμενη ενότητα της σελίδας θα σας ενημερώσει αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για κάποια από τις εφαρμογές. Σε αυτήν την Συχνές Ερωτήσεις, θα επικεντρωθούμε σε εφαρμογές και ενημερώσεις της Apple.

Εφαρμογή των ενημερώσεων λογισμικού

Μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένες ενημερώσεις για να εγκαταστήσετε ή να εγκαταστήσετε όλες τις ενημερώσεις λογισμικού ταυτόχρονα. Για να επιλέξετε μεμονωμένες ενημερώσεις, αναπτύξτε την ενότητα "Οι ενημερώσεις είναι διαθέσιμες για τον υπολογιστή σας" κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο Περισσότερα. Κάθε ενημέρωση θα έχει το δικό της κουμπί Ενημέρωσης. Κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση για τις ενημερώσεις που θέλετε να λάβετε και να εγκαταστήσετε στο Mac σας.

Εάν θέλετε να λάβετε και να εγκαταστήσετε όλες τις ενημερώσεις λογισμικού της Apple σε μία συρρίκνωση, κάντε κλικ στην επάνω πλευρά του κουμπιού "Ενημέρωση", στην ενότητα "Οι ενημερώσεις είναι διαθέσιμες για τον υπολογιστή σας".

Ενημέρωση λογισμικού Combo

Για τους περισσότερους από εμάς, η βασική ενημέρωση λογισμικού OS X είναι το μόνο που θα χρειαστεί ποτέ. Μερικές φορές συνέστησα τη λήψη και την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης συνδυασμού και μερικές φορές πραγματοποιώ αυτή τη σύσταση, αλλά μόνο εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το λειτουργικό σύστημα που θα επιδιορθώσει την πλήρη εγκατάσταση, όπως εφαρμογές που συντρίβουν επανειλημμένα, ή κλεισίματα που είτε δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν είτε διαρκούν πολύ περισσότερο από ό, τι έπρεπε. Μπορείτε συνήθως να διορθώσετε κάποιο από αυτά τα προβλήματα χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους, όπως επισκευή μονάδας δίσκου, επιδιόρθωση ζητημάτων άδειας ή διαγραφή ή επαναφορά διαφόρων κρυφών μνήμων του συστήματος. Αλλά εάν αυτά τα προβλήματα προκύψουν σε τακτική βάση, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος χρησιμοποιώντας την ενημερωμένη έκδοση λογισμικού combo.

Η εγκατάσταση μιας ενημερωμένης έκδοσης δεν θα διαγράψει τα δεδομένα χρήστη ή τις εφαρμογές σας, αλλά θα αντικαταστήσει τα περισσότερα αρχεία συστήματος, τα οποία είναι συνήθως η πηγή του προβλήματος. Και επειδή αντικαθιστά τα περισσότερα αρχεία συστήματος, είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε την ενημέρωση combo willy-nilly. Είναι απίθανο να θυμάστε όλες τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που ορίσατε και να πάρετε τα πάντα πίσω στην ίδια σειρά εργασίας, κυμαίνεται από απογοητευτικό έως εντελώς αδύνατο. Επίσης, δεδομένου ότι εκτελείτε βασικά μια πλήρη εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, αυτό θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από ό, τι μια βασική ενημέρωση κάνει.

Λήψη ενημερώσεων λογισμικού Combo

Όταν η Apple κυκλοφορεί μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού συστήματος, μπορεί επίσης να κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση combo, ειδικά όταν η αναθεώρηση είναι ήσσονος σημασίας, όπως το OS X 10.8.0 στο OS X 10.8.1.

Οι ενημερώσεις Combo εμφανίζονται στην ενότητα "Αγορές" του Mac App Store, με το ίδιο όνομα με το λειτουργικό σύστημα που αγοράσατε στο παρελθόν. Για παράδειγμα, εάν αγοράσατε Mountain Lion, θα δείτε το OS X Mountain Lion στη λίστα Αγορών σας.

Η καταχώριση λίστας δεν περιλαμβάνει αριθμό έκδοσης, αλλά εάν κάνετε κλικ σε ένα όνομα μιας εφαρμογής, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα λεπτομερειών για αυτήν την εφαρμογή. Η σελίδα θα περιλαμβάνει τον αριθμό της έκδοσης της εφαρμογής, καθώς και μια ενότητα Τι νέο υπάρχει. Εάν θέλετε να κάνετε λήψη της πλήρους έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη.

Αν βλέπετε ένα αχνό κουμπί Εγκατεστημένο και όχι ένα κουμπί Λήψη, αυτό σημαίνει ότι έχετε ήδη κατεβάσει αυτή την έκδοση του λειτουργικού συστήματος στο Mac σας.

Μπορείτε να αναγκάσετε το Mac App Store να σας επιτρέψει να κάνετε ξανά λήψη της εφαρμογής ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:

Πώς να κάνετε ξανά λήψη εφαρμογών από το Mac App Store

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, θα ξεκινήσει ο Εγκαταστάτης του OS X. Εάν δεν έχετε περάσει από τη διαδικασία εγκατάστασης πριν, μπορείτε να βρείτε αυτές τις οδηγίες χρήσιμες:

Ο ευκολότερος τρόπος για να εγκαταστήσετε το OS X Yosemite

OS X Mavericks - Επιλέξτε τη μέθοδο εγκατάστασης

OS X Οδηγός εγκατάστασης του Mountain Lion

Οδηγός Εγκατάστασης Λιοντάρι OS X

Δημοσίευση: 8/24/2012

Ενημερώθηκε: 1/29/2015