Οδηγός αναβάθμισης αποθήκευσης Mac Pro

Πώς να μεγιστοποιήσετε την εσωτερική δυνατότητα αποθήκευσης του Mac Pro

Τα μοντέλα Mac Pro είχαν πάντα αναβαθμιζόμενα συστήματα αποθήκευσης από το χρήστη, καθιστώντάς τα ένα από τα πιο ευέλικτα μοντέλα Mac διαθέσιμα. Ακόμη και οι παλαιότεροι Mac Pros με αναβαθμισμένες μνήμες RAM , αποθήκευσης και PCIe εξακολουθούν να αναζητούνται στη χρησιμοποιημένη αγορά.

Αν έχετε ένα από αυτά τα πρόωρα μοντέλα Mac Pro ή σκέφτεστε να το επιλέξετε στην αγορά που χρησιμοποιείται, αυτός ο οδηγός θα παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την αναβάθμιση του συστήματος αποθήκευσης του Mac Pro.

Mac Pro 2006 - 2012

Οι Mac Pros από το 2006 έως το 2012 έστειλαν με τέσσερις εσωτερικούς κόμβους σκληρού δίσκου 3,5 ιντσών. Κάθε μονάδα δίσκου συνδέεται με έναν ελεγκτή SATA II (3 Gbits / sec). Επιπλέον, οι επαγγελματίες Mac έχουν επίσης τουλάχιστον μία μονάδα οπτικού δίσκου, συν χώρο για μια δεύτερη μονάδα οπτικού δίσκου. Οι οπτικοί δίσκοι Mac Pro από το 2006 έως το 2008 χρησιμοποιούν διασύνδεση ATA-100 , ενώ οι οπτικές μονάδες Mac Pro 2009 έως 2012 χρησιμοποιούν την ίδια διεπαφή SATA II με τους σκληρούς δίσκους.

Μία από τις περιοχές όπου το Mac Pro υστέρησε ήταν στη χρήση διεπαφών δίσκου SATA II. Ενώ μια διασύνδεση 3 Gbits / sec είναι αρκετά γρήγορη για τους περισσότερους σκληρούς δίσκους που βασίζονται σε περιστροφή, είναι πολύ αργή για τις σύγχρονες μονάδες SSD, γεγονός που αντιπροσωπεύει τη συμφόρηση της διεπαφής στις επιδόσεις τους.

Συμβατική επέκταση μονάδας δίσκου

Η πιο δημοφιλής μέθοδος επέκτασης της εσωτερικής αποθήκευσης του Mac Pro είναι να προσθέσετε σκληρούς δίσκους χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα έλκηθρα που παρέχονται από την Apple. Αυτή η μέθοδος αναβάθμισης είναι ένα γρήγορο. Τραβήξτε το έλκηθρο της μονάδας δίσκου, τοποθετήστε τη νέα μονάδα στο έλκηθρο και, στη συνέχεια, ανασηκώστε το έλκηθρο πίσω στην υποδοχή μονάδας δίσκου.

Μπορείτε να βρείτε έναν λεπτομερή οδηγό βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση ενός εσωτερικού σκληρού δίσκου σε ένα Mac Pro . Ανατρέξτε στον εν λόγω οδηγό για λεπτομέρειες εγκατάστασης. θα είναι μέρος της διαδικασίας για πολλές από τις αναβαθμίσεις αποθήκευσης που πρόκειται να αναφέρουμε σε αυτόν τον οδηγό.

Εγκατάσταση SSD στο Mac Pro

Ένα SSD (Solid State Drive) θα λειτουργήσει σε οποιοδήποτε μοντέλο Mac Pro. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο ιμάντας σκληρού δίσκου που παρέχει η Apple έχει σχεδιαστεί για μονάδα δίσκου 3,5 ιντσών, το τυπικό μέγεθος για σκληρούς δίσκους επιτραπέζιων υπολογιστών.

Τα SSD έρχονται σε διάφορα στυλ και μεγέθη, αλλά αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ένα ή περισσότερα SSD σε ένα Mac Pro από το 2006 έως το 2012, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα SSD με συντελεστή μορφής 2,5 ιντσών. Αυτή είναι η μονάδα δίσκου ίδιου μεγέθους που χρησιμοποιείται στους περισσότερους φορητούς υπολογιστές. Εκτός από το μικρότερο μέγεθος μονάδας δίσκου, θα χρειαστείτε είτε έναν προσαρμογέα είτε έναν αναβαθμιζόμενο ιμάντα κίνησης που έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση μονάδας δίσκου 2,5 ιντσών σε θύρα μονάδων δίσκου 3,5 ιντσών.

Προσαρμογείς μονάδας δίσκου 2,5 ιντσών έως 3,5 ιντσών:

Εάν χρησιμοποιείτε προσαρμογέα, η συσκευή πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται στο υπάρχον έλκηθρο της μονάδας Mac Pro χρησιμοποιώντας τα κάτω σημεία συναρμολόγησης. Ορισμένοι προσαρμογείς λειτουργούν μόνο με τα συστήματα πλευρικής τοποθέτησης που είναι κοινά στις περιπτώσεις PC. Ακολουθούν μερικοί προσαρμογείς που θα πρέπει να λειτουργούν με έλκηθρο Mac Pro.

Η άλλη επιλογή είναι να αντικαταστήσετε το υπάρχον έλκηθρο Mac Pro με ένα έλκηθρο σχεδιασμένο τόσο για τον παράγοντα μορφής μονάδας δίσκου 2,5 ιντσών όσο και για το Mac Pro.

Η Apple χρησιμοποίησε δύο διαφορετικά σχέδια ιμάντα κίνησης. Το OWC Mount Pro θα λειτουργήσει το 2009, το 2010 και το 2012 Mac Pros. Τα παλαιότερα μοντέλα απαιτούν διαφορετική λύση, όπως οι προσαρμογείς που αναφέρονται παραπάνω.

Διεπαφή διεπαφής μονάδας δίσκου Mac Pro:

Το άλλο σημείο ανησυχίας είναι ότι οι κόλποι των μονάδων Mac Pro χρησιμοποιούν μια διασύνδεση SATA II που τρέχει στα 3 Gbits / δευτερόλεπτο. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετείται ο μέγιστος ρυθμός μεταφοράς δεδομένων περίπου 300 MB / s. Κατά την αγορά ενός SSD, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη διασύνδεση SATA που χρησιμοποιεί. Ένα SSD που χρησιμοποιεί SATA III, το οποίο έχει μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς 600 MB / s, θα λειτουργήσει στο Mac Pro, αλλά θα λειτουργεί με την πιο αργή ταχύτητα μιας συσκευής SATA II.

Παρόλο που δεν θα λάβετε το πλήρες κτύπημα για το buck σας, η αγορά ενός SATA III SSD (επίσης αποκαλούμενου 6G SSD) μπορεί να είναι ακόμα μια καλή επιλογή εάν σκοπεύετε να μετακινήσετε το SSD σε μια συσκευή που υποστηρίζει την υψηλότερη ταχύτητα στο εγγύς μελλοντικός. Διαφορετικά, ένα 3G SSD θα λειτουργήσει αρκετά καλά στο Mac Pro σας, με ελαφρώς χαμηλότερο κόστος.

Προχωρώντας πέρα ​​από τα όρια ταχύτητας του δίσκου του Mac Pro

Εάν είναι σημαντικό να πάρετε την τελευταία απόδοση από μια αναβάθμιση SSD, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μία από τις δύο προσεγγίσεις. Το πρώτο και μακράν το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα επέκτασης PCIe που έχει ένα ή περισσότερα SSD τοποθετημένα σε αυτήν.

Συνδέοντας απευθείας τη διασύνδεση PCIe 2.0 του Mac, μπορείτε να παρακάμψετε την πιο αργή διεπαφή SATA II που χρησιμοποιείται από τις θέσεις μονάδας δίσκου. Οι κάρτες SSD που βασίζονται σε PCIe διατίθενται σε πολλαπλές διαμορφώσεις. οι δύο συνηθέστεροι τύποι χρησιμοποιούν ενσωματωμένες μονάδες SSD ή σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε μία ή περισσότερες τυπικές μονάδες SSD 2,5 ιντσών στην κάρτα επέκτασης. Και στις δύο περιπτώσεις, καταλήγετε σε μια γρήγορη διεπαφή 6G στα SSD.

Παράδειγμα καρτών SSD PCIe:

Αποκτήστε ακόμα περισσότερο εσωτερικό χώρο στο δίσκο

Εάν χρειάζεστε περισσότερη χωρητικότητα από ό, τι οι τέσσερις θύρες μονάδων δίσκου και προσθέτοντας είτε μια κάρτα PCIe είτε μια κάρτα SSD εξακολουθεί να μην σας δίνει αρκετό χώρο, υπάρχουν και άλλες επιλογές για εσωτερική αποθήκευση.

Το Mac Pro διαθέτει επιπλέον θύρα μονάδων δίσκου που μπορεί να χωρέσει δύο οπτικές μονάδες 5,25 ιντσών. Τα περισσότερα πλεονεκτήματα των Mac προσφέρονται με μία μοναδική μονάδα οπτικού δίσκου, αφήνοντας στη διάθεσή σας ολόκληρο τον κόλπο των 5,25 ιντσών.

Ακόμα καλύτερα, εάν διαθέτετε ένα Mac Pro 2009, το 2010 ή το 2012, διαθέτει ήδη ισχύ και μια σύνδεση SATA II που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Στην πραγματικότητα, αν δεν σας πειράζει να εκτελείτε ένα κομμάτι DIY, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε ένα SSD 2,5 ιντσών στον κόλπο της μονάδας δίσκου με λίγους συνδέσμους φερμουάρ από νάιλον. Αν θέλετε πιο εύκολη εγκατάσταση ή θέλετε να εγκαταστήσετε έναν τυπικό σκληρό δίσκο 3,5 ιντσών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσαρμογείς 5,25 έως 3,5 ιντσών ή 5,25 έως 2,5 ιντσών.

Αυτό καλύπτει τον βασικό μας οδηγό για τις εσωτερικές αναβαθμίσεις αποθήκευσης Mac Pro.