Πώς να διαχειριστείτε γραμματοσειρές Mac με βιβλίο γραμματοσειράς

Χρησιμοποιήστε το Βιβλίο γραμματοσειρών για να δημιουργήσετε βιβλιοθήκες και συλλογές γραμματοσειρών

Το Βιβλίο γραμματοσειρών, η κύρια εφαρμογή Mac για την εργασία με το γραμματοσειρά σας επιτρέπει να δημιουργείτε βιβλιοθήκες γραμματοσειρών, να εγκαθιστάτε καθώς και να αφαιρείτε τις γραμματοσειρές, καθώς και να ελέγχετε και να επαληθεύετε τη γραμματοσειρά που έχετε εγκαταστήσει στο Mac σας.

Σε αντίθεση με αυτό που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται, δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας γραφικών για να έχετε μια μεγάλη συλλογή γραμματοσειρών. Υπάρχουν διαθέσιμα πολλά προγράμματα για εκδόσεις desktop που είναι φιλικά για αρχάριους, καθώς και επεξεργαστές κειμένου με χαρακτηριστικά εκτύπωσης σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Όσες περισσότερες γραμματοσειρές (και clip art) πρέπει να επιλέξετε, τόσο πιο διασκεδαστικό μπορείτε να δημιουργήσετε οικογενειακά ενημερωτικά δελτία, φυλλάδια για τη μικρή σας επιχείρηση, ευχετήριες κάρτες ή άλλα έργα.

Οι γραμματοσειρές μπορεί να είναι δεύτερες μόνο σε σελιδοδείκτες όταν πρόκειται για πράγματα που τείνουν να συσσωρεύονται σε έναν υπολογιστή, σε σημείο που είναι εκτός ελέγχου. Μέρος του προβλήματος με τις γραμματοσειρές είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές ελεύθερες γραμματοσειρές στο διαδίκτυο, είναι δύσκολο να αντισταθείς στην επιθυμία να τις συσσωρεύσεις. Μετά από όλα, είναι ελεύθεροι και ποιος ξέρει πότε μπορεί να χρειαστεί αυτή η γραμματοσειρά; Ακόμα κι αν έχετε στη συλλογή σας εκατοντάδες γραμματοσειρές, μπορεί να μην έχετε ακριβώς το σωστό για ένα συγκεκριμένο έργο. (Τουλάχιστον, αυτό είναι πιθανώς αυτό που συνεχίζετε να λέτε κάθε φορά που κάνετε λήψη μιας νέας γραμματοσειράς.)

Αν ξεκινάτε και δεν είστε βέβαιοι για την εγκατάσταση των γραμματοσειρών, ανατρέξτε στο παρακάτω άρθρο:

Για να ξεκινήσετε τη δημιουργία γραμματοσειρών, μεταβείτε στην επιλογή / Applications / Book Font ή κάντε κλικ στο μενού Go στο Finder, επιλέξτε Applications και στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Font Book.

Δημιουργία βιβλιοθηκών γραμματοσειρών

Το Βιβλίο γραμματοσειρών περιλαμβάνει τέσσερις προεπιλεγμένες βιβλιοθήκες γραμματοσειρών: Όλες οι γραμματοσειρές, Αγγλικά (ή τη μητρική σας γλώσσα), Χρήστη και Υπολογιστής. Οι δύο πρώτες βιβλιοθήκες είναι αρκετά αυτονόητες και είναι ορατές από προεπιλογή μέσα στην εφαρμογή "Βιβλίο γραμματοσειρών". Η βιβλιοθήκη χρηστών περιέχει όλες τις γραμματοσειρές που είναι εγκατεστημένες στο φάκελο όνομα χρήστη / βιβλιοθήκη / γραμματοσειρές και είναι προσβάσιμες μόνο σε εσάς. Η βιβλιοθήκη Υπολογιστής περιέχει όλες τις γραμματοσειρές που έχουν εγκατασταθεί στο φάκελο Βιβλιοθήκη / Γραμματοσειρές και είναι προσβάσιμη σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας. Αυτές οι δύο τελευταίες βιβλιοθήκες γραμματοσειρών ενδέχεται να μην υπάρχουν στο Βιβλίο γραμματοσειρών μέχρι να δημιουργήσετε πρόσθετες βιβλιοθήκες στο Βιβλίο γραμματοσειρών

Μπορείτε να δημιουργήσετε πρόσθετες βιβλιοθήκες για να οργανώσετε ένα μεγάλο αριθμό γραμματοσειρών ή πολλαπλών συλλογών γραμματοσειρών και, στη συνέχεια, να διαγράψετε μικρότερες ομάδες ως συλλογές (βλ. Παρακάτω).

Για να δημιουργήσετε μια βιβλιοθήκη, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο και επιλέξτε Νέα βιβλιοθήκη. Εισαγάγετε ένα όνομα για τη νέα βιβλιοθήκη σας και πατήστε enter ή επιστροφή. Για να προσθέσετε γραμματοσειρές στη νέα βιβλιοθήκη, κάντε κλικ στη βιβλιοθήκη "Όλες οι γραμματοσειρές" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε τις επιθυμητές γραμματοσειρές στη νέα βιβλιοθήκη.

Οργάνωση των γραμματοσειρών ως συλλογών

Οι συλλογές είναι υποσύνολα βιβλιοθηκών και είναι κάπως σαν playlists στο iTunes . Μια συλλογή είναι μια ομάδα γραμματοσειρών. Η προσθήκη γραμματοσειράς σε μια συλλογή δεν την μετακινεί από την αρχική της θέση. Ακριβώς όπως μια λίστα αναπαραγωγής είναι ένας δείκτης στις αρχικές μελωδίες στο iTunes, μια συλλογή είναι απλώς ένας δείκτης στις αρχικές γραμματοσειρές. Μπορείτε να προσθέσετε την ίδια γραμματοσειρά σε πολλαπλές συλλογές, εάν χρειάζεται.

Χρησιμοποιήστε Συλλογές για να συγκεντρώσετε παρόμοια γραμματοσειρές, όπως αυτή η συλλογή γραμματοσειρών διασκέδασης. Στιγμιότυπο οθόνης από την Coyote Moon, Inc.

Ίσως έχετε μια χούφτα (ή περισσότερες) από τις αγαπημένες γραμματοσειρές που χρησιμοποιείτε συχνά. Μπορεί επίσης να έχετε γραμματοσειρές που χρησιμοποιείτε μόνο για ειδικές περιπτώσεις, όπως Halloween ή ειδικές γραμματοσειρές, όπως χειρόγραφες ή dingbats, που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Μπορείτε να οργανώσετε τις γραμματοσειρές σας σε συλλογές έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να βρείτε μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά, χωρίς να περιηγηθείτε σε εκατοντάδες γραμματοσειρές κάθε φορά που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε. Η εγκατάσταση συλλογών μπορεί να είναι χρονοβόρα αν έχετε ήδη εγκαταστήσει πολλές γραμματοσειρές, αλλά θα σας εξοικονομήσει χρόνο μακροπρόθεσμα. Οι συλλογές γραμματοσειρών που δημιουργείτε στο Βιβλίο γραμματοσειρών θα είναι διαθέσιμες στο μενού γραμματοσειράς ή γραμματοσειράς πολλών εφαρμογών, όπως το Microsoft Word, το Apple Mail και το TextEdit.

Θα παρατηρήσετε ότι το Βιβλίο γραμματοσειρών έχει ήδη δημιουργηθεί κάποια συλλογή στην πλαϊνή γραμμή της Συλλογής, αλλά είναι εύκολο να προσθέσετε περισσότερα. Κάντε κλικ στο μενού Αρχείο και επιλέξτε Νέα συλλογή ή κάντε κλικ στο εικονίδιο συν (+) στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου Βιβλίο γραμματοσειρών. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη συλλογή σας και πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε. Τώρα είστε έτοιμοι να αρχίσετε να προσθέτετε γραμματοσειρές στη νέα σας συλλογή. Κάντε κλικ στην καταχώρηση " Όλες οι γραμματοσειρές " στην κορυφή της πλαϊνής γραμμής της συλλογής και στη συνέχεια κάντε κλικ και σύρετε τις επιθυμητές γραμματοσειρές από τη στήλη "Γραμματοσειρά" στη νέα σας συλλογή. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να δημιουργήσετε και να συμπληρώσετε επιπλέον συλλογές.

Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση γραμματοσειρών

Εάν έχετε εγκαταστήσει μεγάλο αριθμό γραμματοσειρών, η λίστα γραμματοσειρών σε ορισμένες εφαρμογές μπορεί να πάρει αρκετά μεγάλη και δύσχρηστη. Εάν είστε ένας αστείος συλλέκτης γραμματοσειρών, η ιδέα της διαγραφής των γραμματοσειρών μπορεί να μην είναι ελκυστική, αλλά υπάρχει ένας συμβιβασμός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Γραμματοσειρά για να απενεργοποιήσετε τις γραμματοσειρές, ώστε να μην εμφανίζονται σε λίστες γραμματοσειρών, αλλά να τις διατηρείτε εγκατεστημένες, ώστε να μπορείτε να τις ενεργοποιείτε και να τις χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε. Οι πιθανότητες είναι ότι χρησιμοποιείτε μόνο ένα σχετικά μικρό αριθμό γραμματοσειρών, αλλά είναι ωραίο να τους κρατήσετε, σε κάθε περίπτωση.

Για να απενεργοποιήσετε (απενεργοποιήσετε) μια γραμματοσειρά, ξεκινήστε το Βιβλίο γραμματοσειρών, κάντε κλικ στη γραμματοσειρά για να την επιλέξετε και, στη συνέχεια, από το μενού Επεξεργασία, επιλέξτε Απενεργοποίηση (όνομα γραμματοσειράς). Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ταυτόχρονα πολλές γραμματοσειρές επιλέγοντας τις γραμματοσειρές και, στη συνέχεια, επιλέγοντας Απενεργοποίηση γραμματοσειρών από το μενού Επεξεργασία.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε μια ολόκληρη συλλογή γραμματοσειρών, η οποία είναι ένας άλλος λόγος για να οργανώσετε τις γραμματοσειρές σας σε συλλογές. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε συλλογές γραμματοσειρών Απόκριες και Χριστούγεννα, να τις δώσετε στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και στη συνέχεια να τις απενεργοποιήσετε κατά το υπόλοιπο της χρονιάς. Ή, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συλλογή γραμματοσειρών script / χειρόγραφου που ενεργοποιείτε όταν την χρειάζεστε για ένα ειδικό έργο και στη συνέχεια να την απενεργοποιήσετε ξανά.

Εκτός από τη χρήση της γραμματοσειράς για τη διαχείριση των γραμματοσειρών σας, μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να δείτε τις γραμματοσειρές και να εκτυπώσετε δείγματα γραμματοσειρών .