Δημιουργία Hashtags και κάνοντάς τες Χρήσιμες στο Twitter

Οδηγίες για τη δημιουργία συμβόλων Hashtag

Δεδομένου ότι δεν ισχύουν κανόνες ή πρωτόκολλα για τη δημιουργία hashtags στο Twitter ή τη χρήση τους, η χρήση τους μπορεί να είναι χαοτική κατά περιόδους, με την ίδια ετικέτα να ταξινομεί πολλά άσχετα tweets και συνομιλίες.

Οι διοργανωτές και οι έμποροι εκδηλώσεων αντιμετωπίζουν μια διαρκή πρόκληση για τη δημιουργία ενός καλού hashtag (οι Hashtags ορισμένοι: Τι είναι οι hashtags; ) για τις συνομιλίες τους στο Twitter.

Μια μικρή έρευνα και μερικές κατευθυντήριες γραμμές μπορούν να βοηθήσουν στη μεγαλύτερη επιτυχία της χρήσης οποιουδήποτε hashtag.

Τέσσερις κατευθυντήριες γραμμές για την επιλογή Twitter Hashtags

Οι τέσσερις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσετε για να επιλέξετε και να δημιουργήσετε Twitter hashtags είναι να τους κρατήσετε τόσο απλό, μοναδικό, εύκολο να θυμηθείτε και να εστιάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Παραδείγματα:

  1. Όσο μικρότερο, τόσο το καλύτερο. Μια hashtag θα πρέπει να είναι σύντομη, ώστε να χρησιμοποιήσει λιγότερους από τους 280 χαρακτήρες που κάνει Twitter για κάθε tweet. Συντομογραφίες χρησιμοποιούνται συνήθως σε hashtags για το λόγο αυτό - #socmedia για κοινωνικά μέσα, για παράδειγμα, ή #socap για κοινωνικό κεφάλαιο. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να αποφεύγετε τη χρήση hashtags με περισσότερους από 10 χαρακτήρες.
  2. Όσο πιο μοναδικό, τόσο το καλύτερο. Χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό hashtag για τη συνομιλία σας στο Twitter σημαίνει ότι όταν οι χρήστες κάνουν αναζήτηση στην ετικέτα σας, πιθανόν να βρουν μόνο σχετικά tweets και να μην βομβαρδίζονται με tweets εκτός θέματος που αναμιγνύονται με τα δικά σας. Για να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται ήδη κάποια ετικέτα που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε, ανατρέξτε σε ορισμένα εργαλεία τρίτων για την έρευνα των hashtags στο Twitter.
  3. Όσο πιο στενή είναι η εστίαση, τόσο το καλύτερο. Η στενότερη εστίαση της λέξης-κλειδιού σας σε αυτό ακριβώς που θέλετε να συζητήσετε στο Twitter θα σας βοηθήσει να κάνετε τις συνομιλίες γύρω από το hashtag πιο χρήσιμες για τους ανθρώπους. Αν μιλάτε κυρίως για τη βουλιμία, χρησιμοποιήστε #bulimia, όχι #ingatingdisorders.
  4. Όσο πιο αξέχαστα, τόσο καλύτερα. Βοηθάει όταν ένα hashtag είναι εύκολο να θυμηθεί, οπότε αν δεν χρησιμοποιείτε μια γνωστή μόνο λέξη, προσπαθήστε να βρείτε μια πιασάρικη φράση ή διαισθητική συντομογραφία για το θέμα σας. Για τον κοινωνικό ακτιβισμό, ένα παράδειγμα θα ήταν το εύκολο να θυμόμαστε #dogood. Για την τηλεοπτική εκπομπή "Χορεύοντας με τα αστέρια", το hashtag #dwts είναι ένα όχι-brainer? για να θυμάστε ότι το hashtag, όλος ο καθένας πρέπει να κάνει είναι να θυμηθεί το όνομα επίδειξης και να το συντομεύσει.