Εφαρμογή BBM για Android

Το BlackBerry Messenger ή το BBM είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά των τηλεφώνων BlackBerry , επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα σε πραγματικό χρόνο στο ασφαλές "πάντα" δίκτυο BBM. Με το BBM στο Android, ωστόσο, μπορείτε να κάνετε περισσότερα από ό, τι ακριβώς chat. Μοιραστείτε συνημμένα όπως φωτογραφίες, φωνητικές σημειώσεις, όλα σε μια στιγμή. Έτσι έχετε την ελευθερία να πάρετε το μήνυμά σας όσο θέλετε. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το BBM στη συσκευή σας Android.

Βήμα 1 - Λήψη και ρύθμιση

Αφού κάνετε λήψη του BBM από το Google Play, θα πρέπει να ολοκληρώσετε τον οδηγό εγκατάστασης. Ως μέρος της ρύθμισης, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα BBID ή να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας ένα υπάρχον BBID. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα BBID προτού κάνετε λήψη του BBM, επισκεφθείτε την τοποθεσία BlackBerry.

Κατά τη δημιουργία του BBID, θα πρέπει να εισαγάγετε την ηλικία σας. Αυτό δεν εμφανίζεται οπουδήποτε, αλλά απλώς χρησιμοποιείται για την εφαρμογή κατάλληλων περιορισμών ηλικίας σε ορισμένες υπηρεσίες και περιεχόμενο που διατίθενται μέσω του BBM. Θα πρέπει επίσης να συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις του BBID.

Βήμα 2 - PIN BBM

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων που χρησιμοποιούν τον αριθμό τηλεφώνου ή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως αναγνωριστικό, το BBM χρησιμοποιεί έναν αριθμό PIN (προσωπικό αριθμό αναγνώρισης). Όταν εγκαθιστάτε το BBM σε Android ή iPhone , θα σας εκχωρηθεί ένα νέο μοναδικό PIN.

Τα PIN BBM έχουν μήκος 8 χαρακτήρων και παράγονται τυχαία. Είναι εντελώς ανώνυμοι και κανείς δεν μπορεί να σας στείλει μηνύματα στο BBM εκτός αν έχουν τον κωδικό PIN και έχετε δεχτεί το αίτημά τους να σας προσθέσουν στο BBM. Για να βρείτε τον κωδικό PIN, πατήστε την εικόνα ή το όνομα BBM και πατήστε Εμφάνιση γραμμωτού κώδικα .

Βήμα 3 - Επαφές και συνομιλίες

Μπορείτε να προσθέσετε επαφές στο BBM αν σαρώσετε ένα γραμμωτό κώδικα BBM, πληκτρολογώντας ένα PIN BBM ή επιλέγοντας μια επαφή στη συσκευή σας και προσκαλώντας τους στο BBM. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στο κοινωνικό σας δίκτυο για να βρείτε και να προσκαλέσετε επαφές στο BBM.

Για να ξεκινήσετε μια συνομιλία, πατήστε την καρτέλα Συνομιλίες για να δείτε μια λίστα διαθέσιμων επαφών. Πατήστε το όνομα της επαφής με την οποία θέλετε να συνομιλήσετε και ξεκινήστε να πληκτρολογείτε. Μπορείτε να προσθέσετε emoticons στα μηνύματα αγγίζοντας το μενού emoticon. Μπορείτε επίσης να επισυνάψετε αρχεία για αποστολή εντός μηνυμάτων.

Βήμα 4 - Ιστορικό συνομιλιών

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το ιστορικό συνομιλιών, μπορείτε να το κάνετε αρκετά εύκολα. Δυστυχώς, οι συνομιλίες που είχατε πριν ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία δεν μπορούν να προβληθούν. Για να το ενεργοποιήσετε, ανοίξτε την καρτέλα Συζητήσεις και πατήστε το κουμπί μενού στο τηλέφωνό σας. Από το αναδυόμενο μενού, πατήστε τις ρυθμίσεις. Θα πρέπει τώρα να δείτε μια επιλογή για να ενεργοποιήσετε την Αποθήκευση ιστορικού συνομιλιών . Εάν το κάνετε αυτό ενώ ένα ενεργό παράθυρο συνομιλίας είναι ανοιχτό, ακόμα και αν το περιεχόμενο έχει διαγραφεί, θα επαναφέρει το ιστορικό της συγκεκριμένης συνομιλίας. Αν το παράθυρο συνομιλίας έκλεισε πριν ενεργοποιήσετε την Αποθήκευση ιστορικού συνομιλιών, η προηγούμενη συνομιλία θα χαθεί.

Βήμα 5 - Μηνύματα εκπομπής

Ένα μήνυμα εκπομπής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κλιμάκωση ενός μηνύματος σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα. Όταν αποστέλλεται ένα μήνυμα εκπομπής, δεν ανοίγει μια συνομιλία για κάθε χρήστη ή παρακολουθεί την κατάσταση παράδοσης. Ο παραλήπτης γνωρίζει ότι έλαβε ένα μήνυμα μετάδοσης επειδή το κείμενο εμφανίζεται με μπλε χρώμα.

Ένα μήνυμα εκπομπής διαφέρει από τη συζήτηση πολλών προσώπων, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στο BBM για Android. Σε μια συνομιλία πολλών προσώπων, τα μηνύματά σας είναι κλιμακωτά σε όλους τους παραλήπτες ταυτόχρονα και όλοι οι συμμετέχοντες στη συνομιλία μπορούν να δουν απαντήσεις από όλους τους άλλους. Ενώ η συνομιλία είναι ενεργή, μπορείτε επίσης να δείτε πότε τα μέλη της συνομιλίας έχουν αποχωρήσει. Μια συζήτηση πολλών προσώπων είναι επίσης γνωστή ως ομαδική συζήτηση.

Βήμα 6 - Δημιουργία ομάδων

Η δημιουργία μιας ομάδας σάς επιτρέπει να συνομιλείτε με έως και 30 από τις επαφές σας ταυτόχρονα, να ανακοινώνετε γεγονότα, να παρακολουθείτε αλλαγές στον κατάλογο υποχρεώσεων και ακόμη και να μοιράζεστε φωτογραφίες με πολλά άτομα. Για να δημιουργήσετε μια ομάδα, ανοίξτε την καρτέλα Ομάδες και στη συνέχεια πιέστε Περισσότερες ενέργειες. Από το μενού, επιλέξτε Δημιουργία νέας ομάδας . Συμπληρώστε τα πεδία για να δημιουργήσετε την ομάδα. Για να δείτε τις ομάδες που βρίσκεστε, πατήστε Ομάδες .