Το Barnacle Wi-Fi Tethering App δημιουργεί Hotspot Wi-Fi για τα ριζωμένα τηλέφωνα

Το Tethering είναι η πράξη κοινής χρήσης του δικτύου του τηλεφώνου σας με φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές, συνδέοντας το τηλέφωνό σας μέσω USB. Το tethering Wi-Fi μοιράζεται την ίδια σύνδεση, μόνο ασύρματα. Ενώ πολλά έξυπνα τηλέφωνα προσφέρουν πρόσδεση Wi-Fi ως αμειβόμενη υπηρεσία μέσω μιας προ-εγκατεστημένης εφαρμογής, η εφαρμογή tethering του Barnacle Wi-Fi μπορεί να το κάνει δωρεάν.

Απαιτεί ένα ριζωμένο τηλέφωνο

Παρόλο που μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Barnacle από το Android Market, δεν θα μπορείτε να εκκινήσετε την εφαρμογή εκτός αν το τηλέφωνο έχει ρίζες . (Αυτό το άρθρο δεν θα βρεθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με την εξάρθρωση του τηλεφώνου σας.)

Οι περισσότεροι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν για τη σύνδεση, οπότε η χρήση του tether Wi-Fi του Barnacle είναι προφανώς παρακινδυνευμένη από τους παρόχους. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η πρόσδεση μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλά δεδομένα. Οι χρήστες σε ένα περιορισμένο σχέδιο δεδομένων πρέπει να γνωρίζουν πριν επιφέρουν πρόσθετες χρεώσεις χρήσης.

Δημιουργία σύνδεσης

Αφού εγκαταστήσετε και εκκινήσετε την εφαρμογή, θα μπορείτε να ονομάσετε το "ad hoc" δίκτυο Wi-Fi και να το ασφαλίσετε με έναν κωδικό πρόσβασης, εάν το επιθυμείτε. Αυτή η ασφάλεια σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο πρόγραμμά σας δεδομένων.

Αφού ονομάσετε και ασφαλιστεί, πατώντας το κουμπί "Έναρξη" στην κύρια οθόνη θα μεταδοθεί το σήμα Wi-Fi. Για να συνδεθείτε στο φορητό σας υπολογιστή, tablet ή άλλη συσκευή με δυνατότητα Wi-Fi, απλώς ανοίξτε τη λίστα των διαθέσιμων ασύρματων δικτύων, επιλέξτε το δίκτυο Wi-Fi και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης (εάν είναι ενεργοποιημένος).

Η εφαρμογή Barnacle είτε θα επιτρέψει αυτόματα στη συσκευή να συνδεθεί είτε, εάν η αυτόματη σύνδεση δεν είναι ενεργοποιημένη στην εφαρμογή, θα χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί "Συνεργάτης" για να επιτρέψετε τη σύνδεση της συσκευής.

Ταχύτητα και αξιοπιστία

Μόλις συνδεθεί, ο φορητός σας υπολογιστής θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο 3G μέσω του τηλεφώνου σας. Όσο περισσότεροι χρήστες έχετε συσχετίσει με την εφαρμογή Barnacle, τόσο πιο αργή θα είναι η σύνδεση. Είχα τέσσερις συνδεδεμένες συσκευές και η ταχύτητα πρόσβασης ήταν ακόμα αποδεκτή-αν και έχω παρατηρήσει σημαντική μείωση στην ταχύτητα λήψης κατά τη λήψη ενός μεγάλου αρχείου πολυμέσων από δύο συσκευές την ίδια στιγμή.

Συνολικά, η σύνδεση είναι απλή και η ταχύτητα σύνδεσης είναι αρκετά γρήγορη για να γίνει η δουλειά.

Όσον αφορά την αξιοπιστία, δεν έχω ακόμα πρόβλημα να χάσω μια σύνδεση. (Έχω διαβάσει, ωστόσο, ότι οι χρήστες που χρησιμοποιούν συσκευή Samsung έχουν πολλά προβλήματα.) Η ισχύς του σήματος είναι λίγο πιο αδύναμη από τη λειτουργία Wi-Fi Hot Spot στο Incredible μου. Έχω δοκιμάσει την ισχύ του σήματος και διαπίστωσε ότι είναι ισχυρό για περίπου 40 πόδια πριν αρχίσει να πέσει στη δύναμη γρήγορα. Παραδόξως, το σήμα εργάστηκε καλά από περίπου 20 πόδια, παρά το γεγονός ότι χωρίστηκε από έναν τοίχο.

Περίληψη

Όπως ίσως γνωρίζετε, η ριζοβολία ενός τηλεφώνου καθιστά κενή την εγγύησή του και μπορεί να οδηγήσει σε "μπλοκάρει" (ή να καταστρέψει) το τηλέφωνό σας. Ενώ πολλοί επιλέγουν να ρίζα για να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Barnacle Wi-Fi Tethering, πολλοί δεν θέλουν να αναλάβουν τον κίνδυνο. Η ριζοβολία είναι μια προσωπική απόφαση.

Το άλλο ερώτημα είναι εάν οι εφαρμογές όπως το Barnacle είναι νόμιμες. Στην πραγματικότητα, αυτές οι εφαρμογές σάς επιτρέπουν την πρόσβαση σε μια υπηρεσία για την οποία κανονικά χρεώνεστε χωρίς κανένα κόστος. Αυτό ενδέχεται να παραβιάζει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του τηλεφώνου σας και πιθανότατα θα κρύβεται από τον μεταφορέα σας. Μπορεί να είναι ακόμη και παράνομη - αν και δεν φαίνεται να υπάρχει συναίνεση.

Χρησιμοποιώ την εφαρμογή Barnacle όταν πρέπει να συνδέσω το tablet μου στο Διαδίκτυο και όταν ταξιδεύω. Μου αρέσει η ασφάλεια να γνωρίζω ότι τα δεδομένα μου περνούν από το δικό μου δίκτυο και όχι από ένα μη ασφαλές ξενοδοχειακό δίκτυο. Πάντα ασφαλίζω το δίκτυό μου Wi-Fi με κωδικό πρόσβασης και δεν αφήνω ποτέ την εφαρμογή να λειτουργεί όταν δεν χρειάζομαι πρόσβαση στο δίκτυο.

Η εφαρμογή είναι αρκετά απλή για να ρυθμίσετε και να συνδεθείτε και να την απενεργοποιήσετε όταν δεν τη χρησιμοποιώ, μου δίνει ένα ακόμα επίπεδο ασφάλειας. Παρόλο που ενδέχεται να μην υπάρχουν χιλιάδες ιοί που προσανατολίζονται προς το λειτουργικό σύστημα Android, δεν θα έπαιρνα τον κίνδυνο να μεταδίδω ένα δίκτυο ad-hoc για να δει κανείς.

Με λίγα λόγια, η εφαρμογή Barnacle Wi-Fi Tethering είναι μια ροκ-στερεά και χρήσιμη εφαρμογή που διατίθεται ως δωρεάν download στην αγορά. Για μένα, λειτουργεί καλά, και λειτουργεί όταν το χρειάζομαι. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις και είστε fan των widgets, επιλέξτε την έκδοση $ 1.99. Αυτή η επιλογή έχει τις ίδιες δυνατότητες, αλλά δεν υπάρχουν διαφημίσεις.