Χρησιμοποιώντας το Microsoft Word for Desktop Publishing

Ενεργοποιήστε τα πλαίσια κειμένου για να χρησιμοποιήσετε το Word για τη διάταξη σελίδας

Ο ισχυρός επεξεργαστής κειμένου Microsoft Word βρίσκεται στα περισσότερα γραφεία, αλλά δεν προορίζεται να είναι ένα πρόγραμμα διάταξης σελίδας όπως το Microsoft Publisher. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν ορισμένες απλές δημοσιεύσεις που κανονικά θα δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας προγράμματα διάταξης σελίδας. Για ορισμένους χρήστες, το Word μπορεί να είναι το μόνο εργαλείο έκδοσης desktop που χρειάζονται ή μπορεί να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο του προϋπολογισμού.

Επειδή το Word σχεδιάστηκε πρωτίστως για έγγραφα που εστιάζουν σε κείμενο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φόρμες γραφείων που αποτελούνται κυρίως από κείμενο, όπως φύλλα φαξ, απλά φυλλάδια και εγχειρίδια εργαζομένων. Γραφικά μπορούν να προστεθούν στο κείμενο για απλά φυλλάδια. Πολλές επιχειρήσεις απαιτούν οι καθημερινές μορφές τους, όπως τα επιστολόχαρτα, τα φύλλα φαξ και οι εσωτερικές και εξωτερικές φόρμες, να είναι στη μορφή Word .doc. Ένας υπάλληλος τα εγκαθιστά και τα εκτελεί σε έναν εκτυπωτή γραφείου ανάλογα με τις ανάγκες.

Αυτό μπορεί να είναι ωραίο μέχρι να θελήσετε να δημιουργήσετε κάτι τόσο περίπλοκο όσο ένα ενημερωτικό δελτίο, το οποίο έχει στήλες, πλαίσια κειμένου, σύνορα και χρώματα. Για να προχωρήσετε πέρα ​​από τη βασική μορφή 8.5 με 11 ιντσών απλού κειμένου, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε το Word ώστε να μπορείτε να εργαστείτε με πλαίσια κειμένου.

Προετοιμασία ενός εγγράφου του Word για πλαίσια κειμένου

  1. Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο που έχει το ίδιο μέγεθος με το χαρτί που σκοπεύετε να εκτυπώσετε το ενημερωτικό δελτίο σας. Αυτό μπορεί να είναι γραμματοσειράς ή νομικού μεγέθους ή 17 έως 11 ίντσες εάν ο εκτυπωτής σας μπορεί να εκτυπώσει αυτό το μεγάλο φύλλο χαρτιού.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Γραμμές γραμμών . Το πλέγμα είναι μη τυπωμένο και μόνο για τοποθέτηση. Ρυθμίστε τα περιθώρια αν χρειαστεί.
  3. Επίσης στην καρτέλα Προβολή ( View ), επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Κανάλι (Ruler) για να εμφανίσετε τους κανόνες χάραξης κατά μήκος της κορυφής και του μεγέθους του εγγράφου.
  4. Επιλέξτε Έκθεση διάταξης εκτύπωσης από την καρτέλα Προβολή .

Δημιουργία πλαισίου κειμένου

  1. Μεταβείτε στην καρτέλα Εισαγωγή και κάντε κλικ στο πλαίσιο κειμένου .
  2. Κάντε κλικ στο πλαίσιο Σχεδίαση κειμένου , το οποίο μετατρέπει το δείκτη σε διαγώνιο. Σύρετε με το δείκτη για να σχεδιάσετε το πλαίσιο κειμένου στο έγγραφο.
  3. Διαγράψτε το περίγραμμα από το πλαίσιο κειμένου αν δεν θέλετε να εκτυπωθεί. Επιλέξτε το πλαίσιο και κάντε κλικ στην καρτέλα Μορφή εργαλείων σχεδίασης . Κάντε κλικ στο Περίγραμμα σχήματος > Χωρίς περίγραμμα .
  4. Προσθέστε μια απόχρωση φόντου στο πλαίσιο κειμένου, εάν θέλετε. Επιλέξτε το πλαίσιο του πλαισίου κειμένου, κάντε κλικ στην καρτέλα " Μορφή εργαλείων σχεδίασης " και επιλέξτε " Σχήμα γεμίσματος" . Επιλέξτε ένα χρώμα.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για όσα πλαίσια κειμένου χρειάζεστε στη σελίδα. Εάν τα πλαίσια κειμένου έχουν το ίδιο μέγεθος, απλά αντιγράψτε και επικολλήστε τα πρόσθετα πλαίσια.

Εισαγάγετε κείμενο στο πλαίσιο κειμένου

  1. Κάντε κλικ στο πλαίσιο κειμένου και εισαγάγετε τις πληροφορίες που εκτυπώνονται εκεί.
  2. Διαμορφώστε το κείμενο όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε κείμενο του Word. Επιλέξτε τη γραμματοσειρά, το χρώμα, το μέγεθος και οποιαδήποτε χαρακτηριστικά.

Κάντε κλικ έξω από τα πλαίσια κειμένου για να τοποθετήσετε μια εικόνα όπως θα κάνατε κανονικά. Αλλάξτε τη ρύθμιση περιτυλίγματος κειμένου της εικόνας σε τετράγωνο, κατόπιν αλλάξτε το μέγεθος και επανατοποθετήστε το.

Συμβουλές για να διακοσμήσετε ένα έγγραφο του Word

Μειονεκτήματα του Word for Desktop Publishing