3 Ελεύθερες και Open Source Εναλλακτικές λύσεις για το Quicken

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για να διαχειριστείτε την επιχείρησή σας

Όπως γνωρίζει κάποιος ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, έρχεται ένας χρόνος στην εβδομάδα σας, όταν πρέπει πραγματικά να καθίσετε και να ρίξετε μια ματιά στα εταιρικά οικονομικά. Μήπως οι δαπάνες αυτού του μήνα είναι σωστές; Μήπως κάποιοι από τους πελάτες σας βρίσκονται πίσω από πληρωμές; Πώς βλέπουν οι προβολές του επόμενου μήνα;

Πώς απομακρύνονται τα αποθέματα; Παρόλο που μπορεί να φοβηθείτε αυτό το κομμάτι της δουλειάς σας, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο εύκολα με το σωστό λογισμικό. Και, ακριβώς εκεί που μπαίνει ο κατάλογος αυτός. Οι ακόλουθες τρεις εναλλακτικές λύσεις για το Quicken είναι όλες χωρίς κόστος (και περιορισμοί), οπότε δεν υπάρχει τίποτα να χάσετε!

ERPNext

Το ERPNext είναι ένα από τα πιο πλήρεις έργα σε αυτό το είδος και αξίζει να το δούμε. Αυτό το λογισμικό σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τα τιμολόγια πωλήσεων, τα τιμολόγια αγοράς, τις παραγγελίες πωλήσεων, τις εντολές αγοράς και τους λογαριασμούς σας.

Εάν χρειάζεστε περισσότερα, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τους πελάτες και τους προμηθευτές, τις πληροφορίες παραγωγής, τα έργα, τους υπαλλήλους, τα αιτήματα υποστήριξης, τις σημειώσεις, τα μηνύματα, τις πληροφορίες αποθεμάτων, τα στοιχεία της λίστας υποχρεώσεων, τα δεδομένα αγοράς και το ημερολόγιό σας.

Δεν αστειεύομαι όταν είπα ότι ήταν πλήρης, και, ως πρόσθετο πλεονέκτημα, η διασύνδεση είναι πολύ μοντέρνα και εύκολη στη χρήση. Κυκλοφόρησε υπό την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike, το ERPNext έχει μερικές διαφορετικές επιλογές για λήψη.

Μπορείτε να πληρώσετε για τη φιλοξενία αν δεν προτιμάτε να χειρίζεστε αυτό το μέρος μόνοι σας. μπορείτε να κατεβάσετε μια δωρεάν εικονική εικόνα για το Oracle Virtual Box. μπορείτε να το εγκαταστήσετε δωρεάν στο δικό σας σύστημα Linux, Unix ή MacOS. ή μπορείτε να το φιλοξενήσετε στο δικό σας διακομιστή.

FrontAccounting

Το FrontAccouting είναι μια άλλη οικονομικά προσιτή οικονομική επιλογή για τις μικρές επιχειρήσεις, και όπως το ERPNext, περιλαμβάνει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία εργαλείων. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθείτε τις παραγγελίες πωλήσεων και αγορών, τα τιμολόγια πελατών και προμηθευτών, τις καταθέσεις, τις πληρωμές, τις κατανομές, τους εισπρακτέους και πληρωτέους λογαριασμούς, τα αποθέματα, τους προϋπολογισμούς και τις εταιρείες.

Υπάρχουν επίσης μερικά θέματα και γραφικά δέρματα για να διαλέξετε, οπότε αν προετοιμάζετε μια αναφορά, έχετε κάποιες ενσωματωμένες επιλογές προσαρμογής. Το FrontAccounting κυκλοφόρησε υπό γενική άδεια GNU και ο πηγαίος κώδικας μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν από την επίσημη σελίδα του Projectforge.

GnuCash

Το GnuCash ευθυγραμμίζεται περισσότερο με ένα τυπικό κομμάτι του χρηματοοικονομικού λογισμικού, αλλά κάνει ρίψη ορισμένων πρόσθετων στοιχείων που το καθιστούν χρήσιμο σε μια μικρή επιχείρηση. Το GnuCash σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε πελάτες και πωλητές, να διαχειρίζεστε θέσεις εργασίας, να διαχειρίζεστε τιμολόγια και να εξοφλείτε λογαριασμούς, να συμπεριλαμβάνετε πολλαπλά νομίσματα, έναν έλεγχο καταγραφής σε βιβλιάριο επιταγών, τη δυνατότητα προγραμματισμού συναλλαγών, ένα εργαλείο συμβιβασμού δηλώσεων και διαφορετικούς τύπους λογαριασμών , και να διαχειρίζεστε τα αποθέματα και τα αμοιβαία κεφάλαια.

Κυκλοφόρησε υπό γενική δημόσια άδεια GNU, το GnuCash είναι διαθέσιμο για Linux, Microsoft Windows, OS X και το λειτουργικό σύστημα Android. Και αν θέλετε να κατεβάσετε τον πηγαίο κώδικα, μπορείτε να το λάβετε και από την επίσημη ιστοσελίδα του λογισμικού.