Αναθεώρηση: Sandisk iXpand Flash Drive για iPhone, iPad

Ρωτήστε οποιοδήποτε παλιό σκάνδαλο και θα σας πουν ότι εκείνη τη φορά υπήρξε μια εποχή που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ήταν τόσο διαδεδομένα όσο είναι τώρα.

Χάρη στα όρια της τεχνολογίας καθώς και το απαγορευτικό κόστος του εξοπλισμού, τα βίντεο και οι φωτογραφίες ήταν σχεδόν αποκλειστικός τομέας επαγγελματιών και αφοσιωμένων χομπίστων.

Με την εμφάνιση των ισχυρών smartphones και την εμφάνιση του Διαδικτύου, ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης είναι πολύ πιο δημοκρατικά. Είτε είστε κάτοχος συσκευής iPhone ή Android, όπως το Samsung Galaxy S5 ή το Motorola Moto X ή το Droid Turbo, μπορείτε τώρα να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο και να τα μοιραστείτε με τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, ο μεγαλύτερος περιορισμός σε οποιονδήποτε σήμερα είναι η αποθήκευση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το iPhone 16GB και το iPad, το οποίο μπορεί να γεμίσει πολύ γρήγορα αν το χρησιμοποιείτε για την παραγωγή πολλών μέσων ή για την λήψη πολλών εφαρμογών. Προσθέστε το γεγονός ότι αυτές οι συσκευές της Apple δεν έρχονται με υποδοχές microSD για επέκταση της μνήμης σε ένα τσίμπημα και ο χώρος μπορεί να εξαντληθεί πολύ γρήγορα.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ: Πώς να μαζέψετε τη διαγραφή εικόνων σε iPhone, iPad

Αυτό καθιστά συσκευές όπως το Sandisk iXpand Flash Drive μια ενδιαφέρουσα συσκευή για ιδιοκτήτες iPhone ή iPad που έχουν πεινασμένο στην αποθήκευση. Το gadget έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν εύκολα αρχεία εν κινήσει, επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων και να τα μεταφέρετε αργότερα σε έναν υπολογιστή ή εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Σε αντίθεση με την ασύρματη μέθοδο που χρησιμοποιείται από άλλα προϊόντα Sandisk, όπως το Sandisk Connect , το iXpand πηγαίνει στη φυσική διαδρομή έρχεται με ενσωματωμένο βύσμα Lightning. Αυτό έρχεται με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στο μειονέκτημα, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με συσκευές Android, ώστε να είστε κλειδωμένοι στο οικοσύστημα της Apple. Επίσης, δεν θα λειτουργήσει με παλαιότερες συσκευές Apple που χρησιμοποιούν τον κλασικό συνδετήρα 30 ακίδων ή ένα παλαιότερο λειτουργικό σύστημα πριν από το iOS 7.1. Από την πλευρά συν, ωστόσο, μια άμεση σύνδεση σημαίνει μια πιο αξιόπιστη σύνδεση που δεν υπόκειται στις ιδιοτροπίες ενός τρεμούχου ασύρματου σήματος. Ο ίδιος ο σύνδεσμος χρησιμοποιεί ένα εξάρτημα από καουτσούκ που σας επιτρέπει να το καθορίσετε, σε αντίθεση με μια παραδοσιακή σκληρή σύνδεση που συνήθως ενσωματώνεται στις άκρες της συσκευής μνήμης. Πρώτα φαίνεται περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα βοηθά στην τοποθέτηση και επίσης λειτουργεί με πυκνά προστατευτικά περιβλήματα που έχουν βαθιές αυλακώσεις για το λιμάνι Lightning.

Η ίδια η διαδικασία μεταφοράς αρχείων είναι αρκετά εύκολη. Απλώς κατεβάστε την εφαρμογή iXpand και μπορείτε να αρχίσετε να μετακινείτε αρχεία σε προκαθορισμένους φακέλους ή να δημιουργείτε τη δική σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη συσκευή ώστε να μετακινείται αυτόματα σε συγκεκριμένους φακέλους αυτόματα. Αυτοκόλλητα για την ασφάλεια μπορούν επίσης να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα τους για πρόσθετη προστασία.

Εκτός από τα κινούμενα αρχεία, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για το iXpand είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής πολυμέσων από το gadget χωρίς να το μετακινήσετε στο iPhone ή στο iPad σας. Αυτά περιλαμβάνουν τα αρχεία που κανονικά δεν μπορείτε να αναπαράγετε στο τηλέφωνό σας ή το tablet σας ακριβώς έξω από το ρόπαλο, όπως είναι οι ταινίες AVI και MKV, για παράδειγμα. Μπορείτε επίσης να εκτοξεύσετε αρχεία από το iXPand χωρίς να χρειάζεται να τα μετακινήσετε στο iPhone ή το iPad σας.

Όσον αφορά τα gripes για τη συσκευή πάει, η μεγαλύτερη μου θα ήταν η ταχύτητα μεταφοράς. Παρά τη χρήση μιας άμεσης σύνδεσης, μπορεί να είναι αργή, ειδικά σε σύγκριση με τη μεταφορά του παλιομοδίτικου τρόπου σε έναν υπολογιστή με το κανονικό καλώδιο κεραυνών. Όταν προσπάθησα να μεταφέρω μια δέσμη φωτογραφιών, ξεκίνησε λαμβάνοντας 10 δευτερόλεπτα ανά φωτογραφία, αλλά επιβραδύνθηκε σημαντικά μετά από αυτό, με μερικούς να διαρκούν περισσότερο από ένα λεπτό κατά καιρούς. Τελικά, μου χρειάστηκε μια ώρα και μισή για να μετακινήσω 382 φωτογραφίες από το iPhone μου 6, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο, αν και ακόμα χρήσιμο, όταν βρίσκεστε έξω και πρέπει να ελευθερώσετε χώρο ή να μεταφέρετε αρχεία χωρίς υπολογιστή. Εν τω μεταξύ, η φθηνότερη παραλλαγή της συσκευής κοστίζει $ 60 για 16GB μνήμης, η οποία μπορεί να είναι ακριβή για μερικούς.

Συνολικά, όμως, το Sandisk iXpand είναι μια σταθερή εναλλακτική λύση για ανθρώπους που αναζητούν διευρυμένες επιλογές μνήμης για το iPhone ή το iPad τους. Αν δεν σας ενοχλούν τα θέματα, αξίζει να δείτε εάν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε αρχεία εν κινήσει.

Βαθμολογία: 3,5 από 5

Για περισσότερα άρθρα σχετικά με τις συσκευές μνήμης ή τις κινητές συσκευές, επισκεφθείτε τον διανομέα "Συσκευές" και "Συσκευές"