Τι κάνει το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus διαφορετικό;

Είναι εύκολο να δούμε πώς το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus διαφέρουν φυσικά: Το 6 Plus έχει μια μεγαλύτερη οθόνη και μεγαλύτερη συνολικά. Πέρα από αυτή την προφανή διαφορά, οι τρόποι με τους οποίους τα δύο μοντέλα διαφέρουν είναι πιο λεπτές. Η κατανόηση αυτών των διαφορών είναι σημαντική αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα. Αυτό το άρθρο σάς βοηθά να κατανοήσετε τους πέντε βασικούς τρόπους με τους οποίους το iPhone 6 και το 6 Plus διαφέρουν για να σας βοηθήσουν να κάνετε μια ενημερωμένη απόφαση αγοράς iPhone .

Δεδομένου ότι η σειρά iPhone 6 δεν είναι πλέον η τρέχουσα γενιά και δεν πωλείται πλέον από την Apple, μπορεί να θέλετε να μάθετε για το iPhone 8 και 8 Plus ή το iPhone X πριν αγοράσετε αυτά τα νεότερα μοντέλα.

01 από 05

Μέγεθος οθόνης και ανάλυση

image copyright Apple Inc.

Η πιο εμφανής διαφορά μεταξύ του iPhone 6 και του 6 Plus είναι το μέγεθος των οθονών τους. Το iPhone 6 διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών, η οποία είναι μια ωραία βελτίωση σε σχέση με την οθόνη 4 ιντσών στο iPhone 5S και 5C .

Το 6 Plus αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την οθόνη. Το 6 Plus διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών, καθιστώντας το ένα phablet (ένα συνδυασμό τηλεφώνου και tablet) και ένα στενό ανταγωνιστή στο τώρα-σταματημένο iPad μίνι . Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 6 Plus έχει και διαφορετική ανάλυση: 1920 x 1080 έναντι 1334 x 750 στο iPhone 6.

Οι χρήστες που αναζητούν ένα συνδυασμό μεγέθους οθόνης και φορητότητας με μια καλή αίσθηση στο χέρι θα προτιμούν το iPhone 6, ενώ όσοι αναζητούν τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή θα απολαύσουν το 6 Plus.

02 του 05

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Λόγω της μεγαλύτερης οθόνης, το iPhone 6 Plus είναι δύσκολο για την μπαταρία του. Για να αντισταθμίσει, η μπαταρία της προσφέρει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από την μπαταρία στο iPhone 6, με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται από την Apple.

ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ
iPhone 6 Plus: 24 ώρες
iPhone 6: 14 ώρες

Χρόνος ήχου
iPhone 6 Plus: 80 ώρες
iPhone 6: 50 ώρες

Ώρα βίντεο
iPhone 6 Plus: 14 ώρες
iPhone 6: 11 ώρες

Ώρα Διαδικτύου
iPhone 6 Plus: 12 ώρες
iPhone 6: 11 ώρες

Χρόνος αναμονής
iPhone 6 Plus: 16 ημέρες
iPhone 6: 10 ημέρες

Εάν η μπαταρία με τη μεγαλύτερη διάρκεια έχει σημασία για εσάς, ελέγξτε το 6 Plus.

03 του 05

Τιμή

Ντάνιελ Γρίλσελι / Getty Images

Λόγω της μεγαλύτερης οθόνης και της βελτιωμένης μπαταρίας, το iPhone 6 Plus φέρει ένα ασφάλιστρο τιμής έναντι του αδελφού του.

Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν τις ίδιες επιλογές αποθήκευσης - 16GB, 64GB και 128GB - αλλά θα πρέπει να περιμένετε να ξοδέψετε περισσότερα από $ 100 για το iPhone 6 Plus σε σχέση με το iPhone 6. Ενώ αυτό δεν είναι τεράστια διαφορά στην τιμή, είστε πολύ προϋπολογισμός συνειδητή στην απόφαση αγοράς σας.

04 του 05

Μέγεθος και Βάρος

Larry Washburn / Getty Images

Λόγω της διαφοράς στο μέγεθος της οθόνης, της μπαταρίας και ορισμένων εσωτερικών εξαρτημάτων, το βάρος είναι μια βασική διαφορά μεταξύ του iPhone 6 και του 6 Plus. Το iPhone 6 ζυγίζει σε 4.55 ουγκιές, μόλις 0.6 ουγγιές περισσότερο από τον προηγούμενο, το iPhone 5S. Από την άλλη πλευρά, τα 6 Plus συμβολίζουν τις κλίμακες στα 6,07 ουγκιές.

Οι φυσικές διαστάσεις των τηλεφώνων είναι διαφορετικές. Το iPhone 6 είναι 5,44 ίντσες ψηλό κατά 2,64 ίντσες πλάτος κατά 0,27 ίντσες πάχος. Το 6 Plus είναι 6,22 κατά 3,06 κατά 0,28 ίντσες.

Οι διαφορές δεν είναι τεράστιες, αλλά εάν κρατάτε τις τσέπες ή το πορτοφόλι σας όσο το δυνατόν πιο ελαφριά είναι σημαντικό για εσάς, δώστε προσοχή στις προδιαγραφές αυτές.

05 του 05

Κάμερα: Σταθεροποίηση εικόνας

Ακριβώς κοιτάζοντας τις προδιαγραφές, οι κάμερες στο iPhone 6 και 6 Plus φαίνονται ταυτόσημες. Η πίσω κάμερα και στις δύο συσκευές παίρνει εικόνες 8 megapixel και βίντεο 1080p HD. Και οι δύο προσφέρουν τις ίδιες λειτουργίες slo-mo. Οι κάμερες που βλέπουν το χρήστη καταγράφουν βίντεο σε ανάλυση 720p HD και φωτογραφίες στα 1,2 megapixel.

Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο των φωτογραφικών μηχανών που κάνει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα των φωτογραφιών τους: σταθεροποίηση εικόνας.

Η σταθεροποίηση της εικόνας μειώνει την κίνηση στην κάμερα - την κίνηση του χεριού σας καθώς φωτογραφίζετε, για παράδειγμα. Βελτιώνει την εστίαση και παρέχει εικόνες υψηλότερης ποιότητας.

Υπάρχουν δύο τρόποι για τη σταθεροποίηση της εικόνας: υλικό και λογισμικό. Στη σταθεροποίηση της εικόνας λογισμικού, ένα πρόγραμμα προσαρμόζει αυτόματα τις φωτογραφίες για να βελτιώσει την εμφάνιση τους. Και τα δύο τηλέφωνα έχουν αυτό.

Η σταθεροποίηση εικόνας υλικού, η οποία χρησιμοποιεί το γυροσκόπιο του τηλεφώνου και τον συν-επεξεργαστή κίνησης M8 για να ακυρώσει την κίνηση, είναι ακόμη καλύτερη. Το iPhone 6 Plus έχει σταθεροποίηση υλικού, αλλά το κανονικό 6 δεν το κάνει. Έτσι, αν παίρνετε τις καλύτερες δυνατές φωτογραφίες είναι σημαντικό για εσάς, επιλέξτε το 6 Plus.