Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις ενοικιάσεις ταινιών iTunes

Εάν διαθέτετε μια συσκευή Apple, το iTunes είναι ίσως ο απλούστερος και πιο ευέλικτος τρόπος να νοικιάσετε τις ταινίες που θέλετε να δείτε περισσότερο. Αλλά, όπως και όλα, υπάρχουν κανόνες για iTunes Movie Rentals. Μάθετε τα πάντα για αυτά εδώ.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη χρήση του iTunes Movie Rentals;

Για να νοικιάσετε ταινίες από το iTunes Store, θα χρειαστείτε τα εξής:

Ποιες συσκευές μπορώ να παρακολουθήσω ταινίες που έχουν ενοικιαστεί;

Για να παρακολουθήσετε τις ενοικιαζόμενες ταινίες σας από το iTunes, θα χρειαστείτε:

Τι τιμολογούνται οι ταινίες από το iTunes;

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που καθορίζουν το κόστος ενοικίασης, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο είναι καινούργια η ταινία, αν η ταινία έχει χτυπήσει θέατρα ή όχι, αν πρόκειται για ειδική προσφορά και αν είναι υψηλής ευκρίνειας ή τυπικού ορισμού.

Οι ακριβείς τιμές καθορίζονται με βάση τις συμφωνίες της Apple με τα κινηματογραφικά στούντιο και τις δικές της επιλογές σχετικά με την τιμολόγηση.

Γιατί μερικές ενοικιάσεις κοστίζουν περισσότερο;

Τα πιο ακριβά ενοίκια διατιμώνται όπως είναι επειδή προσφέρουν κάτι ξεχωριστό. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό σημαίνει ότι η ταινία είναι διαθέσιμη στο iTunes ενώ είναι ακόμα σε θέατρα ή μπορεί να ενοικιαστεί πριν έρθει σε θέατρα. Και στις δύο περιπτώσεις, πληρώνετε ένα ασφάλιστρο για να δείτε την ταινία νωρίς ή για να την δείτε χωρίς έξοδο από το σπίτι.

Πότε Λήγει η ενοικίαση του iTunes;

Υπάρχουν δύο όρια που πρέπει να γνωρίζετε όταν πρόκειται για το iTunes Movie Rentals.

Το πρώτο έρχεται μόλις αρχίσετε να παίζετε την ενοικιαζόμενη ταινία σας για πρώτη φορά. Μετά το χτύπημα του παιχνιδιού, έχετε μόνο 24 ώρες για να ολοκληρώσετε την παρακολούθηση της ταινίας (στις ΗΠΑ, είναι 48 ώρες στον υπόλοιπο κόσμο). Αν δεν ολοκληρώσετε την παρακολούθηση εκείνη την εποχή, η ταινία θα λήξει και θα χρειαστεί να το νοικιάσετε ξανά. Στην επάνω πλευρά, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία όσες φορές θέλετε εκείνη την περίοδο.

Το δεύτερο χρονικό όριο ελέγχει πόσο καιρό πρέπει να παρακολουθήσετε την ταινία μετά τη λήψη, αλλά πριν πατήσετε το παιχνίδι. Έχετε 30 ημέρες από την ημέρα που νοικιάσατε την ταινία για να την παρακολουθήσετε. Αν δεν παρακολουθήσετε την ταινία σε αυτό το παράθυρο διάρκειας 30 ημερών, η μίσθωση σας θα λήξει και θα πρέπει να ενοικιάσετε ξανά την ταινία.

Μπορείτε να φτάσετε στα χρονικά όρια στις ενοικιάσεις ταινιών;

Οχι.

Πρέπει να διαγράψω ταινίες αφού τις παρακολουθήσω;

Όχι. Αφού παρακολουθήσετε μια ταινία και λήξει η περίοδος μίσθωσης, θα αφαιρεθεί αυτόματα από τη συσκευή ή τον υπολογιστή σας.

Χρειάζομαι να κατεβάσω ολόκληρη την ταινία πριν από την παρακολούθηση;

Όχι. Οι ταινίες που ενοικιάζονται στο iTunes κατεβάζουν σταδιακά, οπότε μόλις κατεβάσετε ένα καθορισμένο ποσοστό της ταινίας (που επιλέξατε από την Apple), μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε. Οι υπόλοιπες λήψεις ταινιών στο παρασκήνιο ενώ παρακολουθείτε. Όταν έχετε κατεβάσει αρκετά από την ταινία, θα δείτε ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι είναι έτοιμο για παρακολούθηση.

Είναι η ταινία ενοικίασης ταινιών iTunes διακοπτόμενη;

Μερικές φορές, οι συνδέσεις στο Internet χάνονται κατά τη διάρκεια της λήψης του περιεχομένου που αγοράσατε. Όταν πρόκειται για το iTunes Movie Rentals, μόνο και μόνο επειδή η λήψη δεν ολοκληρωθεί σωστά, δεν σημαίνει ότι είστε κολλημένοι. Αν χάσετε τη σύνδεσή σας στο Internet κατά τη διάρκεια της λήψης, μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση της λήψης όταν η σύνδεσή σας επανέλθει και τραβήξετε την ταινία σας. Δείτε πώς:

  1. Εάν η σύνδεσή σας σβήσει, επιδιορθώστε την.
  2. Μόλις συνδεθείτε ξανά στο Internet, ανοίξτε το iTunes
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα Ταινίες
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Unwatchched κάτω από το παράθυρο αναπαραγωγής
  5. Η ενοικίαση της ταινίας σας θα πρέπει να αναφέρεται εκεί, έτοιμη για ανακατεύθυνση κάνοντας κλικ στο εικονίδιο σύννεφο.

Η ταινία που θέλω είναι έξω σε DVD / Blu-ray, αλλά δεν είναι στο iTunes. Τι είναι το θέμα;

Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν σε DVD / Blu-ray δεν είναι πάντα διαθέσιμες στο iTunes Store αμέσως. Αντ 'αυτού, κάποιες νέες κυκλοφορίες έρχονται στο iTunes 30 ημέρες (ή περισσότερο) αφού έχουν κυκλοφορήσει σε DVD / Blu-ray.

Μπορώ να συγχρονίσω τις ενοικιαζόμενες ταινίες στη συσκευή μου iOS;

Ναί. Αν νοικιάσετε μια ταινία στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το συγχρονίσετε στη συσκευή iOS για να παρακολουθήσετε εν κινήσει. Απλά συγχρονίστε την ενοικιάσιμη ταινία με τον ίδιο τρόπο που θα συγχρονίζετε οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο στη συσκευή σας . Στην πραγματικότητα, μπορείτε να συγχρονίζετε μια ταινία εμπρός και πίσω μεταξύ του υπολογιστή σας και της συσκευής σας όσες φορές θέλετε κατά τη διάρκεια της περιόδου ενοικίασης.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αν συγχρονίσετε μια ενοικιαζόμενη ταινία στη συσκευή σας iOS, εξαφανίζεται από τον υπολογιστή.

Μπορώ να συγχρονίσω ταινίες που έχουν εκμισθωθεί στη συσκευή μου iOS ή στην τηλεόραση Apple;

Όχι. Εάν νοικιάσετε μια ταινία σε μία από αυτές τις συσκευές, μπορείτε να την παρακολουθήσετε μόνο σε αυτήν τη συσκευή. Αυτό μπορεί να είναι ένας απογοητευτικός περιορισμός μερικές φορές, αλλά είναι αυτό που επέβαλε η Apple.

Μπορώ να παρακολουθήσω την ίδια ταινία σε πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα;

Όχι. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ενοικιάσιμη ταινία σε μία μόνο συσκευή ή υπολογιστή τη φορά.