Ανατομία του iPhone 5 Hardware

Ποια κουμπιά λειτουργούν στο iPhone 5

Το iPhone 5 έχει διακοπεί από την Apple. αυτό το άρθρο παραμένει για σκοπούς αναφοράς. Ακολουθεί μια λίστα με όλα τα iPhone, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων.

Κατά την αναβάθμιση από το iPhone 4 στο iPhone 4S, σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε στο σχεδιασμό του ίδιου του τηλεφώνου, καθιστώντας έτσι ένα μοντέλο ουσιαστικά αδύνατο να γίνει διάκριση από το άλλο. Ενώ υπάρχει μια οικογενειακή ομοιότητα μεταξύ του iPhone 5 και του 4S, είναι αρκετά εύκολο να το ξεχωρίσεις χάρη σε έναν βασικό παράγοντα: το μέγεθος της οθόνης.

Το iPhone 5 ξεχωρίζει χάρη στην ψηλότερη οθόνη του, 4 διαγώνιες ίντσες σε σύγκριση με τις 3,5 διαγώνιες ίντσες του 4S. Δεδομένου ότι το μέγεθος και το σχήμα του iPhone καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την οθόνη του, αυτό κάνει το iPhone 5 αναλογικά μεγαλύτερο. Εκτός από τη μεγαλύτερη οθόνη, εν τούτοις, εδώ είναι μια ανασκόπηση των άλλων βασικών χαρακτηριστικών του υλικού του iPhone 5.

  1. Διακόπτης κουδουνισμού / σίγασης: Αυτός ο διακόπτης εναλλαγής στο πλάι του τηλεφώνου σας επιτρέπει να βάλετε το iPhone σε αθόρυβη λειτουργία , όταν θέλετε να λαμβάνετε κλήσεις αλλά να μην ακούτε το δακτύλιο του τηλεφώνου.
  2. Κεραίες: Αυτές οι λεπτές γραμμές στις πλευρές του τηλεφώνου, μία σε κάθε γωνία (μόνο δύο εμφανίζονται στην παραπάνω εικόνα), είναι οι κεραίες που χρησιμοποιεί το iPhone για να συνδεθεί σε κυψελοειδή δίκτυα. Αυτή η τοποθέτηση των κεραιών είναι περίπου η ίδια όπως στο iPhone 4S, η οποία εισήγαγε δύο ξεχωριστές κεραίες για μεγαλύτερη αξιοπιστία.
  3. Μπροστινή κάμερα: Το κέντρο βρίσκεται πάνω στην οθόνη (σε προηγούμενα μοντέλα, ήταν στα αριστερά του ηχείου), αυτή η φωτογραφική μηχανή παίρνει 720p HD βίντεο / εικόνες 1,2 megapixel και χρησιμοποιείται κυρίως για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων FaceTime .
  4. Ομιλητής: Κρατήστε το ηχείο μέχρι το αυτί σας για να ακούσετε το άτομο με το οποίο μιλάτε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων.
  5. Υποδοχή ακουστικών: Συνδέστε ακουστικά εδώ για να ακούσετε μουσική ή να πραγματοποιήσετε κλήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε το κεντρικό ηχείο του iPhone στο κάτω μέρος της συσκευής. Ορισμένα εξαρτήματα, όπως προσαρμογείς κασετών για στερεοφωνικά αυτοκίνητα, συνδέονται επίσης εδώ.
  1. Κρατήστε το κουμπί: Χάρη στην ευελιξία του, αυτό το κουμπί μπορεί να περάσει από πολλά ονόματα: το κουμπί κρατήματος, τον διακόπτη on / off, το κουμπί ύπνου / αφύπνισης. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να θέσετε το iPhone σε κατάσταση αναμονής και ξυπνήστε ξανά. Κρατήστε το για αρκετό καιρό και στην οθόνη εμφανίζεται ένα slider που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το iPhone (και, χωρίς έκπληξη, να το ενεργοποιήσετε ξανά). Όταν το iPhone σας είναι κατεψυγμένο ή θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης , ο σωστός συνδυασμός των πλήκτρων Hold και Home παίρνει το αποτέλεσμα που αναζητάτε.
  2. Κουμπιά έντασης ήχου : Τα κουμπιά αυτά δίπλα στο διακόπτη κουδουνίσματος / σίγασης σάς επιτρέπουν να αυξήσετε και να μειώσετε την ένταση των κλήσεων, τη μουσική και κάθε άλλο ήχο που παίζει μέσω της υποδοχής ακουστικών ή του κύριου ηχείου.
  3. Button Home: Το μόνο κουμπί στο μπροστινό μέρος του iPhone κάνει πολλά πράγματα. Με ένα μόνο πάτημα θα επιστρέψετε στην αρχική οθόνη. Με διπλό πάτημα εμφανίζονται οι επιλογές πολλαπλών εντολών και μπορείτε να σκοτώσετε εφαρμογές (ή να χρησιμοποιήσετε το AirPlay , όταν είναι διαθέσιμο). Είναι επίσης ένα βασικό στοιχείο στη λήψη στιγμιότυπων οθόνης, στην αναβάθμιση των λειτουργιών ελέγχου μουσικής όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο, χρησιμοποιώντας το Siri και στην επανεκκίνηση του iPhone.
  1. Σύνδεσμος αστραπής: Μια από τις πιο ορατές αλλαγές υλικού στο iPhone 5. Αυτή η θύρα στο κάτω μέρος χρησιμοποιείται για το συγχρονισμό του iPhone με τον υπολογιστή σας και συνδέει αξεσουάρ όπως οι αποβάθρες των ηχείων. Αυτό που είναι διαφορετικό εδώ είναι ότι αυτή η υποδοχή σύνδεσης, που ονομάζεται Lightning, είναι μικρότερη και απλούστερη από τις προηγούμενες εκδόσεις (για όσους ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους πράγματα, η νέα έκδοση χρησιμοποιεί 9 καρφίτσες, ενώ η προηγούμενη είχε 30 καρφίτσες) . Λόγω αυτής της αλλαγής, τα παλαιά εξαρτήματα που απαιτούσαν την υποδοχή σύνδεσης δεν είναι συμβατά χωρίς προσαρμογέα.
  2. Ομιλητής: Ένα από τα δύο μικρά ανοίγματα στο κάτω μέρος του iPhone, που καλύπτονται από μεταλλικό πλέγμα. Το ηχείο αναπαράγει μουσική, ήχους ειδοποίησης ή καλεί το μεγάφωνο.
  3. Μικρόφωνο: Το άλλο άνοιγμα στο κάτω μέρος του iPhone, το μικρόφωνο παίρνει τη φωνή σας για τηλεφωνικές κλήσεις.
  4. Κάρτα SIM: Η μικρή υποδοχή στην πλευρά του iPhone (η οποία μπορεί να ανοιχτεί με το "Κάρτα απομάκρυνσης κάρτας SIM", δηλαδή ένα κλιπ χαρτιού) περιλαμβάνει τη μονάδα SIM ή συνδρομητική ταυτότητα , η οποία είναι ένα τσιπ που αναγνωρίζει το τηλέφωνό σας σε κυψελοειδή δίκτυα και αποθηκεύει δεδομένα όπως τον αριθμό τηλεφώνου σας. Χωρίς αυτό, το τηλέφωνο δεν θα έχει πρόσβαση σε δίκτυα 3G, 4G ή LTE. Στο iPhone 5, η κάρτα SIM είναι ακόμη μικρότερη, χρησιμοποιώντας το λεγόμενο nanoSIM, σε αντίθεση με το microSIM του iPhone 4S.
  1. 4G LTE Chip (δεν απεικονίζεται): Μια μεγάλη αναβάθμιση κάτω από το κάλυμμα για το νέο iPhone-ένα που οι χρήστες δεν βλέπουν, αλλά σίγουρα δοκιμάζουν - είναι η συμπερίληψη της υποστήριξης κυψελωτού δικτύου 4G LTE. Αυτός είναι ο διάδοχος της δικτύωσης 3G και είναι πολύ πιο γρήγορος.
  2. Κάμερα πίσω: Το πίσω μέρος του iPhone τροφοδοτεί μια κάμερα 8 megapixel σχεδιασμένη για λήψη φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ποιότητας σε ανάλυση 1080p HD. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής του iPhone εδώ .
  3. Επιστροφή Μικρόφωνο: Ανάμεσα στην πίσω κάμερα και το φλας της κάμερας είναι ένα μικρόφωνο, το οποίο προστέθηκε στο iPhone για πρώτη φορά με το iPhone 5. Βοηθάει στη λήψη ήχου για το βίντεο που εγγράφεται χρησιμοποιώντας την πίσω κάμερα.
  4. Κάμερα Flash: Δίπλα στο πίσω μικρόφωνο και η κάμερα είναι ένα φλας το οποίο βοηθά το iPhone να τραβά καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.