Ρυθμίσεις συγχρονισμού φακέλων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και Outlook και ρυθμίσεων φακέλου των Windows

Εάν χρησιμοποιείτε λογαριασμούς IMAP ή Windows Live Hotmail στα Windows Mail ή Outlook Express, αυτές οι εφαρμογές μπορούν να συγχρονίσουν αυτόματα τους φακέλους αμέσως μόλις συνδεθείτε και να λάβετε όλα τα μηνύματα για χρήση εκτός σύνδεσης.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτή είναι μια χρήσιμη συμπεριφορά, αλλά τα Windows Mail και Outlook Express μπορούν επίσης να κάνουν λήψη μόνο των κεφαλίδων , όχι πλήρη μηνύματα - ή να μην συγχρονιστούν αυτόματα καθόλου.

Αυτή η ρύθμιση μπορεί να τροποποιηθεί ανά φάκελο, ώστε να μπορείτε να συγχρονίσετε τα Εισερχόμενά σας πλήρως, ενώ τα Windows Mail ή Outlook Express προσελκύουν μόνο τις κεφαλίδες των νέων μηνυμάτων σε μερικούς κοινόχρηστους φακέλους IMAP , για παράδειγμα.

Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις συγχρονισμού ανά φάκελο στα Windows Mail ή στο Outlook Express

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις συγχρονισμού για ένα φάκελο στο Windows Mail ή το Outlook Express:

Σύγχρονο Λογισμικό

Το Windows Live Hotmail, το Windows Mail και το Outlook Express έχουν καταργηθεί από τις αρχές του 2010. Η εγγενής αλληλογραφία προγράμματος-πελάτη αλληλογραφίας για Windows 10 δεν υποστηρίζει συγχρονισμό ανά φάκελο. θα μεταφορτώσει αυτόματα όλους τους σχετικούς φακέλους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα φορτώσει επίσης πλήρη μηνύματα, όχι μόνο κεφαλίδες.

Συνδρομές φακέλων IMAP

Οι ρυθμίσεις συγχρονισμού φακέλων στις παλαιότερες εκδόσεις των Windows Mail, του Outlook Express και των σχετικών εφαρμογών εξακολουθούν να υποστηρίζονται συχνά σε πολλά εγγενή προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και σε ορισμένες λύσεις webmail ανοιχτού κώδικα. Ο όρος που χρησιμοποιείται πιο συχνά είναι η συνδρομή -ie, "εγγραφείτε" σε ένα φάκελο IMAP για να δείτε τα περιεχόμενά του και να τα συγχρονίσετε μέσα σε αυτή τη συγκεκριμένη λύση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές και τα εργαλεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτρέπουν επίσης μια επιλογή μόνο για κεφαλίδες.

Κεφαλίδες έναντι HTML

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ήταν συνηθισμένο να κάνετε λήψη φακέλων μόνο για κεφαλίδες για λογαριασμούς IMAP, επειδή η λήψη ολόκληρου του μηνύματος σε μια σύνδεση μέσω τηλεφώνου μπορεί να χρειαστεί υπερβολικό χρόνο. Με το ευρυζωνικό Διαδίκτυο ευρύτερα διαθέσιμο, αυτό το περιορισμό εύρους ζώνης δεν είναι σχεδόν τόσο πιεστικό όσο κάποτε.

Ωστόσο, είναι όλο και πιο συνηθισμένο να ορίσετε μια επιλογή για να αποκλείσετε τη φόρτωση στοιχείων HTML μέσα σε ένα μήνυμα. Με την απαγόρευση της HTML, όχι μόνο θα μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης ιών, αλλά και θα καταπολεμήσετε την παρακολούθηση και την απώλεια δεδομένων. Μερικοί αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, για παράδειγμα, ενσωματώνουν εικονοστοιχεία παρακολούθησης σε μηνύματα HTML που, όταν το εικονοστοιχείο μεταφορτώνεται από το διακομιστή τους, αποδεικνύει ότι έχετε ανοίξει ή διαβάσετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - και έτσι, ότι η διεύθυνσή σας είναι "ζωντανή".

Για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του Windows Mail στα Windows 10 για να απενεργοποιήσετε την HTML από προεπιλογή:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις - σε εικονίδιο με γρανάζι - στην κάτω δεξιά γωνία του πρώτου παραθύρου της εφαρμογής "Αλληλογραφία"
  2. Από το παράθυρο Ρυθμίσεις που προβάλλεται από τα αριστερά, επιλέξτε Ανάγνωση
  3. Στην επικεφαλίδα " Εξωτερικό περιεχόμενο" , βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης για την αυτόματη λήψη εξωτερικών εικόνων και μορφών στυλ είναι απενεργοποιημένος