Πώς να διαχωρίσετε ένα βίντεο κλιπ στο iMovie

Καθαρίστε τα βιντεοκλίπ σας πριν ξεκινήσετε ένα έργο iMovie

Όλοι οι υπολογιστές της Apple αποστέλλονται με εγκατεστημένο το λογισμικό iMovie . Τα βίντεο κλιπ στα άλμπουμ φωτογραφιών σας είναι διαθέσιμα στο iMovie αυτόματα. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε μέσα από το iPad, το iPhone ή το iPod touch, από κάμερες που βασίζονται σε αρχεία και από κασέτες με ταινίες. Μπορείτε ακόμα να εγγράψετε βίντεο απευθείας στο iMovie.

Όποια μέθοδο και αν χρησιμοποιείτε , αφού εισαγάγετε βίντεο στο iMovie, αφιερώστε χρόνο για να καθαρίσετε και να οργανώσετε τα διάφορα κλιπ. Αυτό κρατά το έργο σας σωστά και καθιστά ευκολότερο να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

01 από 05

Συγκεντρώστε Βίντεο Κλιπ στο iMovie

Πρέπει να δημιουργήσετε ένα έργο και να εισαγάγετε κλιπ βίντεο προτού μπορέσετε να αρχίσετε να εργάζεστε στο έργο iMovie.

  1. Ανοίξτε το λογισμικό iMovie .
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Έργο στο επάνω μέρος της οθόνης.
  3. Κάντε κλικ στην κενή εικ να με την ετικέτα Δημιουργία νέου και επιλέξτε Ταινία από το αναδυόμενο παράθυρο.
  4. Στην οθόνη του νέου έργου δίνεται ένα προεπιλεγμένο όνομα. Κάντε κλικ στην επιλογή Έργα στο επάνω μέρος της οθόνης και εισαγάγετε ένα όνομα έργου στο αναδυόμενο πεδίο.
  5. Επιλέξτε Αρχείο στη γραμμή μενού και κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή μέσων .
  6. Για να εισαγάγετε ένα βίντεο κλιπ από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας, κάντε κλικ στην επιλογή Βιβλιοθήκη φωτογραφιών στον αριστερό πίνακα του iMovie. Επιλέξτε το άλμπουμ που περιέχει βίντεο από το αναπτυσσόμενο μενού στην κορυφή της οθόνης για να εμφανίσετε τις μικρογραφίες των βίντεο κλιπ.
  7. Κάντε κλικ σε μια μικρογραφία βίντεο κλιπ και σύρετέ την στη χρονολογική σειρά, η οποία είναι ο χώρος εργασίας στο κάτω μέρος της οθόνης.
  8. Εάν το βίντεο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε δεν βρίσκεται στην εφαρμογή "Φωτογραφίες", κάντε κλικ στο όνομα του υπολογιστή σας ή σε άλλη θέση στον αριστερό πίνακα του iMovies και εντοπίστε το βίντεο κλιπ στην επιφάνεια εργασίας σας, στον αρχικό σας φάκελο ή αλλού στον υπολογιστή σας. Επισημάνετε το και κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή επιλεγμένων .
  9. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα πρόσθετα βίντεο κλιπ που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε στο έργο iMovie.

02 του 05

Διαχωρίστε τα κύρια κλιπ σε ξεχωριστές σκηνές

Αν έχετε μεγάλα κλιπ που περιέχουν πολλές διαφορετικές σκηνές, χωρίστε αυτά τα μεγάλα κλιπ σε μερικά μικρότερα, με το καθένα να περιέχει μόνο μία σκηνή. Για να γινει αυτο:

  1. Σύρετε το κλιπ που θέλετε να διαχωρίσετε στη χρονογραμμή του iMovie και επιλέξτε το κάνοντας κλικ σε αυτό.
  2. Χρησιμοποιήστε το ποντίκι για να μετακινήσετε το playhead στο πρώτο πλαίσιο μιας νέας σκηνής και κάντε κλικ για να το τοποθετήσετε.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Τροποποίηση της γραμμής κύριου μενού και επιλέξτε Διαίρεση κλιπ ή χρησιμοποιήστε τη συντομεύση πληκτρολογίου Command + B για να διαχωρίσετε το αρχικό κλιπ σε δύο ξεχωριστές σκηνές.
  4. Εάν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα κλιπ, κάντε κλικ για να το επιλέξετε και κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή από το πληκτρολόγιο.

03 του 05

Διαχωρισμός ή περικοπή μη χρησιμοποιήσιμου ποδοσφαίρου

Αν κάποιο από τα βιντεοσκοπημένα σας βίντεο είναι τρεμά , άσκοπη ή ακατάλληλα για κάποιο άλλο λόγο, είναι καλύτερο να σκουπίζετε αυτό το βίντεο, ώστε να μην γεμίζει το έργο σας και να καταλαμβάνει χώρο αποθήκευσης. Μπορείτε να αφαιρέσετε μη χρησιμοποιήσιμα βίντεο από χρήσιμα αρχεία με δύο τρόπους: χωρίστε το ή τραβήξτε το. Και οι δύο μέθοδοι είναι μη καταστρεπτική επεξεργασία. τα αρχικά αρχεία πολυμέσων δεν επηρεάζονται.

Διαχωρισμός μη χρησιμοποιήσιμου ποδοσφαίρου

Εάν το μη χρησιμοποιήσιμο υλικό βρίσκεται στην αρχή ή στο τέλος ενός κλιπ, απλά διαιρέστε το τμήμα αυτό και διαγράψτε το. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να πάτε όταν το τμήμα που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βρίσκεται στην αρχή ή στο τέλος ενός κλιπ.

Περικοπή μη χρησιμοποιήσιμου ποδοσφαίρου

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι βίντεο που βρίσκεται στη μέση ενός μεγαλύτερου κλιπ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση iMovie.

  1. Επιλέξτε το κλιπ στη χρονολογική σειρά.
  2. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο R ενώ σύρετε τα πλαίσια που θέλετε να κρατήσετε. Η επιλογή προσδιορίζεται από ένα κίτρινο πλαίσιο.
  3. Κάντε κλικ με το κουμπί ελέγχου στο επιλεγμένο πλαίσιο.
  4. Επιλέξτε Επιλογή επιλογής από το μενού συντομεύσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε βίντεο που διαγράφεται μέσω μιας από τις μεθόδους που περιγράφονται σε αυτό το βήμα εξαφανίζεται από το iMovie για καλό αλλά όχι από το αρχικό αρχείο. Δεν εμφανίζεται στον κάδο απορριμμάτων και αν αποφασίσετε αργότερα ότι θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να το επανεισάγετε στο έργο.

04 του 05

Ανεπιθύμητα κλιπ κάδοι απορριμμάτων

Εάν προσθέσετε κλιπ στο έργο σας και αποφασίσετε αργότερα να μην θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, απλά επιλέξτε τα κλιπ από τα οποία θέλετε να απαλλαγείτε και κάντε κλικ στο πλήκτρο Delete . Αυτό αφαιρεί τα κλιπ από το iMovie, αλλά δεν επηρεάζει τα αρχικά αρχεία πολυμέσων. μπορούν να ανακτηθούν αργότερα εάν αποφασίσετε ότι τα χρειάζεστε.

05 του 05

Δημιουργήστε την ταινία σας

Τώρα, το έργο σας θα πρέπει να αποτελείται μόνο από τα κλιπ που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Επειδή τα κλιπ σας καθαρίζονται και οργανώνονται, είναι πολύ πιο εύκολο να τα τοποθετήσετε σε τάξη, να προσθέσετε ακόμα φωτογραφίες, να προσθέσετε μεταβάσεις και να δημιουργήσετε το βίντεό σας.