Τι είναι η μνήμη cache του υπολογιστή;

Μια μνήμη cache είναι μια εξειδικευμένη μορφή μνήμης υπολογιστή που έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την εμπειρία του χρήστη, κάνοντας οθόνες να εμφανίζονται γρήγορα χωρίς να κάνει τον χρήστη να περιμένει για πολύ. Η μνήμη cache μπορεί να είναι συγκεκριμένη σε ένα μόνο λογισμικό ή μπορεί να είναι ένα μικρό κομμάτι υλικού εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

Η προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης

Για τις περισσότερες συζητήσεις γύρω από τον Ιστό και το Διαδίκτυο, η "προσωρινή μνήμη" χρησιμοποιείται συνήθως στο πλαίσιο της "προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης". Η προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης είναι μια φέτα μνήμης υπολογιστή που έχει τεθεί στην άκρη για να δοθεί προτεραιότητα σε ποιο κείμενο και εικόνες φθάνουν στην οθόνη σας όταν κάνετε κλικ στο κουμπί 'πίσω' ή όταν επιστρέψετε στην ίδια σελίδα την επόμενη μέρα.

Η μνήμη cache περιέχει αντίγραφα πρόσφατα προσπελάσιμων δεδομένων, όπως μια ιστοσελίδα και εικόνες σε ιστοσελίδες. Διατηρεί τα δεδομένα αυτά έτοιμα για "εναλλαγή" στην οθόνη σας μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Έτσι, αντί να απαιτήσετε από τον υπολογιστή σας να μεταβεί στην αρχική ιστοσελίδα και φωτογραφίες στη Δανία, η μνήμη cache σας προσφέρει απλώς το τελευταίο αντίγραφο από το δικό σας σκληρό δίσκο.

Αυτή η προσωρινή αποθήκευση και εναλλαγή ταχύτητας επιταχύνει την προβολή σελίδας, επειδή την επόμενη φορά που ζητάτε αυτή τη σελίδα, προσπελάζεται από την προσωρινή μνήμη στον υπολογιστή σας αντί για τον απομακρυσμένο διακομιστή Web.

Η προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης θα πρέπει να εκκενώνεται περιοδικά.