Επισκόπηση των τηλεοράσεων Toshiba 58L8400 και 65L9400 4K Ultra HD

Το μοντέλο 4K Ultra HD TV συνεχίζει να επεκτείνεται και η Toshiba παίζει καθοριστικό ρόλο. Στην πραγματικότητα, έχει μόλις ανακοινώσει τις νεότερες νεότερες εγγραφές, το 58-ιντσών 48L8400 (2.499,99 δολάρια), 65-ιντσών 65L9400 (3.999.99 δολάρια).

Τα βασικά

Και τα δύο σετ ενσωματώνουν τον ίδιο επεξεργαστή τεσσάρων επεξεργαστών CEVO 4K Quad-Dual Core της Toshiba για την ακριβή επεξεργασία τόσο των εγγενών πηγών περιεχομένου 4K, όσο και των βελτιωμένων πηγών περιεχομένου 4K, που ενσωματώνουν την ενίσχυση των άκρων και των λεπτομερειών, την αποκατάσταση των χρωμάτων και τη δυναμική μείωση θορύβου UltraClear.

Ενώ το 58L8400 είναι LED Edge-Lit , το ενισχυτικό 65L9400 ενσωματώνει αυτό που ονομάζεται Radiance 4K Full Array LED Backlit panel, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει διπλάσια φωτεινότητα από τα παραδοσιακά συστήματα οπίσθιου φωτισμού LED, όπως και η παροχή βαθύτερων μαύρων μέσω του τοπικού φωτισμού "Quantum Black", καθώς και την εμφάνιση ευρύτερης χρωματικής γκάμας.

Για την επίλυση του εγγενούς προβλήματος των τηλεοράσεων LCD για την παροχή ομαλών εικόνων γρήγορης κίνησης, οι συσκευές 58L8400 και 65L9400 χρησιμοποιούν την τεχνολογία ClearScan της Toshiba, η οποία συνδυάζει τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης με τη σάρωση οπίσθιου φωτισμού . Στην περίπτωση του 58L8400, το σετ παρέχει ρυθμό ανανέωσης 60Hz με σάρωση οπίσθιου φωτισμού LED για παραγωγή επεξεργασίας κίνησης τύπου 120Hz, ενώ το 65L9400 παρέχει ρυθμό 120Hz με σάρωση οπίσθιου φωτισμού για την παροχή επεξεργασίας κίνησης τύπου 240Hz.

Από την πλευρά της συνδεσιμότητας, τα μοντέλα 58L8400 και 65L9400 ενσωματώνουν εισόδους HDMI ver 2.0 , οι οποίες επιτρέπουν την αποδοχή σημάτων 4Κ 60p και προστασίας από αντιγραφή HDCP 2.2, αλλά επιπλέον η Toshiba ενσωματώνει επίσης ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση H.265 / HEVC για πρόσβαση σε περιεχόμενο συνεχούς ροής 4K, όπως προσφέρεται από τη Netflix.

Δίκτυο και ροή

Εκτός από τις δυνατότητες 4K Ultra HD , και τα δύο σύνολα περιλαμβάνουν την πλατφόρμα Cloud TV της Toshiba (που τώρα αναφέρεται σε μια πύλη SmartTV Cloud Portal), η οποία παρέχει εύκολη πρόσβαση, έλεγχο και οργάνωση περιεχομένου δικτύου και διαδικτύου.

Επίσης, τα σετ παρέχουν ενσωματωμένες επιλογές ασύρματης σύνδεσης Wifi , Miracast και WiDi για εύκολη πρόσβαση σε περιεχόμενο τόσο από πηγές δικτύου / διαδικτύου όσο και από συμβατές φορητές συσκευές και υπολογιστές.

Ήχος

Παρόλο που πάντα συνιστώ να χρησιμοποιείτε HDTV και τηλεοράσεις 4K Ultra HD (ειδικά μεγάλες οθόνες) με εξωτερικό ηχοσύστημα για καλύτερη εμπειρία προβολής, τόσο τα μοντέλα 58L8400 όσο και 65L9400 ενσωματώνουν αυτό που η Toshiba αναφέρεται ως "σύστημα λαβυρίνθων ηχείων" εσωτερική μονάδα ηχείου με διπλωμένο τμήμα που παρέχει πληρέστερη αναπαραγωγή ήχου. Επίσης, ο εσωτερικός ήχος ενισχύεται επίσης με την επεξεργασία DTS Premium Sound (συνδυάζει TruSurround, TruBass, TruVolume, TruDialog, και Depth Rendering), καθώς και Sonic Separation (κάνει διάλογο και φωνητικά καθαρότερα από τους ήχους του φόντου).

Τι ΛΕΙΠΕΙ

Ωστόσο, όσο τα πακέτα L8400 και L8400 της Toshiba πακέτα, πληροφορήθηκα από την Toshiba ότι ούτε το σετ είναι συμβατό με 3D. Αυτό είναι απογοητευτικό καθώς και τα δύο αυτά σετ έχουν όλες τις δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο, χρώματος και φωτεινότητας που απαιτούνται για την εμφάνιση μιας εξαιρετικής 3D εικόνας.

Είχα την ευκαιρία να δούμε το 3D ( παθητικό και ενεργό ) σε αρκετές τηλεοράσεις 4K Ultra HD και παρόλο που το υλικό τρισδιάστατης πηγής είναι 1080p, η προσθήκη 4K, σε συνδυασμό με βελτιωμένες ρυθμίσεις φωτεινότητας 3D σε νεότερες 3D τηλεοράσεις που το προσφέρουν, κάνει μια καλή εμπειρία προβολής 3D. Επίσης, υπάρχει σταθερή ροή τρισδιάστατου περιεχομένου που διατίθεται τόσο σε δίσκους Blu-ray όσο και σε απευθείας σύνδεση για να μπορούν να παρακολουθούν οι καταναλωτές (οι φωτογραφίες και το βίντεο 3D απεικονίζουν επίσης και άλλες επιλογές προβολής). Επιπλέον, στα προτεινόμενα σημεία τιμών για αυτά τα σύνολα, το κόστος της ενσωμάτωσης του 3D ως μέρος του συνόλου χαρακτηριστικών θα ήταν μικρό.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί καταναλωτές πιθανότατα δεν θα έχουν πρόβλημα με την έλλειψη δυνατότητας 3D, για διάφορους λόγους (αντιληπτή ενόχληση, που πρέπει να φορούν γυαλιά), αλλά εκείνοι που επιθυμούν την ικανότητα να παρακολουθούν 3D, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις, και ψωνίζουν για μια τηλεόραση 4K Ultra HD, θα πρέπει να κοιτάξουμε αλλού.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες τηλεοράσεις Toshiba 480 Ultra HD της σειράς L8400 και L9400, ανατρέξτε στην Επίσημη σελίδα προϊόντος Toshiba 4k Ultra HD.