Τι είναι η ασύρματη συνδεσιμότητα Miracast;

Τι Miracast είναι και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Το Miracast είναι μια βελτιωμένη έκδοση του WiFi Direct και του WiDi της Intel (το WiDi έχει σταματήσει λόγω της ενημέρωσης Miracast που το καθιστά συμβατό με υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 και 10).

Το Miraccast διευκολύνει την μεταφορά του περιεχομένου του ήχου και του βίντεο μεταξύ δύο συμβατών συσκευών χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεται κοντά σε σημείο πρόσβασης WiFi , δρομολογητή ή ενσωμάτωση στο πλήρες δίκτυο οικίας ή γραφείου.

Το Miracast αναφέρεται επίσης ως οθόνες απεικόνισης, οθόνες απεικόνισης, SmartShare (LG), AllShare Cast (Samsung).

Οφέλη του Miracast

Εγκατάσταση και λειτουργία Miracast

Για να χρησιμοποιήσετε το Miracast, πρέπει πρώτα να το ενεργοποιήσετε τόσο στην πηγή όσο και στη συσκευή προορισμού σας μέσω των ρυθμίσεων που είναι διαθέσιμες στις δύο συσκευές. Στη συνέχεια, "πείτε" τη συσκευή πηγής σας για να αναζητήσετε την άλλη συσκευή Miracast και, μόλις η συσκευή πηγής σας βρει την άλλη συσκευή και οι δύο συσκευές αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον, ξεκινάτε μια διαδικασία αντιστοίχισης.

Θα γνωρίζετε ότι όλα λειτουργούν σωστά όταν βλέπετε (και / ή ακούτε) το περιεχόμενό σας τόσο στη συσκευή προέλευσης όσο και στη συσκευή προορισμού. Στη συνέχεια, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες, όπως μεταφορά ή ώθηση περιεχομένου μεταξύ των δύο συσκευών, εάν αυτές οι λειτουργίες είναι διαθέσιμες σε εσάς. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να επισημάνετε είναι ότι πρέπει να αντιστοιχίσετε μόνο τις συσκευές μία φορά. Εάν επιστρέψετε αργότερα, οι δύο συσκευές θα πρέπει να αναγνωρίζουν αυτόματα οτιδήποτε άλλο χωρίς να χρειάζεται να "επανασυνδεθούν". Φυσικά, μπορείτε εύκολα να τα συνδυάσετε ξανά.

Μόλις λειτουργεί το Miracast, όλα όσα βλέπετε στην οθόνη του smartphone ή του tablet σας αναπαράγονται στην οθόνη τηλεόρασης ή προβολής βίντεο. Με άλλα λόγια, το περιεχόμενο ωθείται (ή αντανακλάται) από τη φορητή συσκευή σας στην τηλεόρασή σας, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται στη φορητή σας συσκευή. Εκτός από το περιεχόμενο, μπορείτε επίσης να αντικατοπτρίσετε τα μενού στην οθόνη και τις επιλογές ρυθμίσεων που παρέχονται στη φορητή συσκευή σας στην τηλεόρασή σας. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε αυτό που βλέπετε στην οθόνη της τηλεόρασης χρησιμοποιώντας τη φορητή συσκευή σας, αντί για το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας.

Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το περιεχόμενο που μοιράζεται ή αντικατοπτρίζεται πρέπει να έχει στοιχεία βίντεο ή βίντεο / ήχου. Το Miracast δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με συσκευές μόνο για ήχο (το Bluetooth και το πρότυπο WiFi που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό με συμβατές συσκευές).

Παράδειγμα χρήσης Miracast

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Miracast στο σπίτι.

Έχετε ένα βίντεο, μια ταινία ή μια εκπομπή σε ένα tablet Android που θέλετε να παρακολουθήσετε στην τηλεόρασή σας, ώστε να μπορείτε να το μοιράζεστε με όλη την οικογένεια.

Εάν η τηλεόραση και το tablet σας είναι ενεργοποιημένες τόσο με το Miracast, απλά κάθεστε στον καναπέ, αντιστοιχίστε το tablet με την τηλεόραση και, στη συνέχεια, πιέστε το βίντεο ασύρματα από το tablet στην τηλεόραση (θυμηθείτε ότι τόσο η τηλεόραση όσο και το tablet ή το smartphone εμφανίζουν το ίδιο περιεχόμενο).

Όταν ολοκληρώσετε την παρακολούθηση του βίντεο, απλώς σπρώξτε το βίντεο πίσω στο tablet που έχετε αποθηκεύσει. Ενώ η υπόλοιπη οικογένεια επιστρέφει για να δείτε ένα κανονικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ή ταινία, μπορείτε να μεταβείτε στο γραφείο στο σπίτι σας και να χρησιμοποιήσετε το tablet για να συνεχίσετε την προβολή του περιεχομένου που έχετε μοιραστεί, να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένες σημειώσεις που κάνατε σε μια συνάντηση νωρίτερα την ημέρα ή να εκτελέσετε οποιεσδήποτε άλλες κανονικές λειτουργίες tablet ή smartphone.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την αντιγραφή περιεχομένου από ένα iPad, υπάρχουν και άλλες απαιτήσεις .

Η κατώτατη γραμμή

Με την αυξημένη χρήση των φορητών έξυπνων συσκευών, το Miracast καθιστά πολύ πιο βολικό να μοιράζεστε περιεχόμενο με άλλους στην οικιακή σας τηλεόραση, αντί να κουβεντιάζετε όλους γύρω από τη συσκευή σας.

Οι προδιαγραφές Miracast και οι εγκρίσεις πιστοποίησης προϊόντων διαχειρίζεται η WiFi Alliance.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συσκευές με πιστοποίηση Miracast, ανατρέξτε στην επίσημη ενημερωμένη λίστα που παρέχεται από την WiFi Alliance.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε μια πολύ αμφιλεγόμενη κίνηση, η Google έχασε την εγγενή υποστήριξη Miracast σε smartphones που χρησιμοποιούν Android 6 και αργότερα υπέρ της δικής της πλατφόρμας Chromecast, η οποία δεν παρέχει τις ίδιες δυνατότητες κατοπτρισμού οθόνης και απαιτεί πρόσβαση σε απευθείας σύνδεση.