Έξυπνες τηλεοράσεις - Τι πρέπει να ξέρετε

Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά για μια τηλεόραση είναι το μέγεθος της οθόνης, η ποιότητα της εικόνας, η ποιότητα του ήχου και η συνδεσιμότητα. Ωστόσο, ένας άλλος παράγοντας που έχει αυξηθεί σημαντικά: οι έξυπνες τηλεοράσεις.

Οι έξυπνες τηλεοράσεις κυριαρχούν στα ράφια των καταστημάτων, αλλά πραγματικά χρειάζεστε ένα; Για να μάθετε, ας εξερευνήσουμε:

Τι είναι μια έξυπνη τηλεόραση;

Με λίγα λόγια, μια έξυπνη τηλεόραση ενσωματώνει ένα λειτουργικό σύστημα / πλατφόρμα που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση, να διαχειρίζεστε και να βλέπετε περιεχόμενο σε απευθείας σύνδεση και σε δίκτυο με βάση τα μέσα χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε σε ένα επιπλέον κουτί.

Πώς λειτουργούν οι έξυπνες τηλεοράσεις

Οι έξυπνες τηλεοράσεις έχουν πρόσβαση στο διαδικτυακό περιεχόμενο συνδέοντας τον ίδιο δρομολογητή ευρείας ζώνης μέσω σύνδεσης Ethernet ή Wi-Fi που χρησιμοποιείτε για τη σύνδεση του υπολογιστή σας στο διαδίκτυο. Το Ethernet παρέχει την πιο σταθερή σύνδεση, αλλά εάν η τηλεόρασή σας βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο ή σε μεγάλη απόσταση από το δρομολογητή, ακόμα κι αν βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο, το Wi-Fi μπορεί να είναι πιο βολικό.

Μόλις συνδεθείτε και ενεργοποιήσετε, πληκτρολογήστε τις απαραίτητες πληροφορίες σύνδεσης που απαιτούνται από τον ISP σας (Internet Service Provider) .

Μετά την είσοδό σας, η έξυπνη τηλεόραση θα εμφανίσει ένα μενού στην οθόνη που περιλαμβάνει μια λίστα διαθέσιμων διαδικτυακών καναλιών, τα οποία παρέχονται με τη μορφή εφαρμογών (παρόμοια με τις εφαρμογές σε ένα smartphone). Ορισμένες εφαρμογές είναι προ-φορτωμένες, ενώ άλλες μπορούν να μεταφορτωθούν και να προστεθούν στη "βιβλιοθήκη εφαρμογών" της τηλεόρασης.

Όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο για ένα συγκεκριμένο κανάλι / εφαρμογή, μεταφέρετε τις προσφορές περιεχομένου που μπορείτε να επιλέξετε και να προβάλετε.

Ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο, μπορεί να υπάρχουν διαφορές ως προς τον τρόπο πλοήγησης στο μενού έξυπνης τηλεόρασης και τη διαχείριση των εφαρμογών σας.

Πλατφόρμες εφαρμογής από Smart Brand Brand

Το πλεονέκτημα των έξυπνων τηλεοράσεων

Το κύριο πλεονέκτημα μιας έξυπνης τηλεόρασης είναι η πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό "καναλιών" που προσφέρουν τηλεοπτικά προγράμματα, ταινίες, μουσική, χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε μια κεραία τηλεόρασης ή να εγγραφείτε σε καλωδιακή / δορυφορική υπηρεσία. Επίσης, ορισμένες έξυπνες τηλεοράσεις ενδέχεται να παρέχουν περιήγηση στο διαδίκτυο, παιχνίδια, καθώς και πρόσβαση σε συμβατό περιεχόμενο πολυμέσων που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας.

Παρόλο που οι έξυπνες τηλεοράσεις έχουν επίσης τη δυνατότητα να λαμβάνουν τηλεοπτικούς προγραμματισμούς μέσω κεραίας ή καλωδίου / δορυφόρου, η Vizio έχει πάρει πραγματικά το τολμηρό βήμα της εξάλειψης των ενσωματωμένων δεκτών και των κεραίας / καλωδίων στις περισσότερες από τις συσκευές της υπέρ της ενσωματωμένης πλατφόρμας ροής ως αντικειμενική αντικατάσταση.

Πρόσθετες δυνατότητες Smart TV

Εκτός από τη ροή μέσω διαδικτύου, ορισμένες έξυπνες τηλεοράσεις παρέχουν περισσότερες δυνατότητες, όπως το Miracast και η κοινή χρήση οθόνης, που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν περιεχόμενο από συμβατά smartphone και tablet σε οθόνη τηλεόρασης. Άλλες ετικέτες για αυτό το χαρακτηριστικό περιλαμβάνουν SmartShare (LG) και SmartView (Samsung).

Επίσης, ορισμένες έξυπνες τηλεοράσεις ενδέχεται να είναι σε θέση να κάνουν το αντίθετο - στέλνουν περιεχόμενο από την τηλεόραση σε συμβατό smartphone. Μετά την αποστολή, ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει να βλέπει αυτό το περιεχόμενο στο smartphone τους μακριά από την τηλεόραση.

Επιπλέον Έξοδα και Περιορισμοί

Η διαφημιστική εκστρατεία γύρω από έξυπνες τηλεοράσεις είναι επιτακτική, αλλά υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες κόστους και περιορισμού που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Οι έξυπνες τηλεοράσεις μπορεί να είναι σε θέση να κατασκοπεύσουν σε σας!

Η χρήση έξυπνης τηλεόρασης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ιδιωτικού απορρήτου. Τις έξυπνες τηλεοράσεις ή / και τους παρόχους εφαρμογών περιεχομένου, συνήθως παρακολουθείτε τις συνήθειες προβολής σας για να σας παρέχουμε προτάσεις προβολής. Για παράδειγμα, κάθε φορά που μπαίνω στο Netflix, το μενού μου δείχνει αυτό που έχω παρακολουθήσει πρόσφατα, καθώς και ενημερωμένες προτάσεις για σχετικές ταινίες ή προγράμματα που μου αρέσει με βάση τη λίστα "Παρακολουθήσαμε πρόσφατα".

Ίσως να πιστεύετε ότι αυτός ο τύπος παρακολούθησης είναι καλός επειδή μειώνει τον χρόνο αναζήτησης για ταινίες ή προγράμματα για να παρακολουθήσετε, αλλά μια έξυπνη τηλεόραση μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από απλά να παρακολουθείτε τις συνήθειες προβολής σας.

Εάν η έξυπνη τηλεόρασή σας διαθέτει κάμερα web ή φωνητικό έλεγχο, υπάρχει πιθανότητα κάποιος να μπορεί να εισέλθει και να σας ακούσει / ακούσει. Επίσης, οι αγορές πιστωτικών καρτών που πραγματοποιείτε χρησιμοποιώντας την τηλεόρασή σας ενδέχεται να είναι εφικτές από τρίτους. Εάν ο φωνητικός έλεγχος ή η κάμερα ιστού σας δεν λέει ή κάνει τίποτα που δεν θα κάνατε ή δεν λέγατε δημόσια και είστε προσεκτικοί με τις αγορές online πιστωτικών καρτών σας.

Εναλλακτικά Smart TV

Αν έχετε αγοράσει πρόσφατα ή έχετε τηλεόραση χωρίς έξυπνες λειτουργίες ή παλαιότερη έξυπνη τηλεόραση με περιορισμένες επιλογές, αν η τηλεόραση εξακολουθεί να λειτουργεί καλά και ικανοποιεί τις ανάγκες σας για ποιότητα εικόνας, δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια νέα έξυπνη τηλεόραση . Υπάρχουν συσκευές που σας επιτρέπουν να προσθέτετε έξυπνες λειτουργίες στην τρέχουσα εμπειρία τηλεθέασης, με ελάχιστο κόστος.

Stream Media

Blu-ray Disc players

DVRs

Στερεοφωνικοί ή οικιακοί δέκτες (μόνο για ήχο)

Η κατώτατη γραμμή

Όταν αγοράζετε τηλεόραση, σχεδόν όλες οι μάρκες / μοντέλα προσφέρουν κάποιο επίπεδο έξυπνης λειτουργικότητας που επεκτείνει τις επιλογές προβολής.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε τις διακυμάνσεις στην πρόσβαση στο περιεχόμενο, τα πρόσθετα έξοδα συνδρομής / πληρωμής ανά προβολή, πιθανά ζητήματα ιδιωτικού απορρήτου και την ανάγκη εξισορρόπησης της ελκυστικότητας μιας συγκεκριμένης έξυπνης τηλεόρασης με άλλους σημαντικούς παράγοντες, όπως η ποιότητα της εικόνας, η ποιότητα ήχου και φυσική συνδεσιμότητα.

Αν θέλετε να προσθέσετε ροή τηλεόρασης, ταινιών ή / και μουσικής και άλλες έξυπνες λειτουργίες στην εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας και δεν γνωρίζετε αν χρειάζεστε μια έξυπνη τηλεόραση, ακολουθούν ορισμένες οδηγίες:

Μια έξυπνη τηλεόραση είναι ένας μόνο τρόπος για να προσθέσετε την ροή του Διαδικτύου και τις σχετικές λειτουργίες στην εμπειρία προβολής της τηλεόρασής σας και βάσει των οδηγιών που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.