Διακόπτες HDMI - Τι πρέπει να ξέρετε

Τι πρέπει να κάνετε όταν εξαντλείτε εισόδους HDMI

Η HDMI είναι η συνηθέστερη σύνδεση ήχου / εικόνας που χρησιμοποιείται. Ωστόσο, οι τηλεοράσεις ενδέχεται να έχουν μόνο ένα ή δύο ή το πολύ τρεις ή τέσσερις είσοδοι HDMI.

Εάν διαθέτετε πολλές συσκευές πηγής εξοπλισμένες με HDMI, όπως μια αναβαθμισμένη συσκευή Blu-ray DVD / Blu-ray / Ultra HD, καλώδιο / δορυφορικό κουτί, ταινία πολυμέσων και κονσόλα παιχνιδιών που όλοι πρέπει να συνδεθούν στην τηλεόρασή σας, ενδέχεται να μην υπάρχουν αρκετές εισόδους HDMI, αλλά μην πανικοβάλλεστε!

Κατανόηση των επιλογών HDMI

Ένας διακόπτης HDMI είναι μια συσκευή που επεκτείνει τον αριθμό των πηγών HDMI που μπορείτε να συνδέσετε στην τηλεόρασή σας (ή στον βιντεοπροβολέα). Ο αριθμός εισόδων HDMI σε ένα διακόπτη μπορεί να κυμαίνεται από 2 έως 8. Συνδέστε τις πηγές σας στις εισόδους HDMI του διακόπτη και συνδέστε την έξοδο HDMI του διακόπτη στην τηλεόρασή σας ή στον βιντεοπροβολέα σας.

Ορισμένοι διακόπτες έχουν δύο εξόδους HDMI. Αυτό επιτρέπει τη σύνδεση της ίδιας πηγής με δύο οθόνες βίντεο (όπως δύο τηλεοράσεις ή προβολείς τηλεόρασης και βίντεο) ή ξεχωριστές πηγές σε κάθε οθόνη βίντεο (ένας διακόπτης HDMI με αυτήν την δυνατότητα αναφέρεται συνήθως ως μεταγωγέας Matrix).

Σε διακλαδωτές HDMI με δύο εξόδους HDMI που στέλνουν το ίδιο σήμα βίντεο σε δύο οθόνες βίντεο, αν μία από τις οθόνες έχει χαμηλότερη ανάλυση (π.χ. 720p και η άλλη 1080p ή 1080p και η άλλη 4K ) η έξοδος από το διακόπτη μπορεί να προκαθορίσει το χαμηλότερο από τα δύο ψηφίσματα και για τις δύο οθόνες.

Οι μεταγωγείς HDMI συνδέονται σε τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος και συνήθως διαθέτουν τηλεχειριστήριο για καλύτερη επιλογή πηγής. Ορισμένοι διακόπτες HDMI ενσωματώνουν επίσης υποστήριξη HDMI-CEC , το οποίο επιτρέπει στον μεταγωγέα να μεταβεί αυτόματα στη σωστή είσοδο της πιο πρόσφατα ενεργοποιημένης συσκευής.

Τι να ψάξω

Πηγαίνοντας ασύρματα

Μια άλλη επιλογή switcher HDMI συνδυάζει τόσο την ενσύρματη όσο και την ασύρματη συνδεσιμότητα. Υπάρχουν αρκετές που δέχονται δύο ή περισσότερες πηγές HDMI, αλλά στην πλευρά εξόδου, μπορεί να περιλαμβάνει τόσο φυσική έξοδο HDMI, όσο και ασύρματη μετάδοση σε έναν ή περισσότερους ασύρματους δέκτες από ότι χρησιμοποιεί έξοδο HDMI για σύνδεση σε οθόνη βίντεο. Αυτή η λύση είναι ένας τρόπος να μειωθεί η ακαταστασία του καλωδίου HDMI σε μεγαλύτερη απόσταση . Ωστόσο, όπως και με τους ενσύρματοι διακόπτες, η δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης πρέπει να υποστηρίζει τις δυνατότητες βίντεο και ήχου (ανάλυση, μορφές) που χρειάζεστε.

Παραδείγματα περιλαμβάνουν προϊόντα από Nyrius και IOGEAR .

Διαχωριστές HDMI

Δεν χρειάζεστε έναν μεταγωγέα HDMI, αλλά θέλετε να στείλετε το ίδιο σήμα HDMI σε δύο τηλεοράσεις ή βίντεο και τηλεόραση; Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διακόπτη HDMI με δύο εξόδους HDMI, αλλά εάν δεν χρειάζεστε έναν μεταγωγέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχωριστή HDMI.

Οι διαχωριστές HDMI που στέλνουν δύο, τρία, τέσσερα ή περισσότερα σήματα από μια μόνο πηγή HDMI είναι διαθέσιμα, αλλά για τους καταναλωτές, δύο είναι συνήθως αρκετά. Οι διαχωριστές με περισσότερες εξόδους είναι κυρίως για επαγγελματική και εμπορική χρήση, όπου μία πηγή πρέπει να αποστέλλεται σε πολλές τηλεοράσεις ή προβολείς.

Οι διαχωριστές μπορούν να τροφοδοτηθούν με ενέργεια ή παθητικά (δεν απαιτείται τροφοδοσία). Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τροφοδοτημένους διαχωριστές για να αποφύγετε προβλήματα χειραψίας ή απώλειας σήματος. Ο διαχωριστής πρέπει επίσης να είναι συμβατός με τα σήματα βίντεο και ήχου που μπορεί να χρειαστεί να περάσετε. Όπως συμβαίνει και με έναν διακόπτη, αν μια συσκευή προβολής βίντεο έχει χαμηλότερη ανάλυση από την άλλη, η έξοδος και για τις δύο μπορεί να γίνει προεπιλογή στην χαμηλότερη ανάλυση.

Η κατώτατη γραμμή

Αν έχετε εξαντλήσει τις εισόδους HDMI στην τηλεόρασή σας, προσθέτοντας ένα διακόπτη HDMI μπορεί να επεκτείνει τον αριθμό των συσκευών στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση. Ωστόσο, παράγοντες όπως ο αριθμός εισόδων και εξόδων και η δυνατότητα μετάδοσης των απαιτούμενων μορφών βίντεο και ήχου θα καθορίσουν ποιο διακόπτη HDMI είναι κατάλληλο για εσάς.

Τώρα που ξέρετε τι είναι ένας μεταγωγέας HDMI, πώς λειτουργεί και τι να αναζητήσετε, δείτε μερικές πιθανές επιλογές .