Το Nyrius Aries Αρχική + Μοντέλο NAVS502 Ασύρματο κιτ HDMI Ανασκόπηση

01 από 05

Εισαγωγή στο The Nyrius Κριός Home + Μοντέλο NAVS502

Nyrius Κριός Home + Μοντέλο NAVS502 - Κουτί Λιανικής. Εικόνα παρέχεται από το Amazon.com

Το Nyrius Aries Home + Μοντέλο NAVS502 είναι ένα ασύρματο σύστημα HDMI που σας επιτρέπει να συνδέσετε έως και δύο εξαρτήματα πηγής HDMI σε πομπό / μεταγωγέα HDMI. Ο μεταγωγέας μπορεί στη συνέχεια να στείλει σήματα ήχου / βίντεο σε δύο συσκευές απεικόνισης βίντεο. Μια σύνδεση εξόδου είναι ενσύρματη και μία σύνδεση μπορεί να γίνει ασύρματα.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο μεταγωγέας είναι ότι συνδέετε τις συσκευές πηγής σας, όπως το φορητό υπολογιστή που διαθέτει έξοδο HDMI, το Blu-ray Disc player , το δέκτη Home Cinema ή συμβατή συσκευή εξόδου εξοπλισμένη με HDMI και ο πομπός θα στέλνει ασύρματα ήχο και βίντεο από τη συσκευή προέλευσης σε έναν σύντροφο ασύρματου δέκτη που συνδέετε με τον δέκτη οικιακού κινηματογράφου, την τηλεόραση ή τον βιντεοπροβολέα μέσω ενός τυπικού καλωδίου HDMI.

Εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία το κιβώτιο που έρχεται το πακέτο Nyrius Aries Home + Model NAVS502.

02 του 05

Nyrius Κριός Home + Μοντέλο NAVS502 - Περιεχόμενα και Χαρακτηριστικά Συσκευασίας

Nyrius Κριός Home + Μοντέλο NAVS502 - Περιεχόμενα συσκευασίας. Φωτογραφία του Robert Silva για

Εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία είναι ό, τι παίρνετε στο πακέτο Nyrius NAVS502.

Ξεκινώντας από τα αριστερά είναι ο ασύρματος δέκτης HDMI (με το μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος), το καλώδιο επέκτασης IR και το φύλλο οδηγιών IR extender.

Μετακίνηση στο κέντρο είναι ο διακόπτης HDMI / ασύρματος πομπός, το καλώδιο HDMI (6ft) και ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης.

Μετακινώντας προς τα δεξιά είναι ο προσαρμογέας εναλλασσόμενου ρεύματος για τον πομπό, το τηλεχειριστήριο, τις μπαταρίες και το υλικό τοποθέτησης στον τοίχο.

Τα χαρακτηριστικά του Nyrius Aries Home + Model NAVS502 περιλαμβάνουν:

03 του 05

Nyrius Κριός Home + Μοντέλο NAVS502 - Ο πομπός / μεταγωγέας

Nyrius Κριός Αρχική Σελίδα + Μοντέλο NAVS502 - Φωτογραφία της πρόσοψης και των οπίσθιων προβολών του πομπού / πομπού. Φωτογραφία του Robert Silva για

Τα παραπάνω εμφανίζονται σε κοντινή απόσταση από την πρόσοψη, την πλευρά και την οπίσθια όψη του πομπού / διακόπτη Nyrius NAVS502.

Στο αριστερό μέρος βρίσκεται το μπροστινό μέρος του πομπού που έχει τον αισθητήρα τηλεχειρισμού και οδήγησε τους δείκτες ισχύος και κατάστασης.

Μετακινώντας προς τα δεξιά, η δεύτερη προβολή δείχνει την πλευρική προβολή που έχει ενσωματωμένα κουμπιά τροφοδοσίας και επιλογής πηγής.

Η τρίτη όψη είναι η αντίθετη πλευρά του πομπού, που δείχνει τις οπές εξαερισμού της μονάδας.

Τέλος, στην άκρη δεξιά υπάρχει μια οπίσθια όψη του πομπού, η οποία δείχνει (από το μέσο έως το κάτω μέρος) μια θύρα mini- USB (μόνο για εγκατάσταση ενημέρωσης υλικολογισμικού) ακολουθώντας μια φυσική έξοδο HDMI και δύο εισόδους HDMI. Κάτω από τις εισόδους HDMI είναι η υποδοχή ρεύματος για το τροφοδοτικό.

04 του 05

Nyrius Κριός Home + Μοντέλο NAVS502 - Ο Δέκτης

Nyrius Κριός Αρχική + Μοντέλο NAVS502 - Μπροστινή και Πίσω όψη ασύρματου δέκτη. Φωτογραφία του Robert Silva για

Τα παραπάνω εμφανίζονται σε κοντινή απόσταση από την εμπρόσθια και οπίσθια όψη του ασύρματου δέκτη που παρέχεται με το NAVS502.

Η αριστερή εικόνα δείχνει την κορυφή του ασύρματου δέκτη, ο οποίος διαθέτει τις ενδείξεις κατάστασης LED, το πλήκτρο επιλογής πηγής και το κουμπί τροφοδοσίας.

Στην επάνω δεξιά πλευρά βρίσκεται μια φωτογραφία του μπροστινού μέρους του ασύρματου δέκτη που δείχνει τον μπροστινό αισθητήρα IR.

Η μετάβαση στο κάτω αριστερό μέρος είναι μια οπίσθια όψη του δέκτη με μια σύνδεση mini-USB (μόνο για ενημερώσεις υλικολογισμικού), μια φυσική σύνδεση εξόδου HDMI για τη συσκευή προβολής.

05 του 05

Nyrius Κριός Αρχική Σελίδα + Μοντέλο NAVS502 - Ρύθμιση, Απόδοση, Bottom Line

Nyrius Κριός Home + Μοντέλο NAVS502 - Τηλεχειριστήριο. Φωτογραφία του Robert Silva για

Τα παραπάνω εμφανίζονται στο τηλεχειριστήριο που παρέχεται με το Nyrius NAVS502.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, υπάρχουν πολλά πράγματα - στο επάνω αριστερό μέρος εμφανίζεται το κουμπί Power / Standby, το κουμπί ενεργοποίησης IR extender και ένα κουμπί INFO (εμφανίζει ενεργή πηγή, ανάλυση και ασύρματο κανάλι μετάδοσης στην οθόνη προβολής βίντεο).

Μετακινώντας προς τα κάτω στο κέντρο του τηλεχειριστηρίου είναι το κουμπί επιλογής πηγής εισόδου (έχετε δύο επιλογές).

Ρύθμιση

Για να ρυθμίσετε το NAVS502, συνδέστε πρώτα δύο καλώδια HDMI από συσκευές πηγής, όπως μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, καλώδιο / δορυφορικό κουτί ή ακόμα και μια ταινία πολυμέσων, όπως το Roku Box, η Apple TV ή η τηλεόραση Amazon Fire στη μονάδα πομπού NAVS502. Στη συνέχεια, συνδέστε ένα καλώδιο HDMI από τον πομπό στην κύρια (ή πλησιέστερη) τηλεόραση ή βιντεοπροβολέα.

Στη συνέχεια τοποθετήστε την παρεχόμενη μονάδα λήψης δίπλα σε μια δεύτερη συσκευή προβολής βίντεο, όπως προβολέα τηλεόρασης ή βίντεο, ή δέκτη οικιακού κινηματογράφου εξοπλισμένου με HDMI. Στη συνέχεια, συνδέστε ένα καλώδιο HDMI από τη μονάδα λήψης στην προβλεπόμενη συσκευή προβολής.

Εκτός από τα καλώδια HDMI, θα πρέπει να συνδέσετε τους προσαρμογείς ρεύματος και στις μονάδες Switcher / Transmitter και Receiving.

Αν θέλετε να επεκτείνετε το σήμα τηλεχειρισμού IR, συνδέστε πρώτα το παρεχόμενο καλώδιο αισθητήρα IR στην είσοδο IR της μονάδας πομπού και τοποθετήστε το άκρο του αισθητήρα έτσι ώστε το τηλεχειριστήριο να το «βλέπει».

Αφού συνδέσετε τα πάντα, ενεργοποιήστε τόσο την πηγή όσο και τη συσκευή προβολής, θα πρέπει να δείτε το σήμα βίντεο. Εάν όχι, δοκιμάστε να αλλάξετε την ακολουθία ενεργοποίησης. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ενεργοποιώντας πρώτα την πηγή και τη συσκευή προβολής, στη συνέχεια ενεργοποιώντας τις μονάδες Sender και Receiver.

Εκτέλεση

Το NAVS502 λειτουργεί καλά αλλά υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Από τη μία πλευρά, έπρεπε να επαληθεύσω ότι έλαβα πράγματι ένα σήμα βίντεο 1080p στην οθόνη βίντεο μου, καθώς επίσης και να λαμβάνω μορφές ήχου Dolby, DTS και PCM .

Ωστόσο, το σύστημα Nyrius NAVS502 δεν φαίνεται να μεταφέρει δεδομένα ροής Dolby TrueHD ή DTS-HD Master Audio . Αυτό σημαίνει ότι σε δίσκους Blu-ray, η συσκευή αναπαραγωγής θα μειώσει αυτόματα την έξοδο ήχου σε ένα τυπικό bitstream Dolby Digital ή DTS για μεταφορά μέσω του συστήματος Nyrius Aries Home +.

Μερικές φορές υπάρχει ένας μικρός δισταγμός στην ασύρματη πλευρά τόσο για το σήμα βίντεο όσο και για το ηχητικό σήμα για το kick-in, αφού κλειδωθεί, δεν βρήκα κανένα πρόβλημα συγχρονισμού ήχου / βίντεο, κάτι που είναι σίγουρα καλό. Επίσης, η ποιότητα του βίντεο είναι το ίδιο με αυτό που θα πετύχατε μέσω ενσύρματης σύνδεσης - δεν αντιλαμβανόμουν τη διαφορά που εναλλάσσεται μεταξύ ενσύρματου και ασύρματου δικτύου.

Από την άλλη πλευρά, παρόλο που ο Nyrius δηλώνει ότι το Aries Home + Model NAVS502 είναι συμβατό με 3D, δεν ήμουν σε θέση να αποκτήσω αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα για να συνεργαστώ με τον ασύρματο δέκτη χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικούς δίσκους Blu-ray με δυνατότητα 3D συνδεδεμένους με τον πομπό. έχοντας επίσης τον ασύρματο δέκτη συνδεδεμένο εναλλακτικά σε δύο διαφορετικούς προβολείς βίντεο με δυνατότητα 3D. Ωστόσο, όταν έχω συνδέσει είτε προβολείς στην ενσύρματη έξοδο HDMI στον πομπό, ήμουν σε θέση να προβάλλω το 3D περιεχόμενο.

Τούτου λεχθέντος, εάν η μετάδοση ασύρματου 3D δεν είναι ανησυχητική, δεν χρειάζεται να τρέχετε καλώδιο HDMI σε ολόκληρο το δωμάτιο ή σε τηλεοπτικό ή βιντεοπροβολέα σε άλλο δωμάτιο, είναι μια μεγάλη ευκολία, αλλά υπάρχει κάποιος περιορισμός ευελιξίας. Παρόλο που ο πομπός έχει δύο είσοδοι HDMI και παρόλο που υπάρχει και ενσύρματη έξοδος HDMI στον πομπό και τα σήματα μπορούν επίσης να σταλούν έναν πρόσθετο προορισμό μέσω ασύρματης μετάδοσης, δεν μπορείτε να εμφανίσετε ξεχωριστές πηγές στην τηλεόραση που είναι συνδεδεμένη στην ενσύρματη έξοδο HDMI και στην ασύρματη σύνδεση HDMI δέκτη ταυτόχρονα. Με άλλα λόγια, και οι δύο προορισμοί θα εμφανίζουν το ίδιο περιεχόμενο πηγής που έχει επιλεγεί στη μονάδα πομπού.

Η κατώτατη γραμμή

Εάν έχετε δύο τηλεοράσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες (ή έναν προβολέα τηλεόρασης και βίντεο στο ίδιο δωμάτιο) και θέλετε να απαλλαγείτε από κάποια ακατάλληλη καλωδίωση HDMI, το Nyrius Aries Home + Model NAVS502 είναι μια λύση που μπορεί να λειτουργήσει για εσάς, μπορείτε να συνδέσετε μία από τις οθόνες βίντεο μέσω της τυπικής καλωδιακής σύνδεσης HDMI και επίσης να μεταδώσετε ταυτόχρονα το ίδιο σήμα προέλευσης σε άλλη οθόνη βίντεο ή εάν κάποια από τις συσκευές προβολής βίντεο είναι απενεργοποιημένη, εξακολουθείτε να βλέπετε μια πηγή στην άλλη οθόνη , είτε με ενσύρματη σύνδεση είτε με ασύρματη μετάδοση.

Ωστόσο, το Nyrius Aries Home + Model NAVS502 μπορεί να μην είναι η λύση εάν διαθέτετε μία ή δύο τηλεοράσεις 4K ή, βάσει της εμπειρίας μου με το σύστημα, έχετε 3D προβολέα τηλεόρασης ή βίντεο που θέλετε να συνδέσετε ασύρματα (αν και ενσύρματη επιλογή για 3D λειτουργεί).

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι αν έχετε δύο τηλεοράσεις με διαφορετικές αναλύσεις οθόνης, για παράδειγμα, μία τηλεόραση είναι 1080p και η άλλη 720p, εάν λειτουργείτε και οι δύο ταυτόχρονα, η ενσύρματη και ασύρματη έξοδος θα προεπιλεγεί στο χαμηλότερο κοινή απόφαση. Επιπλέον, η δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης δεν είναι συμβατή με σήματα ανάλυσης 480i.

Αγοράστε από την Amazon.

Αποκάλυψη: Ο σύνδεσμος ηλεκτρονικού εμπορίου που περιλαμβάνεται σε αυτό το άρθρο είναι ανεξάρτητος από το περιεχόμενό του. Μπορεί να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω του συνδέσμου σε αυτή τη σελίδα.