Ενημερώσεις υλικολογισμικού και εξαρτήματα οικιακού κινηματογράφου

Τι είναι οι ενημερώσεις υλικολογισμικού και τι σημαίνουν για τον καταναλωτή του Home Theater

Καθώς τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης γίνονται πιο περίπλοκα και οι τεχνολογικές αλλαγές γίνονται γρήγορα, η ανάγκη να διατηρείται ένα προϊόν ενημερωμένο, ειδικά στις εφαρμογές οικιακού κινηματογράφου, έχει καταστεί πιο κρίσιμη.

Αντί να αντιμετωπίζουν περιοδικά μια νέα συνιστώσα για να συμβαδίζουν με το ρυθμό της αλλαγής, οι μηχανικοί έχουν αναπτύξει έναν τρόπο να συμβαδίζουν με τις τεχνολογικές αλλαγές κάνοντας προϊόντα που μπορούν να ενημερωθούν με νέα χαρακτηριστικά, χωρίς να χρειάζεται ο καταναλωτής να αγοράσει ένα νέο προϊόν. Αυτό γίνεται μέσω περιοδικών ενημερώσεων υλικολογισμικού.

Αρχές υλικολογισμικού

Η έννοια του Firmware έχει τις ρίζες του στον Η / Υ. Σε υπολογιστές, το υλικολογισμικό είναι συνήθως ένα πρόγραμμα που είναι πραγματικά ενσωματωμένο σε ένα τσιπ υλικού. Αυτό παρέχει το τσιπ (μερικές φορές αναφέρεται ως τσιπ ελεγκτή) με συγκεκριμένες οδηγίες για τον έλεγχο διαφορετικών πτυχών του υπολογιστή, χωρίς τον κίνδυνο αλλαγής από άλλες αλλαγές λογισμικού. Με άλλα λόγια, το Firmware κατατάσσεται ως υφιστάμενο στη σφαίρα του πραγματικού υλικού και του πραγματικού λογισμικού.

Πώς λειτουργεί το Firmware στα προϊόντα Home Theater

Με πολλά ηλεκτρονικά προϊόντα που ενσωματώνουν τώρα παρόμοιες μάρκες ελεγκτών που χρησιμοποιούνται σε Η / Υ, η έννοια του firmware έχει μεταφερθεί σε προϊόντα όπως Blu-ray players, βιντεοπροβολείς, DVD players και δέκτες οικιακού κινηματογράφου.

Η εφαρμογή του υλικολογισμικού σε τέτοια προϊόντα παρέχει μια βασική πλατφόρμα λειτουργικού συστήματος που επιτρέπει την εκτέλεση σύνθετων οδηγιών που επιτρέπουν την λειτουργία του εξαρτήματος. Επιπλέον, η φύση του υλικολογισμικού επιτρέπει στον χρήστη να ενημερώνει το λειτουργικό σύστημα όταν απαιτούνται νέα σύνολα οδηγιών για την ενεργοποίηση νέων λειτουργιών ή για την αποτελεσματικότερη πρόσβαση στις τρέχουσες λειτουργίες.

Παραδείγματα του τι μπορεί να κάνει το υλικολογισμικό στις εφαρμογές οικιακού κινηματογράφου:

Πώς εφαρμόζονται οι ενημερώσεις υλικολογισμικού

Οι ενημερώσεις υλικολογισμικού μπορούν να εφαρμοστούν με τέσσερις τρόπους:

1. Λήψη και εγκατάσταση από τον χρήστη απευθείας από το διαδίκτυο στη συσκευή. Για να εγκαταστήσετε με αυτόν τον τρόπο μια ενημέρωση υλικολογισμικού, η συσκευή (συνήθως οι περισσότεροι δίσκοι Blu-ray Disc, Network Media Player / Extender, τηλεόραση με δυνατότητα Internet ή δέκτης Home Cinema με ενσωματωμένη σύνδεση δικτύου) πρόσβαση και λήψη της απαραίτητης ενημέρωσης απευθείας από ένα ειδικό αρχείο ιστότοπου που δημιουργήθηκε από τον κατασκευαστή του προϊόντος. Αυτή είναι η πιο εύκολη επιλογή, καθώς όλος ο χρήστης πρέπει να κάνει είναι να μεταβεί στον σωστό ιστότοπο και να αποκτήσει πρόσβαση στη λήψη. Η εγκατάσταση μετά από λήψη είναι αυτόματη.

2. Στην περίπτωση δίσκων DVD ή Blu-ray Disc, ο χρήστης μπορεί επίσης να κατεβάσει την ενημέρωση του υλικολογισμικού από έναν ειδικό ιστότοπο ή σελίδα σε έναν υπολογιστή, να εξαγάγει τα αρχεία και έπειτα να εγγράψει ένα CD, DVD ή USB flash drive (όποια ο χρήστης έχει οδηγίες να κάνει). Ο χρήστης, στη συνέχεια, παίρνει το CD, DVD ή USB flash drive, το εισάγει στη συσκευή αναπαραγωγής και εγκαθιστά την ενημέρωση. Το ένα μειονέκτημα αυτής της πτυχής της ενημέρωσης του υλικολογισμικού είναι ότι το CD ή το DVD πρέπει να καεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή, ή αλλιώς μπορεί να προκύψουν σφάλματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε κλήση υπηρεσίας.

3. Με συσκευές αναπαραγωγής δίσκων DVD ή Blu-ray Disc, ο χρήστης ενδέχεται να είναι σε θέση να παραγγείλει απευθείας τον δίσκο ενημέρωσης από τον κατασκευαστή και να τον ταχυδρομήσει. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε για ένα χρονικό διάστημα (συνήθως μια εβδομάδα) πριν να σας δοθεί η ενημέρωση του υλικολογισμικού.

4. Αποστείλετε το εξάρτημα στον κατασκευαστή και ζητήστε από αυτούς να κάνουν την ενημέρωση του υλικολογισμικού για εσάς. Αυτή είναι η λιγότερο επιθυμητή επιλογή, ειδικά αν ο χρήστης πρέπει να πληρώσει τα έξοδα αποστολής και στους δύο τρόπους. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι αυτό που απαιτεί ο κατασκευαστής. Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια με συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray ή DVD, αλλά μπορεί να συμβαίνει και με ορισμένα άλλα εξαρτήματα όπως δέκτες οικιακού κινηματογράφου και τηλεοράσεις. Μερικές φορές ο κατασκευαστής μπορεί να στείλει κάποιον να κάνει την αναβάθμιση του υλικολογισμικού στην τοποθεσία σας, ειδικά για μια τηλεόραση.

Αντιμετώπιση ενημερώσεων υλικολογισμικού

Όπως με κάθε τεχνολογική πρόοδο, υπάρχει μια ανοδική και μια αρνητική πλευρά. Όπως θα περίμενε κανείς, η ανάγκη για ενημέρωση του Firmware έχει τα υπέρ και τα κατά.

Από τη θετική πλευρά, οι ενημερώσεις υλικολογισμικού μπορούν να διασφαλίσουν ότι το προϊόν που αγοράζετε τώρα μπορεί να ενημερώνεται για τα επόμενα χρόνια όσον αφορά τη συμβατότητα με τα νέα χαρακτηριστικά ή τις απαιτήσεις σύνδεσης. Αυτό βοηθά στην καθυστέρηση της ανάγκης αγοράς ενός προϊόντος αντικατάστασης τόσο συχνά.

Από την αρνητική πλευρά του προβλήματος επικαιροποίησης του υλικολογισμικού είναι το γεγονός ότι ο καταναλωτής πρέπει να έχει κάποια κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα συστατικά του συνεργάζονται και αλληλεπιδρά με άλλα, καθώς επίσης και τι σημαίνει στην πραγματικότητα κάποια «τεχνολογία» φρασεολογία. Επιπλέον, ο καταναλωτής υποχρεούται, στις περισσότερες περιπτώσεις, να γνωρίζει πότε μπορεί να χρειαστεί ενημέρωση υλικολογισμικού.

Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε έναν τίτλο Blu-ray Disc και δεν αναπαράγεται στη συσκευή αναπαραγωγής, είναι ελαττωματικός δίσκος ή μήπως είναι εγκατεστημένο το σωστό υλικολογισμικό στη συσκευή αναπαραγωγής; Ο χρήστης πρέπει στη συνέχεια να είναι σε θέση να γνωρίζει πώς να αποκτά πρόσβαση στις τρέχουσες πληροφορίες του Firmware στη συσκευή του και πρέπει να προχωρήσει στο διαδίκτυο και να διερευνήσει εάν χρειάζεται μια ενημέρωση υλικολογισμικού και πού να το πάρει.

Αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα για πολλούς τεχνολογικούς καταναλωτές. Ωστόσο, για τους μέσους καταναλωτές, θέλουν απλώς το δίσκο τους να παίζουν σωστά την πρώτη φορά και να μην ενοχλούν τίποτα άλλο. Η διέλευση όλων των επιχειρήσεων ενημέρωσης υλικολογισμικού είναι απλά ένα εμπόδιο για να απολαύσετε την ταινία ή άλλη ψυχαγωγία τους. Εκτός αυτού, πόσες φορές θέλετε να πάτε στο σπίτι της γιαγιάς μόνο για να ενημερώσετε το Blu-ray Disc player;

Η κατώτατη γραμμή

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι ενημερώσεις υλικολογισμικού παρέχονται δωρεάν μέσω του κατασκευαστή, αλλά μπορεί να υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όπου μια συγκεκριμένη ενημέρωση υλικολογισμικού ενδέχεται να απαιτεί την πληρωμή ενός τέλους - αυτό συνήθως δεσμεύεται όταν ένας κατασκευαστής προσφέρει ένα νέο χαρακτηριστικό, σε αντίθεση με μια συνήθη ενημέρωση να διορθώσετε ένα λειτουργικό πρόβλημα ή πρόβλημα συμβατότητας.

Ακριβώς όπως όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές αυτές τις μέρες: HDTV, HDMI, 1080p, 4K , LCD, OLED , κ.λπ ... Είναι πλέον προφανές ότι όλο και περισσότερο ένα θέμα συζήτησης ψυκτικού νερού στο γραφείο θα είναι: Έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση του Firmware; "