Σύνδεση του Home Cinema Συλλογή φωτογραφιών

Εάν συγχέεται από όλους τους διαφορετικούς συνδέσμους που χρειάζονται για να ρυθμίσετε το σύστημα οικιακού κινηματογράφου σας, τότε ελέγξτε τη χρήσιμη αυτή συλλογή φωτογραφιών και την εξήγηση των κοινών υποδοχών οικιακού κινηματογράφου.

01 από 25

Σύνθετη σύνδεση βίντεο

Καλώδιο σύνθετου βίντεο και σύνδεσμος. Robert Silva

Μια σύνδεση σύνθετου βίντεο είναι μια σύνδεση στην οποία μεταφέρονται μαζί τόσο τα χρώματα όσο και τα τμήματα B / W του σήματος βίντεο. Η πραγματική φυσική σύνδεση αναφέρεται ως σύνδεση βίντεο RCA και είναι συνήθως κίτρινη στις άκρες. Περισσότερο "

02 από 25

Σύνδεση S-Video

Σύνδεση S-Video και παράδειγμα καλωδίου. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Μια σύνδεση S-Video είναι μια αναλογική σύνδεση βίντεο στην οποία τα τμήματα B / W και Χρώματος του σήματος μεταφέρονται ξεχωριστά. Το σήμα στη συνέχεια ανασυνδυάζεται από τη συσκευή τηλεόρασης ή εγγραφής βίντεο στο άκρο λήψης. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερη αιμορραγία χρώματος και πιο καθορισμένες ακμές από ό, τι με μια τυποποιημένη σύνδεση σύνθετου βίντεο.

Το S-video καταργείται σταδιακά ως επιλογή σύνδεσης στις περισσότερες τηλεοράσεις και δέκτες οικιακού κινηματογράφου και δεν βρίσκεται πλέον ως επιλογή σύνδεσης σε συσκευές Blu-ray Disc. Περισσότερο "

03 από 25

Συνδέσεις βίντεο συνιστωσών

Φωτογραφία καλωδίων και σύνδεσης σύνδεσης βίντεο. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Μια σύνδεση βίντεο συνιστωσών είναι μια σύνδεση βίντεο στην οποία τα ξεχωριστά στοιχεία χρώματος και B / W του σήματος μεταφέρονται μέσω ξεχωριστών καλωδίων από μια πηγή, όπως μια συσκευή αναπαραγωγής DVD, σε μια συσκευή απεικόνισης βίντεο, όπως ένας τηλεοπτικός ή προβολέας βίντεο. Αυτή η σύνδεση αντιπροσωπεύεται από τρία καλώδια RCA - που έχουν συμβουλές σύνδεσης Κόκκινη, Πράσινη και Μπλε.

Επίσης, σε μια τηλεόραση, συσκευή αναπαραγωγής DVD ή σε άλλες συσκευές, αυτές οι συνδέσεις, παρόλο που το πιο συχνά επισημασμένο "συστατικό" μπορεί επίσης να φέρει τους πρόσθετους χαρακτηρισμούς Y, Pb, Pr ή Y, Cb, Cr .

Σημαντική σημείωση: Από την 1η Ιανουαρίου 2011, όλοι οι συσκευές Blu-ray Disc που έχουν κατασκευαστεί και πωληθεί προς τα εμπρός δεν θα μπορούν να μεταβιβάζουν σήματα βίντεο υψηλής ευκρίνειας (720p, 1080i, ή 1080p) μέσω συνδέσεων βίντεο συνιστωσών. Αυτό αναφέρεται ως "αναλογικό ηλιοβασίλεμα" (δεν πρέπει να συγχέεται με την προηγούμενη μετάβαση DTV από αναλογική σε ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή). Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Αναλογικό ηλιοβασίλεμα Component Video . Περισσότερο "

04 από 25

Σύνδεση και καλώδιο HDMI

Φωτογραφία καλωδίου HDMI και σύνδεσης. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Το HDMI υποστηρίζει τη διασύνδεση πολυμέσων υψηλής ευκρίνειας. Για να μεταφέρετε το ψηφιακό σήμα βίντεο από μια πηγή σε μια τηλεόραση, η πηγή πρέπει να μετατρέπει το σήμα από ψηφιακό σε αναλογικό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποια απώλεια πληροφοριών. Ωστόσο, μια σύνδεση HDMI μπορεί να μεταφέρει ψηφιακά ένα σήμα πηγής ψηφιακού βίντεο (όπως από μια συσκευή αναπαραγωγής DVD) χωρίς μετατροπή σε αναλογικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια καθαρή μεταφορά όλων των διασυνδέσεων. Για να μεταφέρετε το ψηφιακό σήμα βίντεο από μια πηγή σε μια τηλεόραση, η πηγή πρέπει να μετατρέπει το σήμα από ψηφιακό σε αναλογικό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποια απώλεια πληροφοριών. Ωστόσο, μια σύνδεση HDMI μπορεί να μεταφέρει ψηφιακά ένα σήμα πηγής ψηφιακού βίντεο (όπως από μια συσκευή αναπαραγωγής DVD) χωρίς μετατροπή σε αναλογικό. Αυτό οδηγεί σε μια καθαρή μεταφορά όλων των πληροφοριών βίντεο από την πηγή ψηφιακού βίντεο σε μια τηλεόραση HDMI ή DVI (μέσω προσαρμογέα σύνδεσης). Επιπλέον, οι υποδοχές HDMI μπορούν να μεταφέρουν τόσο σήματα βίντεο όσο και σήματα ήχου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το HDMI και τον τρόπο εφαρμογής του, ανατρέξτε στο άρθρο αναφοράς: HDMI Facts . Περισσότερο "

05 από 25

DVI Connector

Καλώδιο DVI και σύνδεση. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Το DVI σημαίνει Ψηφιακή οπτική διασύνδεση. Μια σύνδεση διασύνδεσης DVI μπορεί να μεταφέρει ένα ψηφιακό σήμα βίντεο από ένα εξάρτημα πηγής (όπως από DVD player, καλώδιο ή δορυφορικό κουτί εξοπλισμένο με DVI) απευθείας σε μια οθόνη βίντεο που διαθέτει επίσης σύνδεση DVI, χωρίς μετατροπή σε αναλογική. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη ποιότητα εικόνας από σήματα βίντεο τυπικής και υψηλής ευκρίνειας.

Από την εισαγωγή του HDMI για συνδεσιμότητα ήχου βίντεο οικιακού κινηματογράφου, το DVI είναι ως επί το πλείστον υποβιβασμένο στο περιβάλλον του υπολογιστή.

Εντούτοις, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε περιπτώσεις όπου οι παλαιότεροι αναπαραγωγείς DVD και οι τηλεοράσεις έχουν συνδέσεις DVI αντί για HDMI ή μπορεί να έχετε μια παλαιότερη τηλεόραση που περιλαμβάνει και επιλογές DVI και HDMI.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το HDMI, το DVI περνά μόνο σήματα βίντεο. Εάν χρησιμοποιείτε DVI όταν συνδέετε μια τηλεόραση, πρέπει επίσης να πραγματοποιήσετε ξεχωριστή σύνδεση ήχου στην τηλεόρασή σας.

Σε περιπτώσεις όπου έχετε μια τηλεόραση που έχει μόνο σύνδεση DVI, αλλά χρειάζεται να συνδέσετε συσκευές πηγής HDMI σε αυτήν την τηλεόραση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (στις περισσότερες περιπτώσεις) έναν προσαρμογέα σύνδεσης DVI-HDMI. Περισσότερο "

06 από 25

Υποδοχή ψηφιακού ομοαξονικού ήχου

Ψηφιακό ομοαξονικό καλώδιο ήχου και σύνδεση. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Μια ψηφιακή ομοαξονική σύνδεση ήχου είναι μια ενσύρματη σύνδεση που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ψηφιακών ακουστικών σημάτων (όπως PCM, Dolby Digital και DTS) από συσκευή προέλευσης, όπως συσκευή αναπαραγωγής CD ή DVD και δέκτη AV ή Προγραμματιστής ή επεξεργαστής ήχου Surround. Οι ψηφιακές ομοαξονικές συνδέσεις ήχου χρησιμοποιούν βύσματα σύνδεσης τύπου RCA. Περισσότερο "

07 από 25

Υποδοχή ψηφιακού οπτικού ήχου AKA TOSLINK

Φωτογραφία ενός ψηφιακού οπτικού καλωδίου ήχου και σύνδεσης. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Μια ψηφιακή οπτική σύνδεση είναι μια σύνδεση οπτικών ινών που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ψηφιακών ακουστικών σημάτων (όπως PCM, Dolby Digital και DTS) από συσκευή προέλευσης, όπως συσκευή αναπαραγωγής CD ή DVD και δέκτη AV ή προενίσχυσης / επεξεργαστή ήχου Surround . Αυτή η σύνδεση αναφέρεται επίσης ως σύνδεση TOSLINK. Περισσότερο "

08 από 25

Αναλογικά στερεοφωνικά καλώδια ήχου

Στερεοφωνικά καλώδια ήχου και συνδέσεις. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Αναλογικά καλώδια Stereo, γνωστά και ως καλώδια RCA, μεταφέρουν στερεοφωνικά σήματα αριστερού και δεξιού από εξαρτήματα, όπως CD player, κασετόφωνο, VCR και άλλες συσκευές, σε ενισχυτή ή δέκτη στερεοφωνικού ή περιφερειακού ήχου. Ο κόκκινος προορίζεται για το δεξιό κανάλι και ο λευκός προορίζεται για το αριστερό κανάλι. Αυτά τα χρώματα θα αντιστοιχούν στα χρώματα των αναλογικών στερεοφωνικών υποδοχών λήψης σε ενισχυτή ή δέκτη. Περισσότερο "

09 από 25

RF ομοαξονικό καλώδιο - Push-On

RF ομοαξονικό καλώδιο - Πιέστε. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Η σύνδεση ομοαξονικού καλωδίου RF χρησιμοποιείται για τη μεταφορά τηλεοπτικών σημάτων (ήχου και βίντεο) που προέρχονται από κεραία ή καλωδιακό κιβώτιο σε τηλεόραση. Επιπλέον, τα VCR μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτή τη σύνδεση για λήψη και μεταφορά τηλεοπτικών σημάτων και για παρακολούθηση κασέτας VHS. Ο τύπος RF ομοαξονικής σύνδεσης που απεικονίζεται εδώ είναι ο τύπος push-on. Περισσότερο "

10 από 25

RF ομοαξονικό καλώδιο - Βιδώστε

RF ομοαξονικό καλώδιο - Τύπος βίδας. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Η σύνδεση ομοαξονικού καλωδίου RF χρησιμοποιείται για τη μεταφορά τηλεοπτικών σημάτων (ήχου και βίντεο) που προέρχονται από κεραία ή καλωδιακό κιβώτιο σε τηλεόραση. Επιπλέον, τα VCR μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτή τη σύνδεση για λήψη και μεταφορά τηλεοπτικών σημάτων και για παρακολούθηση κασέτας VHS. Ο τύπος της ομοαξονικής σύνδεσης RF που απεικονίζεται εδώ είναι ο τύπος βιδώματος. Περισσότερο "

11 από 25

Σύνδεση οθόνης υπολογιστή VGA

Ένα παράδειγμα φωτογραφίας σύνδεσης VGA PC Monitor. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Πολλές τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, ειδικά LCD και Plasma Flat Panel, μπορούν να κάνουν διπλή λειτουργία τόσο ως τηλεόραση όσο και ως οθόνη υπολογιστή. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να παρατηρήσετε μια επιλογή εισόδου οθόνης VGA στον πίσω πίνακα της τηλεόρασής σας. Εικόνα παραπάνω είναι ένα καλώδιο VGA καθώς και ο σύνδεσμος όπως εμφανίζεται σε μια τηλεόραση. Περισσότερο "

12 από 25

Σύνδεση Ethernet (LAN - τοπικό δίκτυο)

Παράδειγμα φωτογραφίας σύνδεσης Ethernet (LAN - τοπικό δίκτυο). Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Μια σύνδεση που γίνεται όλο και πιο κοινή στο home cinema είναι η σύνδεση Ethernet ή LAN. Αυτή η σύνδεση μπορεί να επιτρέψει την ενσωμάτωση ενός Blu-ray Disc Play, της τηλεόρασης ή ακόμα και του Home Cinema Receiver σε οικιακό δίκτυο μέσω ενός δρομολογητή (αναφερόμενος ως τοπικό δίκτυο), ο οποίος με τη σειρά του παρέχει πρόσβαση στο Internet.

Ανάλογα με τις δυνατότητες της συνδεδεμένης συσκευής (τηλεόραση, συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, δέκτη Home Theater) και η σύνδεση Ethernet μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε ενημερώσεις υλικολογισμικού, περιεχόμενο ήχου, βίντεο και φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένα σε υπολογιστή, από υπηρεσίες όπως το Netflix, η Pandora και πολλά άλλα. Επίσης, στην περίπτωση Blu-ray Disc players, το Ethernet παρέχει πρόσβαση σε online περιεχόμενο BD-Live που σχετίζεται με συγκεκριμένους δίσκους Blu-ray.

Σημείωση: Τα καλώδια Ethernet διατίθενται σε διάφορα χρώματα.

13 από 25

Σύνδεση SCART

Συνδεδεμένοι κατασκευαστές ραδιοεπικοινωνιών και τηλεόρασης SCART καλώδιο και σύνδεση (επίσης γνωστό ως EuroSCART). Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Επίσης γνωστό ως EuroSCART, Euroconnector, και στη Γαλλία - Peritel

Η σύνδεση SCART είναι ένας κοινός τύπος καλωδίου ήχου / βίντεο που χρησιμοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύνδεση συσκευών αναπαραγωγής DVD, βίντεο και άλλων εξαρτημάτων σε τηλεοράσεις.

Η υποδοχή SCART διαθέτει 21 ακροδέκτες, με κάθε ακροδέκτη (ή ομάδες ακίδων) να εκχωρείται είτε ένα αναλογικό βίντεο είτε ένα αναλογικό σήμα ήχου. Οι συνδέσεις SCART μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να μεταδίδουν σήματα βίντεο Composite, S-Video ή Interlaced (Y, Cb, Cr) και RGB και συμβατικό στερεοφωνικό ήχο.

Οι υποδοχές SCART δεν μπορούν να περάσουν σήματα προοδευτικής σάρωσης ή ψηφιακού ή ψηφιακού ήχου.

Η σύνδεση SCART, που προέρχεται από τη Γαλλία, με την πλήρη επωνυμία "Synidcat des Constructeurs d'Appareils Radiorecepteurs et Televizurs", υιοθετήθηκε παγκοσμίως στην Ευρώπη ως ενιαία λύση καλωδίου για τη σύνδεση των εξαρτημάτων ήχου / βίντεο και των τηλεοράσεων. Περισσότερο "

14 από 25

DV, γνωστή και ως iLink, Firewire και IEEE1394

DV, AKA iLink, Firewire και IEEE1394. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Οι συνδέσεις DV χρησιμοποιούνται στο Home Theatre με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Για να συνδέσετε τις βιντεοκάμερες miniDV και Digital8 σε εγγραφές DVD recorders για να επιτρέψετε την ψηφιακή μεταφορά ήχου και βίντεο από εγγραφές miniDV ή Digital8 σε DVD.

2. Για τη μεταφορά σημάτων ήχου πολλαπλών καναλιών, όπως DVD-Audio και SACD, από συσκευή αναπαραγωγής DVD σε δέκτη AV. Αυτή η επιλογή σύνδεσης είναι διαθέσιμη μόνο σε μερικές συσκευές αναπαραγωγής DVD και δέκτες AV υψηλής τεχνολογίας.

3. Για τη μεταφορά σημάτων HDTV από δέκτη, καλωδιακό ή δορυφορικό δέκτη HD σε τηλεοπτικό ή D-VHS βίντεο. Αυτή η επιλογή δεν χρησιμοποιείται ευρέως. Η μεταφορά σημάτων HDTV μεταξύ των εξαρτημάτων γίνεται πιο συχνά με συνδέσεις HDMI, DVI ή HD-Component Video. Περισσότερο "

15 από 25

Συνδέσεις πίσω παραθύρου HDTV

Συνδέσεις πίσω παραθύρου HDTV. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στις συνδέσεις του πίσω πίνακα σύνδεσης που μπορείτε να βρείτε σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας.

Στην κορυφή, από αριστερά προς τα δεξιά, υπάρχουν συνδέσεις για HDMI / DVI, συμπεριλαμβανομένου ενός συνόλου αναλογικών εισόδων στερεοφωνικού ήχου και μια είσοδο οθόνης VGA για χρήση με υπολογιστή.

Στην επάνω δεξιά πλευρά βρίσκεται η RF ομοαξονική καλωδιακή / κεραία σύνδεσης. Ακριβώς κάτω από τη σύνδεση RF είναι οι ακουστικές εξόδους ακουστικών και αναλογικών στερεοφωνικών ακουστικών.

Στο κάτω αριστερό μέρος υπάρχουν δύο ομάδες εισόδων HD-Component, σε συνδυασμό με αναλογικές εισόδους στερεοφωνικού ήχου.

Στην κάτω δεξιά πλευρά υπάρχει μία θύρα υπηρεσίας, συν δυο σειρές αναλογικών εισόδων στερεοφωνικού ήχου και σύνθετου βίντεο.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή εισαγωγής S-video ακριβώς δεξιά από μία από τις σύνθετες εισόδους βίντεο.

Όπως μπορείτε να δείτε, το παράδειγμα HDTV που εμφανίζεται εδώ έχει μια ποικιλία από τυποποιημένες και HD επιλογές εισόδου. Ωστόσο, όλες οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας δεν θα έχουν όλες αυτές τις συνδέσεις. Για παράδειγμα, οι συνδέσεις S-video είναι τώρα εξαιρετικά σπάνιες και ορισμένες τηλεοράσεις ενδέχεται να μην επιτρέπουν την ταυτόχρονη σύνδεση τόσο στις σύνθετες εισόδους όσο και στις εισόδους συνιστωσών βίντεο.

Από την άλλη πλευρά, ένας αυξανόμενος αριθμός τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας περιλαμβάνει επίσης μια θύρα USB και / ή Ethernet.

16 από 25

Συνδέσεις καλωδίου HDTV

Καλώδια και συνδέσεις HDTV. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στο πίσω πλαίσιο σύνδεσης μιας τυπικής τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας, καθώς και στα παραδείγματα καλωδίων σύνδεσης.

Στην κορυφή, από αριστερά προς τα δεξιά, υπάρχουν συνδέσεις για HDMI / DVI (HDMI Connector Pictured), συμπεριλαμβανομένου ενός συνόλου αναλογικών εισόδων στερεοφωνικού ήχου (κόκκινο και λευκό) και μιας εισόδου οθόνης VGA για χρήση με υπολογιστή.

Στην επάνω δεξιά πλευρά βρίσκεται η RF ομοαξονική καλωδιακή / κεραία σύνδεσης. Ακριβώς κάτω από τη σύνδεση RF είναι ακουστικά και αναλογικά σήματα στερεοφωνικού ήχου (Κόκκινο και Λευκό).

Στο κάτω αριστερό μέρος, υπάρχουν δύο ομάδες εισόδων HD-Component (Κόκκινο, Πράσινο και Μπλε), σε συνδυασμό με αναλογικές εισόδους στερεοφωνικού ήχου (Κόκκινο και Λευκό).

Στην κάτω δεξιά πλευρά υπάρχει μια θύρα υπηρεσίας, συν δύο σειρές αναλογικών στερεοφωνικών ήχων (Κόκκινο και Λευκό) και σύνθετων εισόδων βίντεο (Κίτρινο).

Υπάρχει επίσης μια επιλογή εισαγωγής S-video ακριβώς δεξιά από μία από τις σύνθετες εισόδους βίντεο.

Όπως μπορείτε να δείτε, μια HDTV διαθέτει μια ποικιλία από τυποποιημένες και HD επιλογές εισόδου. Ωστόσο, όλες οι συνδέσεις που παρουσιάζονται σε αυτό το παράδειγμα δεν υπάρχουν σε όλες τις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Συνδέσεις όπως το S-video και το στοιχείο καθίστανται σπάνιες, αλλά άλλες συνδέσεις (που δεν εμφανίζονται εδώ), όπως το USB και το Ethernet, γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες.

17 από 25

Τυπικές προβολές βίντεο στον βιντεοπροβολέα οικιακού κινηματογράφου

Τυπικές προβολές βίντεο στον βιντεοπροβολέα οικιακού κινηματογράφου. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Οι βιντεοπροβολείς γίνονται γρήγορα μια προσιτή επιλογή home theater για τους μέσους καταναλωτές. Ωστόσο, ποιες είναι αυτές οι συνδέσεις και τι κάνουν; Η παραπάνω είναι μια φωτογραφία των τυπικών συνδέσεων που θα βρείτε σε έναν βιντεοπροβολέα, με μια εξήγηση παρακάτω.

Λάβετε υπόψη ότι η συγκεκριμένη διάταξη των συνδέσεων ενδέχεται να διαφέρει από μάρκα σε μοντέλο και μοντέλο σε μοντέλο και ενδέχεται να έχετε επιπλέον συνδέσεις ή διπλές συνδέσεις που δεν απεικονίζονται εδώ.

Σε αυτό το παράδειγμα προβολέα, ξεκινώντας από την άκρη αριστερά είναι η υποδοχή τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος, στην οποία συνδέεται το παρεχόμενο καλώδιο τροφοδοσίας AC.

Προχωρώντας δεξιά, υπάρχουν αρκετοί σύνδεσμοι. Ξεκινώντας κοντά στην κορυφή είναι μια είσοδος HDMI. Η είσοδος HDMI επιτρέπει την ψηφιακή μεταφορά βίντεο από συσκευή αναπαραγωγής DVD ή άλλη συνιστώσα πηγής με έξοδο HDMI ή έξοδο DVI-HDCP μέσω προσαρμογέα σύνδεσης.

Ακριβώς στα δεξιά της εισόδου HDMI υπάρχει είσοδος VGA-PC Monitor. Αυτή η είσοδος σάς επιτρέπει να συνδέσετε έναν υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή και να χρησιμοποιήσετε τον προβολέα για την προβολή των εικόνων σας.

Ακριβώς κάτω από την είσοδο HDMI είναι μια σειριακή θύρα για εξωτερικό έλεγχο και άλλες πιθανές λειτουργίες και μια θύρα USB. Όλοι οι προβολείς δεν θα έχουν αυτές τις εισόδους.

Προχωρώντας προς τα δεξιά, στο κέντρο του πίσω μέρους του πίσω μέρους, υπάρχει μια σύνδεση ενεργοποίησης 12V που επιτρέπει ορισμένους τύπους ενσύρματων απομακρυσμένων λειτουργιών.

Προχωρώντας προς τη δεξιά πλευρά του πίσω πλαισίου του βιντεοπροβολέα και ξεκινώντας προς τα πάνω, βρίσκουμε τις εισόδους βίντεο Component. Η είσοδος βίντεο συνιστωσών αποτελείται από πράσινες, μπλε και κόκκινες υποδοχές.

Ακριβώς κάτω από τη σύνδεση βίντεο πράσινου συστατικού είναι η είσοδος S-Video. Τέλος, ακριβώς κάτω, και ελαφρώς προς τα δεξιά, της υποδοχής S-video είναι η κίτρινη σύνδεση που είναι η σύνθετη είσοδος ή η αναλογική είσοδος βίντεο. Τα στοιχεία πηγής σας, όπως η συσκευή αναπαραγωγής DVD ή ο δέκτης AV, θα έχουν μία ή περισσότερες από αυτές τις συνδέσεις τύπου. Συνδέστε τη σωστή σύνδεση του εξαρτήματος πηγής με τον ίδιο τύπο σύνδεσης στον βιντεοπροβολέα.

Ένα πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι η απουσία οποιουδήποτε τύπου σύνδεσης ήχου. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι βιντεοπροβολείς δεν διαθέτουν διατάξεις για ήχο. Παρόλο που το HDMI έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει ήχο καθώς και βίντεο, αυτή η λειτουργία δεν χρησιμοποιείται σε βιντεοπροβολείς. Πρόκειται για την πρόθεση του καταναλωτή να χρησιμοποιεί εξωτερικό σύστημα οικιακού κινηματογράφου, στερεοφωνικό σύστημα ή ενισχυτή για να παρέχει τις λειτουργίες ήχου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους βιντεοπροβολείς, ανατρέξτε στο άρθρο αναφοράς: Πριν αγοράσετε έναν βιντεοπροβολέα και τα κορυφαία μου επιλογές για βιντεοπροβολείς .

18 από 25

Δέκτης Home Cinema - Επίπεδο εισόδου - Συνδέσεις πίσω παραθύρου

Είσοδος Home Theater Receive Συνδέσεις οπίσθιου πίνακα - Παράδειγμα Onkyo. Φωτογραφία © Onkyo ΗΠΑ

Αυτοί είναι οι τύποι συνδέσεων εισόδου / εξόδου ήχου / εικόνας που συναντώνται συνήθως σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου επιπέδου Entree.

Σε αυτό το παράδειγμα, ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά, είναι οι ομοαξονικές και οπτικές εισόδους ψηφιακού ήχου.

Μετακινώντας ακριβώς στα δεξιά των εισόδων ψηφιακού ήχου υπάρχουν τρία σύνολα εισόδων βίντεο συνιστωσών και ενός συνόλου εξόδων βίντεο συνιστωσών. Κάθε είσοδος αποτελείται από μια κόκκινη, πράσινη και μπλε σύνδεση. Αυτές οι εισόδους μπορούν να φιλοξενήσουν συσκευές αναπαραγωγής DVD και άλλες συσκευές που διαθέτουν επιλογές σύνδεσης βίντεο συνιστωσών. Επιπλέον, η έξοδος βίντεο συνιστωσών μπορεί να μεταδώσει το σήμα σε μια τηλεόραση με είσοδο βίντεο συνιστωσών.

Κάτω από τις συνδέσεις Συνιστωσών βίντεο είναι οι στερεοφωνικές αναλογικές συνδέσεις για ένα CD player και το Audio Tape Deck (ή το CD Recorder).

Προχωρώντας δεξιά, στην κορυφή βρίσκονται οι συνδέσεις κεραίας AM και FM.

Κάτω από τις συνδέσεις κεραίας ραδιοφώνου, υπάρχουν πολλές αναλογικές συνδέσεις ήχου και βίντεο. Εδώ μπορείτε να συνδέσετε το VCR σας, το DVD player, το βιντεοπαιχνίδι ή άλλη συσκευή. Επιπλέον, υπάρχει μια έξοδος οθόνης βίντεο που μπορεί να αναμεταδώσει τα εισερχόμενα σήματα βίντεο σε μια τηλεόραση ή οθόνη. Παρέχονται επιλογές σύνδεσης Composite και S-Video.

Επιπλέον, ένα σετ αναλογικών εισόδων 5.1 καναλιών παρουσιάζεται για να φιλοξενήσει συσκευές αναπαραγωγής DVD που διαθέτουν αναπαραγωγή SACD και / ή DVD-Audio.

Επίσης, αυτό το παράδειγμα διαθέτει και εισόδους / εξόδους βίντεο από ό, τι μπορεί να δεχθεί είτε ένα VCR, ένα DVD Recorder / VCR combo ή ένα αυτόνομο DVD recorder. Οι περισσότεροι δέκτες υψηλότερου επιπέδου θα έχουν δύο σειρές εισόδων / εξόδων που μπορούν να φιλοξενήσουν και τα δύο. Αν έχετε ξεχωριστή συσκευή εγγραφής DVD και βίντεο, αναζητήστε έναν δέκτη που διαθέτει δύο βρόχους σύνδεσης βίντεο. αυτό θα κάνει ευκολότερη τη διασταύρωση.

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα τερματικά σύνδεσης ηχείων. Στους περισσότερους δέκτες, όλα τα τερματικά είναι κόκκινα (θετικά) και μαύρα (αρνητικά). Επίσης, αυτός ο δέκτης έχει επτά σύνολα τερματικών, καθώς είναι ένας δέκτης 7.1 καναλιών. Σημειώστε επίσης ένα επιπλέον σετ ακροδεκτών για τη σύνδεση ενός "B" σετ μπροστινών ηχείων. Τα ηχεία "Β" μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε άλλο δωμάτιο.

Ακριβώς κάτω από τους ακροδέκτες των ηχείων είναι η προ-έξοδος Subwoofer. Αυτό παρέχει ένα σήμα σε ένα Powered Subwoofer. Τα ενισχυμένα υπογούφερ διαθέτουν ενσωματωμένους ενισχυτές. Ο δέκτης απλά παρέχει ένα σήμα γραμμής που πρέπει να ενισχυθεί από το Powered Subwoofer.

Δύο τύποι συνδέσεων που δεν παρουσιάζονται σε αυτό το παράδειγμα, αλλά γίνονται όλο και πιο συνηθισμένοι σε δέκτες Home Cinema ανώτερης ποιότητας, είναι συνδέσεις εισόδου / εξόδου DVI και HDMI. Αν έχετε αναβαθμισμένο DVD player, καλώδιο HD ή δορυφορικό κιβώτιο, ελέγξτε για να δείτε ότι χρησιμοποιούν αυτές τις συνδέσεις. Εάν ναι, σκεφτείτε ένα Home Theater με αυτές τις συνδέσεις.

19 από 25

Δέκτης οικιακού κινηματογράφου - Σύνδεση πίσω τοίχου

Συσκευές λήψης υψηλής ευκρίνειας οικιακού κινηματογράφου - Pioneer VSX-82TXS Παράδειγμα Δέκτης Home Cinema - High End - Συνδέσεις πίσω τοίχου - Pioneer VSX-82TXS Παράδειγμα. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Αυτοί είναι οι τύποι συνδέσεων εισόδου / εξόδου που βρίσκονται συνήθως σε δέκτη Home Cinema High-End. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πραγματική διάταξη εξαρτάται από τη μάρκα / μοντέλο του δέκτη και δεν εμφανίζονται όλες οι συνδέσεις σε όλους τους δέκτες οικιακού κινηματογράφου. Μερικά παραδείγματα συνδέσεων που καταργούνται σταδιακά σε πολλούς δέκτες οικιακού κινηματογράφου παρουσιάζονται και αναλύονται στο άρθρο μου: Τέσσερις συνδέσεις A / V οικιακού κινηματογράφου που εξαφανίζονται .

Ξεκινώντας από την άκρα αριστερή πλευρά της παραπάνω φωτογραφίας, είναι οι ομοαξονικές και οπτικές εισόδους ψηφιακού ήχου.

Κάτω από τις ομοαξονικές εισόδους ψηφιακού ήχου είναι είσοδος δορυφορικού ραδιοφώνου XM / κεραία XM.

Προχωρώντας δεξιά, υπάρχουν τρεις υποδοχές εισόδου HDMI και μία έξοδος HDMI για τη σύνδεση DVD, Blu-ray Disc, HD-DVD, HD-Cable ή δορυφορικά κιβώτια που έχουν δυνατότητα υψηλής ευκρίνειας / αναβάθμισης. Η έξοδος HDMI συνδέεται σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας. Το HDMI περνάει επίσης σήματα βίντεο και ήχου.

Μετακινώντας δεξιά, και στην κορυφή, υπάρχουν τρεις υποδοχές για εξωτερικούς αισθητήρες τηλεχειρισμού που χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις πολλαπλών δωματίων. Κάτω από αυτά είναι ενεργοποιητές 12 βολτ που επιτρέπουν λειτουργίες on / off με άλλα εξαρτήματα.

Προχωρώντας προς τα κάτω, υπάρχει μια έξοδος σύνθετου βίντεο οθόνης για μια δεύτερη θέση.

Συνεχίζοντας προς τα κάτω, υπάρχουν τρεις εισόδους βίντεο συνιστωσών και ένα σύνολο εξόδων βίντεο συνιστωσών. Κάθε είσοδος αποτελείται από μια κόκκινη, πράσινη και μπλε σύνδεση. Αυτές οι εισόδους περιλαμβάνουν συσκευές αναπαραγωγής DVD και άλλες συσκευές. Η έξοδος βίντεο συνιστωσών συνδέεται σε μια τηλεόραση με είσοδο βίντεο συνιστωσών.

Συνεχίζοντας δεξιά, είναι τα S-Video και Composite video και οι αναλογικές είσοδοι / έξοδοι ήχου που μπορούν να δεχτούν ένα VCR, DVD combo / VCR combo ή ένα αυτόνομο DVD recorder. Πολλοί δέκτες θα έχουν δύο ομάδες βρόχων εισόδου / εξόδου. Αν έχετε ξεχωριστή συσκευή εγγραφής DVD και βίντεο, αναζητήστε έναν δέκτη που διαθέτει δύο βρόχους σύνδεσης βίντεο. αυτό θα κάνει ευκολότερη τη διασταύρωση. Επίσης σε αυτή τη σύνδεση η ομάδα είναι οι κύριες έξοδοι S-Video και Composite video monitor. Οι συνδέσεις κεραίας ραδιοφώνου AM / FM βρίσκονται στην κορυφή αυτής της ενότητας.

Προχωρώντας προς τα δεξιά, στην κορυφή υπάρχουν δύο ομάδες αναλογικών αναλογιών μόνο για ήχο. Το κορυφαίο σετ είναι για ένα ηχητικό πικάπ. Παρακάτω παρουσιάζονται οι συνδέσεις ήχου για μια συσκευή αναπαραγωγής CD και οι συνδέσεις εισόδου και εξόδου κασετών ήχου. Η μετακίνηση προς τα κάτω είναι ένα σύνολο αναλογικών εισόδων 7.1 καναλιών για συσκευές αναπαραγωγής DVD που διαθέτουν αναπαραγωγή SACD ή / και DVD-Audio.

Η μετακίνηση προς τα δεξιά και στην κορυφή είναι ένα σύνολο συνδέσεων εξόδου 7.1 καναλιού προενίσχυσης. Περιλαμβάνεται επίσης: έξοδος γραμμής Subwoofer, για ένα Powered Subwoofer.

Η μετακίνηση προς τα κάτω είναι μια σύνδεση iPod, η οποία επιτρέπει στο iPod να συνδεθεί στον δέκτη χρησιμοποιώντας ένα ειδικό καλώδιο ή μια βάση. Παρακάτω είναι μια θύρα RS232 για τη σύνδεση του δέκτη σε έναν υπολογιστή για προηγμένες λειτουργίες ελέγχου που χρησιμοποιούνται συνήθως σε προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα τερματικά σύνδεσης ηχείων. Αυτά τα τερματικά είναι κόκκινα (θετικά) και μαύρα (αρνητικά). Αυτός ο δέκτης διαθέτει επτά σύνολα τερματικών, καθώς είναι ένας δέκτης 7.1 καναλιών.

Πάνω από τους ακροδέκτες Surround Back speaker είναι μια εξερχόμενη έξοδος εναλλασσόμενου ρεύματος.

20 από 25

Powered Subwoofer - Συνδέσεις και χειριστήρια

Φωτογραφικό παράδειγμα συνδέσεων και στοιχείων ελέγχου που μπορείτε να βρείτε σε ένα τροφοδοτημένο υπογούφερ. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Η φωτογραφία σε αυτή τη σελίδα απεικονίζει τους τύπους συνδέσεων σε ένα τυπικό τροφοδοτημένο υπογούφερ. Το υπογούφερ που χρησιμοποιείται για αυτή την εικόνα είναι ένα Klipsch Synergy Sub10.

Ξεκινώντας από το επάνω αριστερό μέρος του πίσω πλαισίου του Subwoofer, θα δείτε τον κύριο διακόπτη τροφοδοσίας. Αυτός ο διακόπτης πρέπει πάντα να είναι ενεργοποιημένος.

Κοιτάζοντας ακριβώς κάτω από το διακόπτη τροφοδοσίας, στην κάτω αριστερή γωνία βρίσκεται το καλώδιο τροφοδοσίας που συνδέει το Subwoofer με μια τυπική ηλεκτρική πρίζα τριών οδόντων.

Μετακινώντας κατά μήκος του κάτω μέρους του πίσω πίνακα, προς το κεντρικό σημείο, θα παρατηρήσετε μια σειρά συνδέσεων. Αυτές οι συνδέσεις χρησιμοποιούνται όταν δεν υπάρχει κανονική σύνδεση υπογούφερ σε επίπεδο γραμμής. Αυτές οι συνδέσεις επιτρέπουν στο χρήστη να συνδέσει τις τυπικές εξόδους ηχείων από δέκτη ή ενισχυτή στο υπογούφερ. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τις συνδέσεις εξόδου υψηλού επιπέδου στο Subwoofer, ο χρήστης μπορεί να συνδέσει το subwoofer σε ένα σύνολο από κύρια ηχεία. Χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση χαμηλής διέλευσης στο Subwoofer, ο χρήστης μπορεί να καθορίσει ποιες συχνότητες θα χρησιμοποιήσει το Subwoofer και ποιες συχνότητες το Subwoofer θα περάσει στα κύρια ηχεία.

Ακριβώς στα δεξιά των εξόδων υψηλού επιπέδου στο Subwoofer, προς τα κάτω δεξιά στην πίσω πλευρά, υπάρχουν οι τυπικές εισόδους επιπέδου γραμμής RCA. Αυτές οι είσοδοι είναι εκεί που συνδέετε την έξοδο subwoofer στον δέκτη οικιακού σας θεάτρου. Μπορείτε είτε να συνδεθείτε από μία απλή έξοδο LFE (Εφέ χαμηλής συχνότητας) (συνήθως απλώς ετικέτα Subwoofer Out ή Subwoofer Pre-out σε έναν δέκτη) είτε μια έξοδο στερεοφωνικού προενισχυτή.

Μετακινώντας τη δεξιά πλευρά του πίσω μέρους του Subwoofer, συναντάτε δύο διακόπτες. Ο διακόπτης Αυτόματη / Ενεργοποιημένη ενεργοποιεί το Subwoofer για αυτόματη ενεργοποίηση όταν ανιχνεύει ένα σήμα χαμηλής συχνότητας. Αν μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη χειροκίνητη περιστροφή του υποσυνόλου.

Πάνω από το διακόπτη αυτόματης ενεργοποίησης είναι ο διακόπτης φάσης. Αυτό επιτρέπει στο χρήστη να ταιριάζει με την κίνηση εισόδου / εξόδου του ηχείου υπογούφερ στην κίνηση εισόδου / εξόδου των υπόλοιπων ηχείων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη απόδοση μπάσων.

Προχωρώντας πάλι, θα παρατηρήσετε δύο γύρους. Ο κάτω επιλογέας είναι η ρύθμιση Χαμηλής απόστασης. Αυτό επιτρέπει στο χρήστη να καθορίσει ποιες συχνότητες θα μεταβιβαστούν στο υπογούφερ και ποιες συχνότητες σημείου θα ρυθμιστούν για να μετακινηθούν στα κύρια ή δορυφορικά ηχεία.

Τέλος, στην επάνω δεξιά πλευρά του πίσω πλαισίου βρίσκεται ο έλεγχος κέρδους. Αυτό ρυθμίζει την ένταση του υπογούφερ σε σχέση με τα άλλα ηχεία. Ωστόσο, αν ο δέκτης σας έχει επίσης ρύθμιση στάθμης υπογούφερ, είναι προτιμότερο να ρυθμίσετε τον έλεγχο κέρδους στο ίδιο το υπογούφερ στο μέγιστο ή σχεδόν στο μέγιστο και, στη συνέχεια, να ελέγχετε την πραγματική ισορροπία έντασης ήχου ανάμεσα στο υπογούφερ και τα υπόλοιπα ηχεία χρησιμοποιώντας το επίπεδο υπογούφερ έλεγχο του δέκτη σας.

21 από 25

Συνδέσεις πίσω παραθύρου του προγράμματος αναπαραγωγής DVD με έξοδο HDMI

Τύποι συνδέσεων σε συσκευή αναπαραγωγής DVD με δυνατότητες αναβάθμισης 720p / 1080i / 1080p DVD Pioneer DV-490V-S DVD - Συνδέσεις πίσω παραθύρου. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εικονογραφημένοι είναι οι τύποι συνδέσεων εξόδου ήχου και βίντεο που υπάρχουν σε συσκευές αναπαραγωγής DVD με έξοδο HDMI. Οι συνδέσεις του DVD player ενδέχεται να διαφέρουν.

Σε αυτό το παράδειγμα, ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά, είναι η σύνδεση HDMI, η οποία μπορεί να βρεθεί σε ορισμένους αναπαραγωγείς DVD Upscaling. Ένας άλλος τύπος σύνδεσης που αντικαθιστά το HDMI είναι μια σύνδεση DVI. Η σύνδεση HDMI έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει βίντεο σε καθαρή ψηφιακή μορφή σε μια HDTV εξοπλισμένη με HDMI. Επιπλέον, η σύνδεση HDMI περνά τόσο Audio όσο και Video. Αυτό σημαίνει ότι σε τηλεοράσεις με συνδέσεις HDMI, χρειάζεστε μόνο ένα καλώδιο για να περάσετε τόσο τον ήχο όσο και το βίντεο στην τηλεόραση.

Στα δεξιά της σύνδεσης HDMI Σύνδεση ψηφιακού ομοαξονικού ήχου. Πολλές συσκευές αναπαραγωγής DVD διαθέτουν τόσο ψηφιακή ομοαξονική όσο και ψηφιακή οπτική σύνδεση ήχου. Αυτό το DVD player διαθέτει μόνο ένα από αυτά. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ελέγξετε ότι η ψηφιακή σύνδεση εξόδου που υπάρχει στο DVD player σας είναι επίσης διαθέσιμη στο δέκτη AV.

Έπειτα, προσφέρονται τρεις τύποι συνδέσεων εξόδου βίντεο: Ακριβώς κάτω από την έξοδο ψηφιακού ομοαξονικού ήχου είναι η έξοδος S-Video. Οι εξόδους Component Video βρίσκονται στα δεξιά της εξόδου S-Video. Αυτή η έξοδος αποτελείται από συνδέσεις κόκκινου, πράσινου και μπλε. Αυτές οι υποδοχές συνδέονται στον ίδιο τύπο υποδοχών σε τηλεόραση, βιντεοπροβολέα ή δέκτη AV. Η κίτρινη σύνδεση είναι η Composite ή η τυπική αναλογική έξοδος βίντεο.

Τέλος, στην άκρα δεξιά, είναι οι αναλογικές συνδέσεις εξόδου στερεοφωνικού ήχου, μία για το αριστερό κανάλι και μία για το δεξιό κανάλι. Αυτή η σύνδεση είναι χρήσιμη για όσους δεν διαθέτουν οικιακό κινηματογράφο ή έχουν μόνο τηλεόραση με είσοδο στερεοφωνικού ήχου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ένας τύπος σύνδεσης που δεν διαθέτει ένα DVD Player είναι μια σύνδεση εξόδου κεραίας / καλωδίου RF. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή αναπαραγωγής DVD με μια παλαιότερη τηλεόραση που δεν μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε από τις συνδέσεις ήχου ή βίντεο που εμφανίζονται παραπάνω, πρέπει να αγοράσετε μια πρόσθετη συσκευή, που ονομάζεται διαμορφωτής RF , που μπορεί να μετατρέψει την τυπική έξοδο ήχου και βίντεο από το DVD player σε ένα σήμα RF, το οποίο μπορεί να περάσει στη σύνδεση κεραίας / καλωδίου σε μια παλαιότερη τηλεόραση.

Ελέγξτε τις τρέχουσες κορυφαίες επιλογές μου για τυποποιημένους και αναβαθμισμένους παίκτες DVD

22 από 25

Συνήθεις συνδέσεις πίσω πλαισίου DVD εγγραφής DVD

LG RC897T Συσκευή εγγραφής DVD Combo VCR - Πίσω όψη. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εικονογραφημένοι είναι οι τύποι συνδέσεων εισόδου / εξόδου ήχου / εικόνας που μπορούν να βρεθούν σε μια τυπική συσκευή εγγραφής DVD. Η συσκευή εγγραφής μπορεί να έχει πρόσθετες συνδέσεις.

Σε αυτό το παράδειγμα, στην αριστερή άκρη του πίσω πλαισίου, είναι η σύνδεση βρόχου RF. Η είσοδος RF επιτρέπει τη σύνδεση μιας κεραίας, καλωδίου ή δορυφορικού κουτιού στο DVD recorder για να επιτρέπεται η εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω του ενσωματωμένου δέκτη του DVD recorder. Ωστόσο, η σύνδεση εξόδου RF είναι συνήθως μια σύνδεση pass-through μόνο. Με άλλα λόγια, πρέπει να έχετε συνδέσει το DVD recorder με την τηλεόρασή σας μέσω των συνδέσεων εξόδου Component, S-Video ή Composite Video για να προβάλετε ένα DVD. Αν η τηλεόρασή σας δεν διαθέτει αυτές τις συνδέσεις, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν διαμορφωτή RF για να δείτε τα εγγεγραμμένα DVD σας.

Ακριβώς δεξιά είναι μια σύνδεση εισόδου καλωδίου πομπού IR.

Συνεχίζοντας να κινούνται δεξιά είναι οι ψηφιακές οπτικές και ψηφιακές ομοαξονικές εξόδους ήχου. Αυτές είναι οι συνδέσεις που χρειάζεστε για να συνδέσετε τη συσκευή εγγραφής DVD στον δέκτη AV για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ήχο surround Dolby Digital ή / και DTS. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε σύνδεση, ανάλογα με τον τύπο ψηφιακής σύνδεσης ήχου που διαθέτετε στον δέκτη AV.

Από αριστερά προς τα δεξιά, στην επάνω σειρά, είναι η έξοδος βίντεο συνιστωσών, που αποτελείται από πράσινες, μπλε και κόκκινες υποδοχές. Αυτά τα καλώδια συνδέονται στον ίδιο τύπο υποδοχών σε τηλεόραση, βιντεοπροβολέα ή δέκτη AV.

Ακριβώς κάτω από τις εξόδους Component Video είναι οι τυπικές εξόδους S-video και AV. Οι υποδοχές κόκκινου και λευκού είναι αναλογικές στερεοφωνικές συνδέσεις. Αν έχετε δέκτη που δεν διαθέτει ψηφιακή σύνδεση ήχου, οι αναλογικές στερεοφωνικές συνδέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόσβαση στο ηχητικό σήμα από το DVD recorder κατά την αναπαραγωγή DVD.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Συνθέσεις σύνθετου σήματος, S-Video ή Συνιστωσών βίντεο για να αποκτήσετε πρόσβαση στο σήμα αναπαραγωγής βίντεο από τη συσκευή εγγραφής DVD. Το στοιχείο είναι η καλύτερη επιλογή, το δευτερόλεπτο S-Video και στη συνέχεια το Composite.

Προχωρώντας προς τα δεξιά, είναι οι συνδέσεις εισόδου ήχου και βίντεο, οι οποίες αποτελούνται από τις συνδέσεις κόκκινου και λευκού στερεοφωνικού ήχου, καθώς και από επιλογή Composite ή S-Video. Ορισμένες συσκευές εγγραφής DVD έχουν περισσότερες από μία ομάδα αυτών των συνδέσεων. Οι περισσότερες συσκευές εγγραφής DVD διαθέτουν επίσης ένα πρόσθετο σύνολο συνδέσεων στον μπροστινό πίνακα, για ευκολότερη πρόσβαση για βιντεοκάμερες. Οι περισσότερες συσκευές εγγραφής DVD έχουν επίσης μια είσοδο DV τοποθετημένη και στην πρόσοψη. Η είσοδος DV δεν απεικονίζεται εδώ.

Επίσης, ελέγξτε τις Συχνές Ερωτήσεις του DVD Recorder μου και τις Top επιλογές εγγραφής DVD .

23 από 25

Συσκευές σύνδεσης πίσω παραθύρου του προγράμματος αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray

Παράδειγμα φωτογραφίας για συνδέσεις και στοιχεία ελέγχου που μπορείτε να βρείτε σε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στις συνδέσεις που μπορείτε να βρείτε σε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc. Λάβετε υπόψη ότι όλες αυτές οι συνδέσεις δεν παρέχονται σε όλους τους Blu-ray Disc players και οι συνδέσεις που παρέχονται δεν είναι απαραίτητα διευθετημένες όπως παρουσιάζονται σε αυτό το παράδειγμα φωτογραφίας. Επίσης, από το 2013, απαιτείται όλες οι αναλογικές συνδέσεις βίντεο να αφαιρεθούν από τους νέους δίσκους Blu-ray Disc και, σε πολλές περιπτώσεις, αν και δεν απαιτείται, ορισμένοι κατασκευαστές επιλέγουν επίσης να αφαιρέσουν τις αναλογικές συνδέσεις ήχου.

Πριν αγοράσετε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, λάβετε υπόψη τις συνδέσεις που είναι διαθέσιμες στην τηλεόρασή σας ή / και στο δέκτη οικιακού κινηματογράφου, έτσι ώστε να είστε σε θέση να ταιριάζει καλύτερα με το σύστημα Blu-ray Disc player.

Ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά του παραδείγματος φωτογραφιών που παρέχεται εδώ, είναι αναλογικές έξοδοι καναλιών 5.1 / 7.1, οι οποίες περιλαμβάνονται κυρίως σε παίκτες υψηλότερου επιπέδου. Αυτές οι συνδέσεις παρέχουν πρόσβαση σε αποκωδικοποιητές ήχου surround surround Dolby ( TrueHD , Digital ) και DTS ( HD Master Audio , Core ) και έξοδο ήχου PCM χωρίς πολυεκπομπές του Blu-ray player που εμφανίζεται εδώ. Αυτό είναι χρήσιμο όταν διαθέτετε δέκτη οικιακού κινηματογράφου που δεν διαθέτει ψηφιακή οπτική / ομοαξονική ή είσοδο εισόδου ήχου HDMI, αλλά μπορεί να φιλοξενήσει αναλογικά σήματα εισόδου ήχου 5.1 ή 7.1 καναλιών.

Επιπλέον, ακριβώς στα δεξιά των έξοδοι αναλογικού ήχου 5.1 / 7.1 καναλιών είναι ένα σύνολο εξειδικευμένων στερεοφωνικών εξόδων ήχου 2 καναλιών. Αυτό παρέχεται όχι μόνο για όσους δεν διαθέτουν δέκτες οικιακού κινηματογράφου με δυνατότητα αναπαραγωγής surround ή για συσκευές που προτιμούν επιλογή εξόδου ήχου 2 καναλιών κατά την αναπαραγωγή κανονικών CD μουσικής. Μερικοί παίκτες παρέχουν αποκλειστικούς μετατροπείς ψηφιακού σε αναλογικό για αυτήν την επιλογή εξόδου. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι αναλογικές έξοδοι δύο καναλιών μπορούν να συνδυαστούν με τις έξοδοι αναλογικών καναλιών 5.1 / 7.1 - με άλλα λόγια, θα χρησιμοποιούσατε τις μπροστινές αριστερές / δεξίες εξόδους των συνδέσεων καναλιών 5.1 / 7.1 για δύο -αναλογική αναπαραγωγή ήχου καναλιού.

Οι μετακινήσεις στα δεξιά των συνδέσεων εξόδου αναλογικού ήχου είναι και οι δύο ψηφιακές ομοαξονικές και ψηφιακές οπτικές συνδέσεις ήχου. Ορισμένοι δίσκοι Blu-ray Disc έχουν και τις δύο αυτές συνδέσεις και άλλοι μπορούν να προσφέρουν μόνο ένα από αυτά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε σύνδεση, ανάλογα με τον δέκτη σας. Ωστόσο, αν ο δέκτης σας έχει αναλογικές εισόδους 5.1 / 7.1 καναλιών ή πρόσβαση ήχου HDMI, προτιμάτε.

Στη συνέχεια υπάρχουν δύο επιλογές αναλογικής εξόδου βίντεο. Η κίτρινη σύνδεση είναι η Composite ή η τυπική αναλογική έξοδος βίντεο. Η άλλη επιλογή εξόδου που εμφανίζεται είναι η έξοδος Component Video. Αυτή η έξοδος αποτελείται από συνδέσεις κόκκινου, πράσινου και μπλε. Αυτές οι υποδοχές συνδέονται στον ίδιο τύπο υποδοχών σε τηλεόραση, βιντεοπροβολέα ή δέκτη AV.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε την έξοδο σύνθετου βίντεο εάν έχετε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, καθώς θα εκπέμπει βίντεο μόνο σε τυπική ανάλυση 480i. Επίσης, ενώ οι συνδέσεις βίντεο συνιστωσών ενδέχεται να εκπέμπουν ανάλυση μέχρι 1080i για αναπαραγωγή δίσκων Blu-ray ( δείτε εξαιρέσεις ), μπορούν να εκπέμπουν μόνο 480p για DVD. Η σύνδεση εξόδου HDMI είναι απαραίτητη για την προβολή Blu-ray σε 1080p και τυπικά DVD σε επιλεγμένα 720p / 1080i ή 1080p.

Ακολουθεί η θύρα Ethernet (LAN). Αυτό επιτρέπει τη σύνδεση με ένα δρομολογητή Internet υψηλής ταχύτητας για πρόσβαση στο περιεχόμενο Προφίλ 2.0 (BD-Live) που σχετίζεται με ορισμένους δίσκους Blu-ray, το περιεχόμενο διαδικτυακής ροής από υπηρεσίες, όπως το Netflix, καθώς και άμεση λήψη ενημερώσεων υλικολογισμικού.

Η μετακίνηση προς τα δεξιά είναι μια θύρα USB, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση μιας μονάδας flash USB και, σε ορισμένες περιπτώσεις, επιτρέπει τη σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου, iPod με αρχεία ήχου, φωτογραφιών ή βίντεο ή εξωτερικό προσαρμογέα USB WiFi - ανατρέξτε στην ενότητα το δικό σας εγχειρίδιο χρήστη του Blu-ray Disc player για λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια, είναι η σύνδεση HDMI. Από όλες τις συνδέσεις που εμφανίζονται μέχρι τώρα, η σύνδεση HDMI είναι αυτή που περιλαμβάνεται σε όλους τους Blu-ray Disc players.

Το HDMI σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις εικονογραφημένες 720p, 1080i, 1080p εικόνες από τυπικά εμπορικά DVD. Επιπλέον, η σύνδεση HDMI περνά τόσο Audio όσο και Video (τόσο 2D όσο και 3D ανάλογα με τη συσκευή αναπαραγωγής). Αυτό σημαίνει ότι σε τηλεοράσεις με συνδέσεις HDMI χρειάζεστε μόνο ένα καλώδιο για να περάσετε τόσο τον ήχο όσο και το βίντεο στην τηλεόραση ή μέσω ενός δέκτη HDMI με δυνατότητα πρόσβασης βίντεο και ήχου HDMI. Αν η τηλεόρασή σας διαθέτει είσοδο DVI-HDCP αντί για HDMI, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο προσαρμογέα HDMI σε DVI για να συνδέσετε τη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc με την τηλεόραση HDTV εξοπλισμένη με DVI, ωστόσο, το DVI περνάει μόνο βίντεο, απαιτείται.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι μερικοί παίκτες 3D Blu-ray Disc μπορεί να έχουν δύο εξόδους HDMI. Για περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε το άρθρο μου: Σύνδεση ενός Blu-ray Player 3D Blu-ray με δύο HDMI Outs σε έναν δέκτη Home Theater χωρίς 3D .

Μια τελευταία επιλογή σύνδεσης (που εμφανίζεται στο παραπάνω παράδειγμα φωτογραφίας) που είναι διαθέσιμη σε έναν επιλεγμένο αριθμό Blu-ray Disc players είναι η συμπερίληψη μιας ή δύο εισόδων HDMI. Για μια πρόσθετη φωτογραφία και λεπτομερή εξήγηση σχετικά με το γιατί ένας δίσκος Blu-ray μπορεί να έχει επιλογή εισόδου HDMI, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Γιατί ορισμένοι παίκτες δίσκων Blu-ray έχουν εισόδους HDMI;

24 από 25

Διακόπτης HDMI

Monoprice Blackbird 4K Pro 3x1 Διακόπτης HDMI®. Εικόνες που παρέχονται από το Monoprice

Στην εικόνα που απεικονίζεται παραπάνω είναι ένας Switcher HDMI 4 εισόδου / εξόδου. Εάν έχετε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας που διαθέτει μόνο μία σύνδεση HDMI, θα χρειαστείτε ένα διακόπτη HDMI για να συνδέσετε πολλά εξαρτήματα με εξόδους HDMI στην τηλεόρασή σας. Τα στοιχεία πηγής που διαθέτουν έξοδο HDMI περιλαμβάνουν συσκευές αναπαραγωγής DVD Upscaling, δίσκους Blu-ray Disc και HD-DVD, καλώδια υψηλής ευκρίνειας και δορυφορικά κιβώτια HD. Επιπλέον, τα νεότερα συστήματα παιχνιδιών ενδέχεται να έχουν εξόδους HDMI που μπορούν να συνδεθούν σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας.

Η εγκατάσταση ενός Switcher HDMI είναι αρκετά απλή: Απλώς συνδέστε τη σύνδεση εξόδου HDMI από το εξάρτημα πηγής σε μία από τις υποδοχές εισόδου του διακόπτη και στη συνέχεια συνδέστε την έξοδο HDMI του Switcher στην είσοδο HDMI σε μια HDTV.

Συγκρίνετε Τιμές σε Switches HDMI στο Amazon.com, καθώς και τις τρέχουσες HDMI Switcher Top επιλογές μου .

25 από 25

Ρυθμιστής RF

RCA Compact RF Modulator (CRF907R). Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Amazon.com

Εικόνα παραπάνω είναι διαμορφωτής RF. Αν έχετε μια παλαιότερη τηλεόραση που έχει μόνο σύνδεση καλωδίου / κεραίας, θα χρειαστείτε διαμορφωτή RF για να συνδέσετε μια συσκευή αναπαραγωγής DVD ή μια συσκευή εγγραφής DVD στην τηλεόραση.

Η λειτουργία ενός διαμορφωτή RF είναι απλή. Ο διαμορφωτής RF μετατρέπει την έξοδο βίντεο (ή / και ήχου) ενός DVD player (ή βιντεοκάμερας ή βιντεοπαιχνιδιών) σε ένα σήμα καναλιού 3/4 που είναι συμβατό με την είσοδο κεραίας ή καλωδίου της τηλεόρασης.

Υπάρχουν πολλοί διαμορφωτές RF, αλλά όλα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Το κύριο χαρακτηριστικό ενός διαμορφωτή RF είναι ότι το καθιστά ιδανικό για χρήση με το DVD είναι η ικανότητα να δέχεται τις τυπικές εξόδους ήχου / εικόνας ενός DVD player και την είσοδο του καλωδίου (ακόμη και μέσω ενός VCR) ταυτόχρονα.

Η εγκατάσταση ενός διαμορφωτή RF είναι αρκετά απλή:

Πρώτα: Συνδέστε την έξοδο καλωδιακής τηλεόρασης / βίντεο στη σύνδεση εισόδου καλωδίου του διαμορφωτή RF και του DVD player στις εισόδους AV (κόκκινο, λευκό και κίτρινο ή κόκκινο, λευκό και S-video) του διαμορφωτή RF.

Δεύτερον: Συνδέστε ένα τυπικό καλώδιο RF από το διαμορφωτή RF στην τηλεόρασή σας.

Τρίτον: Επιλέξτε είτε την έξοδο του καναλιού 3 ή 4 στο πίσω μέρος του RF διαμορφωτή.

Τέταρτον: Ενεργοποιήστε την τηλεόραση και ο διαμορφωτής RF ανιχνεύει αυτόματα την είσοδο καλωδίου για την τηλεόραση. Όταν θέλετε να παρακολουθήσετε τη συσκευή αναπαραγωγής DVD, απλώς τοποθετήστε την τηλεόραση στο κανάλι 3 ή 4, ενεργοποιήστε την συσκευή αναπαραγωγής DVD και ο διαμορφωτής RF θα εντοπίσει αυτόματα τη συσκευή αναπαραγωγής DVD και θα εμφανίσει την ταινία σας. Όταν απενεργοποιείτε τη συσκευή αναπαραγωγής DVD, ο διαμορφωτής RF θα πρέπει να επανέλθει στην κανονική προβολή της τηλεόρασης.

Για μια οπτική παρουσίαση των παραπάνω διαδικασιών, ελέγξτε επίσης το βήμα-βήμα μου για τη σύνδεση και τη χρήση ενός διαμορφωτή RF. Περισσότερο "