Πώς να χρησιμοποιήσετε το Dock στο iOS 11

Η Βάση στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης του iPad ήταν πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε εύκολη πρόσβαση στις αγαπημένες σας εφαρμογές. Στο iOS 11 , η βάση είναι πολύ πιο ισχυρή. Εξακολουθεί να σας επιτρέπει να εκκινήσετε εφαρμογές, αλλά τώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν από κάθε εφαρμογή και να την χρησιμοποιήσετε για πολλαπλές εργασίες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Dock στο iOS 11.

Ανακάλυψη της βάσης ενώ βρίσκεστε σε εφαρμογές

Η βάση είναι πάντα παρούσα στην αρχική οθόνη του iPad σας, αλλά ποιος θέλει να επιστρέψει στην αρχική οθόνη κάθε φορά που θέλετε να ξεκινήσετε μια εφαρμογή; Ευτυχώς, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Dock ανά πάσα στιγμή, από οποιαδήποτε εφαρμογή. Δείτε πώς:

Πώς να προσθέσετε εφαρμογές και να καταργήσετε εφαρμογές από το Dock στο iOS 11

Από τη στιγμή που το Dock χρησιμοποιείται για την εκκίνηση εφαρμογών, ίσως θέλετε να διατηρήσετε εκεί τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σας για εύκολη πρόσβαση. Στις συσκευές iPad με οθόνες 9,7 και 10,5 ιντσών , μπορείτε να βάλετε μέχρι και 13 εφαρμογές στη βάση σας. Στο iPad Pro, μπορείτε να προσθέσετε μέχρι 15 εφαρμογές χάρη στην οθόνη 12,9 ιντσών. Το iPad mini, με την μικρότερη οθόνη του, φιλοξενεί μέχρι και 11 εφαρμογές.

Η προσθήκη εφαρμογών στη βάση είναι εξαιρετικά απλή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Αγγίξτε παρατεταμένα την εφαρμογή που θέλετε να μετακινήσετε.
  2. Συνεχίστε να κρατάτε πατημένο μέχρι να αρχίσουν να τινάσσονται όλες οι εφαρμογές στην οθόνη.
  3. Σύρετε την εφαρμογή προς τα κάτω στην αποβάθρα.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα για να αποθηκεύσετε τη νέα διάταξη εφαρμογών.

Όπως ίσως φανταστείτε, η κατάργηση των εφαρμογών από το Dock είναι εξίσου εύκολη:

  1. Αγγίξτε παρατεταμένα την εφαρμογή που θέλετε να τραβήξετε από την βάση μέχρι να αρχίσει να τρέμει.
  2. Μεταφέρετε την εφαρμογή από το Dock σε μια νέα θέση.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα.

Διαχείριση Προτεινόμενων και Πρόσφατων Εφαρμογών

Ενώ μπορείτε να επιλέξετε ποιες εφαρμογές βρίσκονται στην αποβάθρα σας, δεν μπορείτε να τις ελέγξετε όλες. Στο τέλος της αποβάθρας υπάρχει μια κάθετη γραμμή και τρεις εφαρμογές στα δεξιά της (αν είστε χρήστης Mac, αυτό θα φαίνεται εξοικειωμένο). Αυτές οι εφαρμογές τοποθετούνται αυτόματα από το ίδιο το iOS. Αντιπροσωπεύουν πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές και προτεινόμενες εφαρμογές τις οποίες πιστεύει ότι το iOS ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια. Αν προτιμάτε να μην βλέπετε αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε με:

  1. Πατώντας Ρυθμίσεις .
  2. Πατώντας Γενικά .
  3. Πατώντας Multitasking & Dock .
  4. Μετακινώντας το ρυθμιστικό Εμφάνιση προτεινόμενων και Πρόσφατων εφαρμογών σε off / white.

Πρόσβαση σε πρόσφατα αρχεία χρησιμοποιώντας μια συντόμευση

Η εφαρμογή "Αρχεία" που είναι ενσωματωμένη στο iOS 11 σάς επιτρέπει να περιηγείστε στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο iPad σας, στο Dropbox και αλλού. Χρησιμοποιώντας το Dock, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα πρόσφατα χρησιμοποιούμενα αρχεία χωρίς να ανοίξετε ακόμη την εφαρμογή. Δείτε πώς:

  1. Αγγίξτε παρατεταμένα την εφαρμογή " Αρχεία " στο Dock. Αυτό είναι δύσκολο. κρατήστε πάρα πολύ και οι εφαρμογές αρχίζουν να τινάξουν σαν να πρόκειται να μετακινηθούν. Αφήστε πάρα πολύ γρήγορα και τίποτα δεν συμβαίνει. Θα πρέπει να δουλέψουμε μια βρύση περίπου δύο δευτερολέπτων.
  2. Εμφανίζεται ένα παράθυρο που εμφανίζει μέχρι τέσσερα αρχεία που ανοίχτηκαν πρόσφατα. Πατήστε ένα για να το ανοίξετε.
  3. Για να δείτε περισσότερα αρχεία, πατήστε Εμφάνιση Περισσότερα .
  4. Κλείστε το παράθυρο πατώντας αλλού στην οθόνη.

Πώς να κάνετε Multitask στο iPad: Προβολή διαχωρισμού

Πριν από την iOS 11, το multitasking στο iPad και στο iPhone έλαβε τη μορφή της δυνατότητας να εκτελούνται στο παρασκήνιο ορισμένες εφαρμογές, όπως αυτές που παίζουν μουσική, ενώ κάνετε κάτι άλλο στο προσκήνιο. Στο iOS 11, μπορείτε να προβάλετε, να εκτελέσετε και να χρησιμοποιήσετε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα με μια λειτουργία που ονομάζεται Διαίρεση διαίρεσης. Εδώ πρέπει να κάνετε:

  1. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο εφαρμογές βρίσκονται στο Dock.
  2. Ανοίξτε την πρώτη εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  3. Ενώ βρίσκεστε σε αυτήν την εφαρμογή, σύρετε προς τα επάνω για να αποκαλύψετε το Dock.
  4. Σύρετε τη δεύτερη εφαρμογή από τη βάση και προς το αριστερό ή το δεξί άκρο της οθόνης.
  5. Όταν η πρώτη εφαρμογή μετακινηθεί στην άκρη και ανοίξει ένας χώρος για τη δεύτερη εφαρμογή, αφαιρέστε το δάχτυλό σας από την οθόνη και αφήστε τη δεύτερη εφαρμογή να τοποθετηθεί στη θέση της.
  6. Με τις δύο εφαρμογές στην οθόνη, μετακινήστε το διαχωριστικό μεταξύ τους για να ελέγξετε πόση οθόνη χρησιμοποιεί κάθε εφαρμογή.

Για να επιστρέψετε σε μια ενιαία εφαρμογή στην οθόνη, απλώς σύρετε το διαιρέτη στη μία πλευρά ή στην άλλη. Η εφαρμογή που μετακινείτε προς τα έξω θα κλείσει.

Ένα πολύ δροσερό πράγμα που επιτρέπει η λειτουργία πολλαπλών διευθύνσεων Split View είναι να διατηρείτε ταυτόχρονα δύο εφαρμογές που λειτουργούν ταυτόχρονα στον ίδιο "χώρο". Για να δείτε αυτό σε δράση:

  1. Ανοίξτε δύο εφαρμογές χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα.
  2. Κάντε διπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα για να εμφανιστεί ο διακόπτης εναλλαγής εφαρμογών.
  3. Παρατηρήστε ότι οι δύο εφαρμογές που μόλις ανοίξατε την ίδια οθόνη εμφανίζονται μαζί σε αυτήν την προβολή. Όταν αγγίξετε αυτό το παράθυρο, επιστρέφετε στην ίδια κατάσταση, και οι δύο εφαρμογές είναι ανοιχτές ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδυάσετε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε μαζί και μετά να εναλλάσσετε τα ζεύγη αυτά κατά την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών.

Πώς να κάνετε Multitask στο iPad: Slide Over

Ένας άλλος τρόπος να τρέχετε πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα ονομάζεται Πίσω. Σε αντίθεση με το Split View, το Slide Over βάζει μία εφαρμογή στην κορυφή της άλλης και δεν τα συνδυάζει μαζί. Στην προβολή διαφανειών, το κλείσιμο μιας εφαρμογής κλείνει τη λειτουργία "Slide Over" και δεν δημιουργεί το αποθηκευμένο "διάστημα" που κάνει η προβολή διαχωρισμού. Για να χρησιμοποιήσετε το Slide Over:

  1. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο εφαρμογές βρίσκονται στο Dock.
  2. Ανοίξτε την πρώτη εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  3. Ενώ βρίσκεστε σε αυτήν την εφαρμογή, σύρετε προς τα επάνω για να αποκαλύψετε το Dock.
  4. Μεταφέρετε τη δεύτερη εφαρμογή από την αποβάθρα προς το κέντρο της οθόνης και, στη συνέχεια, αποθέστε την.
  5. Η δεύτερη εφαρμογή ανοίγει σε μικρότερο παράθυρο στην άκρη της οθόνης.
  6. Μετατροπή προβολής διαλογής σε διαχωρισμό με μετακίνηση προς τα επάνω στο επάνω μέρος του παραθύρου διαφάνειας.
  7. Κλείστε το παράθυρο Slide Over, σύροντάς το από την άκρη της οθόνης.

Πώς να σύρετε και να ρίξετε μεταξύ των εφαρμογών

Το Dock σας επιτρέπει επίσης να μεταφέρετε και να αποθέσετε κάποιο περιεχόμενο μεταξύ ορισμένων εφαρμογών . Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι συναντάτε ένα πέρασμα κειμένου σε έναν ιστότοπο που θέλετε να αποθηκεύσετε. Μπορείτε να το σύρετε σε άλλη εφαρμογή και να το χρησιμοποιήσετε εκεί. Δείτε πώς:

  1. Βρείτε το περιεχόμενο που θέλετε να σύρετε σε άλλη εφαρμογή και επιλέξτε το .
  2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο αυτό το περιεχόμενο ώστε να γίνει κινητό.
  3. Αποκαλύψτε την αποβάθρα πατώντας τα πάνω ή χρησιμοποιώντας ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο.
  4. Σύρετε το επιλεγμένο περιεχόμενο σε μια εφαρμογή στη βάση και κρατήστε το περιεχόμενο εκεί μέχρι να ανοίξει η εφαρμογή.
  5. Σύρετε το περιεχόμενο στη θέση στην εφαρμογή όπου θέλετε, αφαιρέστε το δάχτυλό σας από την οθόνη και το περιεχόμενο θα προστεθεί στην εφαρμογή.

Γρήγορη εναλλαγή εφαρμογών με χρήση πληκτρολογίου

Εδώ είναι μια συμβουλή μπόνους. Δεν βασίζεται αυστηρά στη χρήση του Dock, αλλά σας βοηθά να αλλάζετε γρήγορα μεταξύ εφαρμογών με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το Doc. Εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο που είναι συνδεδεμένο στο iPad, μπορείτε να εμφανίσετε ένα μενού εναλλαγής εφαρμογών (παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στα macOS και στα Windows), με:

  1. Πατώντας ταυτόχρονα την εντολή Command ) + Tab .
  2. Μετακινώντας τη λίστα των εφαρμογών χρησιμοποιώντας τα αριστερά και δεξιά βέλη ή κάνοντας πάλι κλικ στην καρτέλα ενώ κρατάτε πατημένο το Command .
  3. Για να ξεκινήσετε μια εφαρμογή, επιλέξτε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο και, στη συνέχεια, αποδεσμεύστε και τα δύο πλήκτρα.