Κλειδί συντομεύσεων Microsoft Word

Μετατρέψτε γρήγορα το κείμενο σε κεφαλαίο

Όταν εργάζεστε σε ένα έγγραφο του Microsoft Word , είναι απογοητευτικό να πληκτρολογήσετε ένα τμήμα κειμένου μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι πολλά ή όλα θα πρέπει να είναι κεφαλαία. Αντί να χρειάζεται να το επανατυπώσετε, το Word καθιστά απλό να αλλάξει αυτόματα κάποιο ή όλο το κείμενο σε μια διαφορετική περίπτωση, όπως όλα τα ανώτατα όρια.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αλλάξετε την περίπτωση κειμένου στο Word ανάλογα με την έκδοση που χρησιμοποιείτε, αλλά μόνο μία από αυτές σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου για να αλλάξετε αμέσως την περίπτωση του επισημασμένου κειμένου.

Κλειδί συντόμευσης MS Word

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αλλάξετε το επισημασμένο κείμενο σε όλα τα ανώτατα όρια είναι να επισημάνετε το κείμενο και στη συνέχεια να πατήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Shift + F3 . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ctrl + A για να επισημάνετε όλο το κείμενο στη σελίδα.

Μπορεί να χρειαστεί να πατήσετε το συνδυασμό συντόμευσης μερικές φορές επειδή το κείμενο στο έγγραφο μπορεί να είναι σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, όπως η περίπτωση φράσης ή όλα τα πεζά. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί με το Word 2016, το 2013, το 2010 και το 2007. Στο Office 365 Word, επισημάνετε το κείμενο και επιλέξτε Μορφή > Αλλαγή θήκης και επιλέξτε Υψηλότητα από το αναπτυσσόμενο παράθυρο.

Ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να κάνετε αυτό είναι μέσα από την καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας. Στην ενότητα Γραμματοσειρά υπάρχει ένα εικονίδιο Αλλαγή υποθέματος το οποίο εκτελεί την ίδια ενέργεια σε επιλεγμένο κείμενο. Σε παλαιότερες εκδόσεις του Word, αυτό βρίσκεται συνήθως στο μενού Μορφή .

Δεν διαθέτετε το Microsoft Word;

Αν και είναι απλό να το κάνετε αυτό στο Microsoft Word, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Word για να αλλάξετε το κείμενο σε όλα τα ανώτατα όρια. Υπάρχουν πολλές online υπηρεσίες που εκτελούν την ίδια λειτουργία.

Για παράδειγμα, το Convert Case είναι ένας ιστότοπος όπου επικολλάτε το κείμενό σας στο πεδίο κειμένου και επιλέγετε από μια ποικιλία περιπτώσεων. Επιλέξτε από κεφαλαία, πεζά, περίπτωση πρότασης, κεφαλαία περίπτωση, εναλλασσόμενη περίπτωση, περίπτωση τίτλου και αντίστροφη περίπτωση. Μετά τη μετατροπή, κατεβάζετε το κείμενο και επικολλήστε το όπου το χρειάζεστε.