Οι κόκκινες σημαίες μπορεί να είναι απάτη στο Διαδίκτυο

Φαίνεται ότι δεν μπορείτε να γυρίσετε χωρίς να συναντήσετε κάποιο είδος Internet Scam αυτές τις μέρες. Οι απατεώνες αποθαρρύνουν τους ανθρώπους με αυξημένη αποτελεσματικότητα, οι τακτικές και οι μέθοδοι τους εξελίχθηκαν και εξελίσσονται όλο και περισσότερο.

Οι απατεώνες συνεχώς μαθαίνουν από τα λάθη τους. Εάν μια συγκεκριμένη τακτική ή μέθοδος τους αποφέρει ανταμοιβές, τότε το κρατούν και προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση, αν δεν το πετάξουν έξω και θα επικεντρωθούν σε αυτό που δουλεύει. Μετά από πολλά χρόνια αυτής της επαναληπτικής διαδικασίας, εμφανίζονται μερικές ισχυρές απάτες.

Όσο αρκετοί άνθρωποι πέφτουν για αυτές τις απάτες, οι απατεώνες θα παραμείνουν στην επιχείρηση και ο κύκλος συνεχίζεται.

Ακόμη και με όλες τις εξαιρετικά εκλεπτυσμένες απάτες εκεί έξω, παραμένουν κάποια κοινά στοιχεία μεταξύ τους που θα πρέπει να προκαλέσουν πνευματικές κόκκινες σημαίες να εμφανιστούν και να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε μια απάτη σε εξέλιξη.

Εδώ είναι 6 κόκκινες σημαίες που μπορεί να δηλώνει ότι κάποιος προσπαθεί να σας απάτη Online:

1. Η γλώσσα δεν είναι αρκετά σωστή

Δεδομένης της παγκόσμιας φύσης του Διαδικτύου, οι απάτες μπορούν να προέλθουν από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου.

Ευτυχώς για πιθανά θύματα απάτης, μία από τις μεγαλύτερες ενδείξεις που πρόκειται να εξαπατήσετε είναι το γεγονός ότι όποιος προσπαθεί να σας εξαπατήσει δεν έχει ισχυρή εντολή στη γλώσσα της χώρας στην οποία προσπαθούν να σας απατούν.

Μπορεί να έχουν πιστό επιστολόχαρτο και το τέλεια επεξεργασμένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απάτη τους μπορεί να φανεί εξαιρετικά αξιόπιστο αλλά η κακή χρήση της γραμματικής καταστρέφει την ψευδαίσθηση και ελπίζουμε ότι σας συμβουλεύει ότι κάτι είναι λάθος επειδή γνωρίζετε ότι μια μεγάλη τράπεζα με μεγάλη φήμη δεν θα είχε βασικά προβλήματα γραμματικής σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σε χιλιάδες πελάτες της.

Αν η γλώσσα είναι απενεργοποιημένη με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση και να αναζητήσετε άλλες κόκκινες σημαίες που θα επιβεβαιώνουν τις υποψίες σας.

2. Πρέπει να επιβεβαιώσουν ορισμένες προσωπικές πληροφορίες

Οι απατεώνες χρειάζονται τα προσωπικά σας στοιχεία και θα πουν ή θα κάνουν σχεδόν τίποτα για να το αποκτήσουν. Αν το ζήτησαν απλά, τότε θα μπορούσατε να πείτε αμέσως όχι. Οι απατεώνες γνωρίζουν αυτό το γεγονός και συχνά χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους για να αποσπάσουν τις πληροφορίες.

Προκειμένου να παρακάμψετε τους μηχανισμούς πνευματικής άμυνας, οι απατεώνες θα σας πω συχνά ότι έχουν ήδη τις πληροφορίες σας και απλά χρειάζονται να το "επιβεβαιώσετε" γι 'αυτούς. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι μόνο ένας κυκλικός τρόπος απόκτησης των πληροφοριών που θέλουν από εσάς μέσω της εξαπάτησης.

Μπορεί επίσης να σας πουν κάτι που ξέρουν ότι είναι λανθασμένο, για να τους δώσετε τις σωστές πληροφορίες. Αυτό που πραγματικά κάνουν είναι ακριβώς να σας δώσει ένα κομμάτι των πληροφοριών, έτσι ώστε να τους δώσετε τις πραγματικές πληροφορίες.

Για παράδειγμα, ο απατεώνας μπορεί να δηλώσει ότι είστε John Doe με αριθμό κοινωνικής ασφάλισης 123-45-6789 και εσείς, γνωρίζοντας ότι ενώ είστε ο John Doe, ότι ο αριθμός σας κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι αυτό που είπε ότι είναι, μπορεί να μπουν στον πειρασμό να να τα διορθώσετε, παρέχοντάς τους έτσι τον πραγματικό σας αριθμό κοινωνικής ασφάλισης.

3. Το Deal φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό

Ένα PlayStation 4 για $ 50; Ένα iPad για $ 20; Εάν η συμφωνία ακούγεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια, τότε είναι πιθανώς μια απάτη. Κάνετε την εργασία σας, τις λέξεις και τις φράσεις της Google που χρησιμοποιούνται στη διαφήμιση και δείτε εάν εμφανίζονται σε σχέση με γνωστές απάτες. Πολλοί απατεώνες απλά κόβουν και επικολλώνται αυτό που δουλεύει στις απάτες τους έτσι, πιθανότατα, μια περιοχή buster απατεώνα πιθανότατα έχει την περιπλοκή που χρησιμοποίησαν στο αρχείο κάπου έτσι μπορείτε να ελέγξετε για να δείτε αν είναι απάτη ή όχι.

4. σας λένε να βιαστείτε !!! Μην χάσετε!

Οι απατεώνες θα χρησιμοποιούν συχνά την ψυχολογική αρχή που είναι γνωστή ως η αρχή της σπανιότητας προς όφελός τους, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως "μην χάσετε" και "λίγες μόνο αριστερά" για να προσπαθήσετε και να σπεύσετε σε μια απόφαση που κανονικά δεν θα κάνατε εάν δοθεί χρόνος να το σκεφτώ. Η ελπίδα τους είναι ότι θα ρίξετε λογική από το παράθυρο και θα ενεργήσετε γρήγορα πριν καταλάβετε τι κάνουν.

5. Φροντίδα τακτικής

Ο φόβος είναι ένα άλλο ισχυρό κίνητρο. Οι απατεώνες μπορεί να προκαλέσουν τόσο ανοικτές είτε / και απειλητικές απειλές ότι πρόκειται να σας μεταδώσουν ή ότι θα εναχθείτε για μη συμμόρφωση με τα αιτήματά τους. Μια παραλλαγή μιας από τις πιο διάσημες απάτες που ονομάζεται Ammyy Scam προσπαθεί να τρομάξει τους χρήστες λέγοντάς τους ότι ο υπολογιστής τους προκαλεί προβλήματα σε άλλους ή επιτίθεται σε άλλους υπολογιστές.

Μην αφήνετε τους απατεώνες να σας ενοχλούν σε μια κακή απόφαση. Google τα στοιχεία της απειλής, συμπεριλαμβανομένης της διατύπωσης που χρησιμοποιούν, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι είναι μια απάτη που κάποιος έχει δει και έχει αναφέρει πριν.

6. Σύντομες συνδέσεις ή άλλες σχέσεις Link

Πολλές απάτες θα χρησιμοποιούν σύντομες συνδέσεις για να αποκρύψουν την προοριζόμενη διεύθυνση URL προορισμού όπου οι απατεώνες θέλουν να στείλουν τα θύματα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους των σύντομων συνδέσεων στο άρθρο μας σχετικά με το θέμα.

Επίσης, αν η διεύθυνση URL είναι υπερβολικά μεγάλη και έχει παράξενους χαρακτήρες σε αυτήν, μπορεί επίσης να υποδεικνύει απάτη ή σύνδεσμο σε κακόβουλο πρόγραμμα που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την κωδικοποίηση URL για να αποκρύψει τον πραγματικό προορισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τακτικές απατεώνες και πώς να τους ψάχνετε. Ελέγξτε το άρθρο μας: Πώς να αποδείξετε τον εγκέφαλό σας από την απάτη. Και αν καταλήξετε να πάρει scammed διαβάσετε Βοήθεια! Έχω Scammed Online.