Προηγμένο στερεοφωνικό δέκτη TX-8160 του Onkyo

Δεν υπάρχει τίποτα σαν surround ήχος για να αποκτήσετε αυτή την εμπειρία ήχου οικιακού κινηματογράφου. Ωστόσο, ενώ ο ήχος surround είναι ιδανικός για κινηματογραφικές ταινίες, δεν προτιμά ο καθένας ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου με ήχο surround για σοβαρή ακρόαση μουσικής. Για πολλούς, αυτό που απαιτείται είναι ένας στερεός στερεοφωνικός δέκτης δύο καναλιών. Εάν τοποθετήσετε αυτό το καλούπι, τότε ο στερεοφωνικός δέκτης Onkyo TX-8160 μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Διαμόρφωση και ισχύς του ενισχυτή

Πρώτα απ 'όλα, δεδομένου ότι ο TX-8160 είναι ένας στερεοφωνικός δέκτης και όχι ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου, παρέχει μόνο δύο κανάλια ενσωματωμένης ενίσχυσης για να τροφοδοτεί την εγκατάσταση αριστερού και δεξιού ηχείου καναλιών μπροστά σε ένα δωμάτιο.

Όσον αφορά την ισχύ εξόδου, το TX-8160 έχει ονομαστική τιμή 80 watt ανά κανάλι σε 2 κανάλια με .08 THD (μετρούμενη από 20 Hz έως 20 kHz). Το 8160 διαθέτει τεχνολογία Onkyo WRAT (τεχνολογία ενισχυτή ευρείας εμβέλειας) για σταθερή ισχύ εξόδου και ακρόαση χαμηλής παραμόρφωσης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι προαναφερόμενες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή.

Φυσική Συνδεσιμότητα

Όσον αφορά τη φυσική συνδεσιμότητα του ήχου, το TX-8160 παρέχει έξι σετ αναλογικών στερεοφωνικών εισόδων και ένα σύνολο αναλογικών εξόδων στερεοφωνικών γραμμών (οι έξοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ηχογράφηση) καθώς και μια ειδική είσοδο phono ρεπορτάζ!). Οι πρόσθετες φυσικές συνδέσεις περιλαμβάνουν δύο ψηφιακές οπτικές και δύο ψηφιακές ομοαξονικές εισόδους ήχου (σημείωση: οι ψηφιακές οπτικές / ομοαξονικές εισόδους δέχονται μόνο PCM δύο καναλιών - δεν είναι ενεργοποιημένες οι Dolby Digital ή DTS Digital Surround).

Για τα ηχεία, το TX-8160 παρέχει δύο σετ ακροδεκτών αριστερού και δεξιού ηχείου που επιτρέπουν τη διαμόρφωση των ηχείων A / B , καθώς και μια έξοδο προενισχυτή για τη σύνδεση ενός τροφοδοτούμενου υπογούφερ . Για ιδιωτική ακρόαση, παρέχεται υποδοχή ακουστικών για τα μπροστινά πάνελ.

Το 8160 περιλαμβάνει επίσης έξοδο γραμμής 2 που μπορεί να στείλει τόσο ψηφιακές όσο και αναλογικές πηγές σε δεύτερο εξωτερικό ενισχυτή σε άλλη θέση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημάνετε ότι τα αρχεία ήχου DSD hi-res δεν μπορούν να σταλούν στη Ζώνη 2. Επίσης, δεν μπορείτε να ακούσετε ταυτόχρονα τις streaming και τις πηγές Bluetooth τόσο στην κύρια όσο και στην 2η ζώνη - Για παράδειγμα, εάν επιλέξτε Bluetooth για ακρόαση κύριας ζώνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια πηγή ροής internet για τη Ζώνη 2, το 8160 θα προεπιλογή στην πηγή Ζώνης 2 για αναπαραγωγή στην κύρια ζώνη επίσης.

Όπως συμβαίνει και με δέκτες στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου, το TX8160 περιλαμβάνει επίσης ένα τυπικό δέκτη AM / FM για παραδοσιακή ακρόαση ραδιοφώνου.

Δυνατότητες δικτύου και ροής

Ωστόσο, ένας ισχυρός ενισχυτής και φυσική συνδεσιμότητα δεν είναι το μόνο πράγμα που προσφέρει το 8160. Στην ψηφιακή εποχή, ο δέκτης αυτός διαθέτει ορισμένες λειτουργίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένης μιας μπροστινής, τοποθετημένης θύρας USB για άμεση σύνδεση συμβατών συσκευών USB (όπως μονάδες flash).

Μια θύρα Ethernet και ενσωματωμένο Wifi παρέχεται επίσης για πρόσβαση σε ραδιόφωνο Internet (TuneIn) και ροή μουσικής (Deezer, Pandora, Sirius / XM, Spotify) καθώς και περιεχόμενο ήχου (συμπεριλαμβανομένων αρχείων ήχου hi-res) .

Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία πρόσβασης στο περιεχόμενο, το TX-8160 περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένο Bluetooth και Apple Airplay για άμεση ροή από συμβατά smartphones και tablet.

Επιλογές ελέγχου

Για να γίνει ευκολότερη η διαχείριση, εκτός από το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται, το 8160 μπορεί επίσης να ελέγχεται από την εφαρμογή Onkyo Remote Control για iOS και Android.

Η κατώτατη γραμμή

Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, το Onkyo TX-8160 δεν είναι ο στερεοφωνικός δέκτης του μπαμπά σας. Αν και παρέχει όλα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των στερεοφωνικών δεκτών από το παρελθόν, προσθέτει επίσης τεχνολογία αιχμής για πρόσβαση στις σημερινές ψηφιακές πηγές και πηγές μουσικής συνεχούς ροής. Παρόλα αυτά, αν και μπορείτε να συνδέσετε τις έξοδοι ήχου από συσκευές βίντεο, όπως τηλεοράσεις, Blu-ray Disc / DVD players και καλωδιακά / δορυφορικά πλαίσια, το TX-8160 δεν διαθέτει καμία σύνδεση βίντεο - ο δέκτης είναι σίγουρα σχεδιασμένος για ήχο ακούγοντας σε ένα περιβάλλον δύο καναλιών στο σπίτι.

Το Onkyo TX-8160 έχει προτεινόμενη τιμή $ 499.