Τι πρέπει να καλούμε άτομα που εργάζονται από απόσταση;

Οι όροι για την εξ αποστάσεως εργασία περιλαμβάνουν τηλεργασία, τηλεργασία και άλλα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί όροι που χρησιμοποιούνται σήμερα για να περιγράψουν άτομα που εργάζονται εξ αποστάσεως ή έξω από το παραδοσιακό περιβάλλον γραφείου. Παρόλο που ορισμένοι από τους όρους έχουν ξεχωριστές έννοιες, άλλοι είναι πραγματικά συνώνυμα μεταξύ τους. Αυτή η αλληλεπικάλυψη μπορεί να δυσκολέψει την εύρεση πληροφοριών και στατιστικών σχετικά με την απομακρυσμένη εργασία (όπως η προσπάθεια να μάθετε πόσοι άνθρωποι στην πραγματικότητα τηλεμεταφέρουν), καθώς οι πηγές μπορούν να μιλάνε για το ίδιο πράγμα αλλά χρησιμοποιούν διαφορετική ορολογία. Εδώ είναι μια ματιά σε μερικούς από τους επικρατούς όρους και τις παραδοχές τους.

Τηλεμεταφορείς και τηλεργαζομένων

Οι άνθρωποι που εργάζονται εξ αποστάσεως (π.χ. από το σπίτι) ως υπάλληλοι μιας επιχείρησης ονομάζονται συνήθως τηλεμεταφορείς ή τηλεργαζόμενοι. Παρόλο που η τηλεργασία και η τηλεργασία μοιάζουν να αναφέρονται στο ίδιο πράγμα, ο Jack Nilles, ο οποίος δημιούργησε τις φράσεις το 1973, κάνει σαφείς διακρίσεις μεταξύ "τηλεργασίας" και "τηλεργασίας" . Αν θέλετε να βρείτε μια δουλειά από το σπίτι , ωστόσο, είναι καλύτερο να αναζητήσετε και τους δύο αυτούς όρους, αφού πολλοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν αδιακρίτως.

iWorkers, eWorkers και Web Workers

Οι ορισμοί "iWorkers", "eWorkers" (ή "e-workers") και "Web Workers" αντικατοπτρίζουν καλύτερα την υψηλή τεχνολογία ή τον Internet που βασίζεται στη φύση της απομακρυσμένης εργασίας. Είναι πραγματικά νέα εργαλεία τεχνολογίας που δίνουν τη δυνατότητα σε περισσότερους εργαζόμενους κάθε μέρα να κάνουν τις δουλειές τους εκτός χώρου, οπουδήποτε μπορεί να συμβεί. Για ακόμη μεγαλύτερη τάση, αυτή η ομάδα μπορεί επίσης να αναφέρεται ως Workers 2.0.

Διαφορές από τηλεμεταφορείς / τηλεργαζόμενους : Ενώ οι τηλεμεταφορείς συχνά θεωρούνται ως υπάλληλοι από το σπίτι, οι ηλεκτρονικοί εργάτες, οι iWorkers και οι Web Workers μπορούν να περιγράψουν αυτούς που εργάζονται σε εναλλασσόμενες τοποθεσίες (π.χ. από το σπίτι. Επίσης, η τηλεργασία είναι μια συμφωνία εργασίας μεταξύ μιας εταιρείας και ενός υπαλλήλου. Οι εργαζόμενοι στο iWorkers, οι ηλεκτρονικοί εργάτες και οι εργαζόμενοι στο Web μπορούν επίσης να περιγράψουν τους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πολεμιστές δρόμου

Οι πολεμιστές του δρόμου είναι συχνά επαγγελματίες ταξιδιώτες ή αυτοί που συχνά ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες στο δρόμο. ανάλογα με το ποιον μιλάτε, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες που κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς τους στον τομέα. Ως εκ τούτου, οι πολεμιστές δρόμου είναι μια μοναδική ομάδα ανθρώπων που εργάζονται εξ αποστάσεως, καθιστώντας τα "γραφεία" τους οπουδήποτε μπορούν να χρησιμοποιούν τους φορητούς υπολογιστές τους - σε ξενοδοχεία, στο αεροδρόμιο και ακόμη και έξω από τα αυτοκίνητά τους (κυριολεκτικά κινητά γραφεία). Οι πολεμιστές του δρόμου μπορούν επίσης να θεωρηθούν τηλεμεταφορείς, ανάλογα με το ύψος των επαγγελματικών ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν, αλλά οι έρευνες που μετρούν τον αριθμό των τηλεμεταφορέων συνήθως δεν περιλαμβάνουν πολεμιστές δρόμου μαζί με ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι.

Επαγγελματίες Κινητών και Απομακρυσμένοι Εργαζόμενοι

Οι "επαγγελματίες κινητών" και οι "απομακρυσμένοι εργαζόμενοι" είναι τα δύο ονόματα που χρησιμοποιώ περισσότερο για να μας περιγράψουν, διότι είναι αρκετά ευρεία ώστε να συμπεριλάβει τους άλλους όρους, αλλά και περιγραφικό. Παρόλα αυτά, συνήθως αναφέρομαι στον εαυτό μου ως τηλεμεταφορέα.

Άλλοι όροι

Υπάρχουν πολλοί άλλοι νέοι όροι που περιγράφουν τους εργαζόμενους που δεν είναι "κάτοικοι". Μερικά από τα αγαπημένα μου - "ψηφιακοί νομάδες", "ανεξάρτητοι από τη θέση επαγγελματίες" και "τεχνομάδες" - αντανακλούν την ελευθερία των απομακρυσμένων εργαζομένων να κάνουν τη δουλειά τους από οπουδήποτε. Οι "φορητοί επαγγελματίες", ωστόσο, είναι ένας περίεργος όρος για μένα (αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να μεταφερθούμε εύκολα), όπως και οι «εικονικοί εργάτες» (είμαστε, στην πραγματικότητα, αυθεντικοί, πραγματικοί εργαζόμενοι).

Οποιοδήποτε όνομα προτιμάτε για τον εαυτό σας, ωστόσο, η εξυπηρέτηση είναι η ίδια: η τηλεργασία σας ωφελεί τόσο εσάς όσο και τις επιχειρήσεις . Μια μέρα θα μπορούσαμε ακόμη να καταλάβουμε πώς να χρησιμοποιήσετε μια ετικέτα για όλους αυτούς τους τύπους μετατόπισης εργασίας (υπάρχει ένα άλλο!).