Πρέπει να το εμπιστεύεστε με τη βιβλιοθήκη τραγουδιού σας;

Μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διατήρησης της μουσικής σας online

Γιατί να αποθηκεύετε μουσική στο σύννεφο;

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, ο όρος σύννεφο αποθήκευσης είναι πραγματικά μόνο μια άλλη λέξη buzz για online χώρο. Οι υπηρεσίες που αφορούν κυρίως την αποθήκευση της μουσικής τείνουν να έχουν ένα συγκεκριμένο σύνολο χαρακτηριστικών που μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Αλλά η μεγάλη ερώτηση που μπορείτε να ζητήσετε είναι "γιατί θα ήθελα να φορτώσω τη μουσική βιβλιοθήκη μου στην πρώτη θέση;"

Υπάρχουν φυσικά πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση μιας online υπηρεσίας που αποθηκεύει κεντρικά τη μουσική σας. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας πάρα πολύ. Για να βοηθήσετε να σταθμίσετε τα οφέλη καθώς και τις παγίδες της χρήσης της διαδικτυακής αποθήκευσης, ρίξτε μια ματιά στα δύο παρακάτω τμήματα που καλύπτουν τα υπέρ και τα κατά της.

Cloud Storage Πλεονεκτήματα για τη μουσική

Αποκτήστε πρόσβαση στη μουσική σας από οπουδήποτε

Η ευκολία είναι ίσως ο πιο δημοφιλής λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι θέλουν να έχουν όλη τη μουσική τους στο διαδίκτυο. Αντί να είναι κλειδωμένο σε μια ενιαία συσκευή μαζικής αποθήκευσης που πιθανότατα δεν πρόκειται να είναι τόσο φορητή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του Internet. Κάνει εύκολη την πρόσβαση στα αποθηκευμένα σας τραγούδια (και η ροή τους, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα) σε οποιαδήποτε συσκευή που διαθέτει σύνδεση στο Internet.

Αποκατάστασης καταστροφών

Ένα από τα μεγάλα οφέλη της αποθήκευσης της πολύτιμης μουσικής βιβλιοθήκης σας στο διαδίκτυο είναι να προστατευτείτε από μια καταστροφή. Η απομακρυσμένη αποθήκευση απομονώνει την ακριβή συλλογή σας από μεγάλες καταστροφές, όπως πλημμύρες, πυρκαγιά, κλοπή, ιούς κ.λπ. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανακτήσετε τη μουσική βιβλιοθήκη σας μετά την εκδήλωση από το προσωπικό σας ηλεκτρονικό ντουλάπι.

Κοινή χρήση μουσικής

Η αποθήκευση της μουσικής σας μέσω διαδικτύου με κάποιες υπηρεσίες καθιστά δυνατή τη νόμιμη κοινή χρήση μέσω των λιστών αναπαραγωγής. Πολλοί δικτυακοί τόποι κοινωνικής μουσικής παρέχουν τώρα εργαλεία για να μοιράζονται τα πολυμέσα σας σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, κλπ. Λοιπόν, να έχετε υπόψη ότι δεν πρέπει να μοιράζεστε απευθείας αρχεία μουσικής με άλλους μέσω δικτύων P2P ή άλλων μορφών διανομής που θα παραβίαζαν τα πνευματικά δικαιώματα.

Μειονεκτήματα της διατήρησης των τραγουδιών σας στο διαδίκτυο

Χρειάζεστε σύνδεση στο Internet

Για να μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας χώρο αποθήκευσης, χρειάζεστε προφανώς σύνδεση στο Internet. Εάν διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε επειγόντως πρόσβαση στη μουσική σας συλλογή και δεν έχετε σύνδεση στο Internet, τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθυστερήσεις.

Ασφάλεια

Επειδή η πρόσβαση στη πολύτιμη βιβλιοθήκη μουσικής σας ελέγχεται μέσω των διαπιστευτηρίων ασφαλείας (όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης κ.λπ.), τα αρχεία πολυμέσων σας ενδέχεται να είναι επισφαλείς αν η περιοχή είναι ασθενής. Χρησιμοποιείτε πάντα ισχυρές φράσεις ασφαλείας για τη χρήση του cloud storage.

Λιγότερο έλεγχος

Παρόλο που τα αρχεία μουσικής σας ενδέχεται να είναι ασφαλή, θα έχετε μικρότερο έλεγχο σχετικά με τον τρόπο ή τον τόπο (τοποθεσίες διακομιστή) που είναι αποθηκευμένα. Η εταιρεία που φιλοξενεί τα αρχεία σας μπορεί να επιλέξει τον τρόπο αποθήκευσης των δεδομένων στους εικονικούς διακομιστές της.

Το χειρότερο σενάριο είναι: "Τι γίνεται αν η εταιρεία βγει από την επιχείρηση;" Ή "τι συμβαίνει στα αρχεία σας αν η εταιρεία φιλοξενίας αποφασίσει να αλλάξει τους όρους της;" Για παράδειγμα, θα μπορούσε να μειώσει το μέγεθος της αποθήκευσης που επιτρέπετε. Αυτό συνέβη στον ελεύθερο λογαριασμό στο παρελθόν. Αυτά είτε έχουν κλείσει εντελώς είτε έχουν μειωθεί σημαντικά σε μέγεθος.