Μάθετε να αποφεύγετε τις δαπανηρές χρεώσεις δεδομένων σε ένα προπληρωμένο σχέδιο κινητού τηλεφώνου

Μεταβείτε σε APN που δεν λειτουργεί, για να σταματήσετε τις χρεώσεις δεδομένων

Εάν διαθέτετε ένα smartphone και ένα προπληρωμένο ή καταβεβλημένο σχέδιο, δεν θέλετε οι εφαρμογές που συνδέονται στο Internet στο παρασκήνιο να τρώνε τα λεπτά σας. Δυστυχώς, πολλές εφαρμογές καταναλώνουν δεδομένα ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Οι εφαρμογές ειδήσεων και καιρού, για παράδειγμα, ενημερώνονται στο παρασκήνιο και ανανεώνονται αυτόματα κάθε λίγα λεπτά, ώστε να είναι ενημερωμένες.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα προπληρωμένο σχέδιο, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας εφαρμογές για κινητά και ειδικούς αριθμούς κλήσης , αλλά υπάρχει επίσης ένα τέχνασμα ρυθμίσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε,

APN Ρυθμίσεις Trick

Συνήθως, δεν χρειάζεται να αγγίζετε το Όνομα Σημείου πρόσβασης ( APN ) στην κινητή συσκευή σας. Ο φορέας σας το ρυθμίζει αυτόματα για εσάς. Ωστόσο, μια αλλαγή σε ένα μη λειτουργικό APN σταματά τις χρεώσεις δεδομένων που σχετίζονται με εφαρμογές που συνδέονται στο διαδίκτυο στο παρασκήνιο. Όταν αλλάζετε το APN, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές μόνο όταν έχετε σύνδεση Wi-Fi. Δεν υπάρχουν εφαρμογές που απαιτούν δεδομένα και μπορούν να διαρκέσουν μερικά λεπτά. Ορισμένα τηλέφωνα σάς επιτρέπουν να προγραμματίζετε πολλαπλά APN και μπορείτε να επιλέξετε ποιο θα χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Το APN καθοδηγεί το τηλέφωνό σας σε ποιο δίκτυο θα έχει πρόσβαση για δεδομένα, οπότε τοποθετώντας ένα ανόητο APN, το τηλέφωνό σας δεν χρησιμοποιεί πλέον κινητά δεδομένα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αλλαγή ρύθμισης όταν ταξιδεύετε διεθνώς για να αποφύγετε τις χρεώσεις περιαγωγής δεδομένων .

Χρησιμοποιήστε την Προσοχή

Καταγράψτε τη ρύθμιση APN που έχετε ορίσει ο πάροχος προτού την αλλάξετε. Η αλλαγή του APN μπορεί να δυσχεράνει τη σύνδεση δεδομένων σας (που είναι το σημείο εδώ), οπότε προσέξτε. Όχι κάθε φορέας σας επιτρέπει να αλλάξετε το APN σας.