Αλλάξτε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά στο Microsoft Office

Η σουίτα παραγωγικότητας του Microsoft Office 2016 υποστηρίζει διάφορους τύπους αλλαγής προεπιλογής γραμματοσειράς έτσι ώστε τα έγγραφά σας του Office να εμφανίζονται με την προτιμώμενη εμφάνιση και αίσθηση χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίζετε χειροκίνητα στυλ κάθε φορά που δημιουργείτε ένα νέο αρχείο.

Microsoft Word

Για να ορίσετε μια προεπιλεγμένη γραμματοσειρά για την προβολή εγγράφων σε προβολές πρόχειρης και εξωτερικής οθόνης, κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο και επιλέξτε Επιλογές. Κάντε κλικ στο στοιχείο Προχωρημένο Μεταβείτε στην ενότητα με τίτλο "Εμφάνιση περιεχομένου εγγράφου" και επιλέξτε το πλαίσιο "Χρήση γραμματοσειράς πρόχειρης προβολής σε προβολές". Επιλέξτε τη γραμματοσειρά και το μέγεθος που προτιμάτε.

Για να προσαρμόσετε τα προεπιλεγμένα στυλ που χρησιμοποιούνται σε ένα έγγραφο του Word, είτε δημιουργήστε ένα νέο πρότυπο είτε προσαρμόστε το τρέχον πρότυπο προεπιλογής.

Microsoft Excel

Επισκεφθείτε την καρτέλα Αρχείο και στη συνέχεια επιλέξτε Επιλογές για να ανοίξετε το παράθυρο Επιλογές του Excel Από την καρτέλα Γενικά, μεταβείτε στην επιλογή "Κατά τη δημιουργία νέων βιβλίων εργασίας" για να προσδιορίσετε τη γραμματοσειρά και το μέγεθος της νέας προεπιλεγμένης ρύθμισης.

Microsoft OneNote

Αλλάξτε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά του OneNote κάνοντας κλικ στην επιλογή Αρχείο και, στη συνέχεια, στις επιλογές Στην ομάδα Γενικά, μεταβείτε στην ενότητα "Προεπιλεγμένη γραμματοσειρά" και επαναφέρετε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος και το χρώμα στη γεύση.

Microsoft Publisher

Από οποιοδήποτε κενό έγγραφο του Publisher, επιλέξτε την καρτέλα Αρχική σελίδα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Στυλ . Ένα αναδυόμενο μενού σας προσκαλεί να εισαγάγετε ή να δημιουργήσετε ένα νέο στυλ. Για να εισαγάγετε, ανοίξτε ένα έγγραφο που έχει ήδη συσχετισμένα στυλ - άλλο αρχείο εκδότη ή έγγραφο του Word. Για να δημιουργήσετε ένα νέο στυλ, δώστε του ένα όνομα αλλάξτε τις παραμέτρους του. Μπορείτε να καθορίσετε τη γραμματοσειρά, τα εφέ κειμένου, το διάστημα μεταξύ χαρακτήρων, το σπάσιμο των παραγράφων, τις μορφές κουκκίδων και αριθμών, τις οριζόντιες γραμμές κανόνων και την τοποθέτηση καρτελών. Τα πρόσθετα στυλ ενδέχεται να είναι καινούργια ή να βασίζονται σε αυτά που έχετε ήδη ορίσει.

Microsoft PowerPoint

Το PowerPoint δεν αναγνωρίζει τις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές. Αντίθετα, οι γραμματοσειρές σχετίζονται με πρότυπα. Βάση του σχεδιασμού σας από ένα πρότυπο που ανταποκρίνεται στις οπτικές σας ανάγκες σχεδιασμού.

Το Microsoft Outlook

Ορίστε τις προεπιλογές του Outlook μεταβαίνοντας στην καρτέλα Αρχείο και επιλέγοντας Επιλογές. Κάντε κλικ στην κεφαλίδα του τμήματος αλληλογραφίας Στο πλαίσιο "Σύνταξη μηνυμάτων", κάντε κλικ στο κουμπί Χαρτικά και γραμματοσειρές . Το παράθυρο διαλόγου Υπογραφές και χαρτονομίσματα σάς καθοδηγεί είτε να επιλέξετε ένα καθορισμένο θέμα είτε να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο τη γραμματοσειρά (συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους και του χρώματος) για νέα μηνύματα, απαντήσεις, προώθηση και σύνθεση απλού κειμένου.

Πρέπει να ρυθμίσετε να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μορφή HTML για να χρησιμοποιήσετε τα θέματα, αλλιώς το μήνυμά σας θα γραφτεί και θα ληφθεί ως απλό κείμενο.

Η διεπαφή χρηστών του Microsoft Office

Από προεπιλογή, τα Windows 10 δεν προσφέρουν λειτουργικότητα για να αλλάξουν τα στοιχεία διεπαφής χρήστη των προϊόντων του Microsoft Office. Έτσι, έχετε κολλήσει με τις ίδιες γραμματοσειρές για μενού, κουμπιά και παράθυρα διαλόγου, εκτός εάν εγκαταστήσετε μια μη-μητρική εφαρμογή θέμα.