Έλεγχος συστήματος ήχου μπάρας / υπογούφερ εστιακής διάστασης

Πολύ για την απογοήτευση εκείνων που προτιμούν τον πλήρη ήχο surround πολυφωνικών ηχείων για τις ρυθμίσεις οικιακού κινηματογράφου τους, τα ηχητικά συστήματα Sound Bars και Under-TV συνεχίζουν την αμείωτη δημοτικότητά τους με πολλούς καταναλωτές. Ακόμη και οι κατασκευαστές ηχείων υψηλής τεχνολογίας έχουν ανταποκριθεί σε αυτή τη ζήτηση και εισήλθαν στο χώρο του προϊόντος της ηχητικής λυχνίας.

Ένα παράδειγμα είναι το Focal με έδρα τη Γαλλία, το οποίο διανέμει μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή στο concept της Sound Bar με το σύστημα διαστάσεων δύο τεμαχίων. Η διάσταση αποτελείται από μια παραδοσιακή μπάρα ήχου και ένα μη παραδοσιακό παθητικό subwoofer που χρησιμεύει και ως πλατφόρμα τηλεόρασης.

Όταν χρησιμοποιείται μαζί, η ηχητική λυχνία τοποθετείται μπροστά από το υπογούφερ, γεγονός που καθιστά εμφανές από τη θέση καθήμενου ότι αποτελούν μία μονάδα.

Επισκόπηση προϊόντος - Γραμμή ήχου διαστάσεων

1. Σχεδίαση: 5.1-καναλιού ήχου με σχέδιο Bass reflex με δύο πλευρικές θύρες για εκτεταμένη απόκριση χαμηλής συχνότητας.

2. Ηχεία: 5 ηχεία επίπεδου ηχείου πλήρους εμβέλειας 3-15 / 16 ιντσών για τα αριστερά, τα αριστερά, τα κεντρικά, τα δεξιά και τα δεξιά κανάλια surround.

3. Απόκριση συχνότητας 50Hz - 25 kHz + ή - 6dB.

4. Ισχύς εξόδου του ενισχυτή (συνολικό σύστημα): 450 Watt. Κάθε ένα από τα 5 ενσωματωμένα ηχεία ενισχύεται ξεχωριστά. Επίσης, η μπάρα ήχου ενσωματώνει ένα 6ο ενισχυμένο κανάλι για να τροφοδοτήσει το Passive Subwoofer Dimension. Κάθε κανάλι έχει ονομαστική τιμή 75 watt (εξ ου και το συνολικό σύστημα των 450 Watt).

5. Αποκωδικοποίηση ήχου: Αποδέχεται ήχο Dolby Digital και DTS Digital Surround Bitstream , μη συμπιεσμένο PCC δύο καναλιών και αναλογικό στερεοφωνικό.

6. Επεξεργασία ήχου: Ρυθμίσεις νυκτερινής και ακουστικής αίθουσας.

7. Είσοδοι: Μια είσοδος HDMI . Ένα ψηφιακό οπτικό και ένα αναλογικό στερεοφωνικό σετ εισόδου . Σύνδεση Bluetooth μέσω της προσθήκης ενός προαιρετικού προσαρμογέα.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι, παρόλο που οι συνδέσεις HDMI που εμφανίζονται στην μπάρα ήχου της διαστασιολόγησης έχουν ήχο, τα σήματα βίντεο μεταφέρονται στην τηλεόραση χωρίς πρόσθετη επεξεργασία. Σύμφωνα με το Focal, αναλύσεις μέχρι και 1080p , καθώς και 3D, σήματα βίντεο μπορούν να περάσουν μέσω της μπάρας Dimension Sound και στην τηλεόραση. Ωστόσο, δεν εγγυώνται τη συμβατότητα με τα σήματα βίντεο ανάλυσης 4K .

Εάν χρησιμοποιείτε μια τηλεόραση 4K Ultra HD με τη γραμμή ήχου της Dimension, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η σύνδεση χρησιμοποιώντας ψηφιακές οπτικές ή αναλογικές στερεοφωνικές συνδέσεις μπορεί να είναι μια πιο συμβατή επιλογή σύνδεσης για πρόσβαση στον ήχο από τις συσκευές πηγής αντί HDMI (σε αυτές τις περιπτώσεις, απλά συνδέστε την έξοδο HDMI της πηγής σας απευθείας στην τηλεόραση για το τμήμα βίντεο του σήματος).

8. Έξοδοι: Ένας έξοδος γραμμής HDMI ( ήχος επιστροφής καναλιού ) και έξοδος γραμμής Subwoofer (για χρήση με προαιρετικό τροφοδοτημένο υπομενού αν δεν χρησιμοποιείτε το υπογούφερ Dimension).

9. Έλεγχος: Τα ενσωματωμένα χειριστήρια αφής και ένα απομακρυσμένο μέγεθος ασύρματης πιστωτικής κάρτας παρέχονται και τα δύο. Η μπάρα ήχου είναι επίσης συμβατή με πολλά τηλεχειριστήρια γενικής χρήσης και τηλεόρασης.

10. Διαστάσεις (WDH): 45 1/4 x 4 1/2 x 4 1/2 ίντσες.

13. Βάρος: 12 λίβρες.

Επισκόπηση προϊόντων - Subwoofer διαστάσεων

1. Σχεδιασμός: Παθητική (Ισχύς που παρέχεται από την μπάρα ήχου Dimension), Bass Reflex (θύρες με σχισμές στο κάτω μέρος για εκτεταμένη απόκριση μπάσων). Μεγάλη επίπεδη επιφάνεια για χρήση πλατφόρμας τηλεόρασης.

2. Ομιλητές: 2 ελλειπτικοί οδηγοί 8 x 3 ιντσών.

3. Απόκριση συχνότητας: 30 έως 110Hz (- ή - 6db)

4. Διαστάσεις του υπουργικού συμβουλίου (WDH): 45 1/6 x 12 13/16 x 4 1/2 ίντσες

5. Βάρος: 31 λίβρες

6. Υποστήριξη τηλεόρασης: Σχεδιασμένο για χρήση με τηλεοράσεις LCD , Plasma και OLED 50 ιντσών και μεγαλύτερες - δεν παρέχονται πληροφορίες περιορισμού βάρους.

Επίσης, εάν διαθέτετε έναν βιντεοπροβολέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dimension Sub, σε συνδυασμό με τη γραμμή ήχου Dimension, ως ηχητικό σύστημα για τον προβολέα σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το άρθρο μου: Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν βιντεοπροβολέα με μια υπο- Σύστημα ήχου τηλεόρασης .

Ρύθμιση

Η λήψη του συστήματος Sound Bar / Subwoofer εστιακής διάστασης έτοιμο προς χρήση δεν είναι δύσκολο, αλλά είναι λίγο διαφορετικό.

Πρώτα απ 'όλα, αντίθετα με τα περισσότερα ηχητικά συστήματα μπάσων / υπογούφερ, τα οποία παρέχουν υπογούφερ με ενσύρματα ή ασύρματα, αν χρησιμοποιείτε το Subwoofer Dimension, όπως παρέχεται για αυτήν την αναθεώρηση, πρέπει να το συνδέσετε φυσικά στη μπάρα ήχου Dimension. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το Subwoofer Dimension δεν διαθέτει δικό του ενσωματωμένο ενισχυτή. Τόσο το ηχητικό σήμα όσο και η ισχύς του ενισχυτή πρέπει να παρέχονται από την μπάρα ήχου (αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Subwoofer Dimension με άλλα Sound Bars).

Επίσης, όταν έχετε συνδέσει και τα δύο στοιχεία, το Focal παρέχει ορισμένους πρόσθετους διακόπτες ρύθμισης στον πίσω πίνακα σύνδεσης, οι οποίοι επιτρέπουν στους χρήστες να "πει" στο σύστημα την απόσταση από τη θέση ακρόασης, τη θέση εγκατάστασης του συστήματος (τοίχο ή ράφι) το μέγεθος του χώρου στο οποίο χρησιμοποιείται το σύστημα και αν χρησιμοποιείτε το Subwoofer διαστάσεων, ένα τροφοδοτούμενο υπογούφερ ή κανένα υπογούφερ. Για μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις επιλογές, ανατρέξτε στην κοντινή φωτογραφία και επεξήγηση, στις συνδέσεις του πίσω πλαισίου του Sound Bar και στους διακόπτες ρύθμισης .

Φυσικά, αφού ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις σας, μπορείτε να συνδέσετε και τις επιλογές πηγής σας μέσω των παρεχόμενων εισόδων HDMI, ψηφιακής οπτικής ή / και αναλογικής ήχου και εάν επιλέγετε επίσης την προσθήκη δυνατότητας Bluetooth, μπορείτε να συνδέσετε το προαιρετικό προσαρμογέα προσαρμογέα Bluetooth βασικής εστίασης στις αναλογικές είσοδοι ήχου μέσω καλωδίου ήχου που παρέχεται με τον προσαρμογέα. Επίσης, ο προσαρμογέας Bluetooth του Focal μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε δέκτη ήχου, στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου που διαθέτει συνδέσεις εισόδου αναλογικού ήχου.

Για δοκιμές ήχου, το Blu-ray / DVD player που χρησιμοποίησα ( OPPO BDP-103 ). Σε δύο δοκιμαστικές ρυθμίσεις, η συσκευή αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray συνδέθηκε απευθείας με την τηλεόραση μέσω εξόδων HDMI για βίντεο, ενώ οι ψηφιακές οπτικές και στερεοφωνικές αναλογικές εξόδους RCA συνδέονταν εναλλακτικά από τους παίκτες με την εστιακή διάσταση για ήχο.

Σε μια τρίτη ρύθμιση δοκιμής, έχω συνδέσει μια έξοδο HDMI από τη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc στη γραμμή ήχου διαστάσεων τόσο για ήχο όσο και για βίντεο και συνδέσαμε την έξοδο HDMI της γραμμής Sound Sound στην τηλεόραση.

Για να βεβαιωθείτε ότι η ενισχυμένη θήκη που έβαλα το Dim Sound Bar / Subwoofer δεν επηρεάζει τον ήχο που προέρχεται από τη μονάδα, έτρεξα ένα τεστ "Buzz και κουδουνίστρα" χρησιμοποιώντας το τμήμα δοκιμής ήχου του δίσκου δοκιμών Digital Video Essentials . Με τα πάντα συνδεδεμένα και στη θέση τους, ήρθε η ώρα να ακούσουμε τα αποτελέσματα.

Εκτέλεση

Το σύστημα Sound Bar / Subwoofer της εστιακής διάστασης εξάγει σίγουρα αρκετή ισχύ για να γεμίσει ένα μεσαίο ή ακόμα και ένα μεγάλο δωμάτιο. Συνολικά, το σύστημα ακούγεται υπέροχο τόσο με μουσική όσο και με περιεχόμενο ταινιών, παρέχοντας μια άκρως κεντρική άγκυρα για διάλογο και φωνητικά καθώς και μια ευρεία στερεοφωνική εικόνα για μουσική και καλύτερο από το αναμενόμενο περιβάλλον ήχο για ταινίες.

Χρησιμοποιώντας τις δοκιμές ήχου που παρέχονται στον δίσκο δοκιμών Digital Video Essentials, παρατηρήσαμε ένα ελαφρύ χαμηλό σημείο περίπου στα 32Hz, με ισχυρή χαμηλή συχνότητα εξόδου μεταξύ 40 και 50Hz στο subwoofer, μεταβαίνοντας στη γραμμή ήχου μεταξύ 50 και 80hz σε μια μπάρα ήχου υψηλό σημείο τουλάχιστον 15kHz (η ακρόασή μου δεν δίνει το σημείο αυτό).

Βρήκα ότι οι μεσαίες και υψηλές συχνότητες ήταν πολύ καλές - ο διάλογος και τα φωνητικά ήταν ξεκάθαρα και γεμάτα, και τα ψηλά ήταν ξεχωριστά χωρίς να είναι εύθραυστα ή παραμορφωμένα.

Βρήκα την απόκριση των μπάσων να είναι πολύ καλή. Η ηχητική λυχνία παρέχει σίγουρα αρκετή ισχύ εξόδου στο υπογούφερ για λογικές επιπτώσεις χαμηλής συχνότητας, επιτυγχάνοντας μια καλή ισορροπία μεταξύ των απαιτήσεων χαμηλής συχνότητας της μουσικής και των ταινιών.

Παρόλο που για αυτήν την αναθεώρηση μου δόθηκε το παθητικό υπογούφερ Dimension, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε εξωτερικό υπογούφερ που τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό, μια ενεργή επιλογή που προτείνεται από το Focal είναι το Sub Air Wireless Sub. Το Sub Air διαθέτει πομπό που μπορεί να συνδεθεί στην έξοδο γραμμής Subwoofer της γραμμής ήχου της διάστασης - εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη χρήσης καλωδίου ή καλωδίου ηχείου για τη σύνδεση ενός υπογούφερ.

Με το δίσκο THX Optimizer (Blu-ray Edition) και χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις bitstream player, Dolby Digital και DTS, η μπάρα Sound Focal Dimension αποκωδικοποίησε σωστά το σήμα 5.1 καναλιών τοποθετώντας σωστά τα αριστερά, τα κεντρικά και τα δεξιά κανάλια, και προβάλλοντας επαρκώς τα κανάλια surround στα πλάγια ώστε να αποδίδουν μια αποδεκτή εμπειρία ήχου surround (μείον τον ήχο που προέρχεται από το πίσω μέρος).

Όσον αφορά την αποκωδικοποίηση και την επεξεργασία του ήχου, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι, αν και η μπάρα ήχου Dimension δεν παρέχει αποκωδικοποίηση Dolby Digital και DTS, δεν αποκωδικοποιεί τις ηχογραφήσεις Dolby True HD / Atmos ή DTS-HD Master Audio . Αν αναπαράγετε μια πηγή που κωδικοποιείται με αυτές τις μορφές, το σύστημα θα προεπιλεγεί με το πρότυπο Dolby Digital ή DTS.

Η επιλογή plug-in Bluetooth λειτουργεί καλά. Η αντιστοίχιση μεταξύ του συστήματος και του smartphone μου ήταν σχεδόν στιγμιαία και η ποιότητα του ήχου ήταν χαρακτηριστική των πηγών Bluetooth, αλλά θα ήταν πιο βολικό εάν η δυνατότητα Bluetooth ενσωματώθηκε στην μπάρα ήχου αντί να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε προσαρμογέα plug-in. Ο Focal ισχυρίζεται ότι η χρήση του πλαισίου από αλουμίνιο στην κατασκευή της γραμμής ήχου θα παρεμπόδιζε το σήμα Bluetooth, οπότε αποφασίστηκε να μην συμπεριληφθεί εσωτερικά.

Τι μου άρεσε

1. Καλή συνολική ποιότητα ήχου για τον τύπο και την τιμή.

2. Ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση Dolby Digital και DTS.

3. Ευρύ φάσμα εμπρός ήχου. Καλή προβολή ήχου στο πλάι.

4. Καλή φωνητική παρουσία και διάλογος.

5. Συνδέσεις πίσω πλαισίου με σαφή σήμανση και χειριστήρια ρύθμισης. Ωστόσο, η θήκη σύνδεσης είναι λίγο στενότητα για τη σύνδεση καλωδίων HDMI.

6. Σύνδεσμοι διαμπερούς σύνδεσης HDMI

7. Ο προαιρετικός προσαρμογέας Bluetooth λειτουργεί καλά με το σύστημα.

8. Ευαίσθητα στην αφή χειριστήρια.

9. Ρύθμιση συγχρονισμού Lip- available μέσω του τηλεχειριστηρίου.

Αυτό που δεν μου άρεσε

1. Η λειτουργία Audio Return Channel δεν ενεργοποιείται πάντα.

2. Η δυνατότητα Bluetooth απαιτεί έναν πρόσθετο προσαρμογέα plug-in.

3. Χαλαρά στηρίγματα στήριξης τραπεζιών

4. Οι ακροδέκτες της ράβδου ήχου για τη σύνδεση του καλωδίου ηχείων για το υπογούφερ Dimension είναι μικρές (ακόμη και το καλώδιο των 18 είναι στενό) και πολύ κοντά μαζί.

5. Οι ακροδέκτες σύνδεσης στο υπογούφερ που βρίσκονται στο κάτω μέρος της μονάδας (οι πίσω συνδέσεις θα ήταν πιο βολικές)

6. Πολύ μεγάλο εξωτερικό τροφοδοτικό για ένα ηχείο.

7. Τιμή (Οι προτεινόμενες τιμές είναι $ 1,399.00 για την μπάρα ήχου, $ 299.00 για το subwoofer και $ 120 για τον προσαρμογέα Bluetooth)

Τελική λήψη

Παρά κάποιες συγκλονιστικές ρυθμίσεις, μόλις φτάσετε στο Sound Bars Sound Bar και την Sub Up και τρέχοντας, ακούγεται υπέροχο και φαίνεται καλό για αυτό το θέμα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το σύστημα είναι ισχυρό για τα πιο μεγάλα δωμάτια και ο ήχος είναι καθαρός. Παρόλο που δεν είναι ένα πλήρες υποκατάστατο για ένα σύστημα ήχου surround πολυφώνων (παίρνετε έναν ήχο surround από την μπροστινή πλευρά, αλλά τίποτα από τη θέση ακρόασης στις μακρινές πλευρές ή πίσω), ως επιλογή ηχητικής μπάρας / τηλεοπτικού ήχου προσφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα χωρίς πολλή ακαταστασία.

Παρά τις κάποιες επικρίσεις που έχω σχετικά με τη διάταξη σύνδεσης, την ανάγκη για έναν εξωτερικό προσαρμογέα Bluetooth και τη μεγάλη εξωτερική τροφοδοσία, ακριβή τιμή (μπορείτε πραγματικά να αγοράσετε ένα μέτριο δέκτη οικιακού κινηματογράφου, ηχεία και ένα υπογούφερ για περίπου την ίδια τιμή ή ελαφρώς λιγότερο), το σύστημα Sound Bar / Subwoofer είναι ένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει - Σίγουρα αξίζει να ληφθεί υπόψη.

Για μια πιο προσεκτική εμφάνιση και προοπτική, δείτε επίσης το συμπληρωματικό προφίλ φωτογραφιών μου.

Επίσημη σελίδα προϊόντος για την μπάρα ήχου εστιακής διάστασης

Επίσημη σελίδα προϊόντος για το υπογούφερ εστιακής διάστασης

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray: OPPO BDP-103 .

Τηλεόραση: Samsung UN55JS8500 4Κ Ultra HD τηλεόραση (σε δάνειο αναθεώρησης).

Πηγή Bluetooth: Smartphone HTC One M8 Harman Kardon Edition