Προσαρμόστε το κανονικό πρότυπο στο Microsoft Office

Ορισμός κειμένου, παραγράφου και άλλων προτιμήσεων μορφοποίησης για κάθε νέο έγγραφο

Στο Microsoft Office , τα έγγραφα βασίζονται σε ένα βασικό σχέδιο που ονομάζεται Κανονικό Πρότυπο.

Πολλοί χρήστες ποτέ δεν αλλάζουν ή αλλάζουν αυτό το Κανονικό Πρότυπο, προτιμώντας να αλλάξουν τις ρυθμίσεις και τις προεπιλογές για κάθε νέο έγγραφο. Μπορεί επίσης να είναι λίγο αποθαρρυντικό να αλλάξετε το πρότυπο που θα βασίζονται όλα τα νέα έγγραφα, αλλά μπορείτε να μάθετε τα βασικά αρκετά γρήγορα.

Πολλοί χρήστες βρίσκουν αυτό το επίπεδο προσαρμογής πολύ ενδυναμωτικό. Μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την επαναλαμβανόμενη μορφοποίηση και την εκτύπωση στην επιφάνεια εργασίας στο μέλλον, επειδή κάθε έγγραφο θα αντικατοπτρίζει τις προτιμήσεις σας ως αποθηκευμένες στο Κανονικό Πρότυπο.

Εδώ είναι πώς

  1. Ανοίξτε το Microsoft Word. Εάν δεν το έχετε ή θέλετε να ελέγξετε μια πρόσφατη έκδοση, θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε αυτό το άρθρο σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ή ενημέρωσης στο Microsoft Office 2016. Ή, ελέγξτε την επιλογή Cloud: Office 365 Plans and Pricing.
  2. Επιλέξτε Αρχείο - Άνοιγμα - Αρχεία Τύπου - Πρότυπα εγγράφων. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αναζήτηση στο σύστημά σας, εάν το πρότυπο δεν εμφανίζεται εδώ. Για Windows, για παράδειγμα, δοκιμάστε: C: \ Users \ username \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Templates ή μια παρόμοια διαδρομή. Όταν ακολουθείτε μια διαδρομή, θυμηθείτε ότι ξεκινάτε απλά με το κουμπί "Έναρξη" των Windows και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε κάθε θέση αρχείου μεταξύ των παρενθέσεων, στη σειρά. Ή, αναζητήστε μια τοποθεσία αργότερα στη διαδρομή δεξιά από το πεδίο αναζήτησης των Windows, όπως "Περιαγωγή". Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει μερικά βήματα!
  3. Από εκεί, επιλέξτε την επιλογή "Normal.dot" ή "Normal.dotm".
  4. Ανοίξτε το αρχείο. Ελέγξτε ξανά τη γραμμή τίτλου του εγγράφου στο επάνω κέντρο. Αν δεν περιλαμβάνει την επέκταση ".dot" ή ".dotm", δεν έχετε βρει το Πρότυπο Πρότυπο και θα πρέπει να ξεκινήσει πάλι ή να επικοινωνήσετε με τη Microsoft για υποστήριξη.
  1. Κάντε τις αλλαγές μορφοποίησης στη διασύνδεση, όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε έγγραφο του Word, έχοντας κατά νου ότι θα πρέπει να εφαρμόσετε μόνο τις ρυθμίσεις που θα θέλατε ως προεπιλογές για κάθε μελλοντικό έγγραφο του Word. Μπορείτε να ορίσετε προτιμήσεις κειμένου, προεπιλογές απόστασης, φόντο φόντου, κεφαλίδες και υποσέλιδα, στυλ πίνακα και πολλά άλλα. Μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε ιδέες .
  2. Θα πρέπει να μπορείτε να ορίσετε σχεδόν οτιδήποτε από το μενού του Word, αλλά σας προτείνω να το κρατάτε απλό. Θυμηθείτε ότι μπορεί να χρειαστείτε λιγότερα για μελλοντικά έργα και να ακυρώσετε όλες αυτές τις μορφοποιήσεις μπορεί να είναι περισσότερο πρόβλημα από ό, τι αξίζει!
  3. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .
  4. Δοκιμάστε το! Κλείστε το Word και ανοίξτε το ξανά. Επιλέξτε Νέα . Αυτή τη φορά, το αρχείο θα πρέπει να έχει επέκταση ".doc" ή ".docx". Καθώς ξεκινάτε αυτό το νέο έγγραφο, αντικατοπτρίζονται οι προτιμήσεις σας; Εάν όχι, ίσως χρειαστεί να προσπαθήσετε ξανά ή να απευθυνθείτε στην Υποστήριξη της Microsoft για πρόσθετη αντιμετώπιση προβλημάτων ή συμβουλών.

Συμβουλές

  1. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε πολλές προτιμήσεις στάνταρ χωρίς να ανησυχείτε με το Κανονικό Πρότυπο. Κάντε δεξί κλικ στο Κανονικό στυλ στο μενού Αρχείο της Κορδέλας για να κάνετε τη Γραμματοσειρά, την Παράγραφο και άλλες αλλαγές στην οθόνη Τροποποίηση στυλ . Αυτό θα αλλάξει το στυλ για το συγκεκριμένο έγγραφο μόνο αν κάνετε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή σε όλα τα έγγραφα στο κάτω μέρος του πλαισίου διαλόγου. Αυτό περιορίζει τις επιλογές του εργαλείου σας, αλλά μπορεί να είναι υπέροχο εάν όλα σας ανησυχούν για τα θέματα γραμματοσειρών και αποστάσεων.
  2. Ενώ θα είναι μια πιο καθαρή εμπειρία, αν το έχετε σωστά την πρώτη φορά, Δεν είναι το τέλος του κόσμου, εάν το αρχείο Normal.dot παίρνει μπέρδεμα. Απλώς σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσετε μερικές, αν όχι όλες τις προηγούμενες προσαρμογές, οι οποίες μπορεί να είναι πόνος. Προχωρήστε με προσοχή προς το συμφέρον του χρόνου. Εάν συμβεί αυτό, πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του προγράμματος και να εκτελέσετε την εντολή που καθιστά ξανά διαθέσιμη την αρχική έκδοση του Normal.dot. Ανατρέξτε σε συγκεκριμένες οδηγίες από την Υποστήριξη της Microsoft.