Τα καλύτερα χρονικά περιθώρια του Microsoft Word

Office Hacks θα θελήσετε να σελιδοδείκτη

Ως κάποιος που έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία ως έμπειρος χρήστης και εκπαιδευτής του Microsoft Word , έχω βρει μια χούφτα συντομεύσεων και ωραρίων που δεν μπορώ να ζήσω χωρίς. Αυτά είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιλέξετε κείμενο, να εισαγάγετε ένα σπάσιμο σελίδας, να επαναλάβετε ένα προηγούμενο βήμα, να αντιγράψετε και να επικολλήσετε μορφές και να χρησιμοποιήσετε το πρόχειρο σας για να αντιγράψετε πολλά στοιχεία.

Αυτά τα κόλπα μου επιτρέπουν να ξοδεύω χρόνο εστιάζοντας στο περιεχόμενό μου, αντί να ολοκληρώσω σύνθετα βήματα ή να σπαταλήσω κλικ του ποντικιού. Παρόλο που ίσως γνωρίζετε πώς να ολοκληρώσετε αυτές τις εργασίες, ίσως να μην γνωρίζετε τον ευκολότερο τρόπο. Μετά από αυτά τα απλά κόλπα θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και κλικ όταν εργάζεστε στο Word.

01 από 05

Επιλέξτε με ακρίβεια κείμενο

Εύκολα να επιλέξετε κείμενο στο Microsoft Word για να αποτρέψετε τη μορφοποίηση προβλημάτων. Φωτογραφία © Becky Johnson

Οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν πώς να επιλέγουν κείμενο κάνοντας κλικ και σύροντας. Αυτό τείνει να οδηγήσει σε προβλήματα. Είτε η οθόνη κύλισης πάρα πολύ γρήγορα και καταλήγετε με πάρα πολύ κείμενο επιλεγμένο και πρέπει να ξεκινήσετε από πάνω, ή να χάσετε ένα μέρος μιας λέξης ή μια πρόταση.

Επιλέξτε μια λέξη κάνοντας διπλό κλικ στη λέξη. Για να επιλέξετε μια ολόκληρη πρόταση, πατήστε το πλήκτρο CTRL στο πληκτρολόγιό σας και κάντε κλικ οπουδήποτε μέσα στην πρόταση.

Τρίκλινο κλικ μέσα σε μια παράγραφο, αν χρειαστεί να επιλέξετε ολόκληρη την παράγραφο. Μπορείτε επίσης να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Shift και, στη συνέχεια, πατήστε το επάνω ή κάτω βέλος για να επιλέξετε ολόκληρες γραμμές κειμένου. Για να επιλέξετε ένα ολόκληρο έγγραφο, πατήστε το CTRL + A ή το τρίπτυχο κλικ στο αριστερό περιθώριο.

02 του 05

Εύκολα εισάγετε ένα σπάσιμο σελίδας

Η εισαγωγή της σελίδας σπάζει τον εύκολο τρόπο.

Ένα διάλειμμα σελίδας λέει στο Word πότε πρέπει να μετακινήσετε κείμενο στην επόμενη σελίδα. Μπορείτε να αφήσετε το Word να εισάγει αυτόματα τις διακοπές σελίδας, αλλά κάθε τόσο, ίσως θέλετε να μετακινήσετε το διάλειμμα. Συνήθως εισάγω χειροκίνητα διαλείμματα σελίδων όταν θέλω να ξεκινήσω μια νέα ενότητα ή μια νέα παράγραφο στην επόμενη σελίδα. αυτό εμποδίζει τη διάσπαση μεταξύ δύο σελίδων. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να πατήσετε CTRL + Enter.

03 του 05

Επαναλάβετε το τελευταίο σας βήμα

Μερικές φορές ολοκληρώνετε μια εργασία - όπως την εισαγωγή ή τη διαγραφή μιας γραμμής σε έναν πίνακα ή τη ρύθμιση της σύνθετης μορφοποίησης μέσω του παραθύρου Γραμματοσειρά - και αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να εκτελέσετε το ίδιο ακριβώς βήμα πολλές φορές. Πατώντας το πλήκτρο F4 επαναλαμβάνεται το τελευταίο σας βήμα. Αν το τελευταίο βήμα ήταν "OK", τότε οι επιλογές που έγιναν θα εφαρμοστούν. Εάν το τελευταίο σας βήμα ήταν το έντονο κείμενο, τότε το F4 θα το επαναλάμβανε.

04 του 05

Διαμορφώστε Ζωγράφος

Ο Ζωγράφος Μορφοποίησης κάνει την Αντιγραφή Μορφοποίησης ενός Cinch. Φωτογραφία © Becky Johnson

Ο ζωγράφος μορφοποίησης έχει το λιγότερο χρησιμοποιημένο και ακόμα πιο χρήσιμο εργαλείο στο Word. Ο Ζωγράφος μορφοποίησης βρίσκεται στην καρτέλα Αρχική σελίδα στην ενότητα Πρόχειρο. Αντιγράφει τη μορφή του επιλεγμένου κειμένου και τα επικολλάει εκεί που επιλέγετε.

Για να αντιγράψετε τη μορφή, κάντε κλικ οπουδήποτε στο κείμενο που έχει τη μορφή που εφαρμόστηκε. Κάντε μόνο ένα κλικ στο εικονίδιο Format Painter για να εφαρμόσετε το κείμενο μία φορά. Κάντε διπλό κλικ στο Format Painter για να επικολλήσετε τη μορφή σε πολλά αντικείμενα. Κάντε κλικ στο κείμενο που χρειάζεται το μορφότυπο που εφαρμόστηκε. Για να απενεργοποιήσετε τον μορφοποιητή Ζωγραφικής, πατήστε ESC στο πληκτρολόγιό σας ή κάντε ξανά κλικ στο Format Painter.

05 του 05

Αντιγραφή πολλαπλών στοιχείων

Χρησιμοποιήστε το Πρόχειρο του Word για να αντιγράψετε και να επικολλήσετε πολλά στοιχεία. Φωτογραφία © Becky Johnson

Η αντιγραφή και η επικόλληση μπορεί να είναι μια κοινή εργασία στο Word. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι ότι μπορείτε να αντιγράψετε μέχρι και 24 στοιχεία στο Πρόχειρο .

Πολλοί χρήστες θα αντιγράψουν ένα πράγμα, για παράδειγμα από άλλο έγγραφο, και στη συνέχεια θα μεταβούν στο τρέχον έγγραφο και θα επικολλήσουν το στοιχείο. Εάν υπάρχουν πολλές πληροφορίες που πρέπει να αντιγραφούν, αυτή η μέθοδος γίνεται κουραστική.

Αντί της συνεχούς εναλλαγής μεταξύ εγγράφων ή προγραμμάτων, δοκιμάστε να αντιγράψετε έως και 24 στοιχεία σε μια θέση και, στη συνέχεια, να μεταβείτε και να επικολλήσετε τις πληροφορίες.

Το Πρόχειρο έχει προεπιλεγεί να εμφανιστεί μετά την αντιγραφή δύο αντικειμένων. Ωστόσο, μπορείτε να ρυθμίσετε αυτό κάνοντας κλικ στο κουμπί Επιλογές στο κάτω μέρος του παραθύρου Πρόχειρο.

Για να επικολλήσετε τα δεδομένα που έχετε συλλέξει, κάντε κλικ όπου θέλετε να επικολλήσετε το στοιχείο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στοιχείο στο Πρόχειρο. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί Επικόλληση όλων στο επάνω μέρος του Πρόχειρου για να επικολλήσετε όλα τα στοιχεία.

Επεξεργασμένο από τον Martin Hendrikx

Δοκίμασε το!

Είναι εκπληκτικό το πώς η ενσωμάτωση μερικών χρονικών αποταμιευτών μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία επεξεργασίας κειμένου. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια νέα συμβουλή για μερικές εβδομάδες για να την κάνετε συνήθεια και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το επόμενο τέχνασμα. Αυτές οι 5 εξοικονομήσεις χρόνου θα αποτελέσουν ένα κομμάτι του ρεπερτορίου επεξεργασίας κειμένου σε χρόνο μηδέν!