Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 7 από το USB

Ένα σεμινάριο σχετικά με τη χρήση μιας μονάδας flash USB για την εγκατάσταση των Windows 7

Οι πιθανότητες είναι ότι θα πρέπει να εγκαταστήσετε τα Windows 7 από μια συσκευή USB , εάν διαθέτετε tablet ή μικρό φορητό υπολογιστή ή συσκευή netbook, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν οπτικούς δίσκους ως πρότυπο υλικό .

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λάβετε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 7 σε μια μονάδα flash (ή οποιαδήποτε αποθήκευση που βασίζεται σε USB) και, στη συνέχεια, εκκινήστε από αυτήν τη μονάδα flash για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 7.

Ωστόσο, η απλή αντιγραφή των αρχείων από το DVD σας Windows 7 σε μια μονάδα flash δεν θα λειτουργήσει. Πρέπει να προετοιμάσετε ειδικά τη συσκευή USB και στη συνέχεια να αντιγράψετε σωστά τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 7 σε αυτήν πριν να λειτουργήσει όπως περιμένετε.

Βρίσκεστε σε μια παρόμοια, αλλά ελαφρώς ευκολότερη λύση, εάν έχετε αγοράσει ένα αρχείο ISO των Windows 7 απευθείας από τη Microsoft και το χρειάζεστε σε μια μονάδα flash.

Ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να εγκαταστήσετε τα Windows 7 από μια συσκευή USB.

Σημείωση: Το ακόλουθο σεμινάριο ισχύει εξίσου σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows 7 έχετε έναν δίσκο ή μια εικόνα ISO: Windows 7 Ultimate, Professional, Home Premium κ.λπ.

Τι χρειάζεστε:

Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 7 από το USB

Η σωστή προετοιμασία μιας μονάδας USB για χρήση ως πηγή εγκατάστασης για τα Windows 7 θα διαρκέσει περίπου 15 με 30 λεπτά ανάλογα με την ταχύτητα του υπολογιστή σας και την έκδοση των Windows 7 που έχετε σε μορφή DVD ή σε μορφή ISO

Σημαντικό: Ξεκινήστε με το Βήμα 1 παρακάτω εάν έχετε ένα DVD με Windows 7 ή το Βήμα 2 εάν διαθέτετε εικόνα ISO Windows 7.

  1. Δημιουργήστε ένα αρχείο ISO από το DVD των Windows 7 . Αν γνωρίζετε ήδη πώς να δημιουργήσετε εικόνες ISO, φανταστικό: κάντε το και στη συνέχεια επιστρέψτε εδώ για περισσότερες οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε με αυτό.
    1. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ποτέ κάποιο αρχείο ISO από ένα δίσκο, ανατρέξτε στο παραπάνω εγχειρίδιο. Θα σας καθοδηγήσει στην εγκατάσταση κάποιου ελεύθερου λογισμικού και στη συνέχεια στη χρήση του για να δημιουργήσετε το ISO. Μια εικόνα ISO είναι ένα μόνο αρχείο που αντιπροσωπεύει τέλεια έναν δίσκο ... σε αυτή την περίπτωση, το DVD εγκατάστασης των Windows 7.
    2. Στη συνέχεια, θα δουλέψουμε για να πάρουμε σωστά την εικόνα ISO των Windows 7 που μόλις δημιουργήσατε στη μονάδα flash.
  2. Κάντε λήψη του Εργαλείου λήψης USB / DVD των Windows 7 της Microsoft. Μετά τη λήψη, εκτελέστε το αρχείο και ακολουθήστε τον οδηγό εγκατάστασης.
    1. Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα από τη Microsoft, το οποίο λειτουργεί στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7, Windows Vista ή Windows XP , θα διαμορφώσει σωστά τη μονάδα USB και στη συνέχεια θα αντιγράψει τα περιεχόμενα του αρχείου ISO του Windows 7 στη μονάδα δίσκου.
  3. Ξεκινήστε το πρόγραμμα Windows 7 USB DVD Download Tool , το οποίο βρίσκεται πιθανώς στο μενού Έναρξη ή στην Αρχική οθόνη, καθώς και στην επιφάνεια εργασίας σας.
  1. Στο βήμα 1 του 4: Επιλέξτε την οθόνη ISO , κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση .
  2. Εντοπίστε και στη συνέχεια επιλέξτε το αρχείο ISO των Windows 7. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα .
    1. Σημείωση: Εάν κατεβάσατε τα Windows 7 απευθείας από τη Microsoft, ελέγξτε για την εικόνα ISO όπου κι αν τείνετε να αποθηκεύετε τα αρχεία που έχετε λάβει. Αν δημιουργήσατε χειροκίνητα ένα αρχείο ISO από το DVD των Windows 7 στο Βήμα 1 παραπάνω, τότε θα είναι οπουδήποτε το αποθηκεύσατε.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο μόλις επιστρέψετε στην οθόνη Βήμα 1 της 4 .
  5. Κάντε κλικ στη συσκευή USB στο βήμα 2 του 4: Επιλογή οθόνης τύπου μέσου .
  6. Στο βήμα 3 του 4: Εισαγωγή οθόνης συσκευής USB , επιλέξτε τη μονάδα flash ή την εξωτερική μονάδα σκληρού δίσκου στην οποία θέλετε να τοποθετήσετε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 7.
    1. Συμβουλή: Εάν δεν έχετε συνδέσει ακόμα τη μονάδα flash ή άλλη συσκευή που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να το κάνετε τώρα. Απλά κάντε κλικ στο μπλε κουμπί ανανέωσης για να εμφανιστεί στη λίστα.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξης αντιγραφής .
  8. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή συσκευής USB, εάν σας ζητηθεί να το κάνετε σε ένα παράθυρο Not Enough Free Space . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι στην επιβεβαίωση στο επόμενο παράθυρο.
    1. Σημείωση: Εάν δεν το βλέπετε αυτό σημαίνει απλώς ότι η μονάδα flash ή ο εξωτερικός σκληρός δίσκος που έχετε επιλέξει είναι ήδη κενός.
    2. Σημαντικό: Οποιαδήποτε δεδομένα έχετε στη μονάδα δίσκου USB θα διαγραφούν ως μέρος αυτής της διαδικασίας.
  1. Στο βήμα 4 του 4: Δημιουργία συσκευής USB με δυνατότητα εκκίνησης , περιμένετε το εργαλείο λήψης DVD USB DVD για να διαμορφώσετε τη μονάδα USB και, στη συνέχεια, αντιγράψτε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 7 σε αυτήν από την εικόνα ISO που παρείχατε.
    1. Θα δείτε μια Κατάσταση μορφοποίησης για μερικά δευτερόλεπτα, ακολουθούμενη από την Αντιγραφή αρχείων . Αυτό το τμήμα μπορεί να διαρκέσει έως και 30 λεπτά, ίσως ακόμα περισσότερο, ανάλογα με την έκδοση των Windows 7 από το αρχείο ISO που διαθέτετε, καθώς και από το πόσο γρήγορα είναι ο υπολογιστής, η μονάδα USB και η σύνδεση USB.
    2. Συμβουλή: Ο δείκτης πλήρους ποσοστού μπορεί να παραμείνει σε ένα ή περισσότερα ποσοστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι λάθος.
  2. Η επόμενη οθόνη που βλέπετε πρέπει να λέει ότι η συσκευή εκκίνησης USB δημιουργήθηκε με επιτυχία .
    1. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το πρόγραμμα Windows 7 USB DVD Download Tool . Η μονάδα USB μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση των Windows 7.
  3. Εκκινήστε από τη συσκευή USB για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 7.
    1. Συμβουλή: Ίσως χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στη σειρά εκκίνησης στο BIOS, εάν η διαδικασία εγκατάστασης των Windows 7 δεν ξεκινήσει όταν προσπαθείτε να εκκινήσετε από τη μονάδα USB. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής της σειράς εκκίνησης στο BIOS αν δεν το έχετε κάνει ποτέ.
    2. Συμβουλή: Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να εκκινήσετε τη μονάδα flash και έχετε επίσης έναν υπολογιστή που βασίζεται σε UEFI , ανατρέξτε στην ενότητα Συμβουλή # 1 παρακάτω για βοήθεια.
    3. Σημείωση: Εάν έχετε φτάσει εδώ από την επιλογή Πώς να καθαρίσετε την εγκατάσταση των Windows 7 , μπορείτε τώρα να επιστρέψετε σε αυτό το σεμινάριο και να συνεχίσετε να εγκαταστήσετε τα Windows 7. Δείτε την εγκατάσταση των Windows 7 εάν δεν κάνατε καθαρή εγκατάσταση ή δεν είστε σίγουροι τι είδους της εγκατάστασης να κάνει.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Όταν το Windows 7 USB DVD Download Tool διαμορφώνει τη μονάδα flash κατά τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας, το κάνει χρησιμοποιώντας NTFS , ένα σύστημα αρχείων το οποίο ορισμένα συστήματα UEFI δεν θα ξεκινήσουν από εάν σε ένα stick USB.
    1. Για να κάνετε εκκίνηση της μονάδας USB σε αυτούς τους υπολογιστές, θα πρέπει να αντιγράψετε τα δεδομένα από τη μονάδα flash σε ένα φάκελο στον υπολογιστή σας, στη συνέχεια να διαμορφώσετε ξανά τη μονάδα flash χρησιμοποιώντας το παλαιότερο σύστημα αρχείων FAT32 και, στη συνέχεια, να αντιγράψετε τα ίδια δεδομένα στη μονάδα δίσκου.
  2. Βλ. Τρόπος εγγραφής ενός αρχείου ISO σε οδηγό USB για μια εναλλακτική μέθοδο για τη λήψη εικόνας ISO Windows 7 σε μια μονάδα USB. Προτιμώ πολύ τις οδηγίες που περιγράψαμε πιο πάνω, αλλά εάν έχετε πρόβλημα να το χρησιμοποιήσετε, η γενική παραλλαγή ISO-to-USB θα πρέπει να κάνει το τέχνασμα.
  3. Αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την εγκατάσταση των Windows 7 από μια μονάδα flash ή άλλη συσκευή USB; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.