Τι είναι το NIMBY; Τι σημαίνει αυτό το ακρωνύμιο;

Ερώτηση: Τι είναι το NIMBY; Τι σημαίνει αυτό το ακρωνύμιο;

Βλέπετε την έκφραση «NIMBY» σε ένα φόρουμ συζήτησης στο διαδίκτυο, και βλέπετε ότι το θέμα είναι μια έντονη συζήτηση. Αλλά τι ακριβώς υποστηρίζει το NIMBY;

Απάντηση: Το NIMBY και το NIMBYISM δεν είναι στην πίσω αυλή μου. Αυτή η αρνητική έκφραση περιγράφει τις αντιλήψεις των ανθρώπων που στρέφονται ένθερμα υπέρ της προτεινόμενης χωροταξίας ή της προτεινόμενης ανάπτυξης κτιρίων για λόγους που είναι καθαρά εγωιστικοί ή snobby.

Οι Nimbies γνωρίζουν συχνά ότι η πρόταση έχει οφέλη για το ευρύτερο κοινό, αλλά δεν επιθυμούν να ανοίξουν τη γειτονιά τους ως μέρος της πρότασης.

Για παράδειγμα: οι nimbies θα αντιταχθούν σε ένα πεδίο ηλεκτρικού διαδρόμου που θα μετατραπεί σε πάρκο σκυλιών και θα αναφέρουν ψευδείς λογικές ως επιχείρησή τους (π.χ. «αυτή η γη είναι μια περιοχή εξωραϊσμού που τα παιδιά πρέπει να παίξουν»).

Εδώ είναι ένα συνδεδεμένο παράδειγμα αμφιλεγόμενων στάσεων NIMBY και η μαζική διαδικτυακή συζήτηση που προκάλεσε: Το Habitat for Humanity θα φέρει το έγκλημα στη γειτονιά μας

Παράδειγμα NIMBY σε ένα νήμα σχολίου στο Facebook:

(Χρήστης 1) Αυτό είναι γελοίο. Η πόλη αναγκάζει το πάρκο να είναι πάρκο σκύλων. Τώρα θα έχουμε σκουλαρίκια σκυλιών που βυθίζονται στη γειτονιά μας το επόμενο καλοκαίρι!

(Χρήστης 2) NIMBY δεν θα! Αυτό είναι ασυνείδητο, και πρόκειται να σιγουρευτώ ότι το ξέρουν αυτό.

(Χρήστης 1) Τι προτείνετε;

(Χρήστης 2) Το δημοτικό συμβούλιο διαθέτει ανοιχτό μικρόφωνο κάθε Πέμπτη και Παρασκευή. Πάω να πάρετε το πρωί από την εργασία για να πάει κάτω υπάρχει διαμαρτυρία. Αν έρθετε μαζί, θα έχετε επίσης δέκα λεπτά για να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο.

(Χρήστης 1) Εντάξει, ας το κάνουμε. Αυτό το σκυλί πάρκο είναι μια τέτοια ηλίθια ιδέα.

(Χρήστης 2) Γαμώτο ευθεία. Σίγουρα η Julie και ο Greg θα έρθουν μαζί μας!

(Χρήστης 1) Θα μπορούσα πιθανώς να πάρω Kristy και Tuan από την άλλη πλευρά του δρόμου επίσης.



Το NIMBY και το NIMBYISM είναι μόνο μερικά από τα πολλά ακρωνύμια και τους διαλόγους που θα βρείτε στο Διαδίκτυο. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε συζητήσεις στο διαδίκτυο, μπορείτε να περιμένετε να δείτε περισσότερα από αυτά τα πολιτιστικά ακρωνύμια στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Συντομεύσεις ιστού και γραφής: Κεφαλαιοποίηση και στίξη

Όταν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις μηνυμάτων κειμένου και ορολογία συνομιλίας, η χρήση κεφαλαίων είναι μη ανησυχητική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία γράμματα (π.χ. ROFL) ή όλα τα πεζά (π.χ. rofl) και η έννοια είναι ίδια.

Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, αν και, αυτό σημαίνει να φωνάζετε σε απευθείας σύνδεση μιλάμε.

Η σωστή στίξη είναι ομοίως μια μη ανησυχία με τις περισσότερες συντομεύσεις γραπτού μηνύματος. Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το "Too Long, Did not Read" μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR. Και οι δύο είναι αποδεκτές μορφές, με ή χωρίς στίξη.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε περιόδους (κουκκίδες) μεταξύ των επιστολών σας. Θα ηττηθεί ο σκοπός της επιτάχυνσης πληκτρολόγηση αντίχειρα. Για παράδειγμα, το ROFL δεν θα ήταν ποτέ γραμμένο ROFL, και το TTYL δεν θα μπει ποτέ TTYL

Συνιστώμενη εθιμοτυπία για τη χρήση του διαδικτυακού και γραπτού μηνύματος

Χρησιμοποιώντας καλή κρίση και γνωρίζοντας ποιος είναι ο ακροατής σας, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον τρόπο χρήσης της φρασεολογίας στα μηνύματά σας. Αν γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους και είναι μια προσωπική και άτυπη επικοινωνία, τότε χρησιμοποιείτε απολύτως συντομογραφία. Από την άλλη πλευρά, αν ξεκινάτε απλώς μια φιλία ή μια επαγγελματική σχέση με το άλλο άτομο, τότε είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τις συντομογραφίες μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης.

Εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι σε επαγγελματικό πλαίσιο στην εργασία, με τη διοίκηση της επιχείρησής σας ή με έναν πελάτη ή πωλητή εκτός της εταιρείας σας, τότε αποφύγετε εν συντομία συντμήσεις. Η χρήση πλήρους ορθογραφίας λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια.