Πώς να συνδέσετε το Apple HomePod στην τηλεόραση

Η Apple έχει τοποθετήσει το HomePod ως ανταγωνιστής στα ασύρματα συστήματα ήχου που προσφέρει η Sonos. Εκτός από την αναπαραγωγή μουσικής, τα ηχεία Sonos μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο για να δημιουργήσουν ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου surround ήχου αρκετά εύκολα. Δεδομένου ότι το HomePod παρέχει χώρο πλήρωσης, καθαρός ήχος κατά την αναπαραγωγή μουσικής, όπως ο Sonos πρέπει επίσης να είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αναπαραγωγή του ήχου της τηλεόρασής σας, επίσης, σωστά; Μπορεί. Η σύνδεση του HomePod με την τηλεόραση είναι πολύ απλή, αλλά ο ομιλητής έχει κάποιους περιορισμούς που μπορεί να σας κάνουν κάποια παύση.

Τι χρειάζεστε για να συνδέσετε το HomePod και μια τηλεόραση

εικόνα πίστωσης: Apple Inc.

Για να συνδέσετε το HomePod σε μια τηλεόραση, θα χρειαστείτε μερικά πράγματα:

  1. Ένα HomePod.
  2. Μια 4η γενιά Apple TV ή Apple TV 4K , με δυνατότητα Bluetooth.
  3. Και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.
  4. Και οι δύο συσκευές χρησιμοποιούν το ίδιο αναγνωριστικό της Apple .

Δεν μπορείτε να συνδέσετε το HomePod σε οποιαδήποτε τηλεόραση. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορείτε να μεταδώσετε ήχο στο HomePod μέσω Bluetooth και δεν υπάρχουν θύρες εισόδου, όπως υποδοχή RCA ή οπτική σύνδεση ήχου - για καλώδιο ήχου. Αυτό σας περιορίζει τη μοναδική τεχνολογία ασύρματης ροής που υποστηρίζει το HomePod: Apple AirPlay .

Το AirPlay δεν είναι ενσωματωμένο σε τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Αντ 'αυτού, είναι ένα βασικό μέρος της Apple TV. Προκειμένου το HomePod να μπορεί να αναπαράγει ήχο από την τηλεόρασή σας, πρέπει να δρομολογηθεί μέσω μιας Apple TV.

Αναπαραγωγή ήχου της Apple TV μέσω του HomePod

Αφού ρυθμίσετε το HomePod σας , πρέπει να το καταστήσετε πηγή εξόδου ήχου για την Apple TV. Με αυτόν τον τρόπο, το βίντεο από την Apple TV παίζει στην τηλεόρασή σας και ο ήχος στέλνεται στο HomePod. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Στην Apple TV, κάντε κλικ στην εφαρμογή " Ρυθμίσεις ".
  2. Κάντε κλικ στο στοιχείο Βίντεο και ήχος .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή ήχου .
  4. Κάντε κλικ στο όνομα του HomePod σας. Όταν εμφανιστεί το σύμβολο ελέγχου δίπλα σε αυτό, η Apple TV θα αναπαράγει τον ήχο της μέσω του HomePod.

Μια συντόμευση για την αναπαραγωγή της Apple TV μέσω του HomePod

Υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για να στέλνετε ήχο στο HomePod παρά να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Οχι σε κάθε Apple TV app υποστηρίζει αυτή τη συντόμευση, αλλά για εκείνους που κάνουν-συνήθως εφαρμογές βίντεο όπως Netflix και Hulu? για την αναπαραγωγή μουσικής, θα πρέπει να τηρήσετε τις προηγούμενες οδηγίες - είναι γρήγορη και εύκολη:

  1. Αρχίστε να παρακολουθείτε βίντεο σε συμβατή εφαρμογή.
  2. Σύρετε προς τα κάτω το τηλεχειριστήριο της Apple TV για να αποκαλύψετε το μενού Audio Subtitles Audio . (Εάν δεν βλέπετε αυτό το μενού όταν σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω, η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με αυτήν την επιλογή και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις άλλες οδηγίες.)
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ήχος .
  4. Στο μενού Ηχείο , κάντε κλικ στο όνομα του HomePod, έτσι ώστε το σύμβολο επιλογής να εμφανίζεται δίπλα του. Ο ήχος θα αρχίσει να παίζει μέσω του HomePod.

Οι περιορισμοί του HomePod και της Apple TV

εικόνα πίστωσης: Apple Inc.

Ενώ η σύνδεση του HomePod σε μια τηλεόραση είναι αρκετά απλή, μπορεί να μην είναι ιδανική για μεγάλο ήχο home-theater. Αυτό συμβαίνει επειδή το HomePod έχει σχεδιαστεί κυρίως για ήχο και δεν υποστηρίζει κάποιες βασικές λειτουργίες ήχου surround.

Για την καλύτερη εμπειρία ήχου με τηλεόραση και ταινίες, θέλετε ένα ηχείο ή ηχεία που προσφέρουν ήχο surround χρησιμοποιώντας πολυκάναλο ήχο. Σε ήχο πολλαπλών καναλιών, οι ήχοι έχουν σχεδιαστεί για αναπαραγωγή από πολλές κατευθύνσεις: Κάποιοι ήχοι αναπαράγονται στα αριστερά της τηλεόρασης (αντιστοιχούν στα πράγματα που συμβαίνουν στα αριστερά της οθόνης), ενώ άλλοι παίζουν στα δεξιά. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα ηχείο σε κάθε πλευρά της τηλεόρασης ή με ένα ηχείο που έχει ηχεία που λειτουργούν ανεξάρτητα. Έτσι δουλεύουν οι ομιλητές της Sonos για τα home cinema.

Αλλά αυτό δεν είναι το πώς λειτουργεί το HomePod (τουλάχιστον όχι ακόμα). Το HomePod δεν υποστηρίζει πολυκάναλο ήχο, οπότε δεν μπορεί να αποδώσει τον διαχωρισμό των δεξιών και των αριστερών καναλιών ήχου που απαιτούνται για τον ήχο surround.

Εκτός αυτού, δύο HomePods δεν μπορούν να συντονιστούν αυτή τη στιγμή. Τα πολλαπλά ηχεία σε συστήματα surround ήχου παίζουν το δικό τους ήχο για να δημιουργήσουν έναν εντυπωσιακό ήχο. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορείτε να αναπαράγετε ήχο σε πολλά HomePods ταυτόχρονα και, αν μπορούσατε, δεν θα λειτουργούσαν ως ξεχωριστά αριστερά και δεξιά κανάλια ήχου.

Αργότερα το 2018, όταν κυκλοφορήσει το AirPlay 2, το HomePod θα μπορεί να παίζει στερεοφωνικό ήχο μέσω πολλαπλών ηχείων. Ακόμη και όταν συμβαίνει αυτό, η Apple έχει απλώς φτιάξει αυτό το χαρακτηριστικό ως σχεδιασμένο για μουσική, όχι για οικιακό θέατρο. Είναι σίγουρα πιθανό ότι θα υποστηρίξει ήχο surround, αλλά εν τω μεταξύ, εάν θέλετε πραγματικό ήχο surround, το HomePod δεν είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή για την τηλεόρασή σας.